• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
08 Дек 2015 09:46
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Topic Author
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110527
Тъй като книгата вече е на пазара, отварям тема за коментари, ревюта, мнения, критика, плюене и т.н. Моля маркирайте спойлерите със съответния таг, тъй като специално за нея спойлерите са кофти нещо.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Дек 2015 18:14
sarutobu's Avatar
sarutobu
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110664
Днес си я купих и започнах да я чета. Определено ми допада, авторът си е харесал система с която да експериментира, и засега ми изглежда експеримента да му се е получил. Ще продължа да я чета / разцъквам с интерес. Имам някои коментари:

1. За да е интересно и да се играе както трябва, на тази книжка и трябва по-удобен дневник, най-добре нещо онлайн. На мен ще ми е удобно да си я чета пред компютъра, затова набързо направих един template - docs.google.com/document/d/17XiAQ4AWASYF...Psw/edit?usp=sharing (MIT license :wink: ) Споделям за да се възползват всички, а които имате художествена треска можете да се занимаете да направите нещо по-красиво.

2. Никса, кажи тия спатии, купи и т.н. при мисиите какво означават, не е обяснено в правилата :-)

3. От литературата има какво да се желае, но бях предупреден предварително, затова не съм разочарован. Чете се лесно и приятно, евала за превода и редакцията.

Сега се връщам да се чудя как да вдигна репутацията преди да свършат парите :ermm:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: mirgito

13 Дек 2015 20:39
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 592
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110669
Вече минах ПГ 4 и Ной.
С "Герои" обаче ще се озоря. Много е........много е....абе нямам дума за това, но е много. книгата на Ерик БРет е хубава, дори бих рекъл, че е много революционна и много интерактивна но и много сложна. има дълбок смисъл в нея, но изисква дълго разучаване. Днес няма да е, може би другата събота и неделя. Опитах на няколко пъти да изкарам нещата набързо но...не става, иска се четене, за да знаеш кой герой за коя мисия става.
От Пегас 500 не съм имал такъв богат избор на герои, но трябав да знаеш кой за къде върви и с каква специалност - но може да буташ Боец за нещо за което се иска Търсач или Крадец, или Крадец за работа за която се иска Боец.

Истината ще те направи свободен

13 Дек 2015 20:49
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110672

sarutobu писа: писа:
2. Никса, кажи тия спатии, купи и т.н. при мисиите какво означават, не е обяснено в правилата :-)

Ами за съжаление при направата на дневника поясняващото изречение за тях го махнах. В описанието на някои герои е пояснено, че могат да изпълнят безплатно например мисия със съответния символ (спатия, купа..). Докато не отключиш подобен герой, може спокойно да ги игнорираш тези символи.

Мерси много за файла, който си направил.:-)

13 Дек 2015 20:50
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110673
спатиите купи и т.н. са нещо като допълнителен код, доколкото схаванах те помагат да разбереш, дали дали дадена герой може да участва в някоя мисия - например Кръстоносец може да участва само в мисия с ромбчета - обаче лично мен тези допълнителин правила много ме затрудниха.

минуси
1. Не е много ясно обяснена с кои герои почваш и с кои ситуации почваш - предполага се, че са ти дадени всички ситуации, но като отидох да говоря с местните те ми дадоха само две ситуации
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
на 75 и на 65. да разбирам ли че не мога да отиграя 35 с графа? по условие можеш да пратиш герой в замъка на графа.

2. тези ромбчета са сложни чак при Кръстоносеца получих указания за тях, а него го получих от Кралицата на Феите.
3. литературата която я няма няма да я коментирам
4. на епизод 51 "забих"
В смисъл дойдох от забраненото Тресавище, имах ЕЛфическа корона, минах през 23, каза ми се за отида на 51 и ....нищо. при следващият преход трябваше или да наема Принцесата - вече я бях наел, или да имам под 3 точки репутация - имах 6 т. репутацияили просот да си тръгна
. тук има недомислица.
плюсове
1. голям избор на герои
2. голям избор на ситуации
3. голямо събиране на предмети и проучване на терена, без да има много "празни" епизоди като при Блонд.
4. Много е любопитон оценяването накрая което е различно за всеки герой.
5. допуска се да имаш убит герой и все пак да стигнеш до успешния край.

оценка 5/6 - не давам пълно 6 заради липсата на литературност и това че е прекалено малка книжката.

15 Дек 2015 00:51
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110751
Бе аз доколкото разбрах всички Мисии и Герои написани в днвника са достъпни още от ешпзод 1 - няколко пъти е написано.

Ромбчетата не са само за кръстоноцеца - добра идея са тези символчета за да не те спойлят за бъдещи герои.

на епизод 51 няма никакво забиване - пише:
"ако не отговаряш и на това условие ... списъка с герои" тоест предишните две много точно зададени условия.

Условието което те обърква не е зададено или-или а И+И тоест не едно от няколко условия а точна комбинация от условия.

Изобщо цялата книга навява на нещо кодерско за да се разбере - засега ми идва малко суховата , ала Дестини Куест с разликата че в Дестинито беше циклеж с бойна система с умения и зарчета и управление на инвентар , а тук е предварително зададени предмети и герои до голяма степен избрани на сляпо при първа игра без никаква възможност за разузнаване без никакви податки освен най-общи.

15 Дек 2015 01:03
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110752
за епизод 51 конкретно - тръгнал съм към някакво място иска се от мен елфическа корона.....и идведнъж няма никакво събитие, а ме праща на епизод "разпределител". Дори да можех да изпълня условията - а аз не мога - по нищо не се разбира че съм излязъл от тресавището или че съм получил нещо от тази мисия - репутация или предмет. В този смисъл епизод 51 ме "забива". На мен малко ми напомня Завоевател... където в началото имаш едни умения и събираш оръжия и предмети. В известен смисъл прилича и на Кървав Меч, само че е по-малко лутането.

ОТносно героите - някои герои - например Кръстоносеца - може да ги наемеш в началото, но може и да ги отваряш в процеса на играта. Това за мен е недомислица. След като героя е "отворен", защо трябва да се отваря пак от кралицата на елфите.

Аз пък не харесах именно символите много ми усложняват играта.....

15 Дек 2015 08:03
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110754
как се наема кръстоносеца в началото ?

15 Дек 2015 10:10
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110761

George-AL писа: писа:
за епизод 51 конкретно - тръгнал съм към някакво място иска се от мен елфическа корона.....и идведнъж няма никакво събитие, а ме праща на епизод "разпределител". Дори да можех да изпълня условията - а аз не мога - по нищо не се разбира че съм излязъл от тресавището или че съм получил нещо от тази мисия - репутация или предмет. В този смисъл епизод 51 ме "забива". На мен малко ми напомня Завоевател... където в началото имаш едни умения и събираш оръжия и предмети. В известен смисъл прилича и на Кървав Меч, само че е по-малко лутането.

ОТносно героите - някои герои - например Кръстоносеца - може да ги наемеш в началото, но може и да ги отваряш в процеса на играта. Това за мен е недомислица. След като героя е "отворен", защо трябва да се отваря пак от кралицата на елфите.

Аз пък не харесах именно символите много ми усложняват играта.....
Героите, с които започваш най-малкото са попълнени в дневника и дадени в епизод 1, посочен е и описателният им епизод.
Кръстоносеца не е наличен в началото, по-късно се взема.
Епизод 51 е в преходната част, преди него има епизоди 2 кръчмата. Както ми описваш ситуацията, възможно е да си отишъл там от епизод 16, който води към 61, а не към 51.

Мен определено ми хареса игровата част, но ако това беше книжка за "Призвание герой", щях да посъветвам автора да я попреработим - има усложнения, които затормозяват, без да внасят кой знае какво, например споменатите символи - има и по-елегантни начини да се реализира същото и дублира типовете мисии; друг такъв пример за мен е системата с даването на "Информацията", има и други дреболии от този сорт. Добра игра, просто малко разпиляна.

15 Дек 2015 10:16
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110763
не знам от кой епизод съм отишъл имашие ситуация Тресавище. отидох в тресавището, стигнах до 23, и после ме препрати на 51 - разпределител. Прегледах всичките други варианти ако нямам елфическа корона, но заспя, ако еди какво сси се случи - на края винаги се озовавах на този 51 епизод, който е разпределител и на който вече нямаше каков да свърша. Като се върна вкъщи ще ти кажа точната ситуация от епизоди.
аз със символите въобще не съм се съобразявал, и другото ми дойде твърде много, че и символите да ги гледам.... :geek: :twisted:

15 Дек 2015 10:59
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110767
Преходът, който си направил, е 50-79-23-51, който е напълно нормален.
Цялата работа е, че:
си научил за тресавището, ала зла магия те кара да го забравиш, но Короната на елфите ти помага да се спасиш от това. В твоя случай дори не разбираш каква опасност те е грозяла и ти се е сторило несвързано - истината е, че героят не разбира какво се случва и затова не разбира и читателя.

Всичко това се случва между мисиите, един вид в кръчмата. Малко трудно е човек да си сглоби цялата тази история, защото трябва да се сети зад коя кодова дума какво стои, но няма нищо "повредено". Както каза Wukong, малко като за програмисти е книгата-игра.

Малко по-нататък ще ви кача пълна схема с отбелязани вземания на герои и мисии, предметите и кодовите думи не съм отбелязвал къде се вземат и къде се ползват, някой може да я допълни.

15 Дек 2015 11:09
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110771

Ал Торо писа: писа:

George-AL писа: писа:
има усложнения, които затормозяват, без да внасят кой знае какво, например споменатите символи.

Ти трябваше да видиш символите от оригиналната версия. Трябваше да имаш уменията на Пепи Станимиров, че да си ги прерисуваш в дневника. :-)

15 Дек 2015 15:15
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 128
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110789
Първи впечатления: Най-първото от тях беше, че литературата е под всякаква критика. Пълно е с нескопосани изрази и думи употребени не на място.
Историята дотук (не съм завършил книгата) е доста плоска и наивна, като за десетгодишни деца, а в същото време правилата ми се струват твърде сложни за такава възраст.
Механиката е готина, но не е нещо супер революционно. Доста ми напомня на механиката в Черната маска и Клопка за победители, но с някои нововъведения. Основното и предимство е, че позволява книга с изключително малък обем да предложи доста часове игра.
Корицата като оформление и цветове ми харесва, но самата илюстрация за нея - не. Вътрешните илюстрации са доста по-добри.
Като цяло съм доволен от книжката и не съжалявам, че си я взех. Може би ще драсна още няколко реда с впечатления след като я дочета.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

15 Дек 2015 17:10
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110795
на мен самата механика ми допада, доста ми напомня Пътя на тигъра, но е в пъти с по-малко литература, допускам го като сиреозна слабост. Символите можеха да са много по-прости или въобше да ги няма. личон аз смятам, че за българсак книга игра е доста революционна, но малкия обем и липсата на литература не са нещо което да ме впечатли. Виж ако това бе страт, щях да съм възхитен.
като цяло доста оригинална, но може да се изпипа и да се "налее" малко литература. давам 5 от 6 точки общо.

15 Дек 2015 17:43
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 128
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110797
Не виждам нищо общо между Герои и книгите от поредицата Пътя на тигъра по отношение на механиката.
А и книгата не е българска.

Иначе тъкмо я завърших с неуспех. Бях останал с 1 точка репутация, 1 жълтица и един жив герой. От мисиите останаха две неминати. По празниците или догодина ще направя нов опит, че ме чака и последния брой на Призванието. Тъкмо да я позабравя малко.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.077 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 (8 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от logus
    • Today 11:41
    • Най-готината корица в жанра (77 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Radko
    • Yesterday 17:46
    • FALLOUT (50 Мнения)
    • в Общи приказки / PC игри и конзолни
    • от Radko
    • 01 Окт 2023 20:25

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg