• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зъби - коментарна

Зъби - коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
29 Дек 2015 14:21
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Зъби - коментарна #111242
Пристъпи вътре,
тихичко приседна.
Заслуша се в шумната гълчава,
а после се облегна на приклада.

Тъй де, имайте едно на ум, че тез неща както си седят спокойно и извъднъж почват да гърмят. Много им е мек спусъка на модераторските клавиши.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Дек 2015 14:48
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Topic Author
Зъби - коментарна #111243
George al,
отчайваш ме, вярно ли толкова малко хора четат фентъзи? А аз си мислех, че сме най-много ... или трилърите са много повече - гришам, бладачи и пр.?
Говорим за редовни читатели.
Иначе ММ прави темата по-разгорещена и оттам по-четена.

knigi-igri.bg/shop/

29 Дек 2015 15:17
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Зъби - коментарна #111245
според мен са толкова - в България. но ти може ще ми кажеш по-добре колко книжки се продават на година?
иначе наскоро гледах класация според която Фентъзи и фантастиката - Обединени заедно, забележи - са на 4 място. Любовните романи винаги са на първо. Ако разделиш фентъзито и фантастиката, фентъзито ще отиде още по назад и сигурон няма да е в петицата. Някои книжарници даже не продават фентъзи. Други продават само няколко книжки.
Ти ми кажи колко бройки продавате.
напоследък книжарите избягват да си слагат отзад тиражи когато е за художествена литература. Що се отнася за научна знам, че рекорд за тираж е на Димитър Иванов - шестака и Божидар Димитров 25 000 бройки, ама там яко се перат пари. иначе обикновено се продават 300 или 500 бройки, 1000-2000 се смятат за успех
„
Прегледах сега "Хлапето се завръща" и там има такова изречение от Майкъл
"По повод на едно обвинение на МЕГА
срещу Робърт Блонд в плагиатство, мога без никакво съмнение да
заявя, че Върджил е може би най-опитният автор в жанра „книги-
игри” по отношение на „взаимстването"
. - не знам къде съм лъгал, като казах по-горе, че Майкъл има реплика за Върджил че го е крала?

Като чета какво Майкъл е писал за Колин на същото място се смея с глас. Колин е дал възможност на Майкъл да се покаже като мъж, той естествено се е скрил от директния сблъсък, като страхливец и е му е продложил да си вадят кирливите ризи пред публиката. Колин е прекалено голям за да простее на нивото на Майкъл, за това го е зарязал, а Майкъл е решил, че Колин се е уплашил...бухахахаа. То пък да имаше от какво да се уплаши Колин.

Истината ще те направи свободен

29 Дек 2015 15:24
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Topic Author
Зъби - коментарна #111247
Аз не продавам книги, говорех като фен, който чете предимно фентъзи и фантастика. Извинявам се, ако съм звучал различно. Тъжно ми е, че ние, феновете, сме толкова малко.
Надявам се все пак Зъби да достигне до повече хора.

knigi-igri.bg/shop/

29 Дек 2015 15:24
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Зъби - коментарна #111248
ДжорджАл, наспами темата за Зъби с една камара глупости, които нямат нищо общо с книгата. Изяснявай се на лични съобщения за време оно със стари и нови автори.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

29 Дек 2015 15:33
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Зъби - коментарна #111249
Следващият пост който не е по темата ще прати авторът му на почивка до следващата година!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Дек 2015 15:45
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Зъби - коментарна #111251
окей, извинявам се и без това нямах намерение да пиша половината от тези неща, Майкъл ме предизвика. Явно Уейн е прав и трябва просто да го игнорирам/Майкъл, не Уейн/

накратко по темата - Зъби е един страхотен фентъзи разказ, има някои дребни забележки към него, като например мотивацията на главната героиня, но авторът може да ги изчисти в едно второ издание и/ли продължение.Вярвам, че Стефан си е взел бележки и продължението ще е още по-добро.

04 Ян 2016 02:12
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Зъби - коментарна #111507
Aз да се включа - като човекът, върнал спорната илюстрация за да стане по-малко 'очебийна".

Както Meriadoc правилно е отбелязал - разковничето е в това че една от фигурите държи подпората на леглото, а в огледалото е пределно видно че няма отражение на тази фигура (или поне на ръката). Липсата на това отражение никак не се влияе от факта, че перспективата не е съвсем правилна.

Също, загадката е изцяло базирана на подсказки, които могат да се получат по време на игра - не знам защо някои хора смятат че вампирите не хвърлят сенки - поне във вселената на Елия няма никакви податки за такова виждане.

Офтопик: не виждам нужда чак от модераторски наказания, но тая тема определено може да се възползва от зачистване (или поне отцепване) на някои мнения. Определно не е лицеприятно за нови читатели и такъв тип изцепки са нещото, което ме кара да страня от форума.

08 Ян 2016 01:53
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Зъби - коментарна #111621
Историята ми хареса, за съжаление най-малко от трите в сборника, но това се дължи на предварителните ми високи очаквания. В интерес на истината и стилът на писане е приятен, и историята е ок,"куест"!!!, механиката е най-добра от трите (има обикаляне и събиране на следи, локации и т.н. - обобщаваш епизод - обикаляне - обобщаваш епизод - лов на вампирите), оценки, които дават голямо преиграване и различни прийоми, но няколко неща не ми допаднаха...
Първо очакването да бъде по мистериозна и по-трудно да се разбира загадката -
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
(историята я "разкостих", но при първото изиграване отидох само в тъмния квартал, взех си кодовата дума и спрях обикалянето, а реално я минах само с една кодова дума "три")
.
Така да синтезирам набързо нещата, които не ми харесаха (не са много и изобщо не са сериозен проблем) - факторът време - присъединявам се към другите мнения, че е трябвало да го има за цялото произведение - все пак всичко трябва да стане за една нощ - вампирска му работа.
епизод 3 - дори и да не събираш информация в замъка едва ли не знаеш кои три места в града да посетиш...логиката ми е, че щеше да е по-добре, ако локациите ти се отключват на база събраната информация в замъка.
Последното е твърде лесната борба с Жаждата...реално може да се мине без да пиеш кръв, а все пак си вампир и щом това е основната оценка, по която се измерва как си се справил в играта - очаквах, че всеки път когато съм сред хора ще ми идва да ги захапя за врата, а то ...сега съзнавам, че 13 години Елия е била на "терапия", но все пак...
Проблем с мотивацията да помогне лично аз не виждам...силната амнезия, 13-те години "терапия", Стокхолмският синдром, възможността да излезеш и т.н. смятам, че са някаква мотивация...

Историята изобщо не е слаба и като случки и като игра, дори напротив добра е и ми допадна, поздравления за автора!

12 Ян 2016 15:09
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Зъби - коментарна #111722
Понеже тази илюстрация стана епична. Няколко думи.
Прегледах я снощи от главата до петите.
Първо -
така поставени ръцете на жените изглеждат сякаш всичките са им джобовете. Никъде не се вижда ръка под поставката на леглото, освен във фантазията на художника. Дори да имаше такава това нищо не доказва - спокойно би могла баронесата да придържа поставката?!

Второ -
Сбърканата перспекитива на огледалото. Лицата на абсолютно всички жени не се виждат, доколкото знаем само една е вампир а пък лицето на графа се вижда в огледалото, а го няма в картинка...определено не е наред това огледало и ме накара да се замисля, дали въобще ъгълът под който е поставено отразява жените?

Трето -
Огледалото в стаята на Лизи беше счупено защото е вампирка, а това тук е здраво. Егати логиката?
:lol:
Четвърто-
добре, че беше чашата, единствената подсказска - чашата ще се напълни с кръв, от шията на графа, гледам фигурата най-близо до нея. Не беше добре да има само една подсказка, някой можеше да не я забележи.

иначе след много изигравания забелязах неприятен момент -
запознавам се с Уил в осветената част на града давам му задача и когато отивам в тъмната част на града, и му спасявам живота, той не ме помни, а това е съвсем друга история? хубаво би било да има връзка между мисиите.

И още нещо което ме издразни -
може да отида направо в кръчмата и ако запиша "гост" да не си правя труда на обикалям повече из града, но ако не срещна Хизет- Гул, все едно съм се провалил, колкото и да обикалям...малко е тъпо така.
:twisted:

Най-голяма гадост е
твърде лесната борба с жаждата и съжалението ми, че факторът време не е развит повече

Като цяло обаче стилът е приятен, сюжет не липсва, изборите са в по-голямата си част логични.
Тези неща могат да бъдат изгладени в продължение или евентуално - ново издание.

12 Ян 2016 16:03
logus
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 40
Зъби - коментарна #111723

George-AL писа: писа:
Понеже тази илюстрация стана епична. Няколко думи.
Прегледах я снощи от главата до петите.
Първо -
така поставени ръцете на жените изглеждат сякаш всичките са им джобовете. Никъде не се вижда ръка под поставката на леглото, освен във фантазията на художника. Дори да имаше такава това нищо не доказва - спокойно би могла баронесата да придържа поставката?!

Второ -
Сбърканата перспекитива на огледалото. Лицата на абсолютно всички жени не се виждат, доколкото знаем само една е вампир а пък лицето на графа се вижда в огледалото, а го няма в картинка...определено не е наред това огледало и ме накара да се замисля, дали въобще ъгълът под който е поставено отразява жените?

Трето -
Огледалото в стаята на Лизи беше счупено защото е вампирка, а това тук е здраво. Егати логиката?
:lol:
Четвърто-
добре, че беше чашата, единствената подсказска - чашата ще се напълни с кръв, от шията на графа, гледам фигурата най-близо до нея. Не беше добре да има само една подсказка, някой можеше да не я забележи.

иначе след много изигравания забелязах неприятен момент -
запознавам се с Уил в осветената част на града давам му задача и когато отивам в тъмната част на града, и му спасявам живота, той не ме помни, а това е съвсем друга история? хубаво би било да има връзка между мисиите.

И още нещо което ме издразни -
може да отида направо в кръчмата и ако запиша "гост" да не си правя труда на обикалям повече из града, но ако не срещна Хизет- Гул, все едно съм се провалил, колкото и да обикалям...малко е тъпо така.
:twisted:

Най-голяма гадост е
твърде лесната борба с жаждата и съжалението ми, че факторът време не е развит повече

Като цяло обаче стилът е приятен, сюжет не липсва, изборите са в по-голямата си част логични.
Тези неща могат да бъдат изгладени в продължение или евентуално - ново издание.

Здрасти, няколко авторови уточнения:
Бъркаш Уил с Гил
Огледалото в стаята на Лиза
не е счупено, защото не я отразява, а защото тя го е счупила от гняв заради липсата на отражение.

Относно Севет,
и да не я срещнеш в кръчмата, ще я срещнеш със сигурност, когато тръгнеш по следата, дала ти КД "гост".

Очаквайте по Коледа Little Book of Darkness, малка книжка с големи истории!

12 Ян 2016 16:22
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Зъби - коментарна #111724
Бъркам Уил с Гил - окей, ама защо са им такива близки имената? нещо като Пешо и Пижо.
ОТнсно Севет -Гил.
Има вариант да не я срещнеш въобще - не знаеш, че трябав да ходиш в кръчмата и не отиваш иил пък отиваш и се забъркваш в бой и не се срещаш със Севет -Гул, а после може да си обикаляш кварталите и да не я срещнеш. Например отиваш при месаря, после при вещицата и си тръгваш и край - повече няма къде да я срещнеш!

За огледалото - именно!
Значи вампирката се е ядосала, че няма отражение в едно огледала и го е счупила, а не се е ядосала на друго огледало, че няма отражение и не го е счупила? да му имам авторовата логика??! да не говорим, че при положение че огледалото е насочена и към трите жени и нито едан няма отаржение, само едан е вампир, а същевременно показва отражението на графа, когото ние не виждаме, това огледало е страшно сбъркаво. Направо магическо огледало.
:grin:

12 Ян 2016 17:56
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Зъби - коментарна #111726

Добре бе, аджеба, разбирам да е неясна картинката на пръв поглед, ама когато знае какво да гледа човек...

Първо, огледалото въобще не трябва да отразява това което отразява, тука спор няма.

Но, това настрана, от отражението на свещника мисля се разбира каква перспектива (колкото и нереална да е) е показана. Ясно е че се вижда точно ъгъла на леглото чиято подпора е хванала най-дяната женска фигура. НЯМА начин в отражението да се вижда главата на барона, без над нея да се вижда и отражението на ръката хванала подпората.

Ясно, че така или иначе за твърде много хора е неясно защо правилното решение е 'правилно'. Съжалявам че не сме се сетили в успешния епизод да напишем от гледна точка на героинята как е познала правилната фигура - в едно напълно теоретично преиздава, това е пропуск който бих се радвал да поправим.

12 Ян 2016 18:52
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Зъби - коментарна #111729
значи ако говорим за .лявата ръка на най-дясна фигура, та е навряна в джоба й, както и при всички останали фитури, пък ако говорим за дясната й ръка тя не държи леглото, ами стената с огледалото - съвсем ясно се вижда, че се е подпряла на нея.
А Това което се вижда в огледалото просто нямам думи.
И след като главата на графа се вижда огледалото, а на картинката - не, единственото логично обяснение е, че ъгълът е невероятно остър - под 15 градуса и не хваща третата фигура. А това Как НИЕ виждаме огледалото, не значи, че то така е поставено, Реално погледнато ако огледалото е под тъп ъгъл и ние можем да видим третата фигура в него - при положение, че имаше отражение - никога нямаше да видим графа в него. Да не говорим, че е неразбираемо как може чашата да не се отразява, а тя е току-пред огледалото?
Всъщност мен именно
чашата ме упъти - казах си, че тази чаша не може да е пълна с нищо друго освен с кръв, защото е до главата на графа, и по нея заключих коя е фигурата.....

Иначе няма логика, кой ще стои до главата на графа, може да е жена му....

Все едно, не исках да се заяждам, но понеже стана на въпрос, че рисунката била "прекалено очебийна" обяснявам аз защо се затрудних. Иначе пак казвам книгата ми хареса, оформлението на корицата също е "желязно". Самият разказ също е приятен, просто исках да изясним тези подробности за да не се получават подбни "подвеждащи улики" и в други книги-игри
и като ще си говорим за илюстрации нещо което няма пряко отношение към текста, като илюстрация, но леко ме издразни - на 244 страница са нарисувани
2 кръста на къщата. В българския фолклор пък и в канона на четните числа са на смърт, а нечетните - на здраве. на здрав човек подаряваш 1 цвете или 3, а на умрял слагаш 2. Все още не съм видял църква с 2 кръста - не и в България, а и Македония също, че и в Гърция!!! обикновено се слага един, но може и три. Разбира се това не е голяма грешка, във всеки случай е много по-малка от тази с огледалото, защото за разлика от първия случай тук нищо не зависи от илюстрацията и в този смисъл може да се подмине с лека ръка, но не е приятно от естетическа гледна точка.

За сметка на това всики останали илюстрации са много хубави, но най -много ми харесаха тази на Румяна от Убежището! и на жената -ловец от Зъби! Искам да похваля илюстратора за тях. Едно голямо Браво! Снимката на жената-ловец в едър план кърти мивки!

П.С. отражението в огледалото е страшно неясно едвам различавам главата на графа

толкова от мен.

12 Ян 2016 19:49
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 412
Зъби - коментарна #111730
Не обичам да се намесвам в подобни безмислени спорове, но според мен George-AL прекалява с "критиката". Мисля, че изводите от илюстрацията са очевидни. Особено като се вземе предвид контекста на играта. В огледалото се вижда отражение на свещ и глава, като главата няма как да се вижда в огледалото, като се вземе предвид позата на фигурата в дясно. Следователно ръката на дясната фигура не се отразява.

Всичко останало са празни разсъждения: ъгли, перспективи, дрън-дрън... всичко това са или опити да се "оправдание", че читателят не е забелязал каквото трябва или, че не го е разбрал... или, което е най-лошо, всичко е празно "наддумване".

Единствената ми забележка към картинката е, че отражението е малко неясно. Ама ако беше по-отчетливо и еднозначно същите тия "критици" сега щяха да ревнат, че виждаш ли загадката е много проста и лесна и едва ли не обижда интелекта им.

George-AL, стига си "търсил под вола теле", художникът и редакторта виждат едно, ти друго... същото се получава и с половината избори, които обяваваме за "нелогични". Големи хора сме. Проумейте, че света на книгата не е вашия свят. Всички ние читателите трябва да опитваме да се интегрираме във виртуалния свят на играта, не непрекъснато да мрънкаме, че мирогледа на автора не съвпада с мирогледа на читателя.

Тъпото на този форум е, че всяка критика, отначало полезна, рано или късно избива на дребнави спорове. Приличате ми на част от учениците, които се опитвам да уча на математика и програмиране. Вместо да се опитат да разберат условието на поставената задача, като цяло, почват да спорят доколко са "правилни" извадени от контекста фрази.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зъби - коментарна
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg