• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зарево над Кордоба - От край огъня

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
23 Ное 2012 20:30
PeterVale
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Зарево над Кордоба - От край огъня #64087
По примера на Торо стартирам дискусия за книгата-игра "Зарево над Кордоба", втора част от поредицата "Пламъкът на Андалусия". Тук е мястото за отзиви за бойната система, пролога и, когато сборникът излезе, за мнения и въпроси, на които искате отговор.

Да кажа две думи за себе си и Нол Келдън, който ми е пръв приятел и кръвен роднина. С него преди около година и нещо измътихме идеята за дълъг цикъл за Андалусия с араби, европейци и т.н.

Тъй като не живеем в един град, не можем лесно да пишем заедно, затова сме разделили писането по разкази. Концепцията и общата фабула сме измислили заедно, но Заревото например съм го писал почти изцяло аз, а Нол само допринесе с идеи тук-там и поправки.

Започваме с пролога, след малко ще пусна и бойната система и правилата за игра. Тези от вас, които са чели "Поробената принцеса" ще забележат, че той е почти същия, с няколко дребни промени. Следва го епизод 1 от книгата.

Пролог
1236 – годината, в която българският цар Иван Асен II обсажда Константинопол, на Иберийския полуостров залязва една държава, просъществувала пет века. Кастилският крал Фернандо III след дълга обсада завзема културното средище на арабска Испания: перлата на Андалусия, Кордоба. Някога най-големият град в света, Кордоба е център не само на ислямската религия и култура, но и на познанието: в нейните библиотеки са събрани трудовете на най-великите арабски мислители, поети и учени, трудове, чието влияние ще даде начален тласък на европейския ренесанс. Севиля ще падне под ударите на Фернандо след още две години, свивайки арабските владения в днешна Испания до малка област около Гранада. Алмохадската династия, заета в междуособни борби в Северна Африка, завинаги ще загуби европейските си провинции.
Около малък огън в долината на река Гуадалкивир, на ден път от полуразрушените стени на новозавладяна Кордоба, се открояват шест мрачни силуета. Пламъците играят по лицата им, наполовина скрити в дълбоките сенки на пътните им наметала. Петима от пътниците са събрани от съдбата заради копнежа си да проникнат тайно в града. Шестият, едър възрастен арабин с горда военна осанка и лице, обезобразено от жестоко изгаряне, е човекът, който може да осъществи тяхното желание. Известен само като капитан Омар, арабинът е ръководел защитата на Кордоба и е единственият, посветен в тайните входове и изходи от нейната цитадела.
Другите петима са:

Али ибн Фарзад бен Нaгири: пълничък младеж с високо чело и замечтан, реещ се поглед. Последен студент на велик арабски лекар, той трябва да проникне в Кордоба, за да спаси най-важния му медицински труд от кладите на Инквизицията.

Хуан: млад, строен испанец с лице, прорязано от дълбоките черти на душевно страдание. Избягал от Кордоба след смъртта на любимата си, той търси обяснение за нейната гибел от отец Франциско, някога фанатичен антиарабски свещеник, а сега епископ на града.

Ахрин: широкоплещест българин на около 25 години, препасал крива сабя и кръгъл кумански щит. Син на болярин в двора на Иван Асен II, Ахрин придружава баща си до Кордоба, където двамата имат задачата да се поучат от вековната арабска традиция в строежа на стенобитни машини и кораби.

Бербера: безименен, безмълвен и загадъчен, Бербера е член на малък анимистичен клан на берберите – северноафрикански народ, който е отдавна завладян и почти асимилиран от арабите. Настоява да проникне в цитаделата на Кордоба, но никой освен Омар не е чувал гласа му.

Шейла: седемнадесетгодишна арабска принцеса, дъщеря на управителя на Кордоба, тя е прекарала две години в робство на френски кръстоносци и се връща в родния си град по дирите на малката си сестричка, вероятно последния оцелял член на семейството ѝ.

Преди да се съгласи да предаде тайните на крепостта в ръцете на петима непознати, капитан Омар настоява да чуе техните разкази. Читателю, пред теб е един от тях.

1.
Погледът на капитан Омар се спря върху широкоплещестия чужденец.
- А ти, момко, говориш ли арабски?
Чужденецът, който досега беше съзерцавал безмълвно играта на огъня, вдигна глава и ръката му отпусна дръжката на тежката сабя, която беше стиснал. Пламъците осветиха откритото му лице и заиграха отразени в металните брънки на плетената му ризница.
- Да, говоря – отвърна той с акцент, но без колебание.
- Ами, тогава, говори. Отде идеш и какво те води по тези места?
Младежът огледа събеседниците си. Погледът му се задържа за миг върху забулената девойка, после се премести върху капитана.
- Казвам се Ахрин. Името ми означава „последно-роден” и ми приляга. Аз съм пети и най-малък син на болярина Алтемир, дворцов съветник на българския цар Иван Асен. Идвам от богато и силно царство, от векове вкопчено в битки с ромеите в Константинопол. Те обаче имаха и други врагове и седем години преди да се родя, прекрасната им столица паднала под ударите на кръстоносците-латини. Оцелелите от погрома се спасили, разцепили се и установили две държави-наследници на великата империя – Никея и Епир. Иван Асен знаел за военните заслуги на баща ми по времето на чичовците му, особено в кампаниите на Калоян срещу латините, затова го направил управител на Дръстърска област и генерал във войската му. Братята ми поеха по неговия път и станаха бранители на Дръстър и на България. Когато навърших петнадесет години, най-големият от тях беше пълководец на южните дружини. На мен татко не ми позволи да служа в армията, а ме изпрати на обучение в Никея при ромейски мъдреци, избягали от Константинопол.
Това решение ме разочарова и обезпокои. Чудех се защо татко ме обричаше на ровене из разни пергаменти вместо на бойна слава. Затова настоях с мен да замине един от най-преданите му сподвижници, опитен воин на име Радомир, уж за да ме пази. На мен обаче не ми трябваше телохранител, а наставник. Радомир беше роден за боец и се зае с обучението ми с огромно удоволствие. Така, заедно с познанията на никейските мъдреци, за четири години аз усвоих и бойните умения на своя народ.

==========
Питър Вейл
Съавтор на "Поробената принцеса" & "Зарево над Кордоба"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: lagrestin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Ное 2012 21:32
PeterVale
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Зарево над Кордоба - От край огъня #64091
(Играта включва и кодови думи, но тяхното описание е изнесено като общ тескт в сборника. Бойната система е на принципа dice pool)

Правила
В този разказ твоят герой се казва Ахрин, млад боец с тежка задача.

Показатели:
Ще трябва да следиш следните показатели в неговото приключение:

Умение – това е общ показател за боеспособността и физическата подготовка на Ахрин. С него ще печелиш битки и него ще проверяваш, когато трябва да извършваш трудни подвизи. Колкото по-висока е стойността му, толкова по-лесно ще се справя Ахрин със своите врагове.

Живот – жизнената сила и издържливост на Ахрин. При получаване на рани, точките Живот на героя ти ще намаляват. Ако стигнат до 0, приключението свършва и ще трябва да започнеш отначало. Ще намериш и начини да възстановиш точките си, но стойността им не може да превишава началната освен ако това не е специално упоменато в текста.

Избери един от вариантите от таблицата за точките Умение и Живот на Ахрин и го запиши в дневника.

Умение 2 3 4 5
Живот 18 15 12 9

Предмети – В хода на приключението ще имаш възможността да се сдобиеш с предмети, които могат да ти бъдат полезни. Ахрин носи раница, побираща до девет предмета. Не си длъжен да взимаш всички предмети, които са указани в текста и винаги можеш да изхвърлиш някой от тях от раницата, за да освободиш място за друг.

Битки
Ахрин ще участва в множество схватки, чиито изход ще се решава от неговото Умение и това на противника му. Схватките са обозначени в текста с удебелен шрифт, като е дадено названието и показателите на противника/противниците.

Пример:
Войник:
Умение 3, Живот 6

Всяка схватка представлява последователна размяна на удари между Ахрин и неговия противник, докато точките Живот на единия от двамата станат равни на нула. Тогава той е победен.
Когато боец нанася удар, за него се хвърлят толкова зарове, колкото е Умението му. Всеки зар, показващ 4 или повече, се счита за попадение и нанася поражения на врага. При 4 или 5, противникът губи 1 точка Живот, а при 6 – 2 точки Живот. Сборните щети от удара се изваждат от Живота му и сега той има шанс да нанесе удар на свой ред, ако още е жив. Тези правила важат и за Ахрин, и за неговите врагове.
Ахрин нанася първия удар, освен в случаите, в които се сражава срещу повече от един противник. Тогава, можеш да избереш реда, в който да се биеш с враговете си. Това ти дава възможността да решиш срещу кой от тях да нанесеш първия си удар. Следващите противници имат предимството да удрят първи. Без значение кой нанася първия удар, битката с повече от един противник представлява последователни битки с всеки един от враговете ти.

Пример:
Ахрин: Умение 4, Живот 12

Капитан: Умение 4, Живот 4
Войник: Умение 3, Живот 6

Ахрин решава да атакува Капитана и нанася първия удар. Хвърлят се 4 зара за Архин и резултатът им е 1, 4, 4 и 6. Три от тях са попадения (4, 4 и 6). Първите две попадения нанасят по 1 точка щети, а третото – 2. Капитанът губи 1 + 1 + 2 = 4 точки Живот и умира.
Войникът атакува, нанасяйки първия удар. Той има Умение 3, следователно за него се хвърлят 3 зара. Резултатът им е 3, 2 и 4. Един от тях е попадение (4) и нанася 1 точка щети. Ахрин губи 1 точка Живот и остава с 11.
Ахрин нанася удар, като за него се хвърлят 4 зара: 3, 4, 4, 5. Войникът губи 3 точки Живот и му остават 3.
Войникът нанася удар и за него се хвърлят 3 зара: 1, 4, 6. Ахрин губи 3 точки Живот и остава с 8.
Ахрин нанася удар с 4 зара: 2, 4, 6, 6, с които отнема 5 точки Живот и побеждава.

Последни указания

В дневника има и други графи, но за тях ще получиш инструкции на място в текста. Сега е моментът да се върнеш и да преразгледаш разпределението на Умението и Живота си от началото на правилата, имайки предвид бойната система.
Когато си готов, приключението ти започва от ►Епизод 1

==========
Питър Вейл
Съавтор на "Поробената принцеса" & "Зарево над Кордоба"

23 Ное 2012 21:43
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Зарево над Кордоба - От край огъня #64092
Добър вечер.

Не мисля, че използването на дайспул за опонента е хубаво нещо в книга игра, тъй като се получава страшна зарометачница, тъй като процентът шанс да го победиш е на 50 процента.
Например аз ако метна 4 зара мога и да не хвърля по високо от 1 зар който да е успешен, докато когато метна за опонента може и всичките зарове да са му успешни.
Това води до намаляване на желанието на играча да изиграва битките.

Моят съвет е ако не е късно, да промениш правилата и да не се мята зарове за опонента, а за него да сложиш някаква граница на трудност, която да се пробваш да смъкнеш на нула.

Пример.

Имаш умение 4, което означава че ще хвърляш 4 зара.
Опонента ти има степен на трудност 2, което означава, че поне от тези 4 зара, два от тях трябва да са успешни за да го победиш.
Ако от тези 4 зара само един е успешен, то тогава противникът ти губи 1 точка за живот, а с останалата му точка ти нанася 1 точка за щета и губиш 1 точка за кръв.
Започва втори рунд като вече от четирите зара, трябва поне един удар за да го победиш.

Твоето дори манияк като мен на тема зарове би ме отвратил.

Избери своето приключение

24 Ное 2012 02:32
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Зарево над Кордоба - От край огъня #64098
Аз като цяло не се кефя на много хвърляне на зарове и дори едва го издържам, но минах играта сбивайки се почти навсякъде и не отнемаше почти никакво време, защото с 5-6 търкулвания битката свършваше и защото се смята много бързо (а имах и скил, спомагащ по-бързо приключване на противниците и изцяло обезсмислящ смятането). Та тук си ми беше ок opposed dice pool-а. Битките протичат с около 1 порядък (10 пъти) по-бързо от в Асасините, който не е на dice pool.
Иначе поначало имах и аз опасенията на Танер. Може да приемете мнението ми за пристрастно де, ясно е, че може да рекламирам тук сборника, нали съм по евтините реклами :P

24 Ное 2012 02:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64099
Както се казва ще видим. Но опасенията ми са повече от факта, че ако опонента ми има повече късмет в зара от мен и ми смъкне кръвта задоволително, то на втория противник съм в неизгодно положение, а при третия съм леш.

24 Ное 2012 02:54
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64100
На мен времевите са ми най-страшните, дори простички системи като на Гората на Демона ме хвърлят в ужас, когато се наложи да хвърля 20 пъти в една битка.
Иначе съображенията са ти напълно основателни, но авторът е балансирал нещата с някои определени предмети и умения и като цяло се е получило доста интересно; неутрализират се точно такива произволи, като пак може да се получат - просто е малко вероятно.
При моето изиграване в едната битка останах на 1 живот точно, но я минах без смърт цялата книга с максимум 20-тина хвърляния.

26 Ное 2012 14:54
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1185
Зарево над Кордоба - От край огъня #64174
Торо, с колко умение го игра това? Защото умение 5 при преобладавещи битки 1:1 накланя везните нмого към играча. Умени 2 и 3 пък са в ужасен ущърп ако имаш повече от 2-3 битки. Статистически погледната говоря. Винаги може да има предмет който ти фиксира заровете на 6-ци, ама тогава каква е ползата то системата? А и какво става ако противника има такъв предмет?

Всъщност аз щях да пиша, да си проверите дали през 13-ти ек има такова нещо като Испания. Защото в Европа има точно една държава която си е запазила името от създаването си до момента. Всички останали са били с различни имена и дори са били различни държави, доколкото може да се говори за такива.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

26 Ное 2012 15:41
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64178
SPOILERS
Вил, като играх Заревото имаше опция, при която героят можеше да е с 3 живот, както и с 1 умение. После малко ги поорязахме. Играх на 9 живот, 6 ми се струва рисково, имайки предвид, че в книгите-игри имаш загуба на живот извън битка (3 беше абсурдно). Битките 1:1 са рядкост, което директно означава, че колкото и умение да имаш, ядеш бой. Така че не бих казал, че 5 умение е невероятното предимство (както казах, бях на косъм), но съм съгласен, че 2 е слабо, може би и 3. Трите умения променят много тази сметка, защото дават специални ефекти в битка с голяма тежест. Комбинацията между начално разпределение на точките умение/живот и избор на умение е много важна, тъй като се прави на сляпо не мисля, че попаднах на най-добрата възможна такава.
Никой не е и казал, че вариантите трябва да са абсолютно еднакви, какъв е смисълът от избори пред играча, ако всички водят до еднакъв резултат? Важното е да не са очевидни и да го накарат да се замисли, както сме направили ти и аз. Със сигурност няма разпределение, което да прави играта безсмислено лесна :)

Не става въпрос за някакви имба предмети (не знам как ти е хрумнало въобще), става въпрос за предмети, намаляващи поражения и възстановяване на живот (например), или даващи възможност да понамалиш броя на противниците, които са съвсем добре балансирани към бойната система. Към това идват и едно от три специални умения, така че нещата са по-комплексни, отколкото виждате ;) Наистина намирам системата за доста приятна и доволно балансирана, ще видите като излезе.

26 Ное 2012 16:51
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64185
Е, аз коментирам на база на системата която виждам, тук не са представени нито предмети нито умения които променят шанса. Иначе ти сам признаваш че 2 и 3 умение е с доволно нисък шанс за успех. Избрал си максималното умение, както би постъпил всеки поне бегло запознат с вероятностите.
При умение 2 шансът да имаш поне 1 успех е 75%, докато шансът да убиеш някой с един удар е по-малък от 3%. Всъщност ако всички противници са с живот 4 шансът ти е 2,8%. Колко пъти обече ще метнеш дюшеш в играта е друг въпрос.
На мрачни помисли ме навява и избирането на умения на сляпо. В асасините имаше мечове на сляпо и това определено не радваше хората.

Цвят за модериране

26 Ное 2012 18:07
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64187
Точно така, изводите на базата на системата, която виждаш, са доста смислени :)
Просто споменавам, че има още компоненти към тези сметки.
SPOILERS
Ако имаш да речем 3 умение и специална способност да убиеш директно при 6, това към солидния 15 живот, как е :) ?

26 Ное 2012 20:29
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64192

Ал Торо писа: писа:
Ако имаш да речем 3 умение и специална способност да убиеш директно при 6, това към солидния 15 живот, как е :) ?

Ами опонента ми така или иначе си ме удря нали така? Какво от това че съм го убил след като той също може да ми вземе 3 кръв, втората битка може да ми вземе 2 кръв и тези 15 точки може да се окажат недостатъчни.
При 3 умение мога да не метнеш и една шестица в продължение на няколко мятания (аз бих си ги мятал и с един зар :D)

26 Ное 2012 20:36
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64195
Не, няма такова нещо, ако го убиеш, не те удря (няма ред).

26 Ное 2012 20:54
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64196
Грешката е моя съжалявам, но пак си остава ако не успееш да метнеш шестица с три зара.

26 Ное 2012 22:08
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Зарево над Кордоба - От край огъня #64201
За заинтересуваните от процентовия шанс за щета при различните разпределения:

anydice.com/program/12b4 - 2д6
anydice.com/program/12d2 - 3д6
anydice.com/program/19eb - 4д6
anydice.com/program/19ec - 5д6

И още статистика:

Първо, началните варианти (у = Умение; ж = Живот)

2у; 18ж
3у; 15ж
4у; 12ж
5у; 9ж

Първо едно сравнение:
[spoil:1xp1nu3v]2д6 = 75% за 1 щета
3д6 = 88% за 1 щета
4д6 = 94% за 1 щета
5д6 = 96% за 1 щета

2д6 = 41% за 2 щета
3д6 = 62% за 2 щета
4д6 = 77% за 2 щета
5д6 = 86% за 2 щета

2д6 = 14% за 3 щета
3д6 = 33% за 3 щета
4д6 = 52% за 3 щета
5д6 = 67% за 3 щета

2д6 = 3% за 4 щета
3д6 = 13% за 4 щета
4д6 = 28% за 4 щета
5д6 = 44% за 4 щета

3д6 = 3% за 5 щета
4д6 = 12% за 5 щета
5д6 = 23% за 5 щета

3д6 = 0.5% за 6 щета
4д6 = 3% за 6 щета
5д6 = 10% за 6 щета

4д6 = 1% за 7 щета
5д6 = 3% за 7 щета

4д6 = 0.6% за 8 щета
5д6 = 0.8% за 8 щета

5д6 = 0.14% за 9 щета

5д6 = 0.01% за 10 щета[/spoil:1xp1nu3v]

Какво е това? Това са две неща - пълен разбор на шанса за щета според броя зарове и същевременно шансът за уан-шот при съответното количество живот на противника. Виждате, че всеки противник със 6+ живот ще изисква поне 2 атаки, за да бъде свален дори от герой с Умение 5. Това значи, че противникът ни ще ни удари. Което от своя страна значи, че ще загубим живот. И то не лоша пропорция.

Противник с 2 зара Умение ще нанася средно по 1.5 щета на атака
Противник с 3 зара ще нанася средно 2.5 щета на атака.
Противник с 4 зара ще нанася средно 3 щета на атака
Противник с 5 зара ще нанася средно 3.5 щета на атака.

Същото важи и за героят ни, бтв. Я да пуснем още малко статистика:

[spoil:1xp1nu3v]Среден брой атаки (а) за убийство на противник с живот Х при 2 зара Умение
1ж - 1а
2ж - 2а
3ж - 2а
4ж - 3а
5ж - 4а
6ж - 4а
7ж - 5а
8ж - 6а
9ж - 6а
10ж - 7а

Същото за 3зара Умение
1ж - 1а
2ж - 1а
3ж - 2а
4ж - 2а
5ж - 2а
6ж - 3а
7ж - 3а
8ж - 4а
9ж - 4а
10ж - 4а

Същото за 4 зара Умение
1ж - 1а
2ж - 1а
3ж - 1а
4ж - 2а
5ж - 2а
6ж - 2а
7ж - 3а
8ж - 3а
9ж - 3а
10ж - 4а

Същото за 5зара Умение
1ж - 1а
2ж - 1а
3ж - 1а
4ж - 2а
5ж - 2а
6ж - 2а
7ж - 2а
8ж - 3а
9ж - 3а
10ж - 3а[/spoil:1xp1nu3v]

Това значи, че освен ако масово противниците нямат 1-2 Живот, има солиден шанс героят ни да изяде поне един удар. А колко удара може да издържи всеки герой?

Живот - среден брой Атаки при 2з/3з/4з/5з
9 - 6а/4а/3а/3а
12 - 8а/5а/4а/4а
15 - 10а/6а/5а/5а
18 - 12/8a/6a/6a

И да, системата има проблем. 2 зара умение отстъпва УЖАСНО на 3 зара Умение. 1.5 срещу 2.5 средна щета обръща сериозно нещата, ако средният живот е 4. Разликата от там насетне е 0.5 щета, което не е особен проблем. Все пак, разликата е сериозна. Подозирам, че 2 зара умение ще има нужда от повече живот.

Умение, което убива на първата 6ца прави пък цялата система с още по-откачени вероятности, но не помага особено на героя с Умение 2. Шансът за директно убийство тогава става:
2 Умение - 33%
3 Умение - 42%
4 Умение - 51%
5 Умение - 60%

Ето основите за бъдещия анализ... за жалост той ще се появи на бял свят заедно със сборника, когато прочета целия разказ и претегля всички аспекти на системата. Но статистиката тук смея да твърдя е добра отправна точка.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

27 Ное 2012 08:59
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64209
В общи линии щях да изтъкна същото като Хамата. Щом уменията се избирт на случааен принцип значи можеш убиването с един удар да го вземеш и при умение 5, което е един мнооого добър шанс -->60%
Нещата биха могли да се подобрят малко при драстично увеличаване на живота при 2 зара умение и само при него да може да се взима „с един удар”, тогава обаче се губи смисъла от другите умения защото това става задължително за този с 2 зара умение.
Разбира се, системата тук ни се пуска на части, което въбоще не е добре за обсъждане на една система, но автора така е решил.
Всъщност Торо с какво „с едни удар” се различава от изгърбеното умение „фиксирам заровете на 6-ци”? Аз мога да ти кажа че при фиксирането знаеш стойността и не мяташ, а директно си обиваш всеки който има по-малко живота от заровети ти х2. Докато при другото все пак мяташ. И отново отиваме на въпроса появил се още от Ендивал: Какво правим ако противника има същото умение?

Цвят за модериране

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.091 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (508 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 11:37
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност