• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Кладенецът - коментарна

Кладенецът - коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
10 Дек 2014 02:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Topic Author
Кладенецът - коментарна #99279
Ревюта и коментари - моля ви да не издавате прекалено много от книгата или задължително да криете издаващите коментари в Spoiler полета.
Иначе споделяйте и дискутирайте на воля - радваме се да чуем вашето мнение!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Дек 2014 21:30
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Кладенецът - коментарна #99416
Честно казано мислех, си че това ще е най-тъпата книга от сборника но всъщност се оказа най-забавната - не знам дали Бранко я е замислял като истински хорър но на мен ми дойде веселяшка отвсякъде - на много места се смях с глас особено на предметите и подръчните материали които използвах. И особено финала :lol: :twisted:

15 Дек 2014 19:50
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Кладенецът - коментарна #99483
Току що я изиграх. Минах я от първия път и то останах с добри показатели. Мисля, че е лесна за игране.
Харесва ми стила на автора като писане, но трябва да бъда искрен - останах леко разочарован, най-вече заради предоставените избори - не ми харесаха като степен на трудност и прозрачност.
Наистина, играта като че ли е забавна и не толкова сериозна. Зависи как ще я възприемеш.

kiril-ps.itch.io/

15 Дек 2014 19:54
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Кладенецът - коментарна #99484
Аз пък умрях в самото начало особено нелепо :lol:

15 Дек 2014 20:16
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Кладенецът - коментарна #99487
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Да не би да е култовия таван, където заради наличието на Ловкост те убиват?

Избери своето приключение

15 Дек 2014 20:32
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Кладенецът - коментарна #99489
точно :-)

15 Дек 2014 22:54
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Topic Author
Кладенецът - коментарна #99509
Модерация: Дискусията за spoiler tag-а е махната защото е offtopic и ясно е обяснено в първия пост по въпроса - вместо нея е сложена в spoiler tag частта, в която се издава дадена ситуация.

Иначе, ситуацията е доста култова наистина, сега като я видях доста се смях :-)

16 Дек 2014 20:38
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Кладенецът - коментарна #99561
Бранко, точно от теб изобщо не съм очаквал да напишеш Dungeon Crawl... Какво пък те провокира за подобно нещо?! :?
Мнението ми е доста раздвоено, честно ти казвам имах доста по - големи очаквания.
Иначе си е в стил на осемдесетарски бутафорен хорър филм. :-)

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

16 Дек 2014 22:17
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Кладенецът - коментарна #99568
Впечатления...най-силното е, че това е книжката от новата вълна с най-много възможности за бърза и сигурна смърт. Изглежда ми доста тип ББ, първо се екипираш, после влизаш в лабиринт, но аз нямам проблеми с това и ми допадна. Различни гадове и много варианти да се справиш с тях... като цяло се редува наляво/надясно-случка(битка)-наляво/надясно...
Относно, историята доближава се(но няма общо) до филмът с Дейвид Бауи от 80-те "Лабиринт", само че с главен герой момче.
Не бих казал,че е лесна, заради наличието на множество битки и шанс :wink:
Има много варианти за преиграване.

16 Дек 2014 22:25
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 72
Кладенецът - коментарна #99569
Така, прочетох я :-)

На първо четене играта е забавна и една идея по-лека. Напомня ми на Пустинния скорпион по стил. Изкефих се максимално на някои моменти. Но може би финалния бос трябваше да е малко по-труден.

Както и да е, за първо четене съм с 10 на живот и време, не знам късмет ли имах или не. Но в лабиринта на едно време повторих даже пътя, така че може и по-добре.

Като цяло добре ми се стори, не съм чел другите разкази, да направя сравнение с тях. Поздрави на Бранко за дебюта :-)

17 Дек 2014 09:33
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Кладенецът - коментарна #99574

pycku писа: писа:
Така, прочетох я :-)

На първо четене играта е забавна и една идея по-лека. Напомня ми на Пустинния скорпион по стил. Изкефих се максимално на някои моменти. Но може би финалния бос трябваше да е малко по-труден.

Както и да е, за първо четене съм с 10 на живот и време, не знам късмет ли имах или не. Но в лабиринта на едно време повторих даже пътя, така че може и по-добре.

Като цяло добре ми се стори, не съм чел другите разкази, да направя сравнение с тях. Поздрави на Бранко за дебюта :-)

Благодаря!

17 Дек 2014 20:47
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Кладенецът - коментарна #99601
Снощи имах възможност да я прехвърля, Бранко заслужава похвала за положените усилия.
Като дебют "Кладенецът" е съизмерим с "Господарят на душите".

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

19 Дек 2014 21:51
sarutobu's Avatar
sarutobu
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Кладенецът - коментарна #99676
Много беше приятна и за мен, въпреки че на първото изиграване уцелих може би най-краткия път и съответно изпуснах повечето интересни чудовища. Виж точно с чудовищата Бранко добре се е постарал, да ги направи интересни. Това определено е и разказът, който най-много би се облагодетелствал от добри илюстрации.

Единствено зомбито ми се стори прекалено клиширано и безинтересно.

15 Ян 2015 19:57
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 601
Кладенецът - коментарна #100292
Прочетох разказа току-що. Оказа се приятна хорър приказка. Допадна ми българския сетинг. Не разбрах защо чудовището трябва да е гаргойл? Гаргойлите са характерни пазачи на готически архитектурни обекти. Вярно е, че имат склонността да оживяват, но как се вписват в бг сетинга и какво правят в подземен кладенец? Играта наистина наподобява на файтинг фентъзи, присъства изобилието на предмети, което на мен ми харесва. Струва ми се че балансът не е нацелен - харесах си Психика и Ловкост като начални умения и се оказах много прав - почти на всеки втори епизод има проверка за ловкост. "Точност" от друга страна не срещнах да се използва никъде, при положение че разстрелях и двата боса с пушката. В един от началните епизоди текстът подсказва "на онзи таван сигурно има много готини работи, обаче стълбата е съмнителна". Казвам си "това е само за мен работа, аз съм толкова ловък", тръгвам по нея, тя разбира се поддава и трябва да се хвърлят зарове, като ловкостта е от помощ. Ако се окажеш ловък и минеш проверката следва смърт. Ако не си ловък - оживяваш. Изглежда това компенсира преизползването на показателя :mrgreen: Струва ми се, че има нужда от пипане на баланса и на уменията и на точките - завърших с 16 точки сбор живот+време, даже ей сега идвах да си поискам наградата, ама се оказа че са ме изпреварили :-) Особено ако времето ти е дефицитно и намалява все повече и повече - това би добавило съспенс, който би паснал с атмосферата на разказа. В сегашния вид - няма много смисъл от показателя, не знам може ли да свърши въобще... Иначе - приятен разказ, харесват ми такива истории. Бранко ако обясни защо има гаргойл ще ми е интересно да го чуя.

15 Ян 2015 20:27
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Кладенецът - коментарна #100293

Meriadoc писа: писа:
Прочетох разказа току-що. Оказа се приятна хорър приказка. Допадна ми българския сетинг. Не разбрах защо чудовището трябва да е гаргойл? Гаргойлите са характерни пазачи на готически архитектурни обекти. Вярно е, че имат склонността да оживяват, но как се вписват в бг сетинга и какво правят в подземен кладенец? Играта наистина наподобява на файтинг фентъзи, присъства изобилието на предмети, което на мен ми харесва. Струва ми се че балансът не е нацелен - харесах си Психика и Ловкост като начални умения и се оказах много прав - почти на всеки втори епизод има проверка за ловкост. "Точност" от друга страна не срещнах да се използва никъде, при положение че разстрелях и двата боса с пушката. В един от началните епизоди текстът подсказва "на онзи таван сигурно има много готини работи, обаче стълбата е съмнителна". Казвам си "това е само за мен работа, аз съм толкова ловък", тръгвам по нея, тя разбира се поддава и трябва да се хвърлят зарове, като ловкостта е от помощ. Ако се окажеш ловък и минеш проверката следва смърт. Ако не си ловък - оживяваш. Изглежда това компенсира преизползването на показателя :mrgreen: Струва ми се, че има нужда от пипане на баланса и на уменията и на точките - завърших с 16 точки сбор живот+време, даже ей сега идвах да си поискам наградата, ама се оказа че са ме изпреварили :-) Особено ако времето ти е дефицитно и намалява все повече и повече - това би добавило съспенс, който би паснал с атмосферата на разказа. В сегашния вид - няма много смисъл от показателя, не знам може ли да свърши въобще... Иначе - приятен разказ, харесват ми такива истории. Бранко ако обясни защо има гаргойл ще ми е интересно да го чуя.

Радвам се, че четенето/изиграването ти е било приятно :-) Колкото до гаргойла - присъства там, защото
не съм търсил хорър-персонажи от българските народни митове. Постарах се да сложа класически и разпознаваеми изчадия от хорър книги, филми и игри - освен гаргойла в народното ни творчество не знам да присъстват оживели скелети, мумии, живи дървета, хора-гущери, хищни плужеци, едри паяци или гигантски плъхове, зомбито-вампира-върколака са във всеизвестния си облик, тъмничаря-майката-гъбите-финалния бос се постарах да си ги измисля сам, горе-долу доколкото е възможно.
Това е :oops:

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Кладенецът - коментарна
Time to create page: 0.079 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (508 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 11:37
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност