• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Призвание герой 3 - обща тема

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
16 Фев 2015 11:29
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Topic Author
Призвание герой 3 - обща тема #101741
Принципно прилежащите компоненти усложняват нещата (това относно моливи, картички и т.н.). Тия книги все пак се разпространяват основно в книжарниците и всякакви такива компоненти се запиляват, което би било причина за некупуването им, освен това самото прикрепяне би внесло излишно оскъпяване. А за колекционерски бройки не е проблем да се правят такива неща, но пък идва скъпо в такива малки тиражи и сложно. То и за твърдите корици е малко така, за няколко десетки бройки сума ти обикаляния с кола (4 пъти ходих до Драгалевци за последните, което си отиде на 5-6 часа време), работа по предпечата си е и т.н. Ентусиасти сме, ама времето и енергията са ограничени ресурси.

Аз лично най-много се кефя на картичките - лесно се изработват и не струват много, а ако се имплементират добре имат стойност освен като готин допълнителен артикул и като игрален елемент.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Фев 2015 15:08
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 509
Призвание герой 3 - обща тема #101748
Не смятах да вкарвам картички в Пътешествието, но все пак да попитам те как се добавят към книгата?
Ако приемем, че за някое приключение ще има нужда от 27 картички, те как се добавят към всяка книга?
Слагат се 3 листа с по 9 картички в книгата, после книгата се опакова самостоятелно (би било хубаво, ама дали...)?

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

16 Фев 2015 15:29
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Призвание герой 3 - обща тема #101750

Mindcrime писа: писа:
Не смятах да вкарвам картички в Пътешествието, но все пак да попитам те как се добавят към книгата?
Ако приемем, че за някое приключение ще има нужда от 27 картички, те как се добавят към всяка книга?
Слагат се 3 листа с по 9 картички в книгата, после книгата се опакова самостоятелно (би било хубаво, ама дали...)?

Много трудно. Могат да се изготвят всяка книга в собствена опаковка (Котаракът и ако не бъркам Асасините бяха така). Това обаче убиец за продажбите по-книжарниците, където никой няма да си купи книга, която не може да разгледа, а организация за мостри е невъзможна, неприложима. Да не говорим, че се и губят в последствие.

Аз лично не бих сложил картички като задължителна механика, бих ги добавял само като опционална такива. Примерно вместо да си пишеш предмети да си вземаш картичка, освен това на дадени локации си намираш да речем произволен предмет, губиш произволен предмет и т.н. За противници също може да се ползва - имаш му статистиките и всичко необходимо на картичката, пада ти се произволен и т.н. Изтегли си сега един от BOSS тестето.
Но това задължително бих го подплатил с "ако играеш с картичките си изтегли произволна, ако не - хвърли 2 зара и виж в таблицата за предмети накрая на книгата какво намираш". Тези картички се получават само на живо или по нашите канали, а останалите играчи трябва да могат да играят пълноценно и без тях. Допълнително не е проблем да има printable version - всеки може безплатно да си ги изтегли, принтира и нареже.

28 Фев 2015 00:29
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Призвание герой 3 - обща тема #102610
Ревю от BigBoxGamer: bigboxgamers.com/prizvania-geroi-3-review/

28 Фев 2015 19:17
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Призвание герой 3 - обща тема #102641
за моливчето може да се измисли как да не му седнеш,ама вярно оскъпява..
начи може да се измислят ласита?:)

ТЪРСИ

02 Май 2015 20:22
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Призвание герой 3 - обща тема #105195
И аз най-накрая се реших и си купих ПГ3. Прочетох го едва днес (т.е. и последният разказ) и мога да направя заключение за сборника като цяло:

Бих му дал много добра оценка, като изключим "Кладенецът" в който ми хареса най-вече епилога. Но да почнем поред:

Корица - малко по-зловеща отколкото ми се иска, но това явно е тенденция (ПГ1, Кръвта на зомбитата, Тихото училище и т.н.)
Щурмберг - много добро криминале, в което чувството, че времето ме притиска неумолимо беше доста реално. Много добро съчетание между кодови думи, време и си личи, че беше изпипано за да е добре изчислено накрая. Само това +5, +5, +5 е малко досадно, но вероятно е нямало как да се избегне.
Поробената принцеса - за мен най-доброто от трите приключения. Хареса ми заради обстановката - винаги съм харесвал средновековни исторически истории. Добро решение да се разбият правилата на части. Единствено ми се стори като пропуск липсата на обяснение, че ако няма къде повече да разхождаш (свършат ти препратките) трябва да имаш разработен план за бягство, а ако нямаш план за бягство играта свършва.
Кладенецът - най-слабото от трите. Иначе ми напомни за добрите стари "Битки безброй" или по-точно "Лабиринти безкрай" :-) Досаден пропуск, е че там където хвърляш зарчета и добавяш точки умение (например Ловкост) би трябвало максималният резултат да не е 12, а 15. Не разбрах при описанието на Точността, как точно трябва да смяташ спестените патрони - теоретично ако в 3 битки използваш по 2 патрона - общо 6 използвани - 2 патрона ли ще спестиш или нито един ?

Както и да е - хареса ми сборникът, сигурно пак ще преиграя първите две приключения след време.

11 Май 2015 12:51
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Призвание герой 3 - обща тема #105335
Ревю на сборника от Слави Ганев на блога му Словоядец:

slovoyadets.blogspot.com/2015/05/3.html

04 Юни 2015 19:46
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Призвание герой 3 - обща тема #106741
Днес разбрах една доста тревожна новина. Тревожна за "Призвание герой 3". Оказва се, че в гр. Велико Търново никъде я няма по книжарниците. Обиколихме четири и продавачите ни казваха, че книгата не е излязла все още. На едно от местата имаше първи и втори сборник. Там упорито ни обясняваха, че такава книга не съществува. След няколко минутен разговор се включи и друг продавач. Той знаеше за книгата, но обясни че не са я зареждали въобще.
Равносметката за града е, че навсякъде има "Българ", но никъде няма "Призвание герой 3".

04 Юни 2015 20:09
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Призвание герой 3 - обща тема #106743
Клифеее... Вместо да ми коментираш вицовете във фейса, да беше погледнал за тази неразбория.

Избери своето приключение

04 Юни 2015 20:16
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Призвание герой 3 - обща тема #106744
Клиф е у Гърция затова коментира вицовете ти във Фейсбук вместо да обикаля книжарниците във Велико Търново и да ги снабдява лично.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

04 Юни 2015 21:04
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Призвание герой 3 - обща тема #106745
Edit на горния мой пост.

Клифеее... Вместо да обикаляш Гърция, да беше погледнал за тази неразбория.

Избери своето приключение

04 Юни 2015 22:30
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Призвание герой 3 - обща тема #106746
Сборникът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всяка колекция. Това важи и за трите досега излезли броя. На този корицата определено е най-добра от трите. Като качество на съдържанието - отстъпва на втори брой - там и трите разказа са първо качество, докато тук третият отстъпва на останалите или поне не се вписва напълно в цялостното представяне.
В продължение на няколко дни цялото ми свободно време бе ангажирано с разнищване и преиграване Щурмберг и принцесата. С нетърпение очаквам следващия брой.

05 Юни 2015 00:48
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Призвание герой 3 - обща тема #106747
Тревожно е, наистина, не излиза книгата в онлайн каталозите на големите книжарници, но за сметка на това има нормално количество продадени бройк по книжарниците, предвид краткото време от излизането й.
Ето тук е в каталога на разпространтелите:
www.bgkniga.bg/articul/17493/Pri ... -igri.html

Ще проверя разпространението, но като цяло е процес, който си зависи само от книжарниците - те си решават кога и колко книги да вземат, къде да ги изпратят и подредят. Въпреки това съм я виждал поне в Booktrading и Сиела, ако не бъркам, не знам защо не излиза при търсене... Едва ли е някакъв "заговор" срещу "Призвание герой", по-скоро някой е пропуснал да направи нещо - може би защото излезе около коледния панаир, а тогава е някаква лудница за книжарите - излизат 1/2 от книгите.

05 Юни 2015 10:39
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Призвание герой 3 - обща тема #106756
Справката сочи, че книгата е заредена във веригите Сиела, Буктрейдинг, Ориндж, BookPoint и Приятели.

05 Юни 2015 18:47
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Призвание герой 3 - обща тема #106759
В книжарница "Приятели" се разрази въпросната сцена. Имат я по каталог, но не и на щанд. Продавач от точно тази книжарница обясняваше, че такъв филм като "Призвание герой 3" няма. Ако е успокоително, че един от всички продавачи знаеше за съществуването и ...
За мен не е проблем да си я поръчам онлайн или да изчакам няколко дена доставка. Но за новите почитатели на жанра, които не следят кога, какво излиза и отивайки в книжарницата им се каже, че няма нови книги-игри, е кофти.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност