Ревюта и коментари - моля ви да не издавате прекалено много от книгата или задължително да криете издаващите коментари в Spoiler полета.
Иначе споделяйте и дискутирайте на воля - радваме се да чуем вашето мнение!
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Прочетох Зъби. Макар като участник в сборника да имах достъп до нередактираните текстове, поради недостиг на време, не успях да се включа в редакцията на разказите на колегите и сега като готованец прочетох направо финалния полиран продукт Торо се оплакваше, че от години е лишен от тази привилегия и тук е моментът да изкажа признателността си към неговата саможертва
Та за Зъби - много ми хареса текстът. Стилът е приятен, лесночетим, с богати описания. Диалозите - интересни и звучащи реалистично. Често ми се е случвало да чета книги-игри с нежелание, само и само за да съм запознат с новостите в сферата, при което съм се молил финалният епизод да дойде по-скоро. Тук се чувствах по обратния начин - не усещах как минава времето и с удоволствие провеждах разследването си. Интригата в историята е налице и държи вниманието на читателя от начало до край. Единствено мотивацията на вампирката ми се струва странна. Измъчвана (или "лекувана") в килия в продължение на 13 години, решава алтруистично да се втурне да помага на доскорошните си "лечители". Или това е най-добрият вампир, който светът е познавал или е можело да се измисли някое оправдание защо е задължена да помага. Изборите бяха логични, но може би малко по-очевидни от необходимото - завърших играта с 1 точка за жажда. Все пак е казано, че точкуването се прави на база този показател, а ако пиеш кръвта на този и онзи, логично е да очакваш, че жаждата ще расте. Показателят "време" е на място в такова приключение, понеже създава напрежение, отчитайки намаляващото време за успешна мисия. Според мен трябваше да присъства през цялата игра, а не само в увода. Относно уменията - при моето преиграване някои от показателите се ползваха често, други (като Издържливост) нито веднъж, но допускам, че в друго преиграване може нещата да се разменят.
Като цяло - много приятно приключение, което прочетох с удоволствие и вероятно отново ще прочета!
Още първият избор на 25 е ужасен. Ако взема риза, която позволява с разхлабване на връзките да покажа бюст, печеля обаяние (не е точна думата, показаният бюст понякога печели точно обратното). Ако към това взема и плътен жакет, изведнъж не печеля обаяние. Каква е логиката? Ако искам да прелъстя някого, не мога да сваля жакета, точно както бих развързала връзките?
Вярвам, че забележката ми е била правилна. Пренебрегната е (или пропусната, все едно - загубил съм си времето, а полза за произведението никаква)."Разпредели по свое усмотрение 2 точки между Дарбите си.“ Казано ми е, че ще увеличи точно две мои качества, значи би трябвало да вдигна тях двете с по 1 точка. Вместо това може да си увелича Издръжливостта с 2, ако искам.
И сега това виждам - няма логика в изборите. Авторът си е наумил да стане нещо и то става. И често неговата логика за мен е абсурдна. Например като това, че трябва да пия гадното вино на един коняр и да губя по 1 точка издръжливост на всеки въпрос, за да го разпитам. Посочил съм го като проблем навремето, не е оправено. Нервира ме и ме кара да кажа: "майната ви".Скалъпва някаква логика, която ме дразни. Например, слугинчетата ивзведнъж я приемат за тяхна,ако се е облякла с такива дрехи, нищо че преди това са ѝ прислужвали. На много места е така, дразни ме, но не ми се занимава да посочвам местата. Авторът изобщо не заслужава да си дава човек труд на този етап.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas