• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
ОЗ - Говори ли странно Огнян?

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
08 Авг 2014 00:58
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Topic Author
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94186
Отдавна обмислях да пусна тази тема, ама сега и дойде времето. Факта, че обърках Огнян с Асен, Борис с Огнян, Вълко с Лиско, според ММ е защото съм идиот. Според мен е, защото всички са еднакви и роботизирани. Та на въпроса: Говори ли наистина странно странноговорящия Огнян? За целта съм извадил няколко цитата от книгата - от първите няколко глави с него .

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
- Ще се откажа от ръководенето на хора – обяснява Огнян, – но не
и от парите. Аз съм един от най-добрите програмисти на фирмата. Не
вярвам, че ще искат да ме загубят. Могат да ми дават по-сложни проекти
и това да оправдае високата ми заплата.

- Имам интервюта в други две фирми. Затова спри да се притесняваш,
няма да остана безработен. Въпросът е да избера най-доброто за нас, а
не да се примиря с лошото, за да не стане още по-лошо.

- Не са нищо особено – казва Огнян. – Като програмисти са по-скоро
слаби. Като хора са досадни. Вместо да програмирам, аз се занимавам
да оправям техните грешки. Те се учат, но много бавно. Може би аз не
съм добър учител... Никога не съм бил добър учител! Иначе са странни
птици. Боби е вманиачен геймър, за когото всичко извън игрите е на
много заден план. Виктор искрено вярва, че да си добър програмист
означава да правиш и най-простите неща по възможно най-сложния
начин. А Василев влага всичките си усилия, за да бъде най-добрият баща
и съпруг на света. Това прави и в работно време. Изобщо, картинка за
снимка са и не знам дали не ми ги натресоха нарочно, като изпитание.
Но вече не ми издържат нервите.

- Мисля си за проблемите в работата – казва Огнян. – Преди четири
седмици приех повишение, защото исках повече пари. Казаха ми, че за
да печеля повече, трябва да управлявам хора. Стори ми се лесно, затова
се съгласих. Колко му е да ръководиш трима програмисти?! И може
би щеше да е лесно, ако можех аз да си ги избера. Но вместо това ми
натресоха сган.

- Не се тревожи излишно, аз вече съм се провалил – казва Огнян.
– Човек не може да победи, признавайки се за победен, но може само
да спечели, ако откаже да хвърля всичките си сили, за да намали
загубите.

И накрая, може ли човек, който умее да се концентрира да се изнервя от факта, че някой говори за децата си или дори още по-дребни дразнителни неща?

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Авг 2014 01:07
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94187
Имам познати, дето се изразяват по подобен начин. Изобщо в ОЗ нямах проблеми с героите или събитията, просто ми бе... скучно, честно казано.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

08 Авг 2014 01:10
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94188
Проблема е там, че изобщо нищо странно не виждам в прокламираното му странно говорене. Диалозите на Огнян не са изключение от всички останали в книгата, просто звучат дървено, а не странно.

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

08 Авг 2014 01:11
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94189
Безумно скучно, Хами.

Йойо, защо тормозиш хората, като набираш тези неща? Само като го изчетох с гласа на Майндкрайм и ме заболя главата (за две минути).

08 Авг 2014 01:11
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94190

yoyovec писа: писа:
Проблема е там, че изобщо нищо странно не виждам в прокламираното му странно говорене. Диалозите на Огнян не са изключение от всички останали в книгата, просто звучат дървено, а не странно.

Имам познат ИТ специалист, който говори почти по същия начин. Само че той и заеква. Не всеки на тоя свят се изразява плавно.

08 Авг 2014 01:12
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94191

hameleona писа: писа:

Имам познат ИТ специалист, който говори почти по същия начин. Само че той и заеква. Не всеки на тоя свят се изразява плавно.

Там е проблема Хам, аз не виждам, къде е странното говорене?

08 Авг 2014 01:15
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94192

hameleona писа: писа:

Там е проблема Хам, аз не виждам, къде е странното говорене?

E, сега нямам книгата под ръка, че да проверя другите диалози. Нетипично е, особено ако човек е свикнал да движи в по-начетени среди, та може спокойно да бъде прието за странно. Но както казах, без останалите диалози не мога да коментирам.

08 Авг 2014 01:20
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94193
Търси се тази странност. Защото диалозите и на другите...са същите. Единствения странен израз на Огнян е още в увода. Аз си мислех, че е грешно написан, но Димитър ме убеди е, че е за да покаже, колко странно говори. Е... повече от същото или нещо подобно, което да го различава от другите не видях.

08 Авг 2014 01:20
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 508
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94194
В стила на този форум, може да пуснете и тема дали Вълко е неустоим красавец или дали Асен наистина разбира много от математика. И там да се приказва надълго и нашироко как е смешно Майкъл да твърди, че Вълко е красавец, пък после виж как го описва.

Човек с много ограничен умствен капацитет е стигнал дотам да извади пет изречения, за които се надявам да са точни цитати, но с такъв източник знае ли човек...

Нормално е да се започне с цитати за това какъв трябва да е Огнян според автора, после с доказателства как не е такъв. Сега Йойовеца ми вкарва някакви думи в устата и препуска смело напред. това пак е в стила на форумното общуване, където дори доказаната клевета се примеа за нещо нормално и човек не трпябва да се впряга.

А ето това е въпрос, след който не мисля че трябва повече да обяснявам защо наричам йойовеца неадекватен:
"И накрая, може ли човек, който умее да се концентрира да се изнервя от факта, че някой говори за децата си или дори още по-дребни дразнителни неща?"
Хем неправилно се преразказва случая, хем изобщо като абстракция извън контекста на ОЗ е просто безумно да се задават такива въпроси.

Към Управата:
Силно вярвам, че поведението на йойовеца е като на трол и на малоумник. И е нормално по някое време това някак си да бъде озаптено. Понеже не е нормално такъв човек да ми лази по нервите и да го оставяте ненаказан, после да искате да подминавам тъпотииете му.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

08 Авг 2014 01:37
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94199
Димитър отново нищо не каза по темата. Типично за него, трябва да се отклони вниманието в съвсем друга посока и да нарече някого идиот. Та по темата... Докато математика Асен не решава задачи, Вълко няма как да го видя и не разбирам от мъжка красота, то мога да чета. Думи в устата не съм ти вкарвал. Това е Огнян според Вашего Големейство автора:

Mindcrime писа: писа:
А онзи, който се включва в загрявката със закъснение, е Огнян.
Обича да се изразява странно.

Според същия този автор това не е сбъркано изречение,

– Ей, помните ли как ни мразят? – пита той.

а е умел опит да се представи Огнян , колко странно говори. Тогава се съгласих, уж. (Все още ми е трудно да си представя, някой да говори в минало време, за неща които се случват в момента. - Помниш ли как пишеш отговора в момента?)

Не съм голям писател и не претендирам за задълбоченост на текстовете си.
Не искам да влагам многопластовост, за да позирам после, че съм бил неразбран.

- Помните ли как ни мразят?

Толкова ли е трудно да се разбере?
Трябва ли всички да говорят като герои от блудкаво фентъзи!?

Може би автора е искал да каже нещо от рода "Ей, помните ли как мразехме да ни прекъсват играта?", или "Ей, малките сигурно много ни мразят, помните ли ние как се дразнехме навремето?". Не знам.

Авторът ви представя герой, който понякога се изразява странно. Прави го нарочно. Опитах се освен това да е умело.

Наистина няма многопластовост, но не разбрах, защо си забравил в следващите 200+ епизода, че Оги Дъ Стрейджър говори странно? Елементарен въпрос.

ПС> Ако искаш мога да ти извадя всички негови диалози от книгата, но резултатът пак ще е същия. Дори ако вкарам реплика на друг герой, няма и да разбереш, че не е на Огнян, авторе.

А ето това е въпрос, след който не мисля че трябва повече да обяснявам защо наричам йойовеца неадекватен:
"И накрая, може ли човек, който умее да се концентрира да се изнервя от факта, че някой говори за децата си или дори още по-дребни дразнителни неща?"
Хем неправилно се преразказва случая, хем изобщо като абстракция извън контекста на ОЗ е просто безумно да се задават такива въпроси.

Ти, чел ли си си книгата изобщо?

А Василев влага всичките си усилия, за да бъде най-добрият баща
и съпруг на света. Това прави и в работно време. Изобщо, картинка за
снимка са и не знам дали не ми ги натресоха нарочно, като изпитание.
Но вече не ми издържат нервите.

Василев, например, в началото ми
изглеждаше нормален човек. Скоро открих, че е вманиачен да бъде
най-добрият баща и съпруг. Не че в това има нещо лошо, но той
непрекъснато мисли как да става още по-страхотен, дори в работно
време. На всичкото отгоре смята, че двамата с него сме сродни души.
Споделя ми разни безумни идеи... Може би аз съм виновен, че учтиво
го търпя. Когато започне да ми говори за семейството си, ми иде да му
ударя един в зъбите, а вместо това се опитвам деликатно да отклоня
темата към работата.

Как за човек, който се изнервя от някакво безобидно говорене за деца, може да се твърди, че може лесно да се концентрира. Концентрирането е типично за хора със здрави нерви и стабилна психика, а не за лабилни психопати на ръба на нервния срив като Огнян... Писал си глупости без да мислиш, колкото да ги има, честно.

08 Авг 2014 09:48
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94216
След като прочетох тези абзаци (които след уводния на ОЗ са следващото, което прочитам от това НЕЩО) мисля, че това дали Огнян говори странно или не е най-малкият проблем на произведението. По-странно ми е как човек, който пише "Не съм голям писател и не претендирам за задълбоченост на текстовете си" преди няколко дни надуто твърдеше, че е качествен автор и обвиняваше другите в комплекси. Сиреч, в случая проблемите не са един и два.

08 Авг 2014 11:16
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94231

И накрая, може ли човек, който умее да се концентрира да се изнервя от факта, че някой говори за децата си или дори още по-дребни дразнителни неща?
Да, пречат му да се концентрира. Не е случайно, че в повечето фирми с програмисти почти на всяко бюро има огромни слушалки, или малки и скъпи (т.е. звукоизолиращи).

Roger, roger!

08 Авг 2014 11:55
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 508
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94238
xsmind, всъщност йойовеца те подвежда неволно. Това е защото такъв му е стила на аргументация, че не може да се изразява смислено, дори и животът му да зависи от това. Но тук управата винаги толерира форумните тролове, затова му е позволено да пречи на дискусии.

Това е човек, който бърка имената и качествата на героите, но това не го спира да критикува уверено.

Ти му отговаряш на въпроса съвсем разумно. Но всъщност не е това проблема на Отново заедно, който той повдига.

Казаното от него те кара да вярваш, че Огнян се опитва да работи, а в същото време негов колега започва да говори за децата си и това изнервя моя герой. И ти затова му отговаряш по този начин.

Ситуацията е различна. Огнян е ръководител на екип, който е изнервен от факта, че подчинените му слагат работата си на едно от последните места в списъка си с приоритети. Хем е неопитен, хем няма афинитет към това да ръководи екип.

На епизод 132 Огнян споделя с жена си какво го дразни във Василев. Там споделя принципния си проблем:

Василев, например, в началото ми изглеждаше нормален човек. Скоро открих, че е вманиачен да бъде най-добрият баща и съпруг. Не че в това има нещо лошо, но той непрекъснато мисли как да става още по-страхотен, дори в работно време. На всичкото отгоре смята, че двамата с него сме сродни души. Споделя ми разни безумни идеи... Може би аз съм виновен, че учтиво го търпя. Когато започне да ми говори за семейството си, ми иде да му ударя един в зъбите, а вместо това се опитвам деликатно да отклоня темата към работата.

На епизод 158 Огнян се изнервя на реакцията на Василев. Това вече е нещо конкретно. Огнян е на зор в онзи ден. И в къщи нещата са тръгнали зле, и в работата намира хаос.

158
- Боже, видя ли това? – Емоционалният възглас долита откъм бюрото на Василев и е съпроводен с удряне на юмрук по плота. – Някой трябва да се противопостави! Как е възможно да не ни позволяват да идваме на партита със семействата си! Като връх на всичко, смятат да приложат това правило и за коледното парти.
Огнян си спомня, че е мярнал в пощата си писмото от администрацията, но много бързо го е причислил към незначителните. Но, естествено, за Василев идеята фирмените партита да са само за служители на фирмата звучи като края на света.
- Ние да си вършим работата като хората, пък като наближи да празнуваме, ще му мислим –подхвърля Огнян. – Видя ли си задачите за днес?
- Не, аз съм афектиран! Видях една задача, тъкмо щях да я подхвана, но това... Това минава всякакви граници! Не могат просто така да игнорират факта, че в тази фирма има семейни хора!

Тези текстове дават помощ на Йойовеца за поредната му словесна диария. Всеки може да си направи извод що за умствени качества притежава. И няма лошо, не всеки е умен, ама този освен че е в другата крайност, се навира в дискусиите с подобни включвания, а управата го толерира. После се чудят защо нивото на дискусиите на този форум е толкова забележително ниско.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

08 Авг 2014 12:58
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94245
За разлика от теб, аз не храня йойовеца, а просто отбелязвам факт, който наблюдавам от 10 години ;-)

И също така, наясно съм, че не става дума за единично прекъсване на работата. Доста често, един обикновен разговор на обяд примерно, може да ти пречи да се съсредоточиш цял следобяд. Тогава също ... си слагаш слушалките. Както и съм наясно с неволите на програмистите издигнати в началници без да имат качествата за това ... изобщо този персонаж ти е доста реалистичен. А също и описаните негови колеги, геймър, "усложнител" и семеен.

И за да не решите случайно, че аз самия се виждам в Огнян, не, като изключим че съм старши прогрмист и имам малки(и скъпи) слушалки, останалото не съвпада ;-)

Roger, roger!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

08 Авг 2014 13:09
MonShade
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94247
Говорят странно всички персонажи в този разказ. Наскоро го прочетох и останах много разочарован. Много фалшиво звучи всичко, и много скучно. Дано в следващата си книга Майнкрайм се върне към хубавите теми които го вълнуваха навремето - пирати, нинжите от шангра, суперагета, динозаврите! Имаше и една много интересна където героят беше полицай. Полицай е по интересно от програмист и стрелянето по лоши е по забавно от мазненето пред шефа и карането с тъщата! В предишите му книги беше по естествен диалога, по естествен беше и начина на писане, сега е много насилено и досадно, като вестник.

Артистът e нищо без дарба,а дарбата е нищо без усилена работа!

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност