• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо"

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
31 Дек 2016 11:43
alex_pet
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118551
Разказът за хуаранг е най-слабият в книгата. Стилът на разказване е приличен, но сюжетът не е умело развит. Особено края на разказа е остро слаб. Има и несъвършенства по играта от типа безкраен цикъл. Не бих го препоръчал особено с ангажиращия обем. Въпреки нехомогенността на на книгата, Призвание герой ми хареса доста. Разбирам че има и други части и вероятно ще си купя поне още една. Коя бихте ми препоръчали? Поздрави, Алекс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Leidrin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Дек 2016 11:50 31 Дек 2016 11:57 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118552
Благодаря ти Алекс.

Уважавам отрицателните мнения. Помагат ми да се подобрявам в бъдеще. Края не е добре развит, защото не е края на историята. Би ми било полезно обаче да разбера кое в сюжета не е добре развито. Както и безкрайните цикли. Специално в тази част хвърлихме доста усилия и ще се радвам да разбера какво сме пропуснали.

Иначе, бих ти препоръчал всеки един от броевете на Призвание Герой, но мисля, че ще ти бъде трудно да намериш брой 1 и 2.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

31 Дек 2016 22:30
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118558
Когато хуранга праща кмета да потушава пожара в къщата на убитата шаманка и отваряйки сейфа, следвайки язовеца, разбира за целта на кумихо да узурпира властта?

31 Дек 2016 22:36
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118559
Добре. Топло. Даже горещо. Обаче защо да следва язовеца?

01 Ян 2017 01:26
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118560
То сега по памет го карам, че не е тука книгата, но кода за сейфа нали беше язовец? Монаха нали му проговаряха духовете и казваха да следва язовеца.

01 Ян 2017 09:47
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118561
Да монаха ти дава наготово отговора. Задачата обаче е защо това е верния отговор?

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

01 Ян 2017 16:40
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118562
Хуаранг е шедьовър от ранга на Калоян и е мисля най-доброто от двете вълни!(само котарака и Калоян могат да се състезават с него) Заради Ледрин си заслужава да разширим още малко кръга на големите 6

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

01 Ян 2017 17:08
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118563
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Язовецът единствен от семейство "Порови" спи зимен сън, а лисицата не. Само те са животни от възможните избори и имат лица. А защо правилния отговор не е мъдрец, не знам. :)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

01 Ян 2017 22:05
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118570
Прочетох за първи път Хуарангът, ще пиша повече като го изиграя поне още веднъж и то на по-висока трудност. Страхотна история с много добра механика. Определено е много добро произведение и е топ за 2016-та.

02 Ян 2017 00:17 02 Ян 2017 00:38 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118573
Когато някой прочете за Хуаранг*, хората си представят гоблини десантчици** или пък рицарите на цветята появили се около едно хилядолетие по-късно Пра-Корея. За тази книга нямах предварителни очаквания тъй като я бях чел когато участва и спечели конкурса за книги-игри на форума. Какво се е подобрило или променило спрямо тогавашната версия ще представя по-долу.

По новата отвърдена оценка за книги игри:
Оформление
Илюстрациите, честно казано ми седят като предварителни скици. Някой от тях изглежда като да са правени цветни и после обърнати в сиво, което допълнително да ги е съсипало. Ако не е така, то някой от редакторите е трябвало да обуздае автора или художничката. Освен това ми седят твърде малко за огромния обем който е достигнало произведението, но пък това си е и до бюджет, ама все пак... В интерес на истината меча/катаната ми изглежда добре, както и лъка, но ако някой ми каже защо лък с и без тетива са с еднаква дължина или какво правят на една и съща илюстрация? Всъщност моля да ме поправите, но хуаранг***никъде не го видях да има лък в инвентара. Може би трябваше малко да го поизмъчите предпечатаря и да на реди някакви рамки с йероглифи по кюшетата подобно на Герой та да докара допълнителна атмосфера. Минало бешело.
Литература
Не знам дали строежа на пътища по фън шуй технология наистина е съществувала в древна Корея, ама това ме разсмя почти толкова колкото когато петия принц направи реверанс от гърба на камилата си при среща с пущиняк в началото на историята. Това по-скоро в градинката на редакторите де, не е като да не се е случвало да бъде публикувано, че динозаврите са бозайници.
Историята по същество не е мръднала особено спрямо оригинала, което е и добре и зле. Добре е, защото усетих нещо добре познато с приятния привкус на интересен свят несрещан до сега в книгите-игри било български или западни****. Лошото е..., че това вече съм го ял. Усеща се че обема е вдигнат значително и епизодите са раздути и обогатени, но някак не успях да се потопя в историята интересен свят, но дори с допълнителния обем ми липсва атмосфера, каквато имаше Люлката навремето. Или сегашното Жертвоприношение ако става на въпрос.
Игра
От към игра нещата значително са се подобрили или поне така ми изглежда. Има доста системни епизоди. Случките в началото на двата пътя са осезаемо раздвижени. Имам смътното чувство, че са се появили и нови локации в селото. Доколкото усещам има някаква полу-сюжетна полу-игрална линия свързана с кмета, но за разлика от Хотелът, това не е мистерия и просто не ми се занимаваше да я разплитам. Използването на уменията е силно нехомогенно#, а специално имунитет на отрови се ползва единствено ако си се много, ама много обибипал. Като прочетох че Ги Су е в пещерите си рекох, брех мааму, настинали е добавен алтернативен край в който момата оцелява? Да ама греда. Ако се върна на уменията, може пък и в мен да си е проблема, защото предпочитам да играя с тавирени## и съответно с легендарен късмет, рефлекс и самоконтрол не срещнах никакво предизвикателство, макар че харчих и пари и мана/ки. В интерес на истината 10 ки ми стигнаха точно понеже ползвах мета информация и се надявах тоя път да резна гръцмуня и на дъртата кумихо, ама пак греда - историята си е останала същата. Ама Торофиев си е прав: Който разчита на на мета информация да си сърба соджуто. Очаквах повече макар, че го очаквах повече от към сюжет. Та и затова съм толкова критичен. Ако книгата в този си вид бе участвала навремето в конкурса, вероятно бих я предпочел за свой фаворит пред Люлката тогава. Сега просто води с професионалната си игра.
Кефометър
Тука май трябваше да поместя предходния параграф. Де да знам искаше ми се да има някакви по стабилни разлики сюжетно (оцеляло момиче/победена баба демон...) Имаше и нещо като хумор ама хумор ли беше... Личната ми оценка по тоз показател е с половин звезда по-висока защото Светльо ме открехна за хуарангите, а такива образи не се срещат често под път и над път.

Оформление ★★☆☆☆ 2/5
Литература ★★★☆☆ 3/5
Игра ★★★★✯ 4,5/5
Кефометър ★★✯☆☆ 2,5(2)/5

*Елитен въздушен боец/рицар; някой който се носи, като откъснат черешов цвят подет от южния вятър, преди да се размаже на земята.
**Благодаря на Светльо за вдъхновението.
***Забележете че хуарангите се членуват когато са гоблини, но не и когато са корейци =)
****Пък и източни всъщност. И да ме прощавате, ама нинджите от тигъра имат толкова общо със източната култура колкото колкото първия Час пик.
#Поне по линията която минах аз
##От кололто на времето.
★☆✯

дописка: alex_pet имаш ЛС

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Ян 2017 01:41
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118574
Изиграх я и на ниво "Янгбанг", но точките и на "Хуаранг" щяха да ми стигнат. После поразгледах разклоненията, които не ми бяха попаднали. Наистина много работа и много добро произведение.
Сюжет - Ти си хуаранг (корейски рицар), та ти дават нелеката задача да отидеш в едно село и да вдигне проклятие от невинна девица :)
Първо имаш възможност да събереш информация, която би била полезна за мисията ти или да починеш и така да събереш енергия.
Следва път към селото - два варианта.
Абе, това куче ми излезе златно

Разследване в селото -тук има изключително много варианти и това прави преиграваемостта огромна.
В края на приключението трябва да помогнеш на момичето на база събраната информация.
Литературата е на ниво, за разлика от Спас аз не съм и очаквал мърдане от историята. Има някои неща, които е можело да се подобрят в отношение на създаването на свят и атмосфера, но и така е много добре.
Игровата механика - тук е много силно, като цяло ПГ5 залага много на играта, което много ми харесва :hello: ! Уменията не са равностойни, но това прави интересна играта. Пак казвам голяма преиграваемост има! Всичко е много изпипано, има доста епизоди, които проверяват, дали имаш дадена кодова дума и т.н., за да може да продължиш логично историята на една и съща локация в зависимост от предходно посетените. Силно много! Не се сещам за друго произведение в момента, което да е толкова добре издържано в този аспект!
Оформление - и на мен ми дойде малко постно от към илюстрации за този обем, но вероятно има причина. Спас добре се е изказал по темата - аз бих добавил, че ми липсва схема на селото с номера към епизод 200, но това е мое виждане :)
Удоволствие - обичам книги-ИГРИ, които залагат на играта, а Хуаранг е точно такава. Допълнително предимство е, че и историята е интересна, предоставена по-добър начин.
Харесва ми балансираността и разнообразието на ПГ5 - Петият принц е като стара класика, която те отпуска, Хотелът те кара да се потопиш в едно тягостно усещане, че нямаш време, за да разгадаеш мистерията, а Хуаранг и Кумихо те кара истински да се забавляваш в играта на това да минеш по най-добрия начин приключението.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Longshot, Leidrin

02 Ян 2017 11:17
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118575
Понеже изчетох коментарите след като написах ревюто се хванах да го поразцъкам допълнително:

Как да превъртих играта 7 епизода на ниво хуаранг

Взимаш самоконтрол на макс Късмет на мастър и рефлекс на спец.
1 отиваш да спиш и ставаш с 2 точки Издръжливост
2 хващаш късия път и прескачаш кавгите
3 отсвирваш монаха
4 направо отиваш при момата без да дуднеш за неща които не знаеш
5 като ти се натиска ползваш самоконтрол
6 ползваш рефлекс и късмет в съня
губиш 1 издръжливост и оставаш на 1 (тая загуба не ти мърда)
7 резваш и гръцмуня без да се мотаеш

Епизодите ката бройка са една идея повече от 7, ама в общи линии голяма част са проверки та просто минаваш през тях.

Моля Светльо или някой от редакторите да ме светне метаигрово за чии трупам точки познание, като единсвеното място където се ползват е ако се разприказвам да ме отровят по-лесно? Както се вижда то горния пример играта се минава на максимална трудност без нито една точка познание.

Опит за решаване на загадката на автора

Есента взима своя дан - череша
Солото заспива става тихо - лисица
Вали навънка дъжд - от стрели
Лицето ми се сбръчква остарявам - мъдрец

Има и нещо за треперене, ама въобще не мога да го свържа с язовец, та явно язовеца е вярното по метода на изключването.
Или поне аз така реших загадката.

Като цяло по-горе съм си казал какво ме е разочаровало и с риска да се самопохваля играта страда от проблема: Не наказвай добрия играч с пряк път. Минах я по почти описания по-горе начин, като изключим че проверех защо се карат, помотах се с монаха и се въртях из селото докато точките ми станаха 8. Тук е добре също да се провери дали няма някаква грешка, защото ако при 7 точки отидеш в кметството там одма си взимаш едни екстра +3 време.
Светльо значително е обагатил света на хуаранг и ако в началото бе дал повече време за подготовка (визирам в града), така че хората да се помотаят по епизодите и да се запознаят с него атмосферата щеше да е доста по-добра.
Наистина смятам, че историята би спечелила, ако се беше пораздвижила в края вместо да има един строго фиксиран финал.

пп. Оня мискинин кмета за чии си води личен дневник в които описва плана за заговор, пък и го държи на тезгяха!?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, Leidrin

02 Ян 2017 14:36
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118577
Я, да няма някаква грешка - епизод 135 изборите:
Ако имаш кодова дума "куишин" - 142
Ако нямаш нито една от горните две кодови думи ...
пропусната препратка или кодова дума или просто останало така...?

02 Ян 2017 17:07 02 Ян 2017 17:50 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118583
Здравейте,

Извинете за забавянето.

Благодаря ти Неделчо, но по моя оценка произведението е ОК, не бих го нарекъл шедьовър или дори отлично, ама може и да съм твърде самокритичен.

Благодаря и на останалите - радвам се че историята в този й вариант Ви е харесала повече. Тук изключвам Вилорп, естествено, на него не му е харесала особено нито в тоя, нито в предния вариант.

Относно загадката:

Допълнителна подсказка - отговора е В текста на стиха. Удивен съм че такъв майстор на книгоиграенето като Спас не е забелязал веднага толкова очевидно нещо, при все, че е набелязал толкова много други крайно неприятни и лишаващи от кеф недомислици и недостатъци.
Дописка - Не, moneww, не е грешка. Така си е на 135. Не е описано добре, но работи.

02 Ян 2017 17:49 02 Ян 2017 17:53 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118585
Към господин Спасимир Игнатов,

Скъпи Спасе!

Завистта не е добър съветник! Разбирам че може би си се почувствал кофти, че като качество, обем и оригиналност, забележи - оригиналност, Хуаранг -а ми е мноо по-добър от словоблудствата ти в "Да намериш Дракон", но какво да се прави...Винаги ще се намери някой по-добър от теб! (да не казвам почти всички с титлата автор тук са по-добри от теб). Предполагам че чувството е кофти. Е, издателю - живота е такъв - кофти. Особено за зеленокожи като теб.

Радвам се че си се сетил да ми благодариш за "вдъхновението". Три години по-късно. Но, както са казали гномите - по-добре късно от колкото по-късно. Вече хората като прочетат хуаранг ще се сещат за правилното произведение и правилния автор. Какво да се прави!

От цялото ти ревю оставам с впечатлението, че си прочел книгата, не просто с нежелание, а с неудоволствие. И си препускал търсейки начина как по-бързо да я свършиш. И, естествено си останал с правилните впечатления от нея. В света на Вилорп има един гений - Вилорп. И ние останалите драскачи се напъваме просто, за да потвърдим това изконно правило.

За твоя най-голяма изненада - в древна Корея има фън шуй - термина на корейски е пангсу-джири. Сега сети ли се? (тук Спас се плеска по челото и възкликва : Абе, верно бе! Така беше! ) И сигурно като виден изтоковед се сети че фън шуй в Китай и пангсу - джири в Корея съвсем не е само как да си подредим безполезните натурийки у нас, така че да изглеждат спешъл. Опа, това хумор ли беше?

Но кой съм аз да поучавам гений като теб, който може да роди сравнение от рода на "хуаранг (гоблин) в ролята на камикадзе, който се носи като откуснат черешов цвят по вятъра". Черешов цвят! Сигурно като си писал си забравил,че тия белите цветченца в Япония, и дърветата, на които толкова се кефят японците всъщност са вишни. При това такива, които не връзват.
А може би това е бил опит за хумор, който май не съм разбрал.

Всъщност, Спасе - хуморът ми е мнооо по-добър от хумора ти. Знаеш ли защо - защото, за да пишеш смешно, няма нужда да се правиш на смешник, нито да пишеш безкрайни описания и сравнения, в несвършващи изречения, в които не казваш нищо особено, освен пределно очевидната и очеизвадна цел да се опиташ да си смешен, защото това е всичко друго, но не и смешно, но може би това е валидно само за света, вкойто живеят другите, а не в твоя, защото там, твоят гении на хумора и иронията няма равен и това, че някой друг се опитва да пише смешно, означава, че той - пишещия друг - е смешен в опитите си и просто потвърждава гореизказаното изконно правило.

Защо да събираш точки познание? Пише го в правилата, но ти си над тея неща.

С риск да се повторя - недоумявам Велики КнигоИграчо как все още не си видял очеизваден трик като тоя в загадката при кмета. От друга страна - радвам се, че поне с нещо съм те изненадал.

Да ти дам един съвет - не чети повече за света на моя хуаранг (който е по-добър от твоите жалки зеленокожи прилични на автора си - не збравяй - по-добър е!). Ще продължиш да се разочароваш. Следващите истории ще са все така по-добри от твоята, играта в тях също. И само ще си разваляш кефа.

Направо се чудя на редакторския екип как след брой 2 на Призвание Герой не са прекръстили изданието на Призвание Полугерой.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Mindcrime
    • Today 04:51
    • Флууд (5573 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 17:47
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Yesterday 13:51

За контакти