• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зомбокалипсис, коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
21 Дек 2012 21:31
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Topic Author
Зомбокалипсис, коментарна #64726
Тук можете да коментирате спокойно всичко за Зомбокалипсис с останалите читатели, като авторът няма да ви се бърка в дискусиите. Ако искате да обсъдите нещо от разказа с мен, може да пишете в темата "Зомбокалипсис - от кухнята" :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Дек 2012 16:50
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Зомбокалипсис, коментарна #64727
Вчера получих сборника и днес вече минах първия разказ. :) Първите ми впечатления са много добри - страхотен стил и много добра преиграваемост. Всички са свършили страхотна работа. :clap:

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

26 Дек 2012 18:29
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Зомбокалипсис, коментарна #64734
Интересна игра, забавно допълнение да си съставиш група, която трябва да измъкнеш, като групата ти зависи от лоялноста.

Преиграваемост със сигурност ще има, за да се видя дали ще ми се позволи да шофирам, като съм 12 годишен хлапак.
След няколко дни ще спомена дали става и мултиплейъра.

Иначе при първата ми игра не получих никаква съпротива. Не успях да умра, всички оцеляха, справих се само с 10 мятания на зара... както се казва - просто за спорта.

Обаче нещо ми направи лошо впечатление - двойните спации на много места. Толкова ли не можахте да пуснете търсачката за двойни спации и да ги премахнете?
Освен двойни спации имаше и спация-запетайка-спация или квадратче-спация-спация-избор на кой епизод ще се продължи.

Само този цитат да не се сметне, че е заяждане, но си мисля, че е точно на мястото му...

Ал Торо писа: писа:
Разбирам, че редактор трудно се осигурява, но мисля, че коректор можеше да се намери за 30-тина странички малък формат, щях да ви намеря аз, ако толкова не можете :/
... Като правите нещо, правете го както трябва.
Иначе браво за усилията, които всички участници са положили.

Само да намеря малко време, ще прочета и другите игри.

Избери своето приключение

26 Дек 2012 18:32
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Зомбокалипсис, коментарна #64735
С две думи ще изразя впечатлението си от тази КИ - пълно разочарование. Липса на стил, клишета навсякъде, досадна механика на игра, безинтересна история, скучни (безлични) персонажи. Изборите - не си спомням.
Преди да се правят експерименти, според мен е нужно да се усвои основата на достатъчно добро ниво.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

27 Дек 2012 03:20
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Зомбокалипсис, коментарна #64743

SatanicSlayer писа: писа:
Обаче нещо ми направи лошо впечатление - двойните спации на много места. Толкова ли не можахте да пуснете търсачката за двойни спации и да ги премахнете?
Освен двойни спации имаше и спация-запетайка-спация или квадратче-спация-спация-избор на кой епизод ще се продължи.

Предполагам, че имаш предвид спейсовете, които се появяват на места и са особено дразнещи, там където ги има преди запетайки (толкова че на мен отчасти ми развалиха деня, когато разглеждах иначе приятния краен продукт). Да не казвам голяма дума, но всички те се появиха при предпечата и отсъстват напълно от файловете, които ние преглеждахме.

(Накрая проверявахме и предпечатния файл и изчистихме сигурно стотина грешки, но тези останаха - и честно казано не виждам как можехме да го избегнем - за да ги намерим всичките буквално трябва да изчетем цялата книга наново.)

Не съм запознат въобще с техниката на предпечата - моето впечатление е, че въпросните спейсове се появяват на места, където предпечатникът вместо да пренася думи на нов ред (ще видите, че подобни преноси просто няма) е правил разни други фокуси. При все че лично моето впечатление е, че човекът се е справил доста добре при ограниченото време, с което разполагаше (Торо ще каже дали е така наистина, аз, както казах, не разбирам), няма спор, че за съжаление си има и пропуски.

27 Дек 2012 13:40
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Зомбокалипсис, коментарна #64750
Ако интервалите са се появили при предпечата това говори лошо за предпечата. Изпитвам известни съмнения обаче дали е така, защото дори аз ползвам междуредови и между буквени разстояния за форматиране, а специално на няколко места където има двоен интервал нужда то форматиране въобще не е имало. Разбира се доста зависи и как е подаден текста към предпечата и дали не се е налагало да се „пренабира” част от него. Както печално знаем, че се е случвало с асасините.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

27 Дек 2012 14:32
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Зомбокалипсис, коментарна #64753
Пуснах един бърз сърч на последния вариант на "Зомбокалипсис", за да видя какви и колко от интервалите сме пропуснали ние. Ако на някой му е интересно, те са в епизод 95 - четири интервала пред триъгълничета, епизод 123, 124 и 132 - по два от същите, епизоди 112, 118, 130, 131 и 135 - по един пак такъв. И в епизод 76 - допълнителен интервал пред едно триеточие ;).

В този смисъл критиката на Тано за шпациите (чак днес се усетих защо не ми звучеше правилно това "спации" :)) си е съвсем на място, въпреки че аз нещо не мога да поставя един допълнителен интервал пред технически знак на същата плоскост като проблемите в правописа, граматиката, логиката на игра или системата.

04 Ян 2013 07:34
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Зомбокалипсис, коментарна #64860
Много ми хареса Зомбокалипсиса. Просто...Торо си е Торо и зомбитата са си зомбита. В комбинация няма как да остана разочарован. Има какво още да се желае, но и така прекарах приятно (макар и без да хвърлям зарове).

Като цяло, произведението стои незавършено (точно както и моята Среща с Вещица). Не е ясно какво се случва с нашия човек след епилога.

Кървавите сцени ми се сториха твърде малко (или не достатъчно графично описани) за грайндхаус. Общо взето, само сцената със сервитьорката беше с типичните за жанра елементи.

Когато аз пиша все ме избива на механики на ММ. Тук Торо се проявява като "ученик на Джорж". Може би не толкова, колкото Пешката в Малките Царства, но определено правя асоциации с Пари и Гангстери, примерно. Джордж е велик автор и се радвам, когато някой от новите автори пише като него.

Хуморът е на ниво, най-вече защото е една щипка.

Не съм пробвал системата, но имам усещането, че показателят за сила е надценен спрямо останалите, още повече заради бонусите към лоялността на повечето неигрови персонажи.

04 Ян 2013 18:30
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Зомбокалипсис, коментарна #64874
Така, преди малко си купих сборника и тръгвам да играя (тия дни живот и здраве ще пусна ревю). Обаче, аз ли се бъркам или няма епизод 3?! :O :dry:

Ако е така, искам максимална оценка за наблюдателност :D

04 Ян 2013 19:04
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Зомбокалипсис, коментарна #64876
За съжаление, не си се объркал. Ето го пропуснатия епизод:

www.legacyofkreya.com/upload/fil ... .01.13.pdf

P.S Кирчо ме е изпреварил тъкмо

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

04 Ян 2013 19:13
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Зомбокалипсис, коментарна #64877
Ами на мен не ми трябваше, аз и без него минах. На първо четене много добър разказ, 1 път умрях (зарове :)), иначе беше доста добър разказ, с малки изключения - очаквах повече кръв и повече обикаляне из магазините. Друго, което се сетих - ако си на 12 години, теоретично си карал чат-пат кола и си дошъл с бабето, което (чисто теоретично) е на около 55-60 години - що пък да не и свиеш ключовете и да подкараш нейната трошка? :) То по тая логика едва ли няма и някой друг в групата с кола, ама карай.

Иначе хуморът е на ниво, историята е забавна и лека, "екшънът" също си го бива - съвсем, съвсем прилична книга, очаквам критиците на Торо, които не бяха малко от "трейлъра" да си кажат тежката дума. Не давам по принцип някакви оценки в точки, но тук оценката ми би била 7,5 -8/10, което предвид жанра и стила е доста добре :)

04 Ян 2013 22:18
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомбокалипсис, коментарна #64880
Мерси на всички за отзивите, много ми е приятно да видя мнението ви. Рони, искам да кажа само към твоя коментар, че това е сегмент Зомбокалипсис - "...в Мола", следващата част, ако я бъде някой ден, ще продължава от същото място и ще разказва за първите седмици след Ден 0.
И ако някой не е видял още, ТУК има дневници за разпечатване, errata с намерените грешки пропуски; каквото ново да имаме, ще го качваме там.

04 Ян 2013 22:20
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Зомбокалипсис, коментарна #64881
Торо можеш да поместиш грешките и в No Exit!

06 Ян 2013 23:51
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Зомбокалипсис, коментарна #65189
Ето книгата най-накрая е до мен. Бях я дал на друг да я чете, но не са имали време да прочетат.

Малко ми е странно в увода следното - обикновено даден човек, когато види жестокост, както тълпата разкъсва разни дечица, от страх се скрива някъде, а нашия пич си гледка картинката спокойно и поне по описанието разбирам, че дори не се укрива.
Наистина в произведението има много кръв, но за съжаление това е само в увода, след това и с лупа не можеш да намериш капчица по земята, сякаш зомбитата имат сламки и изпиват кръвта разлята по плочките.
Зомбитата наистина се държат неадекватно, защото така е поне в 80 процента от филмите, но аз съм гледал и по-зрелищни филми, като - Островът на зомбитата, или арката на One Piece - Thriller Bark, или Сектата, където повярвайте ми, Зомбитата са адски умни, коварни и бързи същества. А посочените без One Piece са тъй-наречения от Торо жанр - грайндхаус.

Какво, обаче е грайндхаус?

Грайндхаус е жанр в киното, чийто филми излизат директно на видеокасета и то с надпис 16+ или 18+.

Какво е характерно за този жанр?

Много насилие, много кръв, много голи жени, изнасилвания, безмислени кланета, безмислено насилие. Просто неспирен екшън.

Кои известни филми са грайндхаус?

Това са: Stone Cold, филмите на Тарантино, Нощта на живите мъртви, Злите мъртви... а бе всички филми със зомбита, както и Петък 13, онези филми, където някакъв психопат просто коли наред голи тинейджърки...

Защо Зомбокалипсиса не е грайндхаус?

Защото след увода, никъде другаде няма и помен от капчица кръв, няма помен от разкъсване на невинни хорица, тръгнали да хапнат или да гледат филм. Няма описание по епизодите какво има по етажите. Сякаш другите етажи бяха празни и е имало само хора при хепито, киното, книжарницата. Хайде бе. Това е Мола на София, там винаги ще се намерят хора, които да са по другите етажи. Едва ли зомбитата могат да се нахранят и да изпият кръвта им до блясъка на мистър Пропър.

В епизодите няма никакво описание на пода, стената, стъклата, вратите, ескалатора, асансьора - дали има кръв по тях, дали зомбитата се хранят с жертвите си, откъснати крайници има ли, няма ли. Просто четеш, как две зомбита са стояли безцелно на долния етаж точно до ескалаторите, това е от епизод 103.
Не можеше ли да се напише - Долу пред ескалаторите към долния етаж, имаше две зомбита, които все още не бяха усетили присъствието ни, защото бяха заети с труп на изрусен тийн. Лакомо се хранеха от разпореният му корем...

Мултиплейъра - добре е направен, но липсва обяснения, когато аз съм с 5 за сила, а вторият играч е 2 за сила и в ситуацията се иска 3 за сила.
Прибавям ли лоялност или не? Епизодът е 44
Момичето с което играхме мултиплейъра остана страшно обидена за това намаление за умението Шофиране.

Малко обяснение към:

Епизод 90

Съжалявам, но просто можехте да слеете двете изречения:
- ако имаш код - опашка ... минете на 104
- ако нямате код - опашка ... минете на 104
Да се слее в това:
- ако успееш мини на 104
- в противен случай на 114

115 епизод - как можеш да прекараш КАРТИТЕ по рамката на вратата, след като само една карта обикновено я отключва. Освен това не се прокарва през цялата рамка на вратата, както си го описал, а само в Електронната ключалка, която дори не си употребил в този епизод. Торо обикновено тези ключалки се виждат с просто око.

Иначе както по горе споменах, разказа ми хареса. Само да имаше повече описания за кървища та наистина да си е чист грайндхаус, както го беше обявил. Очаквам втора част.

07 Ян 2013 02:31
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомбокалипсис, коментарна #65193
Позволявам си да отговоря, защото SatanicSlayer подхожда диалогично в ситуацията и мисля че ще му е приятно да обясня моментите, които е споменал. Надявам се да не се натрапвам и се извинявам, ако е така.

Накратко, тълкуването на жанровете е винаги персонално, не съм несъгласен с това, което казваш. Може и да не е грайндхаус, знам ли. По-скоро има моменти такива вътре. Не съм компетентен и уверен в определянето на жанрове, в Котарака и Нарциса също май обърках.

На долните етажи хората просто са успели да избягат, а иначе - да, по-малко са, особено на първия етаж често ми се е случвало да е като летище, в моменти в който на горния е като мравуняк.

Картите се прокрават едновременно, защото са в document holder и логично героят не ги вади една по една. Вярно, не е описано, защото не е ключово по никакъв начин, а ситуацията е динамична, но грешиш за противоречието. Прав си, че можеше да съм го описал, може би не съм преценил правилно съотношението описания/действия за тази сцена.

Повече кръв можеше да има :)

Грешиш за видимите ключалки, всъщност не се виждат в много случаи, всичко е вградено в рамката на вратата; вратата от разказа е такава. Тук вече няма повод читателя да сметне, че ключалката се вижда и по-скоро не се съгласявам с тази критика.

За епизод 90 - ако разгледаш разказа, можех да дам правилата и обясненията двойно по-кратки сумарно навсякъде. Нещата са обяснени в правилата, но всеки път във всеки епизод се обяснява допълнително.
Пример:

Преброй колко от хората в групата (без Стефи и като броиш и себе си) имат 3 и повече точки Сила. За всеки от тях хвърли по 1 зар. Ако баба ти е в групата, нейният бастун се оказва полезен в ситуацията, така че брой и нея като отговаряща на условието.
Сила 3 (2)
◘ Ако поне два от заровете показват 4 и повече ►Епизод 42
◘ Ако нито един от заровете не показва 4 и повече ►Епизод 52

Това може да се напише така:

Сила 3 (2)*
* Стефи не участва в тази проверка
◘ При успех ►Епизод 42
◘ При неуспех ►Епизод 52

Вторият вариант е напълно коректен, всичко е предварително обяснено в правилата. Дори е достатъчен за много играчи. Хората, които четат за и разбират от гейм дизайн обаче знаят защо съм избрал първия. Честно казано, не виждам пък какво пречи на някого, дори и да не разбира защо се прави по този начин. Предполагам мислиш, че е недомислица от наша страна - не е, игровият текст е внимателно премислен и пренаписван много пъти и неслучайно е такъв. А че може да не е перфектен е факт. Ако знаех, че всичките читатели на книгата имат IQ на SatanicSlayer или по-високо, че са в тази възрастова група или че са добре запознати с игрите, щях да го направя по другия начин, но всъщност знам точно обратното - книгата трябва да е разбираема за всякакви хора.

Благодаря ти за подробния коментар, наистина са важни тези неща за мен и се надявам да ме правят по-добър за в бъдеще. Благодаря ти и за безценната вметка за Лоялността при игра за двама, наистина е мой пропуск и вече съм я включил в errata-та. Радвам се, че ти се е харесал като цяло "ЗОмбокалипсис"-а

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Mindcrime
    • Today 04:51
    • Флууд (5573 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 17:47
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Yesterday 13:51

За контакти