Може ли преордър да си поръчам и кога? Искам за Коледа да имам какво да подарявам.
Все още нямаме датата, първоначално заложената дата е 10-ти Декември, но може да има няколко дни забавяне.А всъщност кога излиза?
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Благодаря, но не мисля, че е нещо особено. Имам доста по-интересни идеи, но ще видим.ze BG страхотно си е свършил работата
Супер идея и супер реализация
На първия въпрос не мога да отговоря за останалите, аз лично не крия нищо. Мисля че всеки знае смисълът на псевдонимите по принцип, покрай книгите-игри има допълнителното значение за запазване на традицията. Всеки от авторите беше запитан дали да бъде публикуван под псевдоним или не, така избрахаЕдно въпросче - защо авторите крият истинските си имена?
Защо страниците не са отбязани с цифри?
Картата на Мрака, защо е толкова тъмна?
На първия въпрос не мога да отговоря за останалите, аз лично не крия нищо. Мисля че всеки знае смисълът на псевдонимите по принцип, покрай книгите-игри има допълнителното значение за запазване на традицията. Всеки от авторите беше запитан дали да бъде публикуван под псевдоним или не, така избраха
Страниците да не се отбелязват с цифри е стандартен дизайн на книга-игра, някои от българските също са публикувани така (и аз не бях забелязал това преди, но разучих и видях, че е бил прийом, популярен и в България)
1. Правото на всеки автор е да използва псевдоним и аз считам, че това трябва да се уважава. Всички литературни каталози се справят с това, ще успеем и ние1. Традицията е на кориците да бъдат псевдонимите, но аз повече питах за вътрешността на книгата. След първите книги игри, не знам точно коя година, започват да се пишат истинските имена на авторите. Но щом така са избрали, това поставя мен, като човек попълващ каталога за книгите игри в много неизгодно положение.
2. Книгите игри с неотбелязани страници са около 12-14, като това най-вече са първите три книги на Селекта, Избери своето приключение, няколко на Еквус арт - всички останали книги, които са над 200 излизат с отбелязана номерация на страниците.
Интервю по радио Добруджа на тема книгите-игри и "Призвание герой".
Ако ви е интересно![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas