• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зарево над Кордоба - От край огъня

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
04 Ян 2016 00:52
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Зарево над Кордоба - От край огъня #111505

metanoia писа: писа:
Аз не мога да разбера защо тази прекрасна книга няма продължение. Да, тук-таме има неща с уменията, които могат да са по-добре, но книгата има заряд, има дух и просто е много жалко, че свърши до никъде.
"Поробената принцеса" от Призвание герой 3 е от същата серия, надяваме се всички Вейл да завърши историите, както е запланувал.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Ян 2016 02:38
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Зарево над Кордоба - От край огъня #111508

PeterVale писа: писа:
Ех, много ви се радвам. И аз отвреме-навреме си я препрочитам ей така от носталгия.

Как ви хареса Принцесата? Писали ли сте в нейната тема? А за следващата глава, в стил Заревото ли да е, или в стил Принцесата, какво предпочитате?

Вейл, не знам защо се ослушваш - преди 2 години и кусур сме си поръчали разказ за българския отряд останал край Кордоба :-)

Колкото до стил - аз адски се радвам как Заревото и Прицесата, уж бидейки част от един цикъл, имат коренно различни системи и игра и вкарват по нещо ново в жанра, без тия новости да седят като приумица, а пасвайки точно на историята която се разказва. Та за следващ разказ - бих искал пак някаква изненадваща история с нов и оригинален подход. Не е като да те товарим с големи очаквания, нали... :-)

31 Юли 2016 18:35 31 Юли 2016 18:35 от TheVaka.
TheVaka
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
Зарево над Кордоба - От край огъня #116564
Дано автора продължи да допише за всичките герои - Зарево Над Кордоба е много балансирана и добра,малко кратка,но сигурно ,ако е била по-голяма нямало да има място за нея в сборника. 9,5/10
Ако изключим ,че във време на война - търговията върви спокойно друг кусур няма - фактора време и целта да си максимално добродушен към случващите се събития я прави вълнуваща ,като не си сигурен ,ако направиш още едно добро дали ще ти стигне времето.

30 Дек 2016 01:16
Цъфто's Avatar
Цъфто
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Зарево над Кордоба - От край огъня #118528
:hello:
На мен също много ми харесва "Зарево над Кордоба". Почитател съм на литературните произведения с историческа нотка, а като открих такова в стил книга-игра и то обвързано с нашата родина, се развълнувах доста. И наистина, останах приятно изненадан - стилът на писане е приятен, бойните механики не са прекалено ангажиращи, но все пак заинтригуващи, факторът време също представлява допълнителна тръпка.
Концепцията за разказите на героите около огъня като цяло е супер! Наскоро прочетох и принцесата и също останах очарован.
Надявам се в скоро време да имате възможност да разкажете нечия друга история от същата поредица, която аз бих изиграл с удоволствие.

30 Дек 2016 11:15 30 Дек 2016 11:36 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Зарево над Кордоба - От край огъня #118532
Добре дошъл на форумите ни!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

31 Дек 2016 17:33
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Зарево над Кордоба - От край огъня #118556

Цъфто писа: писа:
:hello:
Почитател съм на литературните произведения с историческа нотка, а като открих такова в стил книга-игра и то обвързано с нашата родина, се развълнувах доста. .
Добре дошъл на форума. Предвид вкусовете ти - ако още не си го направил, обезателно се сдобий и с книгата за цар Калоян, няма да те разочарова.

11 Май 2020 13:51 11 Май 2020 15:33 от Der.
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 614
Зарево над Кордоба - От край огъня #135598
Много силно произведение! Прекарах няколко приятни часа с него. Не знам дали авторите са фенове на старите англоезични поредици, но имах усещането, че чета нещо като Самотния вълк, само че с бойната механика на Битки Безброй. Началото пред огъня пък ми напомни за избора на герой в Диабло 2.
Самата бойна система ми допадна много. Макар че преминах през само една битка, и то само срещу един съперник, ми беше вълнуващо. Предметите също са измислени добре, за да компенсират евентуален лош зар в боя.
По време на историята умрях внезапно три пъти: веднъж, след като не разбрах какво е намислил Радомир в битката пред джамията, веднъж след избор на епизод на случаен принцип, и веднъж накрая, когато пробивах дупка в тоалетните и трябваше да не хвърля 1 или 2 за да успея...
Изглежда е не само мое мнение, че има прекалено много ситуации, в които се умира поради липса на късмет. Това също придаваше усещане за книга-игра от едно време.
Поздравления за авторите!

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Асен, lagrestin

27 Юли 2023 18:04 27 Юли 2023 18:06 от Radko.
Radko's Avatar
Radko
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 303
Зарево над Кордоба - От край огъня #141908
Надявам се пиша в правилната тема за разказа-игра: "Зарево над Кордоба - Пламъкът на Андалусия", понеже никъде не открих по-правилна тема, но пък и подзаглавие "От край огъня" не срещнах в самото произведение?! :unsure:

Радващо е, че това е първата КИ, която по хронология и същество, експлоатира темата с българската средновековна история. Аз поне не успях да се сетя/намеря нещо предшестващо този разказ. Пък сетне този поджанр се оказа доста, ако не успешен, то поне капитализиращ усилията на авторите финансово. Появиха се толкова много КИ на тази тематика, което явно развълнува немалка част от читателите. В същото време някак приятно ми напомни за двутомника на Колин Уолъмбъри за Реконкистата в Иберия, което си е готино.

Критиката ми се изразява в следното. Твърде голям дневник за толкова кратък разказ-игра и еднотипни битки, което може да се харесва на мнозина, но поне по моите разбирания, не е задоволително решение. Твърде фрагментирана история, разбирам от коментарите тук, че има продължение, но и то е самостоятелна история и не надгражда тази по повествование. Може да бъркам, но се надявам някой да ме поправи или просто когато изчета и него - ще се самокоригирам. :)

П.П. Открих чрез форумната търсачка тема за демоверсията на играта (knigi-igri.bg/forums/projects/1705#34495), но така или иначе ми се струва по-правилно тук да пиша.

Би-бийп!

„Мелонският завет“
Следните потребител(и) изказаха благодарност: lagrestin

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност