• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
27 Май 2016 20:20 04 Юни 2016 14:22 от Ал Торо.
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Topic Author
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115714
Тема за коментари на книгата , моля слагайте спойлер тагове

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Май 2016 12:03
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115723
Oт новите тази я почнах първа, понеже е най-малка за загрявка. Нямах никакви очаквания и доста приятно ме изненада. Готина е идеята да се направи книга-игра в такава обстановка. Атол, лагуна, малки островчета които да изследваш. Малко като атмосфера ми напомня на началото на "Реката от която никой не се завръща" Там също героят напуска изолираното си племе по вода и тръгва да пътешества. Буквално тази книга те връща в 90-те като стил на писане. По-дъртите като мене, ще ги хване носталгия.

Като система не е от сложните. Разчита се главно на избори, да успееш да се докопаш до повече информация, да изследваш повече места и да не умреш. Попълваш чат пат някой предмет, кодова дума и време. Обаче по-скоро е от тия които не мога да се минат от първият път. Нищо общо с тихото училище, но пак има доста места където можеш да се гътнеш. :) Особено като се има предвид факта, че първият път ще изследваш островите един по един и ти трябва малко късмет и съобразителност да избегнеш капаните. На първо четене умрях 2-3 пъти от грешни избори и връщах епизода. Може би като видях, че често се умира, почнах да играя по-предпазливо, а това не е много добра идея в тази игра. Накрая преди състезанието нямах нито един предмет и почнах отначало, защото май без предмет нямаш шанс да победиш (или поне така си мисля в момента, имам само 2 минавания :) ). Нямам представа колко предмета има в играта, но забелязах 7-8. Общо взето това е идеята, да намирате разни предмети, защото в определени ситуации помагат.
Друго нещо което може да ви помогне да разплетете мистерията, освен кодови думи и предмети са обикновени разговори с хората и подсказки, които е хубаво да се запомнят. Не че аз успях да вържа нещата от първият път де, но някой може да се досети. :) Някои от подсказките обаче са подвеждащи, ако стане дискусия, може после да ги обсъдим. Готино е направено това, че дори да не успееш накрая да спечелиш, от описанието не се разбира как умираш и те човърка мисълта да разбереш тайната. Така почваш ново преиграване, запомняш безмислените места дето само ти губят времето и стигаш до нещо ново.
Знам че формата на тия книжки е да са малки и да се четат бързо, но пак ми се искаше да е по-голяма. :)

29 Май 2016 15:11
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 788
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115736
Изключително съм доволен от тази история. В 128 епизода е развита добре, като и системата не е тежка и е ок.
Книгата е в три етапа - първи: Събиране на информация за етап 2 -
Етап 2 проучване на атала, чиято цел е да събетеш информация и предмети за етап 3.
Етап 3 - Съревнование
Първият етап не е фатален за играта, вторият има малки шансове да сгънеш, но е важен, защото без информация и подходящи предмети трудно ще се справиш с последната част.
Последната част е най-трудна, но въпреки че са малко предметите всеки един от тях дава шанс за победа
...стига да успееш да стартираш добре (което за мен беше най-трудното в книгата)
Хубава приключенска история подходяща за всички възрасти.
п.с. Авторът писал ли е и други приключения в същия свят или със същата героиня?

30 Май 2016 22:01
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115740

Monevwww писа: писа:
п.с. Авторът писал ли е и други приключения в същия свят или със същата героиня?

Ами не. Последната му книга-игра спечели Yaztromo. В нея действието се развива в Средновековен Китай. Явно, както той самият казва, обича да експериментира с теми и сюжети.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

30 Май 2016 23:46
vertigo13
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115741

nixata писа: писа:

Monevwww писа: писа:

Ами не. Последната му книга-игра спечели Yaztromo. В нея действието се развива в Средновековен Китай. Явно, както той самият казва, обича да експериментира с теми и сюжети.

А тази същата ще се превежда ли за в бъдеще? Че френския ми е като немския :lol:

31 Май 2016 10:56
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115742
Ами доста е голяма тя - 505 епизода. Ако намеря преводач, може и да стане. Но е абсурд аз да се захващам с нея. Сега друга съм подкарал.

03 Юни 2016 21:52
sarutobu's Avatar
sarutobu
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115811
Прочетох книжката буквално на един дъх. Това е най-добре изложената история, която съм чел на такъв малък формат. Ако се съди само по тази книжка на автора очевидно му се отдава този тип експериментиране. Друго което ми направи впечатление е как игралната част и дневника идеално пасват на този формат. За едно преиграване показателите предмети, думи и време могат да се следят наум. От друга страна същите силно влияят върху историята, придавайки отлична динамика на приключението. С радост бих чел още от същия автор.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

03 Юни 2016 23:14
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115813
Присъединявам се към приятно изненаданите. Видимо изглежда най-непривлекателна от трите, излезли едновременно, а и като размер направо се губи между Генезис и Котарака и започнах с нея без никакви очаквания... за загрявка, така да се каже ;-) Състезанието ме смая - въпреки разните намеци тук там ... не схванах до последно какво всъщност ме чака. Страхотна история, разгърната в малък обем. Поздравления на екипа за избора и. А аз ще пообиколя атола още няколко пъти :hello:

04 Юни 2016 10:57
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 598
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115814
Никсата пак ми е продал дефектна книга - моята се казва "Сред обръч от пясък и вода"... :(
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

04 Юни 2016 14:27 04 Юни 2016 14:45 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2307
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115816

Meriadoc писа: писа:
Никсата пак ми е продал дефектна книга - моята се казва "Сред обръч от пясък и вода"... :(
Викаме й просто "Островът", че другото е дълго и трудно за запомняне.

Приятна е книжката, интересна мистично-приказна атмосфера изгражда.
Най-големият недостатък за мен е ударно скучното начало и излишните острови - обикновенно човек се натъква първо на най-тъпите (самата система предразполага към това), които дори не знам защо са в книгата .
Най-силна страна - финалът - екшън, напрежение, изненада и ползва всичко, с което си се сдобил в книгата до момента - категорично от най-добрите финали и екшън сцени в КИ, излизали у нас. Също така генералната идея (с щипка Лъвкрафт в нея) и някои много интересни герои, които могат да бъдат срещнати.
Не е шедьовърът на шедьоврите, но приятна непретенциозна книжка, по мое мнение.
Илюстрациите се много готини по мое мнение, но е очевидно, че не са правени за черно-бял печат и за съжаление не са излезли добре повечето.

04 Юни 2016 15:34 04 Юни 2016 15:35 от alamo.
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115818

Meriadoc писа: писа:

И моето копие е за пясък и вода... огъня още не съм го намерил ;) Иначе самата книжка не кой знае какво, но е интересна, докато разбереш кое къде е. Няма много предмети или кодови думи, но за обема на играта вършат перфектна работа. Най-много ми напомня като стил на "Тайнственият остров", май така се казваше, книжка дори в същия формат, но е малко по-лесна за минаване. Краят беше изненадващ!!!
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Аз смело нагазих във водата за състезанието...и дори не разбрах от какво умрях! Чак по-късно се изясни това... Хитро измислено с тия акуло-човеци;)

05 Юни 2016 20:19
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 598
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #115846
Има леки спойлери по-долу.

Прочетох я току-що. След толкова положителни коментари по-горе очаквах повече. Историята не блести с оригиналност, но поне финалът беше изненадващ и този хорър туист за мен бе най-голямото достойнство на книгата. Литературно - нищо особено. Игрово - доста постно. Обиколих 4-5 острова в които не се случи нищо. На единия отидох да ловя раци и нещо ме изяде без предупреждение. На най-интересния остров имаше вещица. Там изборът беше кое от магическите й притежания ще хвана. Хванах жезъл и умрях. После хванах перли и оживях. Перлите поне се оказаха полезни накрая. Финалното състезание беше по-интересно и предостави някаква форма на интрига, а и изборите бяха по-тактически (с изключение на тези "магическите" - някак чийзи ми се сториха). Все пак става книжката. Не се чувствам ощетен след прочитането й, както се чувствах на края на "Червен свят".

12 Юни 2016 23:33
logus
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 79
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #116005
Много ми хареса като атмосфера, история и механика. Определено имаше изненада. Единственото нещо, което ми се наби негативно на очи бяха тези ножове от слонова кост в откровено тихоокеански сетъп. :)

Очаквайте по Коледа Little Book of Darkness, малка книжка с големи истории!

12 Юни 2016 23:37
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #116007

logus писа: писа:
Много ми хареса като атмосфера, история и механика. Определено имаше изненада. Единственото нещо, което ми се наби негативно на очи бяха тези ножове от слонова кост в откровено тихоокеански сетъп. :)

Дам. Набиват се на очи. Сега, за да измъкна автора.... никъде не секазва, че е в Тихия океан и дори, че е на Земята ;) :P

19 Юни 2016 22:53
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #116109
Приятна книжка. Литературата не блести, но и не дразни. Играта е малко тука-има-тука-няма, но книжката е толкова малка, че бързо можеш да разцъкаш другите варианти. Според мен е добра за въвеждане на по-млади (11-14 годишни) читатели в жанра - хорър туиста надали би им се строил чак толкова ужасен, че да ги стресне, книгата е по-скоро приключенска. Доста е кратка, но това някак си е очевидно ако си я купуваш на живо и надали някой би бил изненадан, че вътре не се крие "Война и мир". Ако си я купува през нета, човек много по-лесно би могъл да се заблуди за размери/обем и евентуално да бъде разочарован от това.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg