• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зъби - коментарна

Зъби - коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
16 Ян 2016 15:43
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Зъби - коментарна #111805
Приятно разказче.Ненатоварващо и доста лесно. За мен главната героиня беше доста добричка аз на нейното място не бих бил :P
Умрях веднъж и аз като повечето хора се приближих много до който не трябва. Завърших с нула жажда ,така де казва ти се да не пиеш кръв и не пиеш.
Очаквам продължение :-) / малко по трудно ако може/.
Торо постоянно обяснява как има редакторски екип , как той с месеци преглежда произведенията за да са на ниво.Амии без да съм минавал по всички разклонения открих четири замен фрапиращи грешки при толкова работа.
1.Дрехите на вампирката в началото - първоначално се казва че е облечена в нощница , а няколко епизода след това била със старите си дрехи станали на парцали
2. Коментирания вече брой жълтици
3. На едно място се казва че по стената могат да ходят трима души един до друг , на друго двама ..ее последно?
4. Юлиус - тоя се възстановява като вампир едва ли не .Няколко часа след , като му чупят ръка и крак се разхожда наоколо , а на следващия ден вече язди

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Ян 2016 21:32
Слави
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Зъби - коментарна #111963
Мен разказът ми хареса. Класическа тема и система с интересни нововъведения. Видя ми се и на скорост на места, така че е било създадено правилното усещане в топоса. Като горния коментар и на мен ми хареса главната героиня да е лоша. Да ядеш хора си беше най-забавната част от играта и направо съжалявам, че не можеше да даже плюс :-) Така че аз си ги хапвах при първа възможност за забавлението. Съответно оценката ми накрая не беше много добра. Но какво да правя...

Ще е интересно да се види някакво продължение, независимо дали е в бъдещето или в миналото на главната героиня.

22 Ян 2016 22:29
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Зъби - коментарна #111964
искаме продължение, искаме продължение! Йееее!

Истината ще те направи свободен

29 Фев 2016 09:56
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Зъби - коментарна #113241
Ами, прочетох "Зъби". Ами, поздравявам автора и екипа за положените усилия. Да. Поздравявам ги.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

05 Мар 2016 00:01
logus
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 40
Зъби - коментарна #113302
Благодаря за коментарите!

Продължението се "пече", за всички, които са харесали разказа! :-)

Очаквайте по Коледа Little Book of Darkness, малка книжка с големи истории!

12 Мар 2016 11:13
vikitsonkata
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Зъби - коментарна #113365
Беше приятно четиво, имаше тръпка и предизвикателство. Исках да видя какво ще стане, ако избера не това, което ми се струва логично, само за да разбера какво ще стане. Интересна е да се прочете повече от веднъж (успешно), което е много важно (според мен) за книга-игра. Когато се опитах да я мина без Жажда накрая се справих почти перфектно, но не беше трудно да се промъквам и да не убивам. Чакам следващата част :-)

12 Мар 2016 16:52
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Зъби - коментарна #113371
Какво всъщност би накарало играча да пие кръв, освен собственото му желание да го направи?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

05 Апр 2016 15:10
logus
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 40
Зъби - коментарна #114054

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Какво всъщност би накарало играча да пие кръв, освен собственото му желание да го направи?

По-различните ситуации, повишеният риск и съответно наградата от повече точки, които отиват към показателите в следствие на кръвопийство.

Очаквайте по Коледа Little Book of Darkness, малка книжка с големи истории!

01 Окт 2017 00:24 01 Окт 2017 05:23 от Добромир.
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Зъби - коментарна #124431
Разказ, написан с много вдъхновение, интересна завръзка, напрегната леко-крими атмосфера, с приятно заплетена структура и хитри, оригинални хрумки тук-там...И на цялата тая хубост - толкова много пробойни! В сюжета, в логическата връзка на места, в цялостната концепция дори! Не знам дали се дължат на авторски пропуски, на редакторска (не)намеса или кофти колаборация от двете, но определено ми развалиха до голяма степен удоволствието и ме оставиха със смесени чувства. Няма как, ще ги изредя докато са ми пресни, още повече снощи в чата Торо спомена, че редактирал втората част, та ако иска може да си вземе бележка, да внимава повече:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Като започнем от споменатите вече дреболии от сорта на двама или трима(?) човека ширина на стената, или разминаването в броя на жълтиците.
Минем през неадекватно разработената ситуация(макар и сама по себе си да е идейна) на еп. 89. И по-точно счупената връзка между начинът, по който той завършва и начинът, по който епизоди 24/146 започват. Не може батката на входа да посрещне с: "Добър вечер, мадам - ... - желаете ли да заповядате в елитното ни заведение.. ?" и миг подир туй(макар и в следващия епизод) да изтърси: "Боя се, че няма места/не мога да те пусна... дим да те няма!" Нали Елия не е сменила дрехите си с невзрачни мигновено(респективно кръвта не се е появила изнивиделица) от изричането на първата реплика до момента на втората? Това е нелеп, но лесно решим проблем - или пишеш по-сдържна и неутрална реплика за началния поздрав на Крон или просто изтегляш проверката за облеклото преди самия поздрав и пишеш различен такъв за различните евентуални разклонения. Просто е - а не е направено.
Следва проблемът ми с Жаждата. За мен проблемът не е в това, че високата жажда е в лоша услуга на Елия във финалните проверки - това е чудесно като идея. Проблемът е в това, че както и Пешка с мнение отбелязва - аз никъде не усетих нужда/стимул/порив да пия кръв... :dry: Бахти тъпия вампир съм. Съответно и жаждата ми беше в минималната стойност в края на играта - единственият епизод, в който си поставен пред неизбежността да пиеш кръв май е еп. 181. Самият 181-ви епизод пък, въпреки абсолютната си краткост, ме остави силно замислен, преди да разбера какво точно се опитва да ми каже авторът. Какво да "продължи" с единия и в какъв смисъл да "се възползва" от другия - ей, Бога ми, не схванах! Предвид факта, че до него момент не бях пил кръв и поради неяснотата на описанието в изборите - се пулих и се чудих, докато не прочетох двете евентуални продължения за да вдяна какво се иска от мен..
Няма как да пропуснем и чудотворното изцеляване на епископа - от натрошени крайници до яздене на кон за броени часове!?? Да, не се отразява по никакъв начин на играта, ама наистина ли на никой не му прави впечатление? Защото има напълно идентичен проблем с главната героиня, който вече е повече от фрапиращ, тъй като е част от/причинно-следствен фал в самия геймплей на играта!!! И лошав хард-кор фен като мен, няма как да го пропусне, макар и минавайки през тази ситуация за куц късмет още при първото си(и единствено) изиграване.
Та, в епизод 239 четем "Натискът на Сарън обаче не преставаше и в един момент Елия с ужас осъзна, че костта на ръката й започва да пропуква... С отвратително хрущене пръстите му смазаха костите на китката й и тнт.." :ohmy: Тежък демидж, няма спор! Ама Елия е главната героиня - това не може да я сломи... даже в момента в който го четях, си казах - "Яко! оцелях на косъм, но сигурно строшената ръка в последствие ще ми коства много и авторът много коварно ще ме провери за това, поставяйки ме в още по-гадна ситуация, сигурен съм!"... Но не би! Само няколко епизода по-късно, непосредствено след "загадката с огледалото", в еп.147 четем: "Елия връхлетя в гръб на жената и я просна на пода, изненадвайки я напълно. Хвана с една ръка косите й, а с другата - десницата й, която замахваше за удар..." Моля? Чакай, чакай, колко ръце станаха бе, нали едната ми е строшена!?! Тук няма как да не се сетя за култовия Парцалев(на 1:48) -
Само дето в нашия случай, не целим да се посмеем, а четем сериозен труд, плод на 25-годишна еволюция на жанра и солидна, взискателна редакция :whistle: Още по-фрапантното в случая е, че абсолютно реципрочната ситауция, възможна в първата схватка между двете вампирки в кулата, при която Елия наранява Лиза (и даваща ти кодовата дума "щета") е уважена от автора първо с литературно припомняне(еп. 86), а също така носи И реална игрова стойност, улеснявайки победата ти при проверката на същия този еп.147!
Най-нелогичното и счупено в самата основа и концепция на разказа съм оставил за накрая> То, междувпрочем е свързано до голяма степен с горния казус. Въобще причина да стигна до еп.239 беше, че на еп.47 не издържах проверката за Свръх-сила + зар. А това пък се случи, поради щото на дарба Свръх-сила бях сложил поначало... 0 точки! Някой може да се учуди на това ми решение, но първо в правилата няма задължение да поставиш поне 1 точка на всяка дарба(както в повечето КИ) и второ - аз реших, че тая дарба би трябвало да е най-тежко засегната от 13-те години в плен, и че включването й е просто проверка за внимание. Точно такова послание разчитам и на стр.12 още в началните пояснения: "Елия е слаба, освен това разчита на бързина и ловкост, ето защо не може да помъкне огромен арсенал" Fair enough! Само дето на 11 стр. четем "Свръх-сила - тя позволява нанасянето на съкрушителни удари или повдигането на изключително тежки предмети" Надявам се, осъзнавате нелепото противоречие в двете изречение, намиращи се между другото на двете страни на един и същи лист ;) Поначало останах с впечатление, че концепцията за героинята(по подобие на Котарака) се опитва да разбие стереотипа за мускулестия пауър-герой, който върти двурък меч и гази през купчина от трупове и да поставят читателя в по-нестандартни ситуации. Чудесно - мислено приветствах идеята, ама оставаше и с Елия да бъде реализирана подобаващо.

И тъй, пожелавам си във втора част на Зъби да има повече от това, което съм описал в първото изречение и по-малко от останалото :)

31 Дек 2019 17:31
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Зъби - коментарна #133277
Още от увода ми направи неприятно впечатление неумелостта на автора да пише. Ненужно дълги и зле спостроени изречения. Не особено добър подбор на думи. Дори голяма част от изреченията, които могат да минат за граматически верни, просто не звучат добре. Все пак текстът е достатъчно приличен, за да не подразни достатъчно всеяден и невзискателен читател.

Повечето от изборите ми се сториха твърде прозрачни или не съвсем издържани логически. При някои читателят бива наказан с директна смърт, без да има някаква подсказка защо този конкретен избор би бил грешен.

Интеракциите и диалозите с героите намирам за доста неестествени и плоски.

Сюжетът изобилства от дупки. Много въпроси, които като читател си задавам остават без отговор и каква е мотивацията на главната героиня е само един от тях.

Нямам желание и излишно време за по-просторно ревю, затова няма да давам и конкретни примери. Още повече, че след първите няколко проблема и в текстово и в игрово отношение, поизгубих интерес към произведението и мотивация за игра, та по-голямата част от него прочетох по диагонал.

Въпреки че произведението за мен е доста слабо, все пак на фона на най-слабите примери в интерактивния жанр изглежда почти прилично и при много по-сериозна редакция би могло да придобие един наистина приличен вид.

Оценка: 3/10

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

31 Дек 2019 19:40
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Зъби - коментарна #133282

Shin писа: писа:

Нямам желание и излишно време за по-просторно ревю, затова няма да давам и конкретни примери. Още повече, че след първите няколко проблема и в текстово и в игрово отношение, поизгубих интерес към произведението и мотивация за игра, та по-голямата част от него прочетох по диагонал.

Не са ти платили достатъчно ли? ;)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

31 Дек 2019 20:37
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Зъби - коментарна #133285
Според мен е редно да направим една класация кое произведение е годно за четене от критични 20+ чичаци каквито сме станали.
Сериозен съм.
Ако хванете кое да е произведение на Уейн и Блонд всичко е супер яко, като са наполовина и стават малко половин мозък, а са били на 20-25 в най силния им период.
Сега като чета за какво става дума и как се графоманства е редно да имаме и такава тема...
Имма чувството че сега разбирам кой е пращал неща и М.М. И Върдж са ни спасявали от страховити книги игри....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

13 Ян 2023 23:06
Radko's Avatar
Radko
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Зъби - коментарна #141423
Сравнявам "Зъби" с втората част, която изчетох наскоро, и качествено (игра и литература) тежестта натежава в продължението. Там имаше истинско наказание при твърде много натрупана "жажда" примерно. А в първата част се свежда до абстрактното отчисляване на крайна оценка в играта. Един фактор не би следвало да играе такава голяма роля, мисля си. Види се обаче, че статистиките, т. нар. "дарби" в първата книга са по-добре разпределени от втората, има по-голям баланс и изиграваемост. Или не? При всяко положение трябва да оставиш едно или повече умения на нула, за да се справиш с по-трудните проверки.

Без да съм играл компютърни игри от сорта на "Blood Rayne" (че и филм имаше по това май на "неповторимия" във всяко едно отношение Уве Бол :lol: ), смятам че е взела твърде много от тях. Вампир срещу вампир не, ами цялото усещане ми идваше някак добре познато и известно. Еле пък Елия облечена в бричове и ризка с голямо деколте... Много различен сетинг от "Вампирите на Флавия" на Блонд и все пак нещо неопределено се повтаря.

Малко неясно ми остана докрай дали кръстовидната кама се брои за основно оръжие или за предмет. Може би аз съм виновен, че не прерових книгата за "следи", но останах с впечатление за второто, но ако не - то неволно съм чийтнал в края на играта. Но поначало при толкова намирания на предмети, трябваше да е по-обстойно обяснено положението. Картинките, част от които се повтарят във втория разказ, бяха на място. Загадката не ме затрудни.. макар да я разреших по друга логика, а именно:

Сметнах, че е третата жена, поради разположението и' най-близко до врата на барона, т.е. пласирала се е да му пийне кръвчицата...

Би-бийп!

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зъби - коментарна
Time to create page: 0.068 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg