първо - за да има за да има ядрена атака, значи военните са взели властта в някоя властта и може да хакват всички компютри в Новия свят, ако има компютр;
второ - техниката е жизненоважна за да установиш нивата на сеизмична активност, радиоактивност,, има ли ли форми на живост отвъд бункера.... и т.н.
Вариант да се работи е с Лаптоп, който може да издържа 4 часа без батерия и има зарядно (никой не е казал, че избиването на човечеството ще прекъсне тока в работещите контакти). Ако имаш десетина такива лаптопи можеш да ги сменяш -по 4 часа всеки; Освен това съществуват генератори.; да не говорим че и в новия свят ще има Сателити (друг е въпросът дали някой ще ги използва) и ако имаш радио-свръзка може да установиш някакъв контакт с някого
В "каменната епоха" няма да се върнем, защото имаме много знания и знаем как да възстановим много от суперлуксозните си играчки, но може да се върнем в 17-18 век и вместо с автомобили да се придвижваме с дилижанси и коне, защото не всеки може да сглоби автомобил.
освен това не знаеш дали новият свят няма да е кибер -свързан или дали няма как да го захраниш; Гледах по дискавъри бункера построен специално за Чърчил през втората световна война - то си беше жив дворец; Пентагона също има такива бункери, включително с генератори за ток;
Пешка, автора вече ти отговори, по-горе че счита произведението за завършено и не планира продължение, въпреки че всички много бихме желали такова.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Едва ли затова няма продължение . Има и други КИ с различни епилози, някои от които имат.Вчера пак прочетох /изиграх/ Убежището - това за мен продължава да е най-добрата книга -игра от новата вълна , и единствено съжалявам, че така и не получи продължние защото остава малко в нищото с различните епилози.
- Станчо, май ще се окажеш прав в крайна сметка. Ония преместиха стрелката на Часовника - започна приятелят ми, докато поемаше чашата си с кока-кола от намръщената сервитьорка.
- Моля? - попитах неразиращо. Не бях успял да включа за какво говори
- Часовникът на Апокалипсиса. Считано от сряда, остават 4 минути до полунощ - Знаех за него, разбира се, но бях пропуснал новината. Часовникът бе създаден през 1947 година от Асоциацията на ядрените физици и показваще колко близко е човечеството до ядрен катаклизъм,
- Ами не съм изненадан, Знаеш ли защо са го преместили?
- Мисля, че посочват като причина задълбочаващата се криза в Украйна и ескалиращото напрежение по оста САЩ/Русия.
Потенциал някой читател някъде, неочаквано да я открие и реши и да получи голямо удовлетворение от себе си. Да влезе да потърси инфо за нея и дори да открие, че може би е първият, който я е разкрил.
Потенциал някой читател някъде, неочаквано да я открие и реши и да получи голямо удовлетворение от себе си. Да влезе да потърси инфо за нея и дори да открие, че може би е първият, който я е разкрил.
Това логично ни води до въпроса: А има ли и други великденски яйца в Убежището?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas