• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Убежището - коментарна

Убежището - коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
01 Мар 2016 19:08
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Убежището - коментарна #113256
Няма как да стане в 20 000 думи :-) Те и в този вариант не стигнаха. Ако напиша нещо ново, мисля да не се ограничавам до определен обем и срок за написване, за да може да се развият пълноценно всички потенциално интересни сюжетни нишки. Иначе благодаря за добрата оценка.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Мар 2016 23:13
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Убежището - коментарна #113269

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
реално резултата от сеанса с Маги (Меги?) се отчита два пъти - веднъж като щети или бонус по психиката и отново като щети или бонус за продължаване на играта, където психиката се отчита още веднъж. Така играча е или наказан, или награден два пъти за едни и същи решения, което удря баланса.

Извинявам се, за което. Помня че това го бях уловил, но явно ни се е изплъзнало после... :?

01 Мар 2016 23:32
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Убежището - коментарна #113270
Не се извинявай - и ти, а май и Торо, го посочихте като потенциално проблемен момент, но на мен ми се виждаше ОК и понеже нямаше твърде голяма настоятелност си го оставих :-) Вярно е, че играчът може да бъде наказан два пъти за едно решение, но едното наказание е глобално (за постоянно губиш точки), а другото е частно - само за една ситуация. Може и да не съм прав. След като на трима души им прави впечатление...

12 Мар 2016 11:22
vikitsonkata
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Убежището - коментарна #113366
Силно я препоръчвам за хора, които искат да получават различно преживяване при препрочитането на книги. Има няколко интересни завършвания.
Историята е хубава :-) Има някои неща, които не ми харесаха - имаше прекалено много пари за харчене (можеш да изкупя почти целия склад); много малко места, които да се възстанови физически, и доста психически.
Добре е поставен въпроса да се избира между приятеля и семейството му, като има възможност за умелите играчи да балансират и да са в win-win ситуация

23 Мар 2016 11:36
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Убежището - коментарна #113539
Апропо, вдъхновен ли си от някоя компютърна игра за Убежището? Не ми приличаше достатъчно на Fallout, да не говорим за STALKER, може би по-неизвестната Sheltered?

www.gog.com/game/sheltered

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

23 Мар 2016 13:08
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Убежището - коментарна #113545
От игра - по-скоро не. Филмът "Take Shelter" ми беше основно вдъхновение. Вълнуваше ме как главният герой жарко вярваше, че краят на света наближава, докато близките му го смятаха за луд и му пречеха всячески да помогне на себе си, а и на самите тях. Постапокалипсисът със сигурност е много интересна тематика - как се променя човек в една нездрава среда на глад, зараза, радиация; но като че ли на мен ми е по-интересна подготовката. Очакването на нещо немислимо, което приближава, различното възприятие към потенциалната опасност у хората, нервното притеснение, че времето ти намалява, а не си подготвен да посрещнеш идващото.

23 Мар 2016 21:33
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Убежището - коментарна #113560
Ако си говорим за игри то много прилича на скорошния хит War of Mine

24 Мар 2016 00:56
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Убежището - коментарна #113564
[offtopic]Не чак много, по-скоро точно това, което го има в TWOM го няма в Убежището. А играта нещо не ме грабна - на 10-12 in-game ден ми омръзна, няма и яснота за игралните механики.[/offtopic]

24 Мар 2016 07:28
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Убежището - коментарна #113565
Още не съм цъкал, дебна намаление в ГОГата. :woohoo:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

24 Мар 2016 08:23
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Убежището - коментарна #113566

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Още не съм цъкал, дебна намаление в ГОГата. :woohoo:
Не мисля, че в ГОГ ще пуснат Убежището с намаление.

Избери своето приключение

09 Апр 2016 20:41
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Убежището - коментарна #114442
Направих първи неуспешен опита да изиграя "Убежището".

На първо място приятно впечатление ми направи, че в сравнение с повечето останали творби в интерактивната литература, разказът е доста по-грамотно написан. Не липсваха някои неточно употребени думи или излишно тромави изречения, но като цяло нивото ми се стори доста задоволително, особено за дебют.
Историята като такава не ми се стори особено интересна, но тъй като дори не стигнах до убежището, допускам че нататък ще е по-добре.

В игрално отношение ми е трудно да дам оценка на този етап. Дългите приготовления ми бяха леко досадни, особено със всичките тия сметки. При много от изборите не успях да схвана логиката и как повлияват на промяната в оценката ми за психика. Мисля, че имаше и един избор, при който всички решения ми се сториха грешни.

Пукнах в деня на... дори не знам как да го нарека, защото не разбрах катаклизъм ли е, ядена война ли е, извънземно нашествие ли е... Имах само 2 точки психика от 9-те които се изискваха за да продължа, а дори нямах усещането, че съм вземал грешни решения до тук. Това малко ме демотивира да опитам отново, тъй като не знам къде трябва да коригирам играта си. При повторно изиграване вероятно пак бих взел същите решения, тъй като ми се струват най-правилни. Опасявам се, че логиката ми и тази на автора може силно да се различават, при което за да достигна до успешен финал, ще трябва да правя компромис с убежденията си и разбиранията си за това кое е правилно и кое не.

Въпреки всичката критика разказът по-скоро ми хареса. Ако намеря сили и калкулатор за сметките, вероятно ще направя нов опит по някое време.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

09 Апр 2016 21:20
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Убежището - коментарна #114447
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Този негативен край е когато загубиш вяра в убежището и приемеш, че нещо не ти е наред. Може да стигнеш до него почти без грешни решения, ако не мине добре разговора с психоложката. Дори и тези решения не са "грешни" в игрално или реалистично измерение, но спрямо последващите събития в произведението се оказват в лоша услуга на героя/играча.

09 Апр 2016 21:31
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Убежището - коментарна #114448
Най-добрата игра от последния герой!
Иначе е странно да умреш преди да започне, явно не си вярвал че наистина ще настъпи края и си се успал :D

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

09 Апр 2016 22:56
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Убежището - коментарна #114453
Мерси, Торо! Сега ми се изясни защо проспах апокалипсиса.
За мен няма логика в това. Дори тотално да не вярвам, че нещо такова ще се случи, ако така или иначе съм се подготвил за такъв сценарий ми се струва несериозно заради скептицизма си да не успея да се вдигна от леглото още повече, че и жена ми се опитва да ме събуди. Което пък също ме издразни. Идва краят на света, а тая кукумявка вместо да ми каже директно какво се случва, прави един вял опит да ме събуди и решава, че да си доспя е по-важно от това да ми спаси живота. Дори поради някаква причина да ме мрази и да желае смъртта ми, все пак аз и убежището ми сме ключът и за нейното спасение. :O

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

09 Апр 2016 22:59
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Убежището - коментарна #114455
Има логика, че реакцията ти ще е различна при различна нагласа, а това може да е разликата между живота и смъртта понякога. Сега, дали трябваше да е по-мека разликата в единия и другия случай е въпрос, имаш право и може да се дебатира, но логика все пак има :wink:

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Убежището - коментарна
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg