• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
28 Дек 2016 02:03 28 Дек 2016 02:04 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #118479

ze BG писа: писа:
Някой може ли да ми разкаже повече за "Бялата крепост"?

Вероятно Танер - защото авторът на книгата (-игра?) е Орхан Памук.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Дек 2016 02:52
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 63
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #118480
Доста изчерпателен отговор, както винаги. Друго си е автор/издател да ти обясни.

05 Ян 2017 15:46
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 214
Topic Author
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #118737
Много дребен шрифт мое ли така . Иначе книжката започна добре , бях приятно изненадан , но след това се почна всяка грешка смърт , смърт и пак смърт .
При разпределителния епизод на картата се казва че разстоянието между островите е едно време , а ако не са съседни две , но след всеки епизод те връщат на разпределителния . Предполагам тва е за пестене на място и не се връщаш всеки път там ама никъде не е обяснено .Казват ти че на единия остров има магесник ама аз само крокодил срещнах . Тва ли е той ??! Като цяло свеж полъх сред преводите боклуци , които се издават у нас . И много много изпуснат потенциал да стане нещо страхотно .
ПП. Жорката навярно има предвид Полета на Грифона

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

05 Ян 2017 16:13 05 Ян 2017 16:14 от nixata.
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #118739
Благодаря за отзива. Връщането на еп. 40 не означава, че се връщаш на началния остров. Но си прав, че можеше да е казано ясно в текста.
Ами да, доста се умира в тази книжка:

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Тук обикновено всички сгъват в началото на състезанието. Трябва да се внимава в "жокерите", които ти се дават за ножа и значението му. Но честно казано и аз умрях 2-3 пъти при първите изигравания. Иначе да. Крокодилът е въпросният магьосник. Той също е като тях - получовек, полуживотно, а те са му се натресли на острова.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

24 Дек 2017 08:32
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 456
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #125927
Поредната кратка история от ПГ Представя, която е развита добре за обема си. Добре прикрита мистерия, до последно не се усетих. Идеална за всеки, който няма много време и иска да изиграе нещо по-набързо.

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

11 Ян 2020 10:52
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #133490
Подходих с ниски очаквания към книжката поради малкия обем, грозноватата корица и това, че явно няма голям интерес към нея. Благодарности към Никсата, който ми я подари!

В стъпителните думи на автора прочетох, че често бива обвиняван по отношение логиката на изборите. Прочитайки произведението няма как да не се съглася с критиците му :)

Плюсове:
+ Интересен сюжет;
+ Динамични финални епизоди и интересен завършек;
+ Лек хорър елемент;
+ Има няколко опции за успешно изиграване. Възможност е да се достигне до успешен финал дори и без предмет;
+ Евтина е и това я прави по-достъпна за потенциални читатели, които се двоумят дали жанрът би им преставлявал интерес. За тях негативите, които аз виждам може и да не са валидни.

Минуси:
- В голяма степен изборите са неинформирани и не много логични;
- Шансът да се мине от първи, а дори и от втори път е изключително малък и то не защото читателят ще взима грешни решения, а просто защото няма нужната информация и трябва вече да е прочел съответните епизоди, за да знае какво се очаква от него. Не ми се струва редно почти всяка "грешка" при началото на състезанието и неговото протичане да се наказва със смърт;
- Корицата и илюстрациите са зле. Всъщност илюстрациите не са толкова лоши, но не и в този черно-бял размазан формат. Съдя от задната корица, за която е взета вътрешна илюстрация и в цвят изглежда добре.

Теглейки чертата оставам със смесени чувства. Със сигурност това не е книга-игра, която бих препоръчал, но ясно виждам, че има аудитория, на която би й харесала. Това са същите читатели, които мазохистично обикалят лабиринтите на "Битки безброй", правят избори на сляпо и си записват къде и какво трябва или не трябва да правят. Накрая са разкостили книгата и са доволни.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin, Rahvin

11 Ян 2020 11:50
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 733
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #133491

comics_ross писа: писа:
Теглейки чертата оставам със смесени чувства. Със сигурност това не е книга-игра, която бих препоръчал, но ясно виждам, че има аудитория, на която би й харесала. Това са същите читатели, които мазохистично обикалят лабиринтите на "Битки безброй", правят избори на сляпо и си записват къде и какво трябва или не трябва да правят. Накрая са разкостили книгата и са доволни.

И аз съм от този вид читатели и си спомням, че бях доволен от Обръча :D

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

11 Ян 2020 12:01 11 Ян 2020 12:03 от ThufirHawat.
ThufirHawat
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #133493
Аз не обичам да обикалям лабиринтите на Битки Безброй. Обръчът обаче ми хареса :) !

Може би, защото е една от малкото книги-игри, в които честно и почтено ме пречукаха на първо изиграване. А може би защото е книга-игра, в която оцеляването ти зависи от бързото мислене и трупане на информация...да, като се замисля, по-скоро затова ;) !

Направих грешката да повярвам на погрешната информация, защото подцених доколко авторът ще е склонен да даде погрешна такава 8) .

П.П.: Психо, в полинезийските легенди превръщането в животно е важно умение на магьосниците.

11 Ян 2020 12:12
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #133495

ThufirHawat писа: писа:
А може би защото е книга-игра, в която оцеляването ти зависи от бързото мислене и трупане на информация...да, като се замисля, по-скоро затова ;) !

Това изобщо не е вярно. Има много ситуации, при които умираш, тъй като няма как да знаеш какво се очаква да направиш и кое според автора е правилен избор. Това за бързото мислене е абсурдно при книга-игра, тъй като никой не ти засича време, но и информация за тях не може да се намери. Или поне не и при едно изиграване. Може да се обзаложим, ако искаш. Все пак я прочетох вчера и спомените ми са съвсем пресни, а твоите предполагам, че са поизбледнели и си говориш леко произволно ;-)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

11 Ян 2020 14:34 11 Ян 2020 14:58 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #133499
Замислих се за един интересен казус. На епизод 40 пише, че по всяко време може да прекратиш обиколката на островите и да се върнеш на остров №1. В този случай трябва ли да си добавиш точки "Време" (една или две)?

По принцип логиката е да не трябва, ако се съди от другите две опции свързани с достигане на 10 точки "Време", но е ключов момент, предвид кодовата дума, която записваш в зависимост от стойностите на този показател.

11 Ян 2020 15:16
ThufirHawat
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #133500

А може би защото е книга-игра, в която оцеляването ти зависи от бързото мислене и трупане на информация...да, като се замисля, по-скоро затова ;) !

Това изобщо не е вярно. Има много ситуации, при които умираш, тъй като няма как да знаеш какво се очаква да направиш и кое според автора е правилен избор. Това за бързото мислене е абсурдно при книга-игра, тъй като никой не ти засича време, но и информация за тях не може да се намери. Или поне не и при едно изиграване. Може да се обзаложим, ако искаш. Все пак я прочетох вчера и спомените ми са съвсем пресни, а твоите предполагам, че са поизбледнели и си говориш леко произволно ;-)
Прочетох я преди три дни. За толкова време не ми избледняват спомените, при теб не знам как стои въпросът.
"Бързо мислене" е наистина неправилно в случая, имам предвид по-скоро забелязването на детайли, които "не пасват" и правилното им тълкуване, съпоставяйки ги с (понякога току-що получената) информация.

Не съм преигравал, но не попаднах на ситуация, при която да няма как да знаеш. Моята грешка беше, че подцених автора и приех, че няма да даде на читателите погрешна информация...и чак като умрях се плеснах по челото и разбрах защо източникът не е бил сигурен.

11 Ян 2020 15:48
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #133501

Прочетох я преди три дни. За толкова време не ми избледняват спомените, при теб не знам как стои въпросът.
"Бързо мислене" е наистина неправилно в случая, имам предвид по-скоро забелязването на детайли, които "не пасват" и правилното им тълкуване, съпоставяйки ги с (понякога току-що получената) информация.

Не съм преигравал, но не попаднах на ситуация, при която да няма как да знаеш. Моята грешка беше, че подцених автора и приех, че няма да даде на читателите погрешна информация...и чак като умрях се плеснах по челото и разбрах защо източникът не е бил сигурен.

Нищо не казваш в случая. Не е ясно до къде си стигнал и при положение, че не си я преиграл и стигнал до успешен финал, как даваш такова категорично мнение?

Аз я преиграх многократно и проверих много от разклоненията и възможните варианти за изиграване.

В случая само ми доказваш, че упорстваш и настояваш на нещо, за което явно нямаш аргументи. Предложих ти облог. Предивд начина, по който подхождаш, не си заслужава да си правя труда да ти разпиша подробно защо считам, че е почти невъзможно да събереш необходимата ти информация от едно изиграване. А и начинът, по който спориш в този случай ме навежда на мисълта, че трудно ще те убедя...

Предложи нещо смислено, което да заложим и след това да помолим трима потребители с доказано логическо мислене да прочетат книгата и да си кажат мнението ;-) Примерно Майндкрайм, Торо (вече я е чел) и Сикамор. Другият вариант е просто да видим колко са хората, които са достигнали до успешен финал от първо изиграване. Защото нищо чудно да се окаже, че тук никой не е мислил достатъчно бързо и не е трупал нужната информация ;-)

11 Ян 2020 16:56 11 Ян 2020 17:03 от ThufirHawat.
ThufirHawat
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #133503

Нищо не казваш в случая. Не е ясно до къде си стигнал и при положение, че не си я преиграл и стигнал до успешен финал, как даваш такова категорично мнение?
Не съм я преигравал след успешното изиграване. Преди това не е "преиграване", а "опит да постигнеш едно успешно изиграване".

На останалата част от заяждането не виждам смисъл да отговарям.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

11 Ян 2020 17:00
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 445
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #133504

Направих грешката да повярвам на погрешната информация, защото подцених доколко авторът ще е склонен да даде погрешна такава

Това изказване ми се струва поело по пътя към класиката "След солидно проучване, по-голямата част от което всъщност не разбирам, стигам до няколко извода."
Веднъж изиграх книгата, не ми хареса, не видях особена логика в изборите.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, comics_ross

12 Ян 2020 00:04 12 Ян 2020 00:06 от ThufirHawat.
ThufirHawat
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Сред обръч от пясък и вода - Коментарна #133508

Mindcrime писа: писа:

Направих грешката да повярвам на погрешната информация, защото подцених доколко авторът ще е склонен да даде погрешна такава

Това изказване ми се струва поело по пътя към класиката "След солидно проучване, по-голямата част от което всъщност не разбирам, стигам до няколко извода."
Веднъж изиграх книгата, не ми хареса, не видях особена логика в изборите.
"Превеждам" за който има нужда: "Направих грешката да повярвам на погрешната информация..."
"Втурнах се да взема преднина при надбягването".

"...защото подцених доколко авторът ще е склонен да даде погрешна такава".
"Знаейки, че един куп хора веднага ще се размрънкат, че не са знаели на кого да вярват, вместо да се плеснат по челото и да кажат - да бе, вярно, тази, която ме посъветва, е от същото племе като тази, с която се състезавам, едва ли ще ми даде точна информация в ущърбна съплеменничката си! Подобно оплакване обаче, за съжаление, е типично - и ми се струва, че някои автори се въздържат от подобни похвати."

Ако ти, психо и (примерно) Дончо от Две Могили* не сте видели логика в изборите, а други са открили логика, благодарение на която са завършили успешно... вероятно проблемът не е в книгата-игра.

*Т.е. Туин Пийкс.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.110 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Doctor Who (1 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Чуждоезични книги-игри
    • от Ал Торо
    • 07 Авг 2022 18:20
    • Metal Heroes - kickstarter (37 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от Ал Торо
    • 07 Авг 2022 17:59
    • Сериали - обща тема (185 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Monevwww
    • 03 Авг 2022 22:42

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg