• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Убежището - коментарна

Убежището - коментарна

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
15 Ян 2017 16:40
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
Убежището - коментарна #118982
Май го бях споменавал и преди - първоначалната ми идея беше да има много повече сюжетно развитие и геймплей в самото убежище. Когато стигнах до момента да пиша тези епизоди обаче, вече приближавах ограничението на брой думи, наложено от конкурса и трябваше да направя известни компромиси. Допълнително не ми стигаше и времето, защото имах сериозно натоварване в работата. Заглавието как би било по-подходящо - "Преди Убежището и малко след това" :P За оръжието - имаше предложение от редакторите да се набавя оръжие предварително. Според мен не беше толкова важно, но да - има логика оръжието да е сред запасите. Колело също би било полезно, както и доста други неща, но освен събирането им в процеса на игра, после трябва да има игрови ситуации, в които да се използват, което допълнително би надуло обема.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Ян 2017 17:35
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1528
Убежището - коментарна #118986
Благодаря за отговора. Като четох разказа си спомних, че преди няколко месеца бях на интервю за работа в София и там имаше освен много интересни задачи и една подобна. Пред теб стои избор кои хора ще вземеш в бункер, за да преживее Апокалипсиса и да възстановите човешкия род. Имаше учени, военни, мъже, жени и трябваше измежду всички персонажи там да оставиш някои, а други да вземеш, за да оцелеят. Не помня в детайли, но имаше и един военен, който единствен носеше оръжие. Е таз този пич не го взехме ( работехме в група ), защото можеше откачи в някой момент без да вземем и психоложка, и да избие всички в бункера. Ей такива ми ти работи. :D

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc

15 Ян 2017 17:40
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Убежището - коментарна #118988
На мен никога не са ми задавали такива интересни въпроси на интервю :( Чудя се пишман HR-ите какви ли криви изводи си вадят от хорските отговори на такива абстрактни упражнения и после гордо обясняват на шефа кой е най-подходящият кандидат :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

24 Апр 2017 21:21 24 Апр 2017 21:23 от asen_berk.
asen_berk's Avatar
asen_berk
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 54
Убежището - коментарна #121430
Страхотна история, де да можеше да я развиеш без ограничения. Една от най-добрите книги от новата вълна, всяка книга си има кусури, но аз винаги гледам от добрата и страна. Браво Радо! Сега според мен би следвало продължение, но защо Станимир е мислел и предполагал,че ще има нещо такова като край на света? Най-логичното продължение би било история преди историята, а не да се изкарва, че героя е някакъв психар. Само мнение изказвам, наистина много ми хареса Убежището 6+ от мен.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc

28 Апр 2017 11:48
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Убежището - коментарна #121549
Благодаря за похвалата! Не възнамерявам да пиша продължение на историята, понеже я считам за завършена. Имам 2-3 идеи за други книги-игри, които отдавна се развиват в главата ми, но все още не съм намерил време да ги започна. По принцип не съм почитател на прикуълите. В повечето случаи предистории получават доказали се произведения, с изчерпан потенциал за развитие на сюжета и се скалъпва нещо, колкото да се изкарат допълнителни пари. Прикуъл на "Убежището" също би бил изсмукан от пръстите. Виж, ако някое голямо издателство ми предложи пачка с пари - може :lol:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: asen_berk

28 Апр 2017 16:04
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Убежището - коментарна #121556
винаги съм смятал, че прелюдиите слюжата за да развият характера на героя и ако са качествено направени в тях няма нищо лошо. за пример мога да посоча Терминатор - Спасение. в този терминатор се показав идеята, как Джон от бъдещето се оформя като лидер и как за първи път ще се срещне с новия т-700 - прототипа на т-800. Действието се развива в бъдещето, но изпреварва събитията от предишните книги и в някакъв смисъл ги допълва.

Според мен убежището заслужава едно продължение, например как героите продължават развитието си в новия свят и как изграждат новото общество ; но това би била твърде мащабна задача като се има предвид, че миналия път имаше седем епилога. Ще се радваме ако напишеш и нещо друго.

Истината ще те направи свободен

28 Апр 2017 16:09
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Убежището - коментарна #121557
Ефикс, ако не те затруднявам може ли да ми пратиш задачата в съкратен вариант - между какви характери можеш да избираш, кого ще вземеш в бункера и имаш ли ограничения за бройка.
Иначе по приницип - най-първо бих взел доктор. да може да се грижи за себе си и за другите.

28 Апр 2017 20:40
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1528
Убежището - коментарна #121561

George-AL писа: писа:
Ефикс, ако не те затруднявам може ли да ми пратиш задачата в съкратен вариант - между какви характери можеш да избираш, кого ще вземеш в бункера и имаш ли ограничения за бройка.
Иначе по приницип - най-първо бих взел доктор. да може да се грижи за себе си и за другите.

Хич не ме затрудняваш, но много вода изтече от миналия август и вече съм я забравил. А никакви материали нямам от събитието запазени, освен спомените ми. Помня, че имаш двойка влюбени във фертилна възраст, които не можеха да се разделят, синчето на някакъв важен политик също беше в играта. Вероятно
тамошните HR-и са copy-paste-нали задачата от някой сайт, но от кой не знам. Съжалявам.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

28 Апр 2017 21:20 28 Апр 2017 21:27 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Убежището - коментарна #121562
двойката влюбени няма да ги взимам с мен, с нищо не са важни за оцеляването. политика - също. В миналото може да е бил важен, в новия свят ще е никой. Хората които бих събрал в бункер, ако настъпи ядрен апокалипсис -най-вече лекари, също компютърни специалисти, инженери и физици. Хора на умствения труд и точните науки. (хирург,общопрактикуващ лекар, психолог, вирусолог, ядрен физик, квантов физик, радист, специалист по компютърна сигурност, сеизмолог - ей такива хора бих взел със себе си)

28 Апр 2017 23:52
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 221
Убежището - коментарна #121566
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Най-важно е, че след края на света ще има компютри!

Сори, не се сдържах.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

29 Апр 2017 01:47
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Убежището - коментарна #121567

George-AL писа: писа:
двойката влюбени няма да ги взимам с мен, с нищо не са важни за оцеляването. политика - също. В миналото може да е бил важен, в новия свят ще е никой. Хората които бих събрал в бункер, ако настъпи ядрен апокалипсис -най-вече лекари, също компютърни специалисти, инженери и физици. Хора на умствения труд и точните науки. (хирург,общопрактикуващ лекар, психолог, вирусолог, ядрен физик, квантов физик, радист, специалист по компютърна сигурност, сеизмолог - ей такива хора бих взел със себе си)

Всъщност, специалистите по компютърна сигурност имат смисъл само в един свят на всеобща кибер свързаност. Един гол компютър насред полето - от какво да го пазиш... И как да го захраниш най-вече...
Ако някакъв апокалипсис може да ни върне в каменната епоха, то е такъв който би затрил интернет - и като средство за комуникация и като средство за достъп до неограничено количество информация...

Сори, не се сдържах просто. :whistle:

Въпрос към автора - планира ли се продължение? Нещо с работно заглавие "Пустошта на Нови Пловдив" например? :woohoo:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

29 Апр 2017 10:21
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Убежището - коментарна #121571
първо - за да има за да има ядрена атака, значи военните са взели властта в някоя властта и може да хакват всички компютри в Новия свят, ако има компютр;
второ - техниката е жизненоважна за да установиш нивата на сеизмична активност, радиоактивност,, има ли ли форми на живост отвъд бункера.... и т.н.
Вариант да се работи е с Лаптоп, който може да издържа 4 часа без батерия и има зарядно (никой не е казал, че избиването на човечеството ще прекъсне тока в работещите контакти). Ако имаш десетина такива лаптопи можеш да ги сменяш -по 4 часа всеки; Освен това съществуват генератори.; да не говорим че и в новия свят ще има Сателити (друг е въпросът дали някой ще ги използва) и ако имаш радио-свръзка може да установиш някакъв контакт с някого

В "каменната епоха" няма да се върнем, защото имаме много знания и знаем как да възстановим много от суперлуксозните си играчки, но може да се върнем в 17-18 век и вместо с автомобили да се придвижваме с дилижанси и коне, защото не всеки може да сглоби автомобил.
освен това не знаеш дали новият свят няма да е кибер -свързан или дали няма как да го захраниш; Гледах по дискавъри бункера построен специално за Чърчил през втората световна война - то си беше жив дворец; Пентагона също има такива бункери, включително с генератори за ток;

Пешка, автора вече ти отговори, по-горе че счита произведението за завършено и не планира продължение, въпреки че всички много бихме желали такова.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Pe6ka_S_Mnenie

29 Апр 2017 10:55
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2368
Убежището - коментарна #121575
Разводняваме много, но не мисля, че е особено възможен/вероятен апокалипсис в момента, който да не убие хората, но да унищожи знанието/техниката. Според мен дори 100 000 човека да оцелеят, чисто технологично цивилизацията ще бъде възстановена в рамките на няколко (десетки) години.

29 Апр 2017 11:04
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Убежището - коментарна #121577

29 Апр 2017 13:36
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 221
Убежището - коментарна #121579
Оцеляването на сто хиляди човека няма начин да възстанови за стотици години цивилизацията до сегашното и ниво. Освен ако тия хора не се намират на едно място, да са специално подбрани и да имат големи ресурси, което е доста невероятно.

Не лоши някое отговорно лице да разчисти темата.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Убежището - коментарна
Time to create page: 0.084 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Ивайло - добрият цар (49 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 23:34
    • Поредица "Избери и завърти" (9 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 14:03
    • Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • 08 Ное 2025 11:41

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност