Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Така, прочетох я
На първо четене играта е забавна и една идея по-лека. Напомня ми на Пустинния скорпион по стил. Изкефих се максимално на някои моменти. Но може би финалния бос трябваше да е малко по-труден.
Както и да е, за първо четене съм с 10 на живот и време, не знам късмет ли имах или не. Но в лабиринта на едно време повторих даже пътя, така че може и по-добре.
Като цяло добре ми се стори, не съм чел другите разкази, да направя сравнение с тях. Поздрави на Бранко за дебюта
Прочетох разказа току-що. Оказа се приятна хорър приказка. Допадна ми българския сетинг. Не разбрах защо чудовището трябва да е гаргойл? Гаргойлите са характерни пазачи на готически архитектурни обекти. Вярно е, че имат склонността да оживяват, но как се вписват в бг сетинга и какво правят в подземен кладенец? Играта наистина наподобява на файтинг фентъзи, присъства изобилието на предмети, което на мен ми харесва. Струва ми се че балансът не е нацелен - харесах си Психика и Ловкост като начални умения и се оказах много прав - почти на всеки втори епизод има проверка за ловкост. "Точност" от друга страна не срещнах да се използва никъде, при положение че разстрелях и двата боса с пушката. В един от началните епизоди текстът подсказва "на онзи таван сигурно има много готини работи, обаче стълбата е съмнителна". Казвам си "това е само за мен работа, аз съм толкова ловък", тръгвам по нея, тя разбира се поддава и трябва да се хвърлят зарове, като ловкостта е от помощ. Ако се окажеш ловък и минеш проверката следва смърт. Ако не си ловък - оживяваш. Изглежда това компенсира преизползването на показателя Струва ми се, че има нужда от пипане на баланса и на уменията и на точките - завърших с 16 точки сбор живот+време, даже ей сега идвах да си поискам наградата, ама се оказа че са ме изпреварили Особено ако времето ти е дефицитно и намалява все повече и повече - това би добавило съспенс, който би паснал с атмосферата на разказа. В сегашния вид - няма много смисъл от показателя, не знам може ли да свърши въобще... Иначе - приятен разказ, харесват ми такива истории. Бранко ако обясни защо има гаргойл ще ми е интересно да го чуя.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas