• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
ОЗ - Говори ли странно Огнян?

ОЗ - Говори ли странно Огнян?

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
08 Авг 2014 15:40
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94277
Ами... какво да ти кажа, MonShade. Аз не си спомням да съм писал за мазнене пред шефа. Благодаря, че се включи в темата. Страхотно е, че ме четат повече хора.

Стой далеч от "Пътешествието". Не е за теб. И книгата за Инициативата и тя няма да е за теб. Не го казвам от злоба, просто... това съм аз в момента. Знам, че "Отново заедно" не е завладяваща история, но си го четох преди месец и смятам, че е прилична история. Изборите са прилични, балансът е изпипан... Щом те е разочаровала книгата, значи нищо от мен няма да ти хареса на този етап.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Авг 2014 19:49
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94328
И на мен ми се сториха доста реалистични - не видях мазнене нито пък всичко се постига с мазнене пред ръководителите.

09 Авг 2014 12:53
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Topic Author
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94386
xsmind, разбира се, че Огнян е реалистичен образ и във Вселената може би да има човек като него...с едно изключение - ако авторът не го бе счупил още в увода на ОЗ. Там е описан като човек, който се изразява странно (авторът нищо не каза по темата, защо не говори странно) и човек, който умее да се концентрира - също невярно - през цялото време Огнян е объркан, мислите му прескачат ту на рабоата, ту при тъщата, ту за бъдещето...ту на колегите...

Говорят странно всички персонажи в този разказ.

- Не говорят странно просто диалозите са малко дървени. Авторът казва в една друга тема, че няма да говорят като в блудкаво фентъзи. Не е прав, точно така говорят, и отвреме на време ползват за цвят някоя обидна дума от личния му запас от думи - сган, идиот и тн.

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

09 Авг 2014 12:59
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94387
Джоджо, изпуснал си най-странната реплика на Огнян:

"- Ей, помните ли как ни мразят?" - или нещо подобно още в увода. Трябваше да ми посочат друг ред в увода, където пише че Огнян се изразява странно, за да схвана, че всъщност има предвид как хлапетата в двора се дразнят на дъртелите, дето ще ги изгонят от игрището след малко. :grin:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

09 Авг 2014 13:05
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94390

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Джоджо, изпуснал си най-странната реплика на Огнян:

"- Ей, помните ли как ни мразят?" - или нещо подобно още в увода. Трябваше да ми посочат друг ред в увода, където пише че Огнян се изразява странно, за да схвана, че всъщност има предвид как хлапетата в двора се дразнят на дъртелите, дето ще ги изгонят от игрището след малко. :grin:

Не съм я изпуснал, това е единствената му "странна" реплика. Но от една такава реплика да твърдиш, че говори странно, е като да те обявят за наркоман, ако си се напушил 2-3 пъти.

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

09 Авг 2014 13:05
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94391
Верно бе, не видях нагоре... Старост, нерадост... :cry:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

09 Авг 2014 16:05
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94419
Да си кажа ясно мнението по въпроса, за да не решите, че се спотайвам.

Не одобрявам начина, по който беше започната дискусията. Нямам против лиричните излияния на хора, които са настроени срещу мен. Хапливият език може да е и украшение на някое мнение, зависи от уменията на автора. Но когато критикуваш, нормално е да положиш старание да изложиш ясно тезата си и да приложиш аргументи. Да бъркаш имената на героите и да преиначаваш "обича да се изразява странно" в "Говори ли странно Огнян?" за мен е неприемлив начин за критика. Некултурно е и да отговаряш на забележките за неточност с нови нападки, вместо с извинение за допусната неточност:

Факта, че обърках Огнян с Асен, Борис с Огнян, Вълко с Лиско, според ММ е защото съм идиот. Според мен е, защото всички са еднакви и роботизирани.

За странните изрази, които Огнян обича да употребява... Винаги мога да парирам агресията с простото измъкване, че да обичаш да правиш нещо не означава, че го правиш често. Не помня вече ОЗ, но дори и само в увода да е бил странния израз, формално не съм в издънка.

Ето как стана. Изразът в увода ми хареса, не се сдържах да го вкарам. Съмненията, че ми се е получил случайно, са необосновани. Можех още там да кажа, че "понякога използва странни изрази", вместо сегашното описание. И да съм успял да вкарам някой странен израз в казаното от Огнян по-нататък, не е на нивото на началното изречение.

Съгласен съм, че ОЗ не блести с литературната си част. Но не мисля, че литературната част е толкова зле, че да не става за нищо. Нито пък, че в една книга-игра литературата е по-важна от играта.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

09 Авг 2014 20:10
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
ОЗ - Говори ли странно Огнян? #94426
Доволен съм от отговора. Благодаря!

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/