Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Проблема е там, че изобщо нищо странно не виждам в прокламираното му странно говорене. Диалозите на Огнян не са изключение от всички останали в книгата, просто звучат дървено, а не странно.
Проблема е там, че изобщо нищо странно не виждам в прокламираното му странно говорене. Диалозите на Огнян не са изключение от всички останали в книгата, просто звучат дървено, а не странно.
Имам познат ИТ специалист, който говори почти по същия начин. Само че той и заеква. Не всеки на тоя свят се изразява плавно.
Имам познат ИТ специалист, който говори почти по същия начин. Само че той и заеква. Не всеки на тоя свят се изразява плавно.
Там е проблема Хам, аз не виждам, къде е странното говорене?
А онзи, който се включва в загрявката със закъснение, е Огнян.
Обича да се изразява странно.
– Ей, помните ли как ни мразят? – пита той.
Не съм голям писател и не претендирам за задълбоченост на текстовете си.
Не искам да влагам многопластовост, за да позирам после, че съм бил неразбран.
Толкова ли е трудно да се разбере?- Помните ли как ни мразят?
Трябва ли всички да говорят като герои от блудкаво фентъзи!?
Авторът ви представя герой, който понякога се изразява странно. Прави го нарочно. Опитах се освен това да е умело.Може би автора е искал да каже нещо от рода "Ей, помните ли как мразехме да ни прекъсват играта?", или "Ей, малките сигурно много ни мразят, помните ли ние как се дразнехме навремето?". Не знам.
А ето това е въпрос, след който не мисля че трябва повече да обяснявам защо наричам йойовеца неадекватен:
"И накрая, може ли човек, който умее да се концентрира да се изнервя от факта, че някой говори за децата си или дори още по-дребни дразнителни неща?"
Хем неправилно се преразказва случая, хем изобщо като абстракция извън контекста на ОЗ е просто безумно да се задават такива въпроси.
Да, пречат му да се концентрира. Не е случайно, че в повечето фирми с програмисти почти на всяко бюро има огромни слушалки, или малки и скъпи (т.е. звукоизолиращи).И накрая, може ли човек, който умее да се концентрира да се изнервя от факта, че някой говори за децата си или дори още по-дребни дразнителни неща?
Василев, например, в началото ми изглеждаше нормален човек. Скоро открих, че е вманиачен да бъде най-добрият баща и съпруг. Не че в това има нещо лошо, но той непрекъснато мисли как да става още по-страхотен, дори в работно време. На всичкото отгоре смята, че двамата с него сме сродни души. Споделя ми разни безумни идеи... Може би аз съм виновен, че учтиво го търпя. Когато започне да ми говори за семейството си, ми иде да му ударя един в зъбите, а вместо това се опитвам деликатно да отклоня темата към работата.
158
- Боже, видя ли това? – Емоционалният възглас долита откъм бюрото на Василев и е съпроводен с удряне на юмрук по плота. – Някой трябва да се противопостави! Как е възможно да не ни позволяват да идваме на партита със семействата си! Като връх на всичко, смятат да приложат това правило и за коледното парти.
Огнян си спомня, че е мярнал в пощата си писмото от администрацията, но много бързо го е причислил към незначителните. Но, естествено, за Василев идеята фирмените партита да са само за служители на фирмата звучи като края на света.
- Ние да си вършим работата като хората, пък като наближи да празнуваме, ще му мислим –подхвърля Огнян. – Видя ли си задачите за днес?
- Не, аз съм афектиран! Видях една задача, тъкмо щях да я подхвана, но това... Това минава всякакви граници! Не могат просто така да игнорират факта, че в тази фирма има семейни хора!
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas