• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Призвание герой 5

Призвание герой 5

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
23 Ное 2016 09:38
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Призвание герой 5 #117643
ПГ-то няма грешка в кориците. Тази е поредната много добра. И на мен фаворит все още ми остава "Разпорен вълк в зимна нощ"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Longshot

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Ное 2016 09:47
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Призвание герой 5 #117644
Някаква цена, па макар и условна да кажете. Дотук съм си заплюл "не поглеждай назад", ПГ 3 и сега - ПГ 5. ПГ 2 и Пг 4 ги имам.
ОСвен това се прицелвам и в поне една книга за 20 лева - Живите кораби - та трябав да знам къде ще ми излезе сметката на Панаира.

Истината ще те направи свободен

23 Ное 2016 09:51
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Призвание герой 5 #117645
Според мен най-добрите са тази, после първата, после 4

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

23 Ное 2016 12:16 23 Ное 2016 12:18 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Topic Author
Призвание герой 5 #117647
Не можем да фиксираме цена, преди да имаме готов предпечат - от броя страници зависи. Вероятната е 15 лв, повече от 16 няма да е.
Естествено, това е коричната - вие ще може да си я вземете с отстъпка на живо или от Крея (там ако добутате до 39 и доставката е безплатна, дори да не сте от София).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

23 Ное 2016 15:39
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 411
Призвание герой 5 #117648

Zort писа: писа:
... Шрифтът който е използван не стои добре - сякаш буквите са се разтекли и правят имената неясни. В началото това може да е било търсен ефект - да се демонстрира маранята в пустинята, но мнението ми е че трябва да се избере друг шрифт...
Шрифтът е същият от брой 3 и 4 - изглежда размазан защото има контур на буквите, не само на подложката (забравих да го махна, много набързо трябваше да направим модела.) Не е търсен никакъв специален ефект, размазва се от jpg-компресията.
Добре, че тук се забелязват такива пропуски, аз може би нямаше да го видя. Кокато сглобявам кориците работя с голямо увеличение и там изглежда добре.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Zort

23 Ное 2016 16:03
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Призвание герой 5 #117649
Поредната много добра корица. Може и да ми харесва най- много от петте Призвания до момента. :)

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

23 Ное 2016 16:21 23 Ное 2016 16:22 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Призвание герой 5 #117650
мерси Торо, това имах предвид като казах орентировъчна цена. Ако приемем че и "не поглеждай назад" ще бъде около 15 лева - (плюс -минус лев) и ПГ 5 около 15, дотук 30 лева, плюс Живите кораби 3 - под 20 лева няма да са - 50- и трябав да заделя поне едно 10-12 лева за ПГ 3. та към 60-65 лева засега. възможно е да излезе и още нещо интересно.

П.С. тъкмо се чудех къде изчезна Краси Стоева - и ето я с нова игра. Много се радвам, че ще имам възможност да прочета нещо от теня, стила й много ми допада. Това което обаче ме убеди че трябва да купя ПГ 5 - интервюто с Караджов. на обратния полюс - не смятам, че е добре да се отпечатват неща като Хуаранг и кумихо, които всички тук вече са чели. Без да се засяга автора, хубав му е разказа, но защо трябав да се дават пари два пъти за един разаказ, ако вече си го купил веднъж и сега ти предлагат в комплект?

23 Ное 2016 17:05 23 Ное 2016 17:12 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Topic Author
Призвание герой 5 #117652
Разбирам опасеняита ти, Джордж, за мен това също е порочна практика, която ми се иска да оставим в историята на първата вълна. Хубаво е, че се повдига темата.

Ще ти дам два довода:

1) всичко, което си чел за Хуаранг и Кумихо, е значително преработено -> подобрено, като система, игра, избори и литература;
2) книгата е значително разширена - новата версия е няколко пъти по-голяма като текст, епизодите са 4 пъти повече - от 100 на 400; Т.е. можеш да си представиш, че получаваш една книга-игра от 300 епизода, в които като бонус ти включваме старите 100 (с тази разлика, че не са същите даже и те).

Бонус довод: много хора не четат на компютър, а аудиторията на Призвание герой е много по-широка от хората на този форум, огромната част от тях не са чели дигиталната версия и няма да я прочетат. Произведението заслужава да се реализира пълноценно дори да не беше преработено - това може да стане само на хартия.

И това го получаваш за 5 лева, защото в сборника все пак има 3 книги-игри. Не искам да давам конкретни примери, но книги-игри от по 30-35к думи се продават за по 11-12 лева. Само Хуаранга е 55к думи - по-добра сделка от "Призванието" обем/цена няма в съвременния КИ пазар, в моите очи и като качество, защото се работи с месеци за подобряването на тези книги. Естествено, пристрастен съм :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Leidrin, George-AL, Opk

23 Ное 2016 17:54 23 Ное 2016 17:56 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Призвание герой 5 #117653
ако нещата наистина стоят така - изцяло преработен разаказ това разбира се е нещо съвсем друго. Опасенията ми бяха защото точно този разказ е силно популярен - има проект който е пускан във форума, после е дигтализиран за ай-пад - поправете ме ако греша, а мисля че в Книжарницата на ИККИ съм виждал и книжка "Хуаранг и Кумиихо". И ето сега излиза и като разказ в Пг 5. Колкто точно е себестойността на парите не е важно, идеята ми беше по-скоро че това са обем страници, които са добре познати на всички ни, но щом Торо казва, че разказа е основно преработен и значително увеличен - аз му вярвам.
Все пак повтарям - не говорех конкретно само за този случай, а по принцип за пратиката -нещо излиза веднъж и посел го отпечатваме още четири-пет пъти.
Торо благодаря че си ме разбрал и излезе с ясни доводи.Надявам се да не си обиден заради предния ни спор, дълго време те нямаше. добре дошъл.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

23 Ное 2016 22:20
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Призвание герой 5 #117654
Здравей Джордж Ал,

Като автор на няколко произведения под името "Хуаранг и Кумихо", мога лично да те уверя, че това което би прочел в ПГ5 има много, ама много малко общо с първоначалната версия на разказа (100 епизода 20к думи), така и с английската, участвала в Windhammer и излязла като app (100 епизода, 20к думи). МНОГО съм се постарал да е така. От няколко години насам се старая, за да съм по-точен. Но знам че парите имат своята стойност, затова ти предлагам следното:
Ако по някаква причина останеш недоволен от тази версия на книгата, ще си получиш коричната цена на сборника лично от мен.
Ако някъде си виждал книга "Хуаранг и кумихо" и имаш доказателство за това те моля да ме уведомиш. АЗ НЕ СЪМ давал съгласие текста на МОЕ произведение под това заглавие да бъде издавано на хартия до сега (ПГ5).

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

23 Ное 2016 22:39 23 Ное 2016 22:42 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Призвание герой 5 #117656
Лей, явно не си достатъчно запознат с форумния маниер на общуване на Георги щом коментираш със сериозен тон подобни идиотщини.

Корицата е чудесна, само да не беше пряко инспирирана от Синът на Пустинята. Но: ясно е желанието да се наподоби успеха на старите автори и класики, като арт поне има шанс това да се случи. Особено на фона на мрачните корици на 3 и 4бр и след честно казано ужасната на 2бр, тази си е приказка. Дано да има ефекта, който оказа брилянтната (от маркетинг гледна точка) корица на 1ви брой, като осезаемо помогна за успеха му навремето.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Leidrin

23 Ное 2016 23:03
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Призвание герой 5 #117657

Ейдриън Уейн писа: писа:
Корицата е чудесна, само да не беше пряко инспирирана от Синът на Пустинята.

Аз, като 'идеолог' на корицата, държа да отбележа, че по никой начин не е инспирирана от Синът на пустинята, Вече дали самият разказ, Петият принц, е вдъхновен от Синът - идея си нямам, но в крайна сметка - все псевдо-арабски сетинг, пустин, принцове ... Няма какво толкова различно да сложиш (признавам си - ако имахме и джин, още по-голямо сходство щеше да се забелязва, ама язък...).

Иначе, аз съвсем пристрастно си харесвам повече корицата на Героя пред тази на Синът...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Zort

23 Ное 2016 23:10 23 Ное 2016 23:12 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Призвание герой 5 #117658
Хубава е, няма две мнения - особено пък в моите очи, "идеолога" на ориенталското фентъзи. :) А и чисто цветово си умирам по тези нюанси - макар при корицата на Отмъстител това да не свърши добре.

Само се чудя малко жената срещу кого размахва кинжала? (малко като въпроса "тоя Франкенщайн защо е убил горкото кученце" при корицата на брой 3)

23 Ное 2016 23:26
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Призвание герой 5 #117659

Ейдриън Уейн писа: писа:
Само се чудя малко жената срещу кого размахва кинжала? (малко като въпроса "тоя Франкенщайн защо е убил горкото кученце" при корицата на брой 3)
Е, сега, аз на теб ли да обяснявам - отговорът и на двата въпроса е "Купи си книгата за да разбереш" :cheer:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Лисичков, Cliff_Burton, Zort, ze BG, kiril_ps, nixata, comics_ross

24 Ное 2016 23:32
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Призвание герой 5 #117672
Поздрави за тоталната нова версия на Хуаранг и Кумихо - много приветствам такива решения , много произведения щяха да не ме дразнят ако авторите им се бяха постарали да ги ревизират. Главно заради това ще си купя сборника този път.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Leidrin

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Призвание герой 5
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg