Само един герой "съществува" в даден момент от времето, в игрално и литературно отношение. Иначе в началото и аз бях останал с впечатленеито, че ще изпращаш групи от герои, но заигравката тук е другаде, а и така балансът е по-добър - иначе вероятно щеше да е позволено на играча да се охарчи прекалено много или да загуби много герои едновременно, също така щеше да стане неясно къде колко героя да праща - прекалено "на тъмно" щяха да са тези избори. Добре го е направил авторът.ЗИма ли някаква игра с взаимоотношенията между героите?
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Не е ли по-добре от класата,,защото ранга не звучи много добре за боеспособностТъй като преди падна голямо умуване за името на Метаморф, ето един епизод с него:
141
Каквато и кръв да тече във вените му, той не е от ранга на нещото пред него.
Аз не го разбрах това. Да беше от нобелов лауреат, бих се замислил, ама в книга-игра по-скоро и авторът не е знаел какво и как иска да каже. Започва с това, че героят няма да направи като баща си, после минава през отклонение за това кого мисли за свой баща и защо, накрая се оказва, че ще постъпи точно както е казал в началото, че няма да постъпи. И поне за мен това е лошо, понеже не се случва нищо, което да промени мнението му. Само става ясно, че това да искаш да докажеш на другите, че не си като тях е много различно от това да искаш на всяка цена да опиташ да осъществиш налудничавите си планове, но в крайна сметка правиш едно и също и в двата случая.На негово място баща му би се хвърлил в това предизвикателство, единствено и само заради удоволствието да покаже на останалите превъзходството си над тях. Но той не е като баща си, дори този, който мисли за свой баща, да е истински, а не просто избрана от него личност заради бъртвежите на старата вещица.
Все пак не може да устои на изкушението да продължи напред. В главата му има план, много налудничав и рискован, на който е възложил всичките си надежди. Шансът да се провали е огромен. Но е уверен, че не би си тръгнал оттук, без поне да се опита да го осъществи. По наследствен път или не, същата лудост явно сега е обзела и него.
Странно... този тип не копира някого, както си мислех. Той направо го призовава, онзи измества съзнанието му, поема контрол, свършва работа, накрая Метаморф с изричане на име се връща на власт?Катализаторът е първият етап. Да вложи всичките си сили и умения е вторият. Съзнанието му упорито се бори срещу това да отстъпи мястото си на този, който може да победи създанието отпред. А третият етап е този, който ще завърши преобразяването – изричането отново на определено име, тъй като имената имат собствена сила.
Ако правилно разбирам, то тогава изричането на името не завършва преобразяването. Евентуално завършва цикъла, връща нещата в изходната им точка. Преобразяването завършва, когато призованият измества съзнанието на Метаморф.
Възниква ми също въпроса какво става, ако пича няма нито кутията на пондора, нито клонче от дървото?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas