• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Вампирознание (покрай "Зъби")

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
09 Ян 2016 19:10
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
Вампирознание (покрай "Зъби") #111656
"Вампирът" на Кинг всъщност няма нищо общо с вампирите. Става въпрос за The Boogeyman, който по-скоро има прилика с Торбалан. Доста неадекватен превод на много добър разказ. В Гробището също не виждам къде е връзката с вампирите? Иначе Кинг има и доста други вампирски произведения - Сейлъмс лот, Сестричките от Елурия, Нощният летец, в Тъмната кула има вампири...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Ян 2016 09:20
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Вампирознание (покрай "Зъби") #111667
Торо мен ме интересува мнението на вампиролозите във форума не на някой си стефан кралев

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

10 Ян 2016 13:20
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Вампирознание (покрай "Зъби") #111669
Психо, по мои впечатления темата за размножаването чрез класически секс (мъжки и женски индивид с нормална биология) като цяло е не особено популярна. Наложилият се мит е, че нов вампир се появява, когато нормален човек мине през някакъв ритуал за вампирясване - вампир го ухапва, или му дава да пие от кръвта му, или там за каквото се е сетил авторът. Тоест, строго погледнато наистина имаме размножаване, но без секс, зачатие, раждане. Тук-там се появяват само някакви странични сюжети, които вкарват идеята за вампири с чиста кръв, тоест такива които са били заченати от двама родители-вампири (и вероятно са били родени). Спомням си, че в "Блейд"-2 се появи маце, което беше такава вампирка, а и в "Здрач" май Бела трябваше също да вампиряса, за да може да направи нормално вампирско семейство с Едуард (но тук говоря само по странични впечатления, защото нито съм чела книгите, нито филмите). В някои интерпретации мъжките вампири стават стерилни, което е добро уточнение от страна на авторите, защото ако обрисуваш класически сексуално активен вампир и го поставиш в епоха в която няма контрацептиви, наблюдателният читател почва да си задава въпросите, които и ти задаваш. :mrgreen: Като цяло за да може убедително да се вкара веригата секс-зачатие-раждане, трябва да се направят някои сериозни компромиси с идеята за вампирите като зли същества, асоциирани със смъртта и дявола. Затова вероятно и вампирите, които са чистокръвни, вече не изглеждат особено зли - зер, това дете за да израсне, трябва да има семейство, което да го обгрижва, което означава че вампирите могат да изпитват либоф :mrgreen: и просто семейно щастие :flag:. Онова маце от "Блейд" викаше "Ма защо ме мразиш? Аз така съм родена, това не е мой избор" и за късмет на Блейд нещо я уби изненадващо в края на филма, та не се наложи зорлем да разиграва несъществуваща морална дилема.

Гледам и не вярвам на ушите си!

10 Ян 2016 17:59
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Topic Author
Вампирознание (покрай "Зъби") #111672
тук ще добавя, че първият случай когато четох двама вампири да отглеждат дете в ИНтервю с вампир. Това дете на практика няма майка, а двама бащи. т.е. имаме гей-двойка, като Лестат е пълен холерик и детето бързо го намрази.
Повечето случаи описани от Ан Райс са точно такива - вампирът е неспособен да даде любов в чистия й вид. Той или изпада в меланхолия защото му липсва света на хората или изпада в холерични пристъпи. Затова в книгите има много малко жени-вампири, но в последното време киното въведе този вид образи с Подземен свят и Ван Хелзинг, тъй като се търси повече сексуалност на екрана. Предлагам ви да гледате анимацииката Хотел Трансилавания - много е забавна.

Все се каня да прочета Вампирът на Кинг и все отлагам. За Кинг съм със Смесено мнение. Докато Живата Факла и Мъртвата Зона са много силни книги, също и ТО, то Томичукалата е блед опит за подражание на Лъвкрафт, а Тъмната кула има 1-2 книги които са добри, но повечето е плява. Съвсем наскоро започнах да се мъча с друга книга на Кинг - Сън или нещо подбно - - ловци на сънища? капан за сънища? - където в един момент започнах да прескачам по пет шест страници , после по десет-дванадесет и накрая се отказах. Пълна тъпотия. По-зле и от Томичукалата.

Истината ще те направи свободен

10 Ян 2016 18:14
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Вампирознание (покрай "Зъби") #111673
Чети Сайлъмс Лот. Тя е голямата му книга за вампири. Придържа се към стереотипа създаден от Брам Стоукър.

Иначе е научно доказано в друг филм, че вампир може да стане обратно човек, ако яде нормална храна и пие вода. Тогава функциите на тялото му се възтановяват, безсмъртието му изчезва и пак може да прави деца.

Избери своето приключение

10 Ян 2016 18:34
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Вампирознание (покрай "Зъби") #111676
Мерси ще го имам предвид. Но по принцип Кинг, не ми е любимеца, аз обожавам Лъвкрафт. и въпреки че двамата са близки приятели, а Кинг признава, че се е учил от Лъвкрафт като чета Л. настръхвам, а като чета Кинг - не.

11 Ян 2016 02:07
koleto
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Вампирознание (покрай "Зъби") #111693
"Но по принцип Кинг, не ми е любимеца, аз обожавам Лъвкрафт. и въпреки че двамата са близки приятели.."

Кинг и Лъвкрафт, близки приятели? :O

11 Ян 2016 10:40
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2026
Вампирознание (покрай "Зъби") #111697
Не се заяждайте, само за десет години не са се засекли, това не е пречка за истинското приятелство.

11 Ян 2016 12:37
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
Вампирознание (покрай "Зъби") #111700
Ако Хауърд е вампир не виждам причина да не са приятели.

11 Ян 2016 14:00
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Вампирознание (покрай "Зъби") #111701
Джордж май говореше фигуративно.

Гледам и не вярвам на ушите си!

12 Ян 2016 14:59
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Вампирознание (покрай "Зъби") #111721
има много места, на които Стивън Кинг е казвал, че се е учил от Лъвкрафт? / нямам представа как се е учил - литературният им стил е съвършено различен, но е факт че го твърди/
Дори го имитира в доста от книгите си. Томичукалата е само един от многото примери. Имаше поне три такива книги и дори Кинг ги бе казал кои са, ама ми избягаха от главата.
Може би затова съм се объркал.
Може би не е имал предвид че се е учил директно от него, а от това което Лъвкрафт е написал??? Де да знам?
Пък и повечето книги на известно западни автори излизат у нас с минимум 30-годишно закъснение, човек трудно може да се ориентира кой на колко години е и дали не е умрял, ако специално не си постави за цел в живота с това да се занимава.

Мога да говоря много по този въпрос, но ще се огранича с тези няколко изречения.

22 Ян 2016 14:32
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2026
Вампирознание (покрай "Зъби") #111956
[offtopic]

Ал Торо писа: писа:

Слави писа: писа:
Този разказ също е задължителен за всеки себеуважаващ се вампиролог
www.forum.king-bg.info/viewtopic.php?f=12&t=3446
Иван между другото е приятел и бивш колега. Някой ден ако напише книга-игра няма начин да не е добра.
Само да вметна, че съм бил в грешка - този Иван Атанасов е братът на Ринглас, преводач (наскоро се запознахме и с него), а този, за когото си мислех - един от създаделите на Аксиом 16 и гейм дизайнер; има негови неща в сборниците Таласъмия, например. Иначе в разказа има идея и хубави моменти, има и някои класически грешки, но няма да правя offtopic на offtopic-а с тенденциозни изказвания ;)[/offtopic]

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.064 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Куиз: Книги-игри! (28 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от kiril_ps
    • Today 05:03
    • "Патрул за Ада" (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 18:36
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от gamebooker
    • Yesterday 13:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg