• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зомбокалипсис, коментарна

Зомбокалипсис, коментарна

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
01 Окт 2013 13:42
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Зомбокалипсис, коментарна #78475

Ал Торо писа: писа:
Историята е планувана в четири части, за момента ще се фокусирам върху Котарака, защото Зомбокалипсиса е много сегментиран и се харесва на малка част от хората. Иначе често си нахвърлям записки за сцени за продълженията, не съм го зарязал като проект.
За фен на зомбитата смея да твърдя че съм от тази малка част ;)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Окт 2013 14:27
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Зомбокалипсис, коментарна #78479
Аз не съм фен на зомбита, но разказът е написан майсторски, забавен е, иновативен, изглежда по-голям от обема си, чете се леко.

01 Окт 2013 20:12
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Зомбокалипсис, коментарна #78503
Сашо, дай аз да ти напиша продължението. Взимам Monewwwwwwwwwww, който май си пада зомбомен като мен да ми помага. Само кажи колко епизода го искаш. Няма да променям системата, която си измислил.

Избери своето приключение

02 Окт 2013 10:22
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2430
Topic Author
Зомбокалипсис, коментарна #78553
Чувствай се свободен да пишеш каквото ти е приятно по системата, "сетинга" и ако искаш, по самата история, ако може така да се нарече :) Аз гледам много позитивно на такива неща, не мога да обещая единствено, че го водя като "официално продължение" и че няма да си продължа аз историята от там, откъдето свършва. Естествено ако направиш някакъв бестселър, няма да имам избор :D
По-удобно ми се струва да напишеш нещо паралелно, все пак, но ти си решаваш.

23 Дек 2013 02:12
Arya
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Зомбокалипсис, коментарна #85185
Зомбокалипсисът е мега сексистки... и много смешен. На мен ми хареса.
Специални поздравления за това изречение:
(За да не е спойлер:) Края на епизод 97. :grin: Въобще не го очаквах.

П.П. Някъде по темите мернах, че се обсъжда неудобството със заровете. Тъй като и аз нямах достоверни предположения къде съм ги затрила си изтеглих приложение на телефона, което имитира 1,2 или 3 хвърлени зара. Нищо излишно и много удобно.

24 Дек 2013 14:08
Ziik's Avatar
Ziik
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Зомбокалипсис, коментарна #85215
На мен Зомбокалипсиса ми допадна изключително много, и всъщност ми хареса това, че не е развит характера на спътниците в подробности. За мен поне се получава нещо в стил играта XCOM или флаш игричката Rebuild 2, където играча сам си развива в главата характера и историята на всеки от героите.

Самото хвърляне на зарове го правих online, което прави нещата много бързи и интуитивни, не знам как ще е с реални зарове. Dice Pool системите са ми едни от любимите, така че тук няма грешка.

Наблегнато е повече на игра отколкото на описания - очаквах точно това и много ми хареса. Имах усещането, че играя card game, в която тегля Event и Challenge карти и си създавам историята, без тя да е написана директно, а някак си генерирана от събраните условия. Включително стават бруални сцени като:

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Втурване през глава към изхода от мола докато зад мен става кървава баня и зомбитата правят трите деца на пихтия.

Неща като тези и случайните спътници добавят на играта стойност за преиграване.

Надявам се в бъдеще да излезе продължение на бял свят. Единствената ми забележка е краткостта на разказа. Тъй като "книгата" не разчита на литература, това би създало предпоставка за повече епизоди в продължението с повече игра, върху неголям обем страници. Може би само да се засилят малко кървавите описания.

П.С. Поздравления за информираните избори..
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
препъващо се зомби на ескалатора и т.н.
...малко книги-игри го правят като хората.

04 Юни 2014 22:28
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Зомбокалипсис, коментарна #90050
Наскоро прочетох "Зомбокалипсис". Смея да твърдя, че съм тесен познавач на свръхестественото, така че темата е като детска игра за мен. Като начало искам да поздравя автора за динамичния екшън, обратите и многото избори. Въобще нито за момент не скучах. Но имам една конкретна забележка - защо трябваше действието да се развива в МОЛ? Мисля, че е трябвало да използваш някаква друга сграда - примерно Партийния дом?!? А защо не и героят да бяга гонен от ужасяващите тълпи демонични изчадия из цяла София? Знам че в затворено помещение е по-лесно, но дай повече мащаб на действието.

Абе хареса ми, особено епизода с бабата. Чакам още от същото.

Имам и конкретен въпрос към теб, Торо. Вярваш ли в съществуването на подобни демонични създания като зомбитата? Наскоро имах разговор с един католически свещеник точно пред портите на Сикстинската капела. Той ми довери, че в архивите на Ватикана се пазели, подчертавам, "ясни и необорими доказателства", че зомбита са съществували в древността. Според него те са проникнали в южната част на Европа по време на Великото преселение на народите и са били отделно племе също като германите, готите, осготите, вандалите и прочие други езичници.

Не знам как да тълкувам думите му. Останох леко озадачен, но не искам да влизам в подобен диспут. Какво мислиш ти по този въпрос?

Уповавам се на ЛСЧ

04 Юни 2014 23:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомбокалипсис, коментарна #90060

kaloyannk писа: писа:
Въобще нито за момент не скучах. Но имам една конкретна забележка - защо трябваше действието да се развива в МОЛ?
А защо не и героят да бяга гонен от ужасяващите тълпи демонични изчадия из цяла София? Знам че в затворено помещение е по-лесно, но дай повече мащаб на действието.
Втората част е "Зомбокалипсис: по улиците". Измислени са доста сцени от нея, но в момента ми е съмнително да продъжла с поредицата, стилът е тясно таргетиран и въпреки че се хареса наистина много от хората, на които трябваше да се хареса, други пък останаха доста разочаровани.
Подобно на ММ и "Отново заедно" (въобще реакцията на тематиката), чиято книга беше едновременно най-харесваната и най-нехаресваната в ПГ2, това не ми е достатъчно - искам да зарадвам поне едно от 70-80% от хората, на които е попаднала книгата, то повече не е и възможно. (Аналогията с ММ е моя приумица, може вижданията му всъщност да нямат нищо общо с моите).

Имам и конкретен въпрос към теб, Торо. Вярваш ли в съществуването на подобни демонични създания като зомбитата? Наскоро имах разговор с един католически свещеник точно пред портите на Сикстинската капела. Той ми довери, че в архивите на Ватикана се пазели, подчертавам, "ясни и необорими доказателства", че зомбита са съществували в древността. Според него те са проникнали в южната част на Европа по време на Великото преселение на народите и са били отделно племе също като германите, готите, осготите, вандалите и прочие други езичници.

Не знам как да тълкувам думите му. Останох леко озадачен, но не искам да влизам в подобен диспут. Какво мислиш ти по този въпрос?

Разбира се, че вярвам, книгата е писана по действителен случай, само съм сменил имената.

05 Юни 2014 00:02
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 533
Зомбокалипсис, коментарна #90072
Аз също вярвам, че експериментът или трябва да бъде оставен да умре, или да се развие в нещо сериозно. Понеже в книгите-игри е трудно да напишеш Великата Българска Книга-Игра (звучи претенциозно и жалко), по-добре е вторият продукт от серията да взема най-доброто от експеримента и да е насочен към по-широка аудитория.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

05 Юни 2014 00:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомбокалипсис, коментарна #90076
Да, Зомбокалипсис 2 е вероятно да е по-добър от 1, но въпреки това част от хората не биха го харесали така или иначе заради спецификите му, а други са си дори предубедени.

11 Ян 2015 22:40
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
Зомбокалипсис, коментарна #100110
Тая вечер го изиграх. Искам втора част! Як хумор, приличен екшън, готини тестове за индивидуализиране на героя. Минус - твърде кратка.

18 Ян 2015 01:21
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Зомбокалипсис, коментарна #100398
Прочетох разказа пак...и ми хареса повече отколкото първия път :O ! Да фен съм на зомбита и т.н. и темата ми е приятна, но честно казано бях останал с впечатлението, че е по-слаб отколкото е! Наистина е доста кратък, но е страхотно въведение в историята (доколкото знам е била планирана в 4тири части...) жалко наистина, че е преустановена работата по проекта. Идеята ми се струва готина ...става Зомбокалипсис..правиш си отбор от оцелели (не е задължително да се харесвате), въоръжавате се доколкото можете, помагате си ...измъквате се от Мола и ви предстои ....поредното оцеляване! Живите мъртви го влачат вече няколко сезона по този начин :wink:
Харесва ми, че е заложена много игра и наистина пак се повтарям е жалко, че проектът е спрян...дано настъпят по-добри и топли дни и да бъде размразен, дори и не като част от ПГ, а самостоятелно :idea:, защото сега стои САМО като хубав увод на история, която е трябвало да продължи.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ninja_senso

11 Апр 2015 21:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Зомбокалипсис, коментарна #104743
https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/s526x395/11133676_10155458613135711_3633216602808642242_n.jpg?oh=66b3d2b79022c92a9dfd619011a90898&oe=55E2227E

Избери своето приключение

09 Май 2020 09:37
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 623
Зомбокалипсис, коментарна #135586
Три пъти за щастие - това е третото интерактивно произведение, което прочитам от автора (след "Рандеву" и "Пазители") и то ми хареса най-много.
Доста иновативно ми се стори създаването на персонаж преди началото на играта. Имаш възможност за кооперативна игра... абе, яката работа си е!
Игровата механика със заровете също ми допадна. Не знам дали ми върза с формирането на групата или със зара в битките, но минах играта от раз и по оценяването накрая завърших със 100 точки.
Съдейки по това, което съм прочел до момента, "Зомбокалипсис" и "Българ" са нещата, в които литературният стил на Торо пасва най-добре.
Надявам се да видим продължението на историята!

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, ninja_senso, lordbulb

20 Юли 2021 11:54
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 131
Зомбокалипсис, коментарна #138743
Най-слабото произведение на Торо евър! Сюжет на практика няма. Героите са супер плоски и стереотипни. Играта е основното достойнство на разказа, но дори и там има сериозни минуси.
Направих две изигравания, едно със себе си като герой и едно с 13 годишно момиченце. И двата пъти умрях защото нямах нужните точки еди какво си. Т.е. или е невъзможно да се мине с какъв да е билд на героя, или трябва да налучкаш верния път, където това е възможно, което си е по-скоро изстрел в тъмното и ми оставя горчив вкус.
След второто ми умиране, нямах нерви за трети опит и прелистих ситуациите до края, да видя какво се случва. Нищо, измъкваш се от мола и толкоз. По никакъв начин не бях клифхенгнат, за да искам да разбера какво се случва в продължението. Най-вероятно ще е още от същото, но извън мола. Искрено се надявам Торо окончателно да се е отказал от този проект.

Оценка: 2/10

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри