Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
при ПГ 3 си помислих, че това е вълк (заради гората) ...
Напълно споделям това мнение, така че можеш да разчиташ, че за в бъдеще ще натискам в тази посока - дали авторът ще 'кандиса' обаче е друг въпрос, а за мен финалното решение трябва да си е негов прерогатив.Продължавам да недолюбвам кодовите числа на мястото на кодови думи - по ред причини, които вече съм споменавал.
В първото изречение на епизод 1 чета "Проправяш си път през множеството, като умишлено не слизаш от камилата." След думата "множество" обиклновено се уточнява множество от какво имаме. Множеството хора? Множество камили? Мечета? Да кажеш "Преправяш си път през множеството" е като да кажеш "Преправяш си път през многото", "Преправяш си път през голямото количество" или "Проправяш си път през съвкупността".
Доживях и това някой да направи ревю на ревютата ми.Мисля, че ако shin изчисти и подобри ревютата си по тези 5 точки, то тогава неговите "ревюта" ще станат ревюта.
Шин ме загуби още с началния абзац на ревюто си. Когато ревюиращият не знае, че "множество" се използва и като синоним на "тълпа", критиките към автора, който не познавал точното значение на някои думи, меко казано губят своята тежест.
Не за пръв път ми се дава подобен аргумент в отговор на критика от моя страна. Не го разбирам. Как това, че произведението е таргетирано към детска аудитория е причина, да се правят компромиси с качеството му? За мен логиката би трябвало да е точно обратната. Текстове като тези в Петия принц са вредни за децата, защото това, че са официално отпечатани в книжно тяло вероятно ги легитимира в техните очи най-малкото като приемливи, а те не са. И когато утре учителят на едно такова хлапе му направи забележка за неуместно употребена дума или израз, то вече ще е въоръжено с аргумента "Ама аз го видях написано така в една книга!"Шин, напълно си прав в крайния извод - това произведение няма особени литературни претенции и голяма стойност. Така е. Не забравяй обаче неговия надслов: книга-игра. Нещо, което си струваше да четем, когато бяхме доста по-млади. Нещо, което накара доста хора (подозирам и теб като реципиент) да подържат книга в ръце за по-дълго време. Привърженик съм на носталгичната нотка в новата вълна и смятам, че това си е все пак (и трябва да остане) детска литература. Или поне - за нас в момента - хоби.
Но тъй като ти се зарече да не четеш нищо повече на т.нар. "същия автор", аз ще си позволя да те помоля да се напънеш за последен път (от теб да мине) и да хвърлиш един поглед на настоящото писание по-долу. Твърдението на Гьоте, което съм разгледал преди около десетина години, важи за всички нас. Защо - оставям на теб да премислиш.
Няма да крия, че пространните ти разсъждения върху казаното от Гьоте ме отегчиха до смърт, но реших да откликна на молбата ти (от мен да мине) да направя последен напън, да прочета нещо твое и честно казано съжалих. Положих страшни усилия да прочета написаното докрай само и единствен защото се надявах, че някъде в цялата тази стена от текст ще открия отговор на въпроса, защо по дяволите ми го предлагаш като отговор на ревюто ми? Може би трябваше да открия себе си в някой от описаните модели на поведение? Ако това е била идеята, то тогава не, не успях да се открия никъде в този текст. Няма да се захващам и с критика на самия текст, тъй като трябва да жертвам половината си ден, но не мисля че в цялото нещо има и един абзац, с който да мога да се съглася. Някой ден можем да седнем на по бира и да го обсъдим, ако проявяваш любопитство, но в текстов вид ще ми отнеме твърде много време.Извинявай отново, ако не покривам някои високи изисквания. Не е нарочно, просто толкова си мога в тази сфера на писането.
Мисля че аргументираната критика, независимо колко сурова е, би могла да е от полза за всеки автор, който реши да се възползва от нея. Стига разбира се и да е адекватна, каквато надявам се, че поне донякъде е моята. Старая се да давам такава обратна връзка на авторите, каквато бих се радвал да получавам, ако съм автор на произведение.Поздравявам те за желанието да посочиш какво те е издразнило и какво смяташ за недопустимо да се представя пред читателите във вид на книга. Мисля, че след като си си направил труда да го напишеш, заслужава уважение.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas