Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Да търсиш неизвестно какво на разни места при ограничено Време и да трябва да посетиш обектите в определен ред, за да "отключиш" разни събития, си е чисто налучкване - поредица от слепи избори. Съдбоносният избор при кой крал да отидеш също не може да се определи като закономерен.Къде видя слепи избори?
Мотивацията на кралете е обяснена и посочена изрично в самия разказ, виж го отново (сцената при кралицата) или погледни линковете, които посочих по-горе, вече не си спомням с кого дискутирахме това. Фактът, че въпреки това има хора, за които тази мотивация остава неясна, говори, разбира се, че може би не е обяснена достатъчно добре. Ако е така - моя е грешката.
Имах някакъв спомен от часовете по история. Оказа се, че било традиция в Спарта и Картаген. Но не знам дали столицата е била една. Съмнявам се, обаче, за седем. Терминът сигурно е хептархия.Има ли случай в историята двама крале да управляват едно кралство, и то от една столица?
Абсолютно съм съгласен с Майкъл. Авторът трябва да знае какви са проблемите с произведението му, но някакси да ги забучваш в очите на цялата форумна общност... малко започва да ми прилича на public humiliation (публично унижение).Вероятно на автора ще е полезно да прочете какво не е харесало на читателите, но според мен обществените дискусии са лоша идея. Ако нечие мнение ти е интересно и искаш да разбереш повече, най-добре е да става "на четири очи".
Имах някакъв спомен от часовете по история. Оказа се, че било традиция в Спарта и Картаген. Но не знам дали столицата е била една. Съмнявам се, обаче, за седем. Терминът сигурно е хептархия.Има ли случай в историята двама крале да управляват едно кралство, и то от една столица?
en.wikipedia.org/wiki/Diarchy
Проблемът става огромен, когато успехът в играта е обързан със слепи избори, които образуват цяла верига.Много от изборите са "слепи", но това не е валидно само за този разказ или само за този автор. Това си е проблем на всички книги-игри (може би при Колин не е така, там е ясно като бял ден, че трябва да си добър и доблестен и ще ти се случват само хубави неща в края).
Няма как двама или повече крале да споделят властта. Може двама да се борят за престола и всеки да отрича правото на другия, което обаче е съвсем различно. Ако са двама, трима или повече управници, просто никой от тях няма да е крал. Титлата крал има смисъл само при монархия (единоначалие) и идва от името на Карл Велики, който е бил император. За никакво делене на властта не може да става дума.
en.wikipedia.org/wiki/Diarchy
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas