Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Toва е абсолютно преднамерен творчески подход, изразяващ личните творчески виждания на Спас и контра-културен бунт срещу граматическото статукво. (Също, тиражира се и тезата, че навремето се е получило омазване на файловите версии и някак си в предпечатния е попаднала некоригираната версия... Но това са злостни спекулации на радикални филолози-пуристи.)Като минуси на творбата бих отбелязала:
- множеството пропуснати (или не на място) препинателни знаци и тук-там правописни грешки от невнимание.
Трябва да призная, че съм заинтригуван кое прави тези изрази точно "паразитни" според теб? Може и на лично, ако ти се занимава да обясняваш- бих избягвала лековатите паразитни изрази като: "бибипана работа", "два", "натаманиш" и т.н.
Toва е абсолютно преднамерен творчески подход, изразяващ личните творчески виждания на Спас и контра-културен бунт срещу граматическото статукво. (Също, тиражира се и тезата, че навремето се е получило омазване на файловите версии и някак си в предпечатния е попаднала некоригираната версия... Но това са злостни спекулации на радикални филолози-пуристи.)Като минуси на творбата бих отбелязала:
- множеството пропуснати (или не на място) препинателни знаци и тук-там правописни грешки от невнимание.
Трябва да призная, че съм заинтригуван кое прави тези изрази точно "паразитни" според теб? Може и на лично, ако ти се занимава да обясняваш- бих избягвала лековатите паразитни изрази като: "бибипана работа", "два", "натаманиш" и т.н.
Очевидна клевета, да!
Паразитни изрази са изрази, които не носят нова информация, а говорещият има склонност да използва много често. Такива са „в смисъл“, „нали?“, „разбираш ли?“, „всъщност“, „като цяло“, „в крайна сметка“, „значи“ и други. По-характерни са за говорима реч. Посочените думи не са паразитни, а жаргонни и като цяло са по-скоро на място в хумористично произведение - вече дали авторът не е прекалил, дали се харесват на читателя и т.н. е въпрос на предпочитания.
Архаични са, прав си. А глаголът "бибипам" и неговите производни са съвременен жаргон, макар и относително тясно специализиран - към фенове на кеча, КИ или Л. Р. Хабард.
Паразитни изрази са изрази, които не носят нова информация, а говорещият има склонност да използва много често. Такива са „в смисъл“, „нали?“, „разбираш ли?“, „всъщност“, „като цяло“, „в крайна сметка“, „значи“ и други. По-характерни са за говорима реч. Посочените думи не са паразитни, а жаргонни и като цяло са по-скоро на място в хумористично произведение - вече дали авторът не е прекалил, дали се харесват на читателя и т.н. е въпрос на предпочитания.
^ Да, точно това беше и моето виждане по въпроса, та затова исках да се осведомя дали не пропускам нещо. (Всъщност, дори не съм сигурен че "ядва" и "натъмъня" са толкова жаргонни, колкото архаични - но и в двата случая са си напълно на място в точно това произведение)
Аха, значи аз да чета тази avant garde КИ, a тя да не може, така ли!?Не с лошо бре Ефикс! Тъкмо е харесало всичко прочетено от мене и ти я пращаш там =)
Хванах едно-две, но подобни похвати не са ми особено интересни. За мен е по-важно накрая да знам дали според Автора съм се справил добре с основния сюжет и игра. АКо съм бил зле - тогава преигравам. Но някакви екстри, "подправки" и прочие "благинки" не ме блазнят да преиграя. Че защо да го правя? Чакат ме Mass Effect, Red dead redemtpion, Wool, The Fondation, История на изкуството, Battlemage...времето е ограничено в този живот. Затова и обичам железниците, за да знам, че при прочита на една КИ и при добро представяне, съм минал по-големия процент случки, игрови моменти и пр. Ако искам да "усетя" различни истории, ще чета различни повести/романи, ако искам да играя различни игри, просто ще си купя някоя нова. Тия "екстри" за мен трябва да бъдат "на късмет" или евентуално ако след време ми се доиграе пак - тогава да ги видя. Но да преиграя наново всичко толкова скоро - не! Евенутално мога да се мотивирам да я превъртя, ако дадената екстра ме подпомогне за добро представяне в следваща част от поредица, като ПнТ, Котака и др.Кире, благодаря за ревюто, кажи успя ли да хванеш някои от постиженията в края на книгата и какво мислиш принципно за присъствието на „постижения”? Теб лично биха ли те накарали да я преиграеш?
Един от любимите ми разкази в сборниците. Четох го преди години и сега отново се върнах към него.
Опитах още от старта да се отправя към Бялата крепост и да я превзема със Съртолакс, но май не е много възможно. Забелязах, че има проверки за кодова дума "порта', но не успях да открия никакъв начин да се сдобия с нея. По какъв начин става това?
Един от любимите ми разкази в сборниците. Четох го преди години и сега отново се върнах към него.
Опитах още от старта да се отправя към Бялата крепост и да я превзема със Съртолакс, но май не е много възможно. Забелязах, че има проверки за кодова дума "порта', но не успях да открия никакъв начин да се сдобия с нея. По какъв начин става това?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas