• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
"Отново заедно" - коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 28
  • 1
  • 2
  • 3
  • 28
10 Юли 2013 22:53
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Topic Author
"Отново заедно" - коментарна #74569
И най-големият бонус може би на този брой 2 на "Призвание Герой": разказ-игра от може би най-популярния и харесван автор от Старата вълна - Майкъл Майндкрайм. Повече инфо за разказа ще има по-нататък в тази тема. Това, което се знае досега: в този разказ-игра Майндкрайм ще ни срещне за първи път с героите от дългоочакваната му книга-игра от Инициативата ( mindcrimeprojectinfo.com/ ). Важно е да се отблежи, че Майкъл участва абсолютно безвъзмездно в сборника, а и е подготвил бонуси за всички участници в Инициативата.

Така че ако ви се чете нещо наистина ново, написано от стар автор, а не отлежало по шкафове или изтупано от прахта..... очаквайте брой 2 на "Призвание Герой".

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

12 Юли 2013 12:40
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
"Отново заедно" - коментарна #74607
Ето още информация за разказа:

от Mindcrime » Юли 9th, 2013, 7:53 pm

Bloucester:
Разказът ще бъде ли свързан по някакъв начин с книгата-игра или е изненада?

Разказът ще бъде със същите герои, ще бъде написан в сегашно време трето лице и ще дава доста добра представа за това, което ще намерите в книгата след време.

Системата на игра ще бъде опростена, Дневникът ще е значимо по-малък и няма да бъдат приложени повечето от номерата за преиграваемост, към които прибягвам в книгата. Например, героите ще притежават по-малко качества, изборът на възможни качества също ще бъде силно стеснен. Но развиването на ситуациите в епизоди, свободата и логичността на изборите, прибягването до шанс - всички тези неща ще са същите като в книгата.

Може би защото напоследък ми харесват единствено сериали, и защото повечето книги, с които изкарвам приятно също приличат на сериали, и системата, която измислих за моята история, е подходяща за сериал. Книгата ще ви запознае по-подробно с героите, но системата с леко опростяване или видоизменяне е подходяща за добавяне на разкази или други книги. Не е защото имам намерение да пиша още неща, а защото като се напъвах да мисля, дълго време не оставах доволен.

Старая се много за този разказ, защото искам да видя реакция. И, разбира се, след като поизлязох от дупката, силно вярвам, че реакции задължително ще има и те ще са в огромната си част положителни. Връщам се, макар и за малко... но с много!:)

19 Юли 2013 13:47
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
"Отново заедно" - коментарна #74718

от Mindcrime » Юли 9th, 2013, 7:53 pm
Връщам се, макар и за малко... но с много!:)

Майкъл звучи много жив, докато си говори за проектите! :clap: Дано по-скоро идва второто "Призвание", че от последния филм на Джеки Чан не ми се е случвало да чакам нещо с такова нетърпение!

19 Юли 2013 14:04
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
"Отново заедно" - коментарна #74719
Дали ще има и някоя илюстрация, която да ни намекне за стила в бъдещата КИ?
Този разказ-игра (КИ) определено за мен ще е летният хит в жанра. Дано да не ни спойлва за книгата, защото искам да стоя в пълно неведение за нея.

knigi-igri.bg/shop/

19 Юли 2013 14:26
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
"Отново заедно" - коментарна #74720
Призванието 2 ще излезе септември, като не го казвам ей така, ами давам думата си за това :)

Разказът на Майкъл не е извадка от книгата, а разказва за различни събития и врема със същите герои, така че хем да усетите духа на книгата, хем да няма никакво спойлване. За илюстрациите още не са решени нещата, иска ни се да са много качествени за този разказ, макар и малко на брой.

19 Юли 2013 20:52
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
"Отново заедно" - коментарна #74726
Е, няма как. Ако някой иска да бъде изненадан от книгата, трябва да стои далеч от Призвание Герой 2. Иначе ще научи как се казват героите, как се води разказа, как мога да пиша книги-игри в момент... Не знам колко още други неща.

Ако имам желание, бих могъл да пускам много такива разкази, случващи се с героите в промеждутъци от време, за които не се разказва в книгата.

В приключението за сборника има таблици, които после няма да видите в книгата. Правени са специално за това приключение.

Залагайте смело на мен. Ако не ви харесам, просто забравете книгите-игри, по-добро няма да видите. И от чуждестранните авторчета няма да видите, гаранция.

Вероятно няма да има илюстрация, която да намекне за стила на илюстрациите в книгите. Гоня си Евгений Йорданов за книгата, а за Призвание Герой може дори да няма илюстратор.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

09 Авг 2013 14:49
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
"Отново заедно" - коментарна #75376
Вече има малко повече информация за книгата-игра на Майкъл Майндкрайм в "Призвание герой", брой 2. Казва се "Отново заедно", останалото можете да прочетете тук - www.legacyofkreya.com/bg/otnovo-zaedno

09 Авг 2013 15:07
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
"Отново заедно" - коментарна #75378
Колкото повече информация излиза за този разказ, толкова по-шитав ми изглежда. Ако някой може да направи качествена КИ от подобна боклукчава история, сигурно това е именно ММ.

За мен, ММ е добър именно в скандалните неща. Там му е силата. А с това... Предполагам, че ще видим новото дъно на ММ или най-много да е на нивото на Красавицата и Ченгето или Островът на Динозаврите.

Ако мога да си позволя една аналогия, ММ да пише за фалшиво морално юноши е все едно да си купиш расов ротвайлвер и да се опиташ да му направиш прическа като на пудел, а накрая да му сложиш и розова панделка на виолетови целувки.

Трябва да се отбележи, че е нормално да не съм особено въодушевен, защото не съм в целевата група читатели. Разбира се, има огромна група от фенове, които ще си кремират гащите само като видят инициалите ММ.

Едит: Може би все още не мога да преживея, че няма да може да се играе със стриптизьорката.

09 Авг 2013 15:46
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
"Отново заедно" - коментарна #75379

Рони# Мейдей писа: писа:
Едит: Може би все още не мога да преживея, че няма да може да се играе със стриптизьорката.

Мога да ти дам адреси, където срещу скромна сума може да си играеш със стриптизьорки, ако това е основния ти проблем :D

09 Авг 2013 16:35
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
"Отново заедно" - коментарна #75380
Не мисля, че отивам към четене на морал на юноши в това приключение. Просто описвам случки, в които няма псуване, напиване, секс и т.н. Има периоди в живота на мъжете, когато може да се мине и без тези неща, и те не са ужасно скучни.
Дано да има огромна група фенове, които да си купят сборника, щото с кремирани гащи май никой няма идея какво да прави.

За целевата глупа... разказът не е за деца. Просто си меря приказките в него и се лишавам от някои иначе ефектни моменти като летни свалки и т.н.
Героите ми са на по двадесет и седем години. Разказът започва с кратки случки с всеки от тях. Случките са от живота им, едно дете трудно може да вземе правилно решение. Понякога няма и да разбере точно какво се случва.

Не се целя в хора, които искат да играят с яки герои, които мачкат дракони и съблазняват загадъчни красавици. Струва ми се инфантилно. Също така няма да намерите списъци с 28 оръжия, които нямат приложение нататък в играта.

Не се старая да направя разказа по-добър от книгата (по-пикантен или атрактивен), старая се да дам добра представа за случващото се в книгата.

Мисля, че бях добър в Пробивът, а там нямаше нищо скандално.

Със сигурност ще имате проблеми с българските имена на героите, както и с времето, в което се води разказа. Тези проблеми при повечето хора изчезват след десетина прочетени епизода.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

09 Авг 2013 16:45
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
"Отново заедно" - коментарна #75381

Ал Торо писа: писа:
www.legacyofkreya.com/bg/otnovo-zaedno

Мислех, че съм видял всичко... :huh: Симулатор на... богаташка почивка. Да видим.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

09 Авг 2013 17:00
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
"Отново заедно" - коментарна #75382

Да, хубава КИ, но явно си забравил няколко доста пикантни момента.
1. Дани си съчинява нещо и изобщо не осъзнава, че обяснява на приятелката си как проверявал бюста на някаква фенка, защото бил много хубав и просто нямало как да не е силиконов.
2. При една запивка, заварваш един от членовете на бандата да се натиска с гаджето на друг.
3. Както споменах вече в предната точка - много алкохол.

09 Авг 2013 17:05
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
"Отново заедно" - коментарна #75383
Звучи доста скучно...ама да видим.

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

09 Авг 2013 17:09
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
"Отново заедно" - коментарна #75384

Рони# Мейдей писа: писа:

Да, хубава КИ, но явно си забравил няколко доста пикантни момента.
1. Дани си съчинява нещо и изобщо не осъзнава, че обяснява на приятелката си как проверявал бюста на някаква фенка, защото бил много хубав и просто нямало как да не е силиконов.
2. При една запивка, заварваш един от членовете на бандата да се натиска с гаджето на друг.
3. Както споменах вече в предната точка - много алкохол.

Стига бе, тия неща ги правехме в училище! Е, не винаги имаше членове на "рок-банди", ама общо взето - това си беше. Нищо скандално няма тук.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

09 Авг 2013 17:11
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
"Отново заедно" - коментарна #75385
Всъщност, за история на успешна рок-група, Пробивът е направо пуританска книга-игра.
Знам, че имаше пикантни моменти, но не мисля, че те правеха книгата добра.

Hater

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 28
  • 1
  • 2
  • 3
  • 28
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg