• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо"

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
02 Ян 2017 17:57
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118587
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Спасе, ако получиш на ЛС снимка с юмруци, да се похвалиш! :silly: :silly: :silly: :silly: :lol: :lol: :lol:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Ян 2017 18:10
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118588

nixata писа: писа:
Спасе, ако получиш на ЛС снимка с юмруци, да се похвалиш! :silly: :silly: :silly: :silly: :lol: :lol: :lol:

Той го размаза и без юмруци. :)

1:0 за Лей (корейския хуаранг)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Leidrin

02 Ян 2017 18:16
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118590
Ъх. Едно време имаше едно руско 'мултфилмче' (така викахме на cartoons едно време), с Котарака Леополд, който повтаряше мантрата "Ребята, давайте жить дружно!". То се видяло, че тука няма как, ама да помоля превантивно да опазим темата чиста от словесни престрелки и съсредоточена върху ревютата.

@ Вилорп: Спасе, браво, че си открил "шорткът" - тва сигурно трябваше да го сложим като 'ачийвмънт' (до едно време имаше идея за такива и/или Оценка; накрая предочетохме да се спрем на различни 'трудности'). Иначе, "Хуаранг' предлага минимум десетки възможни комбинации за избор на Умения, техните нива и изигравенето - аз лично не намирам че в случая "наказваме добрия играч с пряк път", а по-скоро даваме оптимален път, който (статистически) ще бъде открит едва след няколко преигравания (освен ако след първото успешно минаване играчът не почне просто да чете по 'трипръстата система' защото сам си е поставил предизивкателството да изчисли оптималния път - което за нас отново би следвало да е приятно време прекарано с книгата, не по-различно от това два часа да търсиш решението на някое сложно судоку, и е абсолютно ОК; аз така гоних Медалите в 'Герои" и това ни най-малко не намали удоволствието ми от книгата. Пак признавам - може би трябваше наистина НИЕ да обявим някакъв 'медал' за оптимално минаване, но поздравления за който го е открил сам). Да, съществува вероятност някой играч да налучка оптималното минаване от първия път, но 1) тя е пренебрежима и 2) така ще изпусне много детайли от историята, което в крайна сметка пак би поощрило преиграване. Предполагам че опира до жизнена философия, но за някои хора пътят е по-важен от крайната дестинация.

Иначе, и аз съм изумен че досега никой не се е усетил з загадката при кмета - правилният отговор наистина е доста завоалиран, но за всеки който чете внимателно, би следвало да има един очевиден отговор, който в крайна сметка се оказва грешен. Трябваше да обявим медал и за това :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Anardil, Leidrin

02 Ян 2017 18:55
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118592
Добро-лошо, всеки има право на мнение. И аз бих ви посъветвал да не превръщате темата в личен спор, а да я върнем към конкретиката B).

В тази връзка, на мен наистина ми е любопитно как книгата може да бъде "превъртяна" в 7 епизода. Отворих книгата, следвайки пътя, описан от Вилорп, и стана следното:

На епизод 1 решавам, че ще почивам, и отивам на епизод 20 (един епизод).
От епизод 20 имам преход към епизод 21 (два епизода).
На епизод 21 избирам късия път (три епизода).
На епизод 40 решавам, че ще прескоча кавгата. (4 епизода)
От епизод 42 продължавам на епизод 55. (5 епизода)
Тук нямам абсолютно никаква представа как да "отсвиря монаха", предвид факта, че изобщо не сме предвидили подобен избор, но понеже силните ми умения не са от изброените, отивам на епизод 75. (6 епизода)
От епизод 75 отивам на епизод 68. (7 епизода)
На епизод 68 си говоря с монаха.

Дотук епизодите вече са 8, нито един от тях не е разпределителен, а аз имам още няколко епизода, докато въобще стигна до селото.

В тази връзка, educated guess-а ми е, че дори най-прекият път е едно 30-ина епизода, което не е баш 7 :cheer:.

02 Ян 2017 19:16 02 Ян 2017 19:20 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118594
Където са седем там са и 30. Ако бях видял конкретика, бих отговарял конкретно. Само дето на въпроси от рода на "за чий са ти точки познание", "ако ида при кмета на 7 точки време" (което няма как да стане поне по правилата които имам пред себе си и които помня - там се казва че трябва да идеш при кмета преди да си направил 5 точки време) и "защо кмета държи тайни документи по бюрото си" - сякаш всеки може да влезе в кабинета му и да си рови колкото ще, ми е малко трудно да отговоря сериозно. Или да приема сериозно.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

02 Ян 2017 20:12 02 Ян 2017 20:13 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1098
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118602
Дописка: Империята отвръща на удара

Конкретика:
Главния птъ криволичеше и заобикаляше за да е в хармания с природата на фън шуй.
Единствено красотата на зелената природа успяваше да разсее скучното пътешествие. За съжаление, обаче той беше изучавал фън-шуй и можеше с точност да отгатне къде и в коя посока ще завие пътя.

С риск да се повторя - недоумявам как все още не си видял очеизваден въпрос. Корейците наистина ли са строели пътищата си така че да са в хармония с природата вместо да са лесни за строеж, удобни, бързи и да не попадат в свлачишни райони?

Използването на Познание
Използва се на две места* - за да увеличиш умение и за да се прибибипаш жестоко при проверка в текста.
Щаба по системни проверки добута 24 Познание за играта, но в правилата е казано че може да са и 30. Би ли разписал, може и в спойлер, как се достигат стойности над 30?
Има ли друго проверка за познание освен тази на „вечерята”?

За Юри. Както съм писал: „Епизодите ката бройка са една идея повече от 7,”
Моля извади от сметките директните препратки, а също и монаха който няма как да прескочиш** и който не ти дава нищо съществено. Прескачаш „изборите”, които не те вълнуват в твоето бързо преврътане. Всъщност еиднствено важно е да си вземеш трите умения и да се наспиш, за да получиш допълнителна точка или иначе казано:
1. Спане +1 живот
2. Пристигане
3. Самообладание за да не пиеш
4. Ползваш другите 2 умения -3Ки -1живот
5. Резваш гръцмуня
Ето че може и в само пет епизода/стъпки.

Пешо, жалко че постиженията са отпаднали от играта, ако ги пазите може да ги публикувате като допълнителни материали и така хората да разлистят книжката повече от веднъж. А колкото до пренебрежимо малките шансове, ще отговоря с цитат: „Шанс едно на милион се сбъдва в девет от десет случая!” В случая от 11 души писали коментари за книгата един го е нацелил прекия път =)))))))
Следват окровенни заяждания, та ще помоля тия които не обичат сеирите да не чата надолу!

Е, браво бре! Бива ли така! Сеирджии недни =Р
Светльо, започвам да те оборвам по точки:
1***. В света на Вилорп има един гений - Вилорп.
- първа грешка - не само в света на Вилорп
- втора грешка - трима сме (Аз, Вилорп и Уейн)
2. За твоя най-голяма изненада - в древна Корея има фън шуй
- въобще не ме изненадва това, даже се обзалагам, че имат нещо като оригами или онова с реденето на цветята за което не се сещам в момента.
- погледни началото на конкретиката и не следвай примена на колегата то първата звездичка =)
3. Черешов цвят! Сигурно като си писал си забравил,че тия белите цветченца в Япония, и дърветата, на които толкова се кефят японците всъщност са вишни. При това такива, които не връзват.
- Всъщност японците са копирали притчите за черешовия цвят и красотата му, от гоблините живяли столетия преди тях, но просто не им се занимавало след като се полюбуват на цветчетата после и да берат черешите, та затова селектирали вишни които, както сам се изрази, не връзват =)
4. Знаеш ли защо - защото, за да пишеш смешно, няма нужда да се правиш на смешник, нито да пишеш безкрайни описания и сравнения, в несвършващи изречения, в които не казваш нищо особено, освен пределно очевидната и очеизвадна цел да се опиташ да си смешен, защото това е всичко друго, но не и смешно, но може би това е валидно само за света, вкойто живеят другите, а не в твоя, защото там, твоят гении на хумора и иронията няма равен и това, че някой друг се опитва да пише смешно, означава, че той - пишещия друг - е смешен в опитите си и просто потвърждава гореизказаното изконно правило.
- въпрос за наблюдателните: Колко изречениия има горе?
- хуморът е специфична материя, някой се смеят на пръдни, други пък се смеят на един най-обикновен адрес: ул. „Екзарх Йосиф“ 59, а трети на един анй обикновен цитат поставан в конкретен контекст =)
5. не чети повече за света на моя хуаранг (който е по-добър от твоите жалки зеленокожи прилични на автора си - не збравяй - по-добър е!).
- ей това си е чудесна проба литературен стил подходящ за Лазарус
6. Какво казала голямата мечка на хуаратна?
- Хам! Да беше погледнал на ляво.

*Да за разлика от Ж. аз чета какво пише
**Истина си е истина
***Има голяма вероятност цитатите и отговорите да са извадени от конкетста или да са просто спукулации, а не цитати. Всъщност както казва един друг литературен гении: Всички прилики с действителни лица и събития са случайни, а тия дето не са случайни са измислени. - УЗНВ

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

02 Ян 2017 20:18
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118603
Абе, всичко хубаво, ама мисля да го чета това произведение, тъй че малко се поспрете със спойлерите. :unsure:

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

02 Ян 2017 20:31
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118607

Лисичков писа: писа:
Абе, всичко хубаво, ама мисля да го чета това произведение, тъй че малко се поспрете със спойлерите. :unsure:

А ти какво правиш тук. Мърш да четеш!!!

Избери своето приключение

02 Ян 2017 21:51 02 Ян 2017 23:37 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118610
Гнома си е гном!
Та ако ще да е гном-самурай.

Зеленокожи - ти по принцип си в недоумение. Само дето в това си състояние не си видял отговора ми на въпроса ти. Първо се образовай що е то фън шуй и какво е влиянието му в източноазиатската култура, а после коментирай. Естествено, че са строяли пътищата, къщите си, селата си, та даже и градовете си, за да са в хармония с природата. Именно за да избегнат свлачища, наводнения, пожари и прочее. Хеле пък да не обидят някое божество или полубожество. Това не означава непременно най-краткия или най-късия път. Но означава най-сигурния.

Познание не се проверява само на вечерята. Нъцки!

Как да ги добуташ до 30? Няма да ти кажа! Нали си много добър - открий сам. Току виж, освен най-късия си открил и най-дългия път през играта.

Разкри ли загадката?

Не, нали?

Както казах - Хуаранг-а ми е мноо по-добър от словоблудствията ти, черешов цвят такъв, зеленикав!

Колкото по-бързо свикнеш с тая истина, толкова по-леко ще ти бъде.

02 Ян 2017 22:16
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118612
Интересне Факт: Вейдър гледал Рог едно или Едно раг, там както се казва и възкликнал: Бах, Йода как ми напомня на хуаранг.

Моля спрете да докладвате постовете на Светльо!* Неделчо, това се отнася и за моите постове!
Той е автор и има някакво право да се засегне, ако някой не харесва творението му!
Не Ж. под гном не виза Пешката и Зеленокож не се отнася за Тано, въпреки цветовото съвпадение.
Така че или решете очезвадната загадка, която според Пешо била завоалирана или спрете да пишете, най-вече на мен на лични!
Благодаря за вниманието!

леля вики: Фън Шуй, също и като Фън Шуей е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Ци, това е система на естетиката за подобряване на личния живот с положителна Ци енергия.

*ако има такива доклади

Цвят за модериране

02 Ян 2017 22:27
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118613
Хуаранг-а ми е мноо по-добър от графоманщината ти!

02 Ян 2017 23:38
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 590
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118622
Боже какви глупости се пишат тук - а мен ме критикуват в графомащина.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Leidrin

03 Ян 2017 09:37
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118627
Аз имам един приятелски съвет към Светльо – преразгледай начина, по който реагираш и отговаряш на критиката. Адски погрешно е да пишеш лични нападки. Ако в съответното ревю има чак толкова погрешни твърдения, то обори ги с аргументи, но без ad hominem и заяждания. В първият ти отговор имаше към 20% по темата и 80% лични нападки.

Произведението ти се приема много добре. Респективно се превръщаш в един от авторите, на които се възлагат големи надежди за в бъдеще. Комуникацията с читателите според мен е много важна. А ти имаш и нагледния пример как един от „класическите“ автори, който повечето от нас харесваха и уважаваха успя за сравнително кратък период да се превърне в обект на подигравка заради неадекватното си поведение.

Ако не се познаваме и реша да „гугълна“ твоето произведение, тъй като поради някаква причина ме е заинтригувало, то повярвай ми, че написаното от теб на тази и предходната страница ще ми направи много лошо впечатление. И не бих си взел и прочел книгата... Наскоро имаше подобен случай с една хорър антология. Ако ти се занимава прегледай тази тема, в която има линк и към първоизточника на „драмата“:
www.knigi-igri.bg/forums/literature/5060...razkazi?limitstart=0
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Cliff_Burton, Leidrin, Opk

03 Ян 2017 10:21 03 Ян 2017 10:25 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118629
Всъщност "спора" ни с Вилорп е в рамките на шегата. От страни може би не изглежда май точно така. Вярвам (знам), че голяма част от мненията му са шеговито преекспонирани, но това си е Спас. В същото време се познаваме отдавна с него и затова си позволих да му отговоря "в тон". Не бих реагирал така на непознат човек или критик. Вярвам (знам), че не съм го засегнал - ако не е така - извини ме Вилорп. Аз със сигурност не съм се засегнал от неговите словоизлияния. Той си е многословен по принцип.
Това не означава, че не е прав за някои от посочените неща. Произведението не е перфектно. Като автор го знам най-добре. След време мога да ви споделя доста неща, които можеха да станат по-добре, а не станаха по една или друга причина.
Но иначе "хуаранг-а ми е мноо по-добър от зеленокожите ти!"

03 Ян 2017 10:56
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Ревюта и коментари на "Хуаранг и Кумихо" #118633
Ц ц ц, съсипваш съспенза с тия признания бре Светльо! Иначе као прецениш мога да вкарам „в тон”-а в някакъв споляр, за да не се заблуди някой че нападаш беззащитните читатели =)
Хуарангата ти може да е по-добър от някой зеленокож, ама като си отворко играй със Сърт на домино =Р

Цвят за модериране

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (31 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от kartacha
    • Today 22:51
    • Февруарска форумна среща - да се преброим. (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Вилорп
    • Today 14:18
    • Кой какво слуша в момента (997 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Yesterday 19:33

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg