• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зарево над Кордоба - От край огъня

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
29 Ное 2012 11:10
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Зарево над Кордоба - От край огъня #64289
Не сме пропуснали, ама и ударите на противниците не е казано че ще са успешни. Колкото за щетите извън битката те би трябвало да са в ръцете на играча и той сам си е виновен за тях. Принципно.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Дек 2012 18:33
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1000
Зарево над Кордоба - От край огъня #64736
Искам да изразя възхищението си от тази КИ. Страхотен ритъм на действието. Кратки, но въздействащи описания, интересни избори и завладяваща история с интересни персонажи.
Ако желаете исторически екшън, това е Играта и Книгата! ;)

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: TheVaka

26 Дек 2012 21:39
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1617
Зарево над Кордоба - От край огъня #64738
Някой ще пусне ли епизод 110 в коригиран вариант ?

:)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

27 Дек 2012 14:33
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Зарево над Кордоба - От край огъня #64754
Защо, какво му е в сегашния?

05 Ян 2013 06:24
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Зарево над Кордоба - От край огъня #64894
Преди малко минах набързо през играта, макар че като че ли достигнах до много малка част от възможните случки (ако се съди по кодовите думи, за които получавах запитвания, но нямах). Авторите успяха да ме накарат да се чувствам като истински герой. По традиция, при първо изиграване не мятам зарове, но имам чувството, че някои ситуации зависят с една идея повече от късмета, отколкото би ми се искало.

Струва ми се странно всички да са настанени в различни крила по време на нападението. За редовите охранители ми е ясно до някъде (макар че пък от друга гледна точка именно те трябва да са близо до главния герой), но не и за Радомир, бащата и главния герой.

Поздравления за механиката с избора на това колко от телохранителите да отидат на кораба. Уж сляп избор, но пък след това трябва да нагаждаш стратегията си спрямо него като при това се получават интересни комбинации.

Изборът на специално умение (от спаринга с Радомир) е очевидно нарочно небалансиран (нещо, което не бях виждал от Гневът на Викингите). Понеже ММ няма да каже защо е използвал такъв похват, надявам се Питър Вейл да сподели какво носи такава механика.

05 Ян 2013 09:00
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64896

Anardil писа: писа:
Защо, какво му е в сегашния?

Липсват числата на заровете при преход към следващия епизод.

05 Ян 2013 10:30
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Зарево над Кордоба - От край огъня #64897
Ефикс, не знам какво гледаш, но при мен на епизод 110 играчът сам избира дали да отиде на 130, 140 и 150 и понеже изборът е сляп, пише "Опитай шанса си!". Подобни избори има на още няколко места. Какви числа, какви зарове? :rolleyes:

05 Ян 2013 21:09
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Зарево над Кордоба - От край огъня #64972
Мда, моля за извинение - моя грешка. Свикнал съм като чета "опитай шанса си" да хвърлям зар, а не да избирам.

:)

06 Ян 2013 19:32
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1328
Зарево над Кордоба - От край огъня #65160
Този разказ приятно ме изненада. Бях най-подозрителен към него. Дори (нетипично за мен) го играх с бойната му система, която ми допадна - да се има предвид, че всичко, което ме кара да мятам като луд зарове за една битка ме отегчава бързи и директно минавам на следващ епизод. Само през цялото време и аз като Лисичков се чудех какво правят, аджеба, чак в Андалусия българи, отишли да търсят арабски технологии за строеж на коражи и стенобитни оръжия. Съмнявам се в Никея да не разполагат с подобни, или някъде по близко, че да трябва в тези мътни времена да прекосяваш цяло Средиземно море.:)

В тази връзка: Лисичков, от една седмица се моташ да написаш мнение за разказите! Искам сериозна критика от сериозен критик!:)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

06 Ян 2013 22:57
kolender's Avatar
kolender
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 57
Зарево над Кордоба - От край огъня #65185
Имам един въпрос:

(Спойлер за предмет)

Плетената ризница ми дава право да хвърля повторно зар веднъж на ход или веднъж за цяла битка с един опонент? Следейки написаното мисля, че е второто, но пък е толкова удобно да е първия вариант :D пък и тази ризница трябва да ми върши работа не само при един удар, нали?

07 Ян 2013 00:15
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Зарево над Кордоба - От край огъня #65190
Ех, мамка му, много готин разказ. Наистина готин. С много хитра идея, приятен сюжет и т.н. Имам обаче няколко забележки.

Шанса е твърде силен и не е никак лесно да бъде повлиян, да не кажа, че е невъзможно. Битките са що-годе интересни, макар че ако имаха по-комплексен вариант (още предмети от рода на ризницата и брадвата включително и за противниците) щяха да спечелят, според мен. Всеки преборил се през зомбокалипсиса не би се оплакал от повечко опции в боя. Както и да е, като цяло - прилична системка, ужасна за всеки с лош късмет със заровете като мен. ;)

Преходите на моменти са ужасни - от последните 10 епизода към първите 10 и после пак към последните 10... ъгх... Освен това, може би началните епизоди, които с едно изключение са един дъъъълъъъъг разказ, можеха да са наситени с повечко игра (отново, при леко по-комплексна система). Имам предвид, че не ми хареса тясната специализация на героя - як като бик и почти толкоз умен, гъвкав като мокър червей или хитро копеле. Да не говорим, че сякаш силния герой бе в очевидно неизгодна позиция през повечето време (дори с този бонус живот... живота ми така и не стигна до под 6 за цялата игра).

Няколко забележки за в бъдеще:

1. всякъде, където се искаше Умение + зар, трудността бе 8. Това е съответно около:
16% шанс при Умение 2
33% шанс при Умение 3
50% шанс при умение 4
66% шанс при умение 5
Не ми харесва факта, че имаш 1/2 шанс за успех дори да си с Умение 4. Струва ми се, трудността трябва да е 7, за да имаш 66% шанс при Умение 4. Лично мнение, естествено, но често тези проверки бяха адски важни.
2. Ризницата е ИМБА! Описано е сякаш имаш право да използваш способността й при ВСЯКА размяна на удари. Преди да я взема нанасях щети в съотношение 2:1. След това съотношението скочи някъде към 3.5:1. Няма лошо, бтв, и в реалността е било така. Но може би можеше да има още няколко такива предмета?
3. Нямаше никаква нужда лечебната отвара а изисква мятане на зар. твърдо 9 или 10 точки възстановяване щяха да свършат същата работа.
4. Брадва + Ризница + Умение 5. Кървава история... за противниците... но Брадва + Умение 3 или 2 и без ризница е шибано самоубийство :lol:
5. Лъка не е особено полезен или поне аз не го усетих като такъв. Да не говорим, че става малко като в Робин Худ: Мъже в чорапогащи, с възможността да изсипеш 6те стрели на куп. Тук трябва да въра твърде заплетени сметки, за да мога да се изкажа категорично, но може би трябваше да има и повечко извън-бойни приложения?

И така, поздравления на авторите - създали са една наистина приятна и изпипана Книга-Игра.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

07 Ян 2013 06:34
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Зарево над Кордоба - От край огъня #65203
Хама, ризницата можеш да използваш само веднъж на схватка (поне аз така разбрах). И, да, не звучи логично.

07 Ян 2013 07:00
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Зарево над Кордоба - От край огъня #65204
Абе и в двата случая е ужасно диво. Умение 4, ризница и брадва... и не ти се налага особено да понасяш щети втори път. ;)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

23 Ян 2013 15:50
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Зарево над Кордоба - От край огъня #66231
Знаех си, че има причина да си оставя "Кордоба" за накрая. Четох с голям интерес и удоволствие.

Наистина не виждам никакъв съществен проблем тук, при един прочит. Дори кратките саламчета от епизоди в началото не бяха дразнещи, а разпределени по подходящ начин като "глави" от историята. Не попаднах на нито едно словосъчетание, където да се чудя какво иска да ми каже автора, или да проверявам тълковния речник за значението на някоя странна, но пък "поетична" дума. Както си му е реда, играта става по-трудна с напредване на историята, вместо да става по-лесна и неангажираща.

Системата е приятно попадение, почти се бях приготвил за копи-пейст от "Битки Безброй" докато разглеждах сборника. Тук дайспула е чудесно употребен. Единствена забележка - едно от уменията в началото на разказа идва малко имба, при условие че може да се ползва на всяко хвърляне. Като се съчетае с ризницата и брадвата, героя става малко "недосегаем", даже срещу 4-5 противници.

Единствена цялостна забележка - разните полезни предмети, дето се налага да помни човек какво правят можеше да се изнесат като описание в едно кратко приложение. Малко е досадно да се рови, ако си забравил как-точно-се-използваше-лъка.

Чудесна книга. Най-доброто попадение в "Призвание герой". :clap:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

25 Мар 2013 00:10
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Зарево над Кордоба - От край огъня #70858
Поздравления за авторите! Добрите страни на разказа напълно компенсират лошите и се е получила интересна история. Дано излезе в една книга, в която да са на лице разказите на всички герои, при което те да си взаимодействат активно.

Добри страни:
-за малко епизоди играта е дълга и наситена с действие.
-много варианти за преиграване.
-добре обмислени тактически задачи.
-има елегантни решения за пестене на място, като например номера един и същ път да води до две различни локации според записаната кодова дума.
-мотивацията на главния герой е убедителна.
-бойната система е елегантно проста с опции за нейното усложняване. така читателят може да избира доколко да задълбае в битките по един естествен и непринуден начин.

Слаби страни:
-пропуснати са възможности за пестене на място. например описанието на полезните предмети се повтаря. можеше да се изнесе на един епизод или в правилата.
-относно мотивацията, която е добре съобразена с историческия момент, възникна само един въпрос в мнителната ми глава: защо училият се в Никея българин не изнесе от там информацията за строеж на кораби и защо Иван Асен не търси гръцки инженери? Ясно - защото историята трябва да се развива в Испания. Не е невъзможно.
-моментът с нападението на кастилците е малко странен. Градът е превзет, суматоха, битки и крясъци, изобщо много шум, а в цялата къща сякаш само главните герои вършеха нещо, докато другите стояха и чакаха.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.093 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Мемоарите на Краля v.3.1 (11 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Today 20:48
    • "Олтарът на тъгата" (40 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Aleks~
    • Today 20:18
    • Размисли за писането на критика за книги-игри (45 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 15:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност