• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
15 Дек 2015 19:30
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110802
Минах играта преди малко и ще споделя впечатления.
Схемата е интересна, не знам дали е чак толкова иновативна - върти ми се усещането, че съм виждал нещо подобно в книга-игра. Уникална или не - това е двигателят на книгата и като такъв се справя добре. Резултатът е книга-ИГРА, в която сюжета е поставен на заден план, за сметка на геймплея. Играта залага на проучване и подобно на някои книги от ББ поредицата трудно може да се мине от първи път. При първото ми разиграване имах усещането, че правя само грешки - герои ми измряха, не получавах нито предмети, нито информация, а оскъдните ми точки Репутация стигаха колкото да не ме изгонят от кръчмата като поредния клошар. При второто разиграване вече имах подсказки за това кой герой вероятно е подходящ за дадената мисия и след 2-3 успешни мисии наградите заваляха. Отключваха се нови герои и мисии, предмети, информации. Подозирам, че успях да нацеля най-лесния път, а именно -
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
осигурих си Кутията на Пандора, чрез Жената звяр, после минах безпроблемно Тресавището с безплатния Метаморф, а финалната битка беше песен с Легендарния, който е подарък от Кутията на Пандора.
Играта е зарибяваща и предразполага към преиграване, но на места ми се стори твърде произволна и хаотична. В някои от мисиите "уцелването" на подходящия герой е въпрос на късмет, а екипирането му с подходящия предмет - равносилно на спечелването на лотарията.
В заключение - приятна книга, която въпреки своите недостатъци, може да ви донесе 1-2 часа забавление в някой скучен следобед.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Дек 2015 22:05
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 592
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110814
пак пробвах да я изиграя втори път. Този път бях по-подготвен, и все пак не успях, защото ми измряха половината герои преди средата. Убеждавам се, че книгата е ужасно линейна. Има ситуации които задължително трябва да се минат след други.
Минах в самото начало Спокойният район, защото ми се видя лесен към края отидох в Сектата Нов Начало, защото я смятам за една от най -трудните мисии, там ми дадоха Ловеца с него взех Кълбото и накрая на 4 отключих Спокойният район и Забраненото тресавище
аз и двете ситуации ги бях минал и всъщност нищо не печелех от цялата работа. Цялата работа много ми напомни книги на Върдж, където те бутваше по едни разклонения с плаващите кодировки и накрая се оказваше, че ти вече си бил там и няма какво да правиш. Очаквах повече разчупеност. Някои избори ми се сториха нелогични, например
Принцесата реве за трудни мисии, а като я набутах в Тресавището лудна, Кръстоносеца много иска да се справи със сектата, пък не знае за какво служи Кълбото. Сдобивам се със кълбото,а не го знам за какво служи.

Някои мисии са направени така, че ако нещо малко нямаш "зацикляш".
имах кодова дума сибила, но въпреки че минах всички отворени мисии не успях да се сдобия със забранена книга и не можах да продължа напред. Подозирам че не съм изиграл някоя от тях на максимум - и край.

Мисълта ми е, че може да има доста повече литература, а линейността да се намали, както и да се махната тези символи. При жената - звяр има хиляда условия за да я ползваш, по-лесно е въобще да не се съобразяваш с тях.
Виж имаше и по прости неща - някои хора може да ги ползваш само в БИТКА, или пък не можеш да ги ползваш в битка, но сега да гледам всеки път има ли ромбове или няма ромбове..... :flag:

Пак казвам за мен това е по-скоро мини страт, отколкото книга -игра.
има много общо с Лорд Дракон.
ако го приемем за КИ - с Пътя на Тигъра. където имаше разни умения които се трупаха във всяка книга и към това предмети, които се събираха.

Истината ще те направи свободен

15 Дек 2015 22:37
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1110
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110816
Аз или съм старо куче или имам късмет в разиграването. Ползвах точно трима героя. Похарчих 5 пари и един медальон... добре де и един череп, ама спокойно можеше да мина и без него. Сгъна ми само един от героите, което всъщност си е голям процент: 33% от използваните. Взех директно две от постиженията при първото разиграване.
Евентуално ще я поразчепкам да видя историята и кой с какво, то единия май му открих личната мисия в блатото, ама може и да не е това.

дописка: Джорджано е прав, че това поразително прилича на страт без карта.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

15 Дек 2015 23:16
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110818
според мен е до късмет. Черепа го получих и аз, той е лесна мисия на нея въобще не губя герои
както и на Спокойният район, ама я се опитай да минеш Тресавището или Сектата да видиш какво става - 4 герои загубих в тези две мисии. Не всъщносто трима и един, който ще се възстановява 2 мисии. Сектата е страшно трудна минеш ли нея и тресавището нещата започват да се нареждат, няма начин да не стигнеш до Пещерата.

Тук - още една забележка имам
Кутия на Пандора имам сибила,, има Пещерата, минал съм Тресавището, но нямам Забранена книга и не мога да продължа напред.

да бе, това е едно мини-мини-мини стратче и то най-коравите, такива каквито ги праскаше Джордж М. Джордж в началото с Командос-а и Лорд Дракон.

аз достигнах до 6 точки репутация, а от героите ми останаха
Сладкодумния, Жената - звяр, и Паметливия
и на никого нямам с какво да заплатя. парите отдавна ги свърших - останаха ми само 5 жълтии а най-евтино ми искат по 10, кинжала и черепа ги раздадох. Черепа отиде като
умря Вещицата , а Кинжала отиде с Метаморфа, Жената -звяр има ограничения Сладкодумния и Паметливия не са ефективни в мисията, която ми остана. Легендарния го изразходвах,Принцесата Лудна. разбойника го уби Сектата
.
Госпо :lol: ди останал ми е
Кръстоносеца! ДА!
Имам Кръстоносец, имам Кръстоносец! ЙЕ
!

15 Дек 2015 23:51
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110819

Ал Торо писа: писа:
Преходът, който си направил, е 50-79-23-51, който е напълно нормален.
Цялата работа е, че:
си научил за тресавището, ала зла магия те кара да го забравиш, но Короната на елфите ти помага да се спасиш от това. В твоя случай дори не разбираш каква опасност те е грозяла и ти се е сторило несвързано - истината е, че героят не разбира какво се случва и затова не разбира и читателя.

Всичко това се случва между мисиите, един вид в кръчмата. Малко трудно е човек да си сглоби цялата тази история, защото трябва да се сети зад коя кодова дума какво стои, но няма нищо "повредено". Както каза Wukong, малко като за програмисти е книгата-игра.

Малко по-нататък ще ви кача пълна схема с отбелязани вземания на герои и мисии, предметите и кодовите думи не съм отбелязвал къде се вземат и къде се ползват, някой може да я допълни.

Торо, съществува един основен принцип - героят може да не разбира нещо, но читателят трябва да го разбира. Герой и читател не са едно и също нещо. Толкоз. Да не повтаряме казани неща за Той-стила.

16 Дек 2015 01:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110823
[offtopic]Не знам откъде вадиш принципи, но в някои игри предпочитат да редуцират "мета"-та, в други почти не съществува. "Герои" не е към тези категории, но в случая авторът е избрал да не ти казва "Абе щеше да ти се случи еди си какво, ама имаш еди си що и затова не ти се случва".

Въпрос на вкус е, в онлайн версията на "Спасението на Аврея" бях сложил скрити проверките за умения понеже там платформата го позволяваше и ми се стори итнересно да намаля "мета" информацията. Естествено, половината коментари бяха - "Абе хубава история, ама уменията не се ползват никъде". Всъщност се ползват навсякъде, просто читателят не вижда "Ако имаш умението ръкопашен бой цъкни тук, ако го нямаш - цъкни там", а вижда само едно "Продължи напред" и не разбира кога кое умение го е спасило - да, според описанията и разултатите може да се досети, но никога не е изразено в извън игрален текст. Това е готино за някои и гадно за други, по мои наблюдения втория тип играчи са повече.[/offtopic]

16 Дек 2015 09:34
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110826
имаше цяла тема за Аз -стила Той -стила и Ти-стила. Многократно сме се уверявали, че Той -стила е на първо място по предпочитания. В "Спасението на АВрея" основните елементи са добрата история, романтиката,факта че имаш кодови думи, точкуване, системата е свободна. Няма никакви сериозни битки, а където имаш те не се водят по класическата система, а се свеждат до избор. Всичко ти са избори. и т.н. и т.н.
Освен това смесваш нещата - ако това бе хартиена книга, щяха да се виждат перфектно уменията, просто тя е в електронен вариант и това дава възможност за по-различен подход.
ОСвен това в "Спасенито" уменията не се виждат но ти знаеш, че са там, в Герои има моменти когато нещата не са добре обяснени и Читателя се обърква, къде сега да гледа. Тук ще припомомня, че "Спасението" е с една лека системичка, уменията даже не ги усещаш, а "Герои" както казах са си страт - пълно е с разни условия. Взимаш еди кой си герой. Ама първо трябва да гледаш дали му първа битка, ако не, дали можеш да го позваш за втора битка, ако можеш дали има ромбечеат или спатии, ако няма трябва ли да му даваш пари и колко, ако не - предмети ли ще му даваш и какви, Тръгваш с героя на мисия - героя умира и загубваш предмета..... Има и много циклене с преходни епизоди, което за мен е тъпо.
Изобщо не мога да сравнявам "Спасението" с "Герои", най-близкото до "Герои", е "Лорд Дракон", само че имаш карта там, но иначе книжката е същата. Седем героя спасяващи света, сума ти разпределители и нито грам литература. Като се има предвид, че и там събираш разни "артефакти", че там с едно-две изключения са хора, че имаш една Маг, Рицар, жена герой - Войн/жена - Звяр, и т.н. просто е същият страт, но с друго име и без карта. Дори формата на книжката е същият, а в направата на книжгата отново е участвал Георги Миндизов. :grin:

П.С. Лично аз останах много доволен от "Спасението" както останах доволен и от "котаракът и Черният нарцис " - лекичка система система , бързо действие, без мноог битки, повееч интерактивност и "разклонения".
по същата причина харесах и "Зъби" на Стефан. От това което си пуснал като Превю гледам че следващата част искаш да я променяш..... САКЪН! запази основната система, такава каквато е!

16 Дек 2015 09:38
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Topic Author
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110827

Вилорп писа: писа:

дописка: Джорджано е прав, че това поразително прилича на страт без карта.

Аз ти казах да нарисуваш, ама ти си пипа ушите.... :-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

16 Дек 2015 10:17
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110828
прав съм разбира се. Най-добрият мини страт с карта, който съм чел е Войната на Спондж. картата там отнема не повече от една страница празни квадратчета, а може да се пригоди за всякакви сражения просот заменяш народите и оръжията. В най-лошия случай на една подобна карта можеха да се бутнат тук-таме няколко номера на епизоди.

Пак казвам самата игра не е лоша, напротив, но е твърде "скована" и то дори за страт. Твърде много преходни епизоди и условия, за да ползавш герой, твърде много шанс да попаднеш на правилен герой, факт че някой мисии задължително трябва да се минават след други иначе губят смисъл и почти никаква литература. Довечера ще я пробвам за трети път вече имам доста добри идеи и мисля че може и да я мина. понаучих някои хватки, ще видим докъде ще стигна.

16 Дек 2015 14:05
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1110
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110835
Направо ще си пусна моето изиграване:
Наемам Паметливия за Замъка на графа, като му давам медальонче - 0 пари
Взимам Череп и мисия Тресавище
Забравям мисия тресавище =)
Наемам Сладкодумния за баба Яга 0 пари
печеля мисия пещера
Наемам Паметливия за пещерата - 0 пари
Взимама кутията на пандора и Тресавище
отварям кутията
Пращам Паметливия в тресавището - 0 пари
той сгъва
Пращам Сладкодумния при в тресавището - 5 пари
Печеля Сърцето и път през тресавището
Пращам легендарния в Сърцето
Финито.

Както казах предстой разцъкване.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

16 Дек 2015 16:05
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110842
'че откъде намери толкова пари?

аз обикновено започвам първите две мисии с
Сладкодумния при местните и посел го пращам в Спокойния район със флейта
. Нататък е шахмат. Поне вече схванах, че
Тресавището трябва да го мина с Метаморфа, а сектата - с Кръстоносеца, който отключва Ловеца. Може и Легендарния, ама тогава нямаш Ловец.
. за
Вампира трябва да имаш сребърен кинжал, за хайката - също.

16 Дек 2015 16:07
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Topic Author
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110843

George-AL писа: писа:
'чеоткъде намери толкова пари?

аз обикновено започвам първите две мисии с
Сладкодумния при местните и посел го пращам в Спокойния район със флейта. Нататък е шахмат. Поне вече схванах, че Тресавището трябва да го мина с Метаморфа, а сектата - с Кръстоносеца, който отключва Ловеца. Може и Легендарния, ама тогава нямаш Ловец.

George, моля те маркирай като спойлери някои части от твоите мнения.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

16 Дек 2015 16:09
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110844
така и направих, ама не мога на секундата. ти пък искаш веднага.

16 Дек 2015 19:13
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110855
На George е в спойлер но на nixata стои спойлера в цитат тага.

16 Дек 2015 19:29
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110857
така си е.
Минах го току що.
Първо пратих
сладкодумния с флейта в спокойния район да си поговори с феите и да вземе Короната.
После дадох на Вещицата огърлицата от кости и я пратих при селяните, записах "сибила".
после с Паметливия като му давам медальона, убивам вампира.и давам Черепа на Кръстоносеца, той ходи в ордена, отваря Ловеца, с Ловеца изпълнявам мисията взимам Кълбото. Кълбото го давам на Вещицата за да говори с Баба Яга тя записва сабат и ми дава книга на познанието . после пращам Разбойника в хайката като му давам кинжала. и после плащам на Паметливия за д открие пътеката по тресавището и накрая пращам Мага с Книгата и получавам Йог Сайот и Забраненото познание.
Принцесата и Жената звяр не ги ползвах, а Легендарния не го отворих.
завърших с 4 точки репутация и Забраненото познание.

П.С.
Тресавището го минах с Метаморфа

при трети прочит ми отне 30-40 минути хем знаех вече хватките. Принципно не е хич много, обаче ако не знаеш кой герой за къде е много ще се изтормози човек. При първите две изгравания
Принцесата постоянно ми я убиваха, затова сега въобще не я ползвах
:evil:

П.П.С. моля модератора да се задейства спрямо текста на никсата и да сложи спойлер.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.112 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-готината корица в жанра (78 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от gbm
    • Today 12:46
    • Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 (8 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от logus
    • Today 11:41
    • FALLOUT (50 Мнения)
    • в Общи приказки / PC игри и конзолни
    • от Radko
    • 01 Окт 2023 20:25

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg