• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Кладенецът - коментарна

Кладенецът - коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
25 Ян 2015 15:54
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Кладенецът - коментарна #100745
Днес я прочетох и не беше онова,което очаквах да бъде.Първоначално мислех,че няма да ми хареса,понеже се води хорър,а аз не съм фен на такива неща,но не срещнах почти никакъв,за което съм благодарен :grin: .Това,което не ми хареса е,че много лесно се играe (Не умрях нито веднъж,въпреки,че в ПГ3 почти няма смърт на главните герои) и края
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Не я разбирам тая легенда,малко ми е неясна.А и защо да не казват на децата си за проклятието?Да умрат ли е по-добре?

И още нещо
Знам защо турците си искат златото-то е магическо :grin: Ако си го бяха взели,опълченците щяха да се бият с Господаря :grin:

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Ян 2015 15:57
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Кладенецът - коментарна #100746
Как се радвам,че във всяка КИ избирам ловкост,понеже в Кладенецът това е най-важното.Ако я нямаш-си заминаваш :grin:

25 Ян 2015 16:05
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Кладенецът - коментарна #100747

titi_2001 писа: писа:
Как се радвам,че във всяка КИ избирам ловкост,понеже в Кладенецът това е най-важното.Ако я нямаш-си заминаваш :grin:

А на едно място дори те убива :8-):

Избери своето приключение

25 Ян 2015 19:43
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 64
Кладенецът - коментарна #100752
Превърта се и без това умение :-)

27 Ян 2015 19:06
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Кладенецът - коментарна #100822
Е то там има 1 милион капани,а без ловкост.......не ми се говори :D

05 Фев 2015 10:20
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Кладенецът - коментарна #101187

titi_2001 писа: писа:
Е то там има 1 милион капани,а без ловкост.......не ми се говори :D

Просто трябва да мяташ добри зарове, това е :P

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Като дебют "Кладенецът" е съизмерим с "Господарят на душите".

Това... хм, не знам как да го тълкувам :hi:

05 Фев 2015 10:26
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1327
Кладенецът - коментарна #101188

Branimer писа: писа:

Като дебют "Кладенецът" е съизмерим с "Господарят на душите".

Това... хм, не знам как да го тълкувам :hi:

Аз знам :grin:

Някъде бях писал за нея. Ужасна не толкова сама по себе си, колкото поради факта, че уж е гледана и редактирана от "опитен" автор... Има много за довършване и оправяне, иначе идеята си е с потенциал.

Ако беше излязла по времето на "Изпитанието" и "Господаря на мрака" сигурно нямаше да прави такова (лошо) впечатление.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

03 Юни 2015 13:40
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 19
Кладенецът - коментарна #106691
Първото, което прочитам от новия сборник. С две думи- много приятен. Определено Бранимир Събев и изминал дълъг път от "Хоро от гарвани". Книгата се чете леко, приятна е като стил. Може би 1-2 неща в сюжета не ми прозвучаха убедително, а и гаргойлът наистина не беше на място, но без да дразнят прекалено. Стори ми се доста лесна и не ме предразположи към преиграване, но после си дадох сметка, че съм намерил пушката + изборът на ловкост и психика, което явно е направило играта нататък доста лека.
Липсва мащаб, както що се отнася до обема, така и в насока развиване на историята в детайли, но като за разказ, определено ми допадна много.

03 Юни 2015 14:12
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Кладенецът - коментарна #106693

Nichy писа: писа:
Първото, което прочитам от новия сборник. С две думи- много приятен. Определено Бранимир Събев и изминал дълъг път от "Хоро от гарвани". Книгата се чете леко, приятна е като стил. Може би 1-2 неща в сюжета не ми прозвучаха убедително, а и гаргойлът наистина не беше на място, но без да дразнят прекалено. Стори ми се доста лесна и не ме предразположи към преиграване, но после си дадох сметка, че съм намерил пушката + изборът на ловкост и психика, което явно е направило играта нататък доста лека.
Липсва мащаб, както що се отнася до обема, така и в насока развиване на историята в детайли, но като за разказ, определено ми допадна много.

Благодаря, радвам се, че "Кладенецът" ти и допаднал

03 Юни 2015 14:59
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2449
Topic Author
Кладенецът - коментарна #106694
Само да вметна, че трудността я смъкнахме по-скоро от ред. екипа, тъй като:
- искахме играта да не е невъзможна и без да набараш тежките оръжия, тъй като няма гаранция, че ще го направиш и ефектът е, че стана лесна, когато ги набараш.

Човек може да се бори за постижения / най-добър резултат в преиграванията, или просто да си explore-ва, но отчитам тук, че можеше по-добре да го направим и че Бранко си каза, че предпочита да е по-трудна.
Сега от дистанцията на времето (и отзивите), това, което трябваше да направим, е да намалим разликите между оръжията и да вкараме повече кофти употреба на иначе силни оръжия. Без промени по оръжията (което в тази книга-игра се прави ситуация по ситуация), неизбежно е или играта да е свръхтрудна без силните оръжия, или да е лесна без тях, тъй като разликата, която дават, е огромна.

Положителната страна в смъкването на трудността, нещо, което си беше задължително да направим, е че изчистихме и места, в които умираш заради лош късмет, без значение от играта ти до момента.

23 Юни 2015 21:43
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Кладенецът - коментарна #107220
Да си кажа и аз мнението от женска гледна точка :wink:
Историята е забавна и се чете много леко и разтоварващо, макар че е най-детска от трите в сборника. Аз определено я възприех като хумористична и ми напомни на разказа на Бранко, който преди време беше класиран и публикуван в един от сборниците "Златен Кан". Там също имаше фолклорна история, която хумористично отиваше отвъд обичайните фолклорни мотиви, а героят "спасяваше света".

Като игра и на мен ми беше прекалено лесна, защото...
...намерих пушката, разбира се. Това, че тя заема място за два предмета, все едно й слага три удивителни да я вземеш - доста очевадно посочване, че ще ти свърши страхотна работа. Като се добави и фенерчето, нямах никакви проблеми. Между другото бях избрала "психика" и поради това на първо четене не стигнах до прословутия таван.

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl

08 Авг 2015 21:32
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Кладенецът - коментарна #107955
Днес прочетох "Кладенецът" и не ми хареса. Имаш право да избереш две измежду четири умения.
Приложението на "Ловкост" е най-голямо, като ти дава голям шанс да избягаш от капани. Капаните от своя страна са на сто процента невидими за главния герой, който редовно се натриса на всеки един по пътя си. На едно или две места видях, че ти трябва "Сила" и то в комбинация с предмет. "Точност" ми се вижда ненужно умение, освен ако не се залага на изцяло шуутърско изиграване на играта. "Психика" се използва на едно място
. Геймплей без умения в разказ от 124 епизода щеше да ми допадне повече.
В доста от новите книги-игри се залага на история, която се развива в българия с българи за главни герои. Това също не ми харесва. Като ще е хорър разказ, защо трябва да се случва в наше село и то с чудовища, които нямат нищо общо с нашите ширини?
Последното, което не ми хареса е използването на сегиз-тогиз на две места в текста. Това да ми напомня, че историята се развива на село ли е или да ми става смешно?

09 Авг 2015 17:38
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Кладенецът - коментарна #107958
1. "Психика" се използва не на едно. Използва се точно на три места - няма да казвам на кои, имаш ли желанието да разкостиш играта до последно, ще видиш кои са. Освен това, никъде не е казано, че четирите умения ще бъдат перфектно на 1000% равнопоставени - това няма как да се случи, няма и книга-игра, в която да са балансирани до молекула. Нормално е едни умения да помагат повече, други по-малко. Идеята е като минеш играта със силни умения (според теб), да опиташ да я минеш и с не толкова силни.
2. Ти си сигурно първият, най-много вторият човек, който се дразни, че съм ползвал български сетинг - където и каквото съм писал досега, все ме ядат, че не ползвам достатъчно български имена и действието не се развива в България. Реших разказа да се развива в българско село, но чудовищата да не са български, нарочно исках да ги смеся - от една страна да допадне на почитателите и на едното, и на другото, от друга ми се виждаше дебилно героят да слиза в кладенеца и да се бие с лами, змейове, самодиви, витеци, плътеници, хали, караконджули и пр. И най-важното - опитах се разказът да е насочен към по-млада аудитория и в него да има от всички, или поне повечето класически чудовища в хоръра.
3. Колкото до сегиз-тогиз - нито едното, нито другото. Вярно, че е паразитно и се среща не на две, а на три места в текста, но не мисля, че е проблем от такова значение и не би трябвало да те дразни чак толкова. По същия начин са паразитни изрази като отвреме-навреме, чат-пат, но се ползват, затова е речта, все пак.

10 Авг 2015 22:16
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Кладенецът - коментарна #107972
Разказът ще го изиграя няколко пъти, за да видя какво зло си скрил в разклоненията, които не съм посетил. Наистина страшно много се дразня на българските имена, а сегиз-тогиз ми преля чашата. Не очаквах "Кладенецът" да е БГ ориентиран. Самодиви, караконджули и хали щяха да ми допаднат. Даже като ме подсещаш направо щяха да ми харесат и сегиз-тогиз ще стои на място, но ми идва "селско" на фона със злодеи като гаргойла, дебелака и всички останали. Искам да се поправя с изказването, че творбата не ми хареса. Тези неща, които споделям ме дразнят и ми развалиха от удоволствието. Дали обаче не си имал план играта да е без уменията?

11 Авг 2015 09:49
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Кладенецът - коментарна #107977

Безсмъртен писа: писа:
Разказът ще го изиграя няколко пъти, за да видя какво зло си скрил в разклоненията, които не съм посетил. Наистина страшно много се дразня на българските имена, а сегиз-тогиз ми преля чашата. Не очаквах "Кладенецът" да е БГ ориентиран. Самодиви, караконджули и хали щяха да ми допаднат. Даже като ме подсещаш направо щяха да ми харесат и сегиз-тогиз ще стои на място, но ми идва "селско" на фона със злодеи като гаргойла, дебелака и всички останали. Искам да се поправя с изказването, че творбата не ми хареса. Тези неща, които споделям ме дразнят и ми развалиха от удоволствието. Дали обаче не си имал план играта да е без уменията?

Имах. Редакторите и издателите обаче предложиха да ги има и според мен беше за добро, понеже от моя гледна точка с уменията се получи по-добре. Шанс :-)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Кладенецът - коментарна
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (509 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Yesterday 17:10
    • "Луска" Изгубени пътеки част 6-та . (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 09:59
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (534 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 00:17

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност