Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Mindcrime - Вто Авг 12, 2014 7:57 pm
Все пак не разбирам защо се пускат уводи. Не разбирам и защо се пускат неизпипани неща. Някакво неуважение е към читателите.
Mindcrime - Вто Авг 12, 2014 7:58 pm
Бранимир започва така: ""Кладенецът" е първата книга-игра, която пиша." И завършва така: "Разказът е все още в процес на редакция." Ако не беше съветът на Козия към хората с аналитично мислене, нямаше да знам как да реагирам.
Branimer - Вто Авг 12, 2014 7:59 pm
е, щом Козия вече е дал съвет, знаеш как да реагираш
Mindcrime - Вто Авг 12, 2014 8:00 pm
Малко изненадваш с множеството правописни грешки, но вероятно един професионален писател ги прави нарочно.
Branimer - Вто Авг 12, 2014 8:03 pm
майкъл, дрънкай си, не ми пречиш - колкото и да ми повтаряш че си големият-човек-с-аналитично-и-критично-мислене, твоите приказки няма да ги взема под внимание. с теб имаме търкания на лично основание, което няма как да не завие и към творчеството и на двамата. тъй че - полекичка, свиркай си, дъвчи дъвка, ближи си сладоледа и така
Mindcrime - Вто Авг 12, 2014 8:04 pm
@ Branimer, ако допускаше множество правописни греки само в текстове, предназначени за мен, мога да приема гледната ти точка. Ама пред другите се излагаш.
Branimer - Вто Авг 12, 2014 8:05 pm
окей, посочи правописни грешки в текста, който съм пуснал. няколко
Mindcrime - Вто Авг 12, 2014 8:06 pm
@ Branimer, искаш да кажеш, че ти не си виждаш грешките? Смяташ, че има една и аз съм я развял като знаме!?
Branimer - Вто Авг 12, 2014 8:09 pm
@ Mindcrime, тцъ, искам да кажа, че не си видял нито една и в момента чисто и просто злобееш без причина.
Тук липсва запетайката. Трябва да бъде:- Да Миша, същински кон.
Лошо съгласуване на времената плюс лошо структуриране на изречението. Вместо "следейки", трябва да бъде "проследявайки". Но и да се пренапише изречението (не мога да го защитя, но редакторите на ПГ ще го кажат).Втренчваш поглед нагоре в небето, следейки изпруженото й показалче.
И тук липсва запетайката. Трябва да бъде:Очите й са с цвета на тревата на която лежите.
Вместо "ѝ" навсякъде трябва да бъде "си". Авторът е започнал правилно: "с безспирното си търчане". После идват грешките.В много случаи Михаела е способна да ти отрови следобеда с безспирното си търчане насам-натам, с дразнещото й гласче, подобно на писукаща мишка, с непрестанните й въпроси...
Не се заяждам за излишната запетая в края, тя е просто още един признак за неуважението на автора към аудиторията.Попът имал двама сина – високи, снажни мъже. Отдавна било, още по турско. Двама османлии, султански ковчежници, минали през нашия край да събират данъци. Селото ни било последното, през което минавали и спрели тук, за да си починат – много изморени били. Видели, че магарето едвам мъкнело тежките дисаги, пълни със злато и се полакомили за царското съкровище. Издебнали спящите турци и забили ножове в гърдите им,.
Бих се усъмнил в стриктността на редакторите ти, ако са пропуснали да отбележат като погрешна употребата на "царско", когато става дума за съкровище на султан.
Ама все пак кажете... сериозният ми проблем с параграфа сериозен ли е и за вас, или ви се струвам леко истеричен?
Ама все пак кажете... сериозният ми проблем с параграфа сериозен ли е и за вас, или ви се струвам леко истеричен?
Ммм... съгласен, но не се чувствам компетентен да споря. Не ми извади очите и не се наложи да се върна назад, да прочета наново, че да ми стане ясно, та не го приемам за критичен проблем, но виждам, как за някои хора може да е.
Бранко на съвсем друга нотка и може би офтопик, но преди години четох един български хорър, където пак имаше един дух в кладенец, само че беше на самоубилата се изнасилена щерка на собственика. Някаква идея, за какво говоря?
Което ме кара да попитам нещо - ММ е прав, че самотни данъчни едва ли са се мотали наоколо, става ли ясно какво всъщност е станало по-нататък из разказа или не?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas