• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зомбокалипсис - от кухнята

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
23 Ное 2012 10:41
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2026
Topic Author
Зомбокалипсис - от кухнята #64035

xsmind писа: писа:
Въведението зомбира доста :-)

Аз лично намирам дайспул система за излишна в разказ-игра, както и изобщо хвърляне на зарчета. Освен ако не са някакви специални зарчета, които се продават заедно с книгата и предизвикват "ууу, шайни" ефект.
Играта допуска определено тунинговане за вашите вкусове и ситуация, включително игра без зарове.

Игра с повече от двама – ако повече играчи четат разказа едновременно, отново само двама от тях ще са основни. Останалите могат да играят ролите и да хвърлят заровете за присъединяващите се в групата персонажи, както и да дискутират всички избори заедно с основните играчи; ако спомагателните персонажи умрат, това не води до край на разказа;

Ролеви вариант – ако вече си играл играта и искаш да видиш какво би преживял в тази ситуация, ако беше например малко момиченце, възрастен дядо или натокана мацка, намисли си герой и попълни теста за него; след това изиграй варианта в ролята на този герой;

Игра без зарове – ако не обичаш заровете (или ако случайно нямаш такива), избери дали искаш лесна или трудна игра и зачитай:
• че си хвърлил при персонални проверки 4 за лесна и 3 за трудна игра;
• при групови проверки (1) успех на всеки 2 зара, които трябва да хвърлиш, като закръгляш броя успехи нагоре за лесна и надолу за трудна игра;

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Ное 2012 10:49
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Зомбокалипсис - от кухнята #64037
Табличка със случайни числа или зарчета по страниците ще има ли?
Иначе леко съм подразнен, че на зарчето му казват д6, а на проверка на успехите, дайс пул.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

23 Ное 2012 11:29
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомбокалипсис - от кухнята #64041

Вилорп писа: писа:
Табличка със случайни числа или зарчета по страниците ще има ли?
Иначе леко съм подразнен, че на зарчето му казват д6, а на проверка на успехите, дайс пул.
Според мен пък тези наименования са кратки и удобни, но не съм обяснявал чрез тях, тъй като не всеки ги знае. Зарчета на страничките и таблица с числа няма да има, защото няма да са потребни - "Зарево на Кордоба" също е на dice pool система и при двата разказа често хвърляш различен брой зарове.

Честно казано аз таблиците с числа никак не ги харесвам, зарчета на всяка страница е много по-елегантен метод в много отношения (например заучаване, дебели пръсти, скорост на "хвърлянето", фиксиране на книгата) и едва ли ще видите таблица с числа в книга, с която имам нещо общо :)
От друга страна зарове долу на страниците ще има още в Абаносовият дракон, но та е много удачно, защото всичко е унифицирано на 2d6 (два шестстенни зара) - проверки на умения, битки и т.н.

23 Ное 2012 13:30
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Зомбокалипсис - от кухнята #64052
Щом няма да има зарове по страниците задължително упоменете че за игра ще са необходими и n броя зарове. Защото макар да обичам шанса ич не се виждам как хвърлям шепа зарове в рейса.

Цвят за модериране

23 Ное 2012 13:47
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Зомбокалипсис - от кухнята #64054
Как точно сте кръстили в книгата заровете?

По английската система и сте написали д6?
Или сте го превели на български и се казва з6?

Избери своето приключение

23 Ное 2012 15:06
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Зомбокалипсис - от кухнята #64058
Само аз ли съм разочарован от въведението на Зомбокалипсиса? Нито е смешно, нито е страшно, нито пък по някакъв негов си начин интересно. Началото на историята е толкова съшито с бели конци и е нелогично, че трябва да се даде за пример, как не трябва да се пише. Няма логика да е имало пандемия, героят едва да е останал жив, целият свят да говори затова, а той да не проявявал интерес, че от ваксината се става зомби. И да яде сандвич. Как така, до преди час всичко е спокойно и изведнъж властите изпускат зомбитата и положението става неконтролируемо. До преди героят да влезе в мола, не е ли имало зомбирани по улиците? Сирените започват да вият, но едва ли защото само молът е нападнат, което значи че е посъвместна атака. Дори и като пародия не звучи.

Другото е опита за реклама на Абаносовия дракон. Не че има нещо лошо, но по начина Торо, който си го направил е все едно е "снесен насред дивана". Описанието какво ядеш, какво правиш в книжарницата, заема ненужно много място, за сметка на описание на зомбитата, и как така героят решава, че са точно такива а не банда терористи или сектанти.

Има и още неща, които дразнят. И съм сигурен, че не е от неумението на Торо да разказва, може би е липса на време, липса на редакция, лоши съвети или бог знае какво. Въведението в историята е много важно, за да успее да ти привлече вниманието към книгата по-нататък. Мен не успя.

П.С. Не знам какво означава думата "събуей", предполагам е сандвич.

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

23 Ное 2012 15:33
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Зомбокалипсис - от кухнята #64064

SatanicSlayer писа: писа:

Защо трябва да кръщават някак си заровете? Зарът си е зар.

Мен лично заглавието ме радва и ми навява леко комедийно очакване. Иначе йойо е прав, че тия повече приличат на сектанти някакви и дори след като лирическия герой си помисли „зомбита”, се зачудих от де му дойде това на ум. Някакви хорица гонят други хорица единствената разлика между едните и другите в текста е кой кого гони.

А относно грипа... Испанския грип от 20-те години на миналия век е затрил в световен мащаб от 50 до 130 милиона. От сезонния умират по 2 милиона души годишно. От птичия грип в света са загинали 330 души. Свинския грип тръшва 5700 души в световен мащаб.

Цвят за модериране

23 Ное 2012 15:34
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Зомбокалипсис - от кухнята #64065
Йо йо, честото завръщане във форума, надявам се да видим нови произведения и от теб. Сега по същество:
1. Ал Торо е марка гаранция за качество. Ако нещо не ти се струва наред, значи просто не си го разбрал правилно. Примерно, не всеки би харесал импресионистите, но истинските ценители знаят тяхната стойност.
2. Жанрът е grindhouse, нямам идея какво представлява (това като подкрепа на т.1)
3. "Сабуей" по принцип значи метро, но в случая е марка заведения за сандвичи.

23 Ное 2012 15:38
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Зомбокалипсис - от кухнята #64067
1. Торо не е импресионист, всички знаем как може да разказва.
2. grindhouse и аз не знам какво означава, което не означава, че Въведението трябва да е... как да кажа... претупано.

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

23 Ное 2012 15:46
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомбокалипсис - от кухнята #64068

SatanicSlayer писа: писа:

Викаме им просто "зарове", при което се подразбира (особено в БГ), че става дума за шестстенни.

23 Ное 2012 15:47
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Зомбокалипсис - от кухнята #64069

yoyovec писа: писа:
Само аз ли съм разочарован от въведението на Зомбокалипсиса...

partci писа: писа:
Зачетох въведението току що и... нарочно ли е направено да звучи толкова наивно? :(
Мен лично самоиронията с "Дракона" ми хареса.

Примерно това с маймунския грип е малко... недомислено (некак си не ми се струва, да се е получил майтапа), ама да кажем гледали сме филми за зарази, може да се разнесе из светО сравнително бързо. Можеше да измисли нещо, което да звучи по-смешно и дебилно - жабешки грип примерно, причинен от жабешки превалявания. :roll:

Къде прочете, че се става зомби от ваксината? о_О
ФАКИН СПОЙЛЕРС, ДЮД!

Това със Събуей също малко като продуктово позициониране прозвуча, Торо явно иска да вземе дебелата пачка от спонсорство - действа със замах и обира само дебелите спонсори, у йеа. :( :P

На мен лично ми липсва... де да знам, щипка детайл, вкус? Сякаш самото писане по темата не е взето много насериозно и е поднесена само "щото е модно". Ся, че е грайндхаус (ще рече безогледна сеч) не значи, че трябва да е долнопробно (сори за определението) ...

Заинтригуван съм от самата игра, но силно се надявам списаното нататък да няма общо с "атмосферата" от въведението.

23 Ное 2012 15:57
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Зомбокалипсис - от кухнята #64070

По това време още никой не подозираше какви последствия щеше да даде тази ваксина по-късно и какви мутации щяха да последват в „умъртвените” вируси.

Оттук така се подразбира.

Самоиронията с Дракона не се е получила. Поне при мен не сработи. Дори някои фенове могат да не разберат закачката с "шибания Джордж Р.Р. Мартин". Все едно чета нещо насила сложено там, не че трябва, а просто за да го има. Съществуват далеч по-интелигентни начини, да се направи самореклама, която така да се вмъкне, все едно е част от сюжета, или да бъде фон на наистина запомняща се сцена.

23 Ное 2012 16:01
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Зомбокалипсис - от кухнята #64071
Премигнал съм като съм го чел това. o_O Мразим да четем ~литература на компа. :(

23 Ное 2012 16:07
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Зомбокалипсис - от кухнята #64072

yoyovec писа: писа:

По това време още никой не подозираше какви последствия щеше да даде тази ваксина по-късно и какви мутации щяха да последват в „умъртвените” вируси.

Оттук така се подразбира.

Самоиронията с Дракона не се е получила. Поне при мен не сработи. Дори някои фенове могат да не разберат закачката с "шибания Джордж Р.Р. Мартин". Все едно чета нещо насила сложено там, не че трябва, а просто за да го има. Съществуват далеч по-интелигентни начини, да се направи самореклама, която така да се вмъкне, все едно е част от сюжета, или да бъде фон на наистина запомняща се сцена.

На мен пък ми хареса. Може да е самореклама, но може и да е самоирония. Дори очаквам по някое време да се наложи да се разправям със зомбиран Торо.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

23 Ное 2012 16:10
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Зомбокалипсис - от кухнята #64073
Йойовец - всеки има право на мнение, но това не значи, че всеки е прав. В крайна сметка кое като как е ще си проличи след няколко месеца (до около половин година), когато се тегли чертата и се види дали брой 1 ще доведе до 2 и т.н.

Колкото до грайндхауса - има един филм на Тарантино с това заглавие. По принцип за стила си е типичен екшън от 70-те години - яко пуцане и секс (голота) без много мислъл кой кого и защо, подправено с щипка хумор. При възраждането на този жанр по-скоро пародийното е изведено, като кръвта се лее с кофи, набухано е с тъпизми и е леко за гледане (за хора, дето не се отвращават от кръв) с кофа пуканки. Типичен филм е Мачете, аз бих посочил и Незаменимите като подобен. Та това е моето разбиране поне, може Торо да ме поправи/добави още.

Мен лично си ме кефи - без някакви претенции за сериозност или качество, поднася евтино (по-скоро в другия смисъл на думата) забавление. С един приятел имаме нещо като традиция някой път да седнем да гледаме подобни филми с достатъчно количество чипс и бира и трябва да кажа, получава се добра филмова вечер :)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Синът на пустинята (62 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 21:22
    • Куиз: Книги-игри! (30 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 10:13
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Вилорп
    • Yesterday 09:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg