Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Не, това е условието му - да му се подчинят. Единствено кралицата не е съгласна (а тя има най-голямата армия, в текста е посочено), затова действат по този план.
Чудя се защо трябва да се намират кусури като това дали може да има седем крали или не. Ами фентъзи град, имат си седем царе хората, онези се спогаждат все някак - дори в цялата ни история да няма седмовластие не виждам причина в Мрак да няма. Мисля, че от твърде голяма критичност се губи удоволствието от четенето.
В значението на зима не се съдържа точно времетраене. Може и вечна зима да има.Ами при Джордан зимата трае години...
Това е хубаво, че имаме съгласие по този момент, защото наистина е принципен.vg, това вече е много точна, издържана и документирана критика! Напълно одобрявам аз, по-рано възроптах поради други причини.
Стори ми се странно това разказът да започва със случка, предизвикваща симпатия към Непокор, след което да бъда каран да се вживявам в ролята на защитник на град, съсипван от Непокор.
Най-лошо приех решението на кралете да пуснат Непокор в града. Нищо в житейския ми опит не подсказва защо това да е правилно. И не прочетох нищо, което да ме убеди поне малко, че в техния случай подобно решение е оправдано. Струва ми се страшен залог да излезеш пред читателите с такова нещо. Губиш ги, ако не ги убедиш, че подобно решение е логично. Може би защото аз бях загубен, смятам го за неоправдан риск.
Но да речем че тези неща, както и несвързаните имена, все пак не са крайни 100%-ви положения.Разказът има други проблеми - не е издържан литературно. И не мога да обясня какво не ми хареса точно - просто на места не ми звучи добре и това ми разваля удоволствието повече от нелогичните избори.
Забележката, че ситуациите си приличат е разясненение, не критика. Всъщност това, че са подобни, е по-скоро оправдание в случая.Благодаря за подробния анализ!
Някои от нещата, които си посочил (като например "ситуациите си приличат", "последните пет изречения са основното съдържание на 162" и т.н.) не считам за значителен проблем. Нормално е някои ситуации да си приличат.
Останалите неща сигурно са точно така, както ги описваш (вярвам, че ти си ги прегледал достатъчно подробно, няма да тръгна сега да ровя отново епизод по епизод). Ще знам в следващите творби да обърна повече внимание на такива неща.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas