Игричката е зарибяваща :)[/offtopic]Имам въпрос към Слави:
Играл ли си играта Don't Escape и ако да, тя ли те вдъхнови за "Вълча дупка"?
Ето я играта:
armorgames.com/play/15214/dont-escape
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Имам въпрос към Слави:
Играл ли си играта Don't Escape и ако да, тя ли те вдъхнови за "Вълча дупка"?
Ето я играта:
armorgames.com/play/15214/dont-escape
КОГАТО напиша предистория на Вълча дупка, тя ще върви по първоначалната идея.
КОГАТО напиша предистория на Вълча дупка, тя ще върви по първоначалната идея.
Поправих ти една грешка в последното изречение
Интересна игра, много добра идея, за съжаление - пропиляна възможност.
Цялата мелодрама около осъзнатия вълк в човешки образ ми дойде нагоре. по-мармаладени изляния не бях срещал скоро - а всичко можеше да се направи много по-добре.
В момента (първа страница) в който сюжета стане напълно ясен, той губи половината от своята привлекателност. Един скитник с амнезия, в комбинация с натрапчива фобия от пълнолунието, която да го кара да се крие и барикадира щеше да е далеч по-добра завръзка.
Не съм задълбавал в играта, но не разбрах кому е нужно да брои 600 минути, вместо 300 единици време. Може би тежестта на всяка стъмка в минути трябва да накара играча да се замисли кои точно рафтове да тараши, но при мен не беше така. Определено ми се струва че една малка консолидация на времето щете да е от полза за играта - и по-лесно щеше да се начертае граница за какво има, и за какво няма време до месечина.
Текста на места беше добре, на места - не толкова. Мисля че видях анахронизми - през 20-те имало ли е хладилници?! Мислех, че в наий добрия случай са имали шкаф с лед - и то ако има лед под ръка...
Добра игра, добра идея - пропиляна възможност.
[offtopic]Ей това ми се стори много интересно като въпрос :) През 1951-ва отваря първият завод за хладилници, който отваря и свои "филиали" в страната след това...и общо взето от 50-те до началото на 60-те хладилникът става част от бита на българина, но преди това? Хладилникът е изобретение от 19-ти век, но в България идва едва през 20-ти.Текста на места беше добре, на места - не толкова. Мисля че видях анахронизми - през 20-те имало ли е хладилници?! Мислех, че в наий добрия случай са имали шкаф с лед - и то ако има лед под ръка...
Анахронизми няма.
За хладилника се сетих, щото точно през 20-те е имало бизнес за производство на лед (вода се налива в калъпи в студени и ветровити каверни) като леда се е потребявал точно с такива цели. Примера дето ми дадоха беше някъде от региона на Варна, ама не знам подробности. (Дали не беше Никсата...)
Не знам има ли смисъл да се спори кой сюжетен подход е по-добър. Това са си творчески решения - ама факта че аз (а не непременно героя) съм наясно с "тайната" на сюжета определено ме отегчи.
Въпрос на елементарна грамотност е да правиш разлика между недомислица и исторически анахронизъм. Всяка фантастична история, била тя sci fi или фентъзи, изисква известен suspension of disbelief. Донякъде нелепо ми се струва да си ОК с присъствието на върколаци в България през 30-те, но да си губиш времето да се чудиш имало ли е хладилници или е нямало (впрочем, имало е и то не малко).
Разказът не се развива през 20-те години. Тайна в основния сюжет няма. Нито в преносен, нито в пряк смисъл.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas