• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Рандеву

Рандеву

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
06 Дек 2017 09:18
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Рандеву #125714
Пръв!

Много силно. Честно казано - най-интересната книга която съм чел като книга-игра! :hello:
Опитах се да открия нещо конкретно, от което автора е черпил вдъхновение - освен че открих доста великденски яйца, историята еднакво ми напомни на Луна, Конкуест-2, до някъде Пандорум, но не приличаше напълно на нищо конкретно - което я прави оригинална, а това само по себе си е много!

Естествено, първия прочит беше неуспешен (основно защото не успях да видя очевидното). На втория прочит ми се изясни и пълната последователност на събитията.

Няма смисъл да се спойлва, и без това разказа е относително кратък - всички ще се запознаят. Първо мислех да се заям за заека, ама в тази история реално има някаква роля. Не разбрах само едно - защо "Убий" а не "Спри" например... Може би за да не остане място за свободни интерпретации?...

Ще пусна и още една тема, но тя вече ще има спойлери - да видим колко от нас ще се включат успешно! :P

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Дек 2017 15:23
Away
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Рандеву #125931
Рандеву ме грабна със своята хаотичност, за която си има причина! Събуждаш се на космически кораб и си пред умирачка, но...за история само в 79 епизода! е страхотно развита както като сюжет, така и като игра. Мрачна космическа мистерия :hello:

26 Дек 2017 13:17
Спарки
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Рандеву #125954
ВНИМАНИЕ спойлери :

Ами значи като стигнах на епизод 62 ....

там има един момент кадето те одвежда , на едно място , кадето пише в зависмост от кой ден е

да умножим по 2 и да добажим месеца и зборът е равен на епизода на който трябва да отидем ...

и аз понеже го четох вчера тоя разказ , и бесхе 25.12.2017 .... 25 х 2 = 50 + 12 = 62 ....

и пак ме отведе на същия епизод 62 ....

после видях примера и отидох на 42 ....

там ми се обесниха някой неща ...

но аз за датата на чернобил го подозирах ....

иначе хубаво беше но се обърках .... и ся съм от начало ....

26 Дек 2017 22:04
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Рандеву #125972
"Рандеву" е може би най-свежата и нестадартна книга-игра тази година. Определено в 79 епизода Торо е успял да направи интересна и провокативна игра. С удоволствие я препрочетох. Въпреки че бях играл конкурсната версия, сега едвам минах с 4 точки Осъзнатост. А иначе за самият разказ трудно може да се коментира без да се спойлне, така че стига толкова... :hello:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

30 Дек 2017 23:53
Away
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Рандеву #126023
Рандеву качено и свободно в читанка - chitanka.info/text/38493-randevu
Следните потребител(и) изказаха благодарност: morphy

05 Ян 2018 12:24
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Рандеву #126076
Много интересен разказ-игра. За съжаление от коментарът на потребител получих ключов спойлер, който леко ми развали удоволствието от прочитането :angry: Специално за "Рандеву" е важно да се въздържате от каквито и да било подсказки.

Торо е доказал, че в по-малко от 80 епизода може да напише интерактивно произведение, което да е интересно и да дава стимул за преиграване. Адмирации, че е успял да го направи за 3 безсънни нощи, което си е в най-добрите традиции на Майндкрайм. Всъщност виждам много прилики с това, което ММ правеше през "Първата вълна" - иновативен за книгите-игри сюжет, логични избори, нововъведения, даване на стимул за препрочитане и подобряване на постиженията,
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
скрити епизоди
.

Трите илюстрации не са лоши, но не са и нещо впечатляващо. Всъщност запомнящото се е, че за първи път в книга-игра има изобразена еротична сцена. Това дори няма да го слагам със спойлер таг, тъй като всеки читател неминуемо ще я забележи ;)

Не може да се напише много за произведението без да се издадат ключови моменти. Единствената препоръка, която все пак ще дам, е да се чете внимателно, тъй като много от малките наглед детайли всъщност са от значение.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Pe6ka_S_Mnenie, Mindcrime

05 Ян 2018 22:20
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Рандеву #126082

comics_ross писа: писа:
Много интересен разказ-игра. За съжаление от коментарът на потребител получих ключов спойлер, който леко ми развали удоволствието от прочитането :angry: Специално за "Рандеву" е важно да се въздържате от каквито и да било подсказки.

Торо е доказал, че в по-малко от 80 епизода може да напише интерактивно произведение, което да е интересно и да дава стимул за преиграване. Адмирации, че е успял да го направи за 3 безсънни нощи, което си е в най-добрите традиции на Майндкрайм. Всъщност виждам много прилики с това, което ММ правеше през "Първата вълна" - иновативен за книгите-игри сюжет, логични избори, нововъведения, даване на стимул за препрочитане и подобряване на постиженията,
скрити епизоди
.

Трите илюстрации не са лоши, но не са и нещо впечатляващо. Всъщност запомнящото се е, че за първи път в книга-игра има изобразена еротична сцена. Това дори няма да го слагам със спойлер таг, тъй като всеки читател неминуемо ще я забележи ;)

Не може да се напише много за произведението без да се издадат ключови моменти. Единствената препоръка, която все пак ще дам, е да се чете внимателно, тъй като много от малките наглед детайли всъщност са от значение.

Дявол ме зел, дано не съм аз този читател... Ама не вярвам, наличието на заек казва само едно - че някой "може да свърши работа", нищо повече...

И, само аз ли не съм го намерил тоя таен епизод?!!? :ohmy: :huh: :dry:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

06 Ян 2018 11:13
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Рандеву #126086
Pe6ka_S_Mnenie -> Ето тук:

Тайният епизод е номер 42 - по аналогия на известно фантастично произведение. Там обаче се съобщава за общо 6 епизода, до които няма директни препратки. Не знам обаче какво се разбира под "директни" препратки ....

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

06 Ян 2018 13:47
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Рандеву #126087

Efix7 писа: писа:
Тайният епизод е номер 42 - по аналогия на известно фантастично произведение. Там обаче се съобщава за общо 6 епизода, до които няма директни препратки. Не знам обаче какво се разбира под "директни" препратки ....
Да ти е написано в текста (указанията, по-точно) черно на бяло: иди на еп.100, например.

Секс сцената + кода + датата + отговорът на всичко = 4 епизода общо. Ако приемем, че и до еп.1 няма директна препратка, остава (поне) един много скрит, който ми е убягнал или не си го спомням в момента.

Не знам... колкото и да е тънка "Рандеву", работата при нея си е дебела. :hello: В тази връзка, може би последните мнения трябва да се преместят в темата с яйцата, за да няма и други като comics_ross
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

27 Ян 2018 15:47 27 Ян 2018 15:49 от psicho_lg.
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Рандеву #126355
Хмм понеже разказа е на Торо подходих с големи очаквания и ... останах тотално разочарован. Тръгнах добре, събирах и точки осъзнатост , боцнах мацката два пъти/ боже два ли един ли обърках се в тая книга/ и се набих на епизод 54/май той беше/. Умрях, разкостих играта до там и пак нищо не разбрах. Ако не бях прочел подсказките в другата тема никога нямаше да разбера как се продължава нататък. Може би съм тъп не знам, а може бие задължително да съм гледал Мементо или там каквото беше.... Веднага след,като минах нататък ми казаха , ако помниш кода премини нататък, ако не умираш. Е не го помнех, като се съмнявам, че въобще някой изиграл играта го е запомнил. Прелистих назад разбира се и продължих.После умрях още веднъж , когато трябваше да разбивам кораба. След смъртите по принцип продължавам нататък, с получените преди това точки, така,че може да се каже, че от първияпът събрах 7 точки, това не ме затрудни, може би съм имал и късмет. Като история не ме грабна , тъкмо осъзнах, какво става и то все,че свърши.
В заключение бих препоръчал на Торо да прочете материала за това , как се пише книга-игра в списанието и по конкретно часта, как не се пише. Тотално съм разочарован. И преди съм казвал, че Торо и Сикамор са ми любимите автори от новата вълна, достойни да се наредят с ред големите на първата. Надявам се повече да не пише подобни неща.
ПП. Аи тва с Бети и Мила и досега не го разбирам

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

27 Ян 2018 16:32
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Рандеву #126356

psicho_lg писа: писа:
ХМоже би съм тъп не знам, ...

:whistle:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

27 Ян 2018 23:44
thefamine's Avatar
thefamine
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Рандеву #126360
Страхотна книга-игра. Ако я оценявам по десетобалната скала ще е 9,(9). Единственият според мен недостатък е трудното преминаване през един епизод който гласеше нещо такова - имаш ли 4 точки осъзнатост, ако да супер ако ли не умираш. Тези 4 точки са доста трудно постижими, ако не загрееш какво се случва, което е голям проблем за изиграването на играта от първият път. Иначе всичко останало е много добро има страшно много подсказки, за успеното разиграване. Не я препоръчвам за честни играчи с лабилна психика :D :D :D .

Тук си слагам номерът , ако някой иска да се свърже с мен :D 0895242372
Ето и Ф.Б. www.facebook.com/profile.php?id=100001520000211 (Ивайло Миланов)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

27 Мар 2018 01:41
vertigo13
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Рандеву #127217
Сборника си го взех по Коледа мисля ( в първите дни като го пуснахте на легасиъфкрея), но тъй като малко преди това си взех плейстейшън, малко се забавих с прочитането... И вчера най-накрая завърших първите 2 истории в сборника, и тъй като тази ми хареса доста, реших за нея да пиша...
... Та фен съм на 2 основни жанра - исторически и фентъзи/фантастика (приятелката ми все ми повтаря, че съм скарам с реалността, но това е друга тема) и дори миналата седмица прекарах безсънни нощи в прочитането на третата книга от Архива на Светлината на бурята и още ми беше прясно усещането от удоволствието, което ми остави накрая. Взех че реших да си го удължа още малко (удоволствието) и подхванах сборника. Редно е да си призная, че скоро не съм идвал на форума, не съм чел или писал нищо от може би половин до една година и не знаех нищо за нито един от разказите. Краси отново се е представила на ниво и зимната й нощ ме прекара през някой от епизодите на Досиетата Х, когато бяха интересни :)
След това започнах Рандеву, защото видях, че е кратка и макар, че бях изморен, реших да се пробвам да я мина набързо преди да си легна - все пак по картинките изглеждаше да е фантастика. Първият ден от историята мина и вторият като започна със същата дума - Събуждам се, ми даде жокера, че историята не се развива по нормалния начин. След това вече знаех за какво да се оглеждам и беше лесно да си навържа нещата и да си събера 7 точки осъзнатост, малко да се замисля върху въпроса какво според мен се случва (предложеното от автора обяснение за ''феномена'' не беше точно както си обяснявах аз, но беше най-близкото) и като цяло да завърша книгата успешно и дори да ми даде 'sense of pride and accomplishment' :silly:

Хареса ми историята, браво, Торо, чакам следващата, гласувам с 2 ръце за повече фантастика в книгите игри ( това което прави Никсата с Хиперкосмос е супер и там чакам с нетърпение следващата книга )!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Mindcrime, nixata, Longshot, Krassy

04 Ян 2021 20:56
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 292
Рандеву #137113

На сайта на руската КИ общност "Рандеву" спечели първо място в цели две категории на ежегодните им награди:
"книга-игра на годината"
и "най-добър сюжет" .

Ето линк към финалните резултати

Гласуването тази година се е провело по малко по-различен начин от досегашния - победителите са определени от жури, състоящо се от петима членове, които са избрани с гласуване от цялата общност измежду тези, които са подали заявка да участват в журито.

Ето че след като през 2017 г. "Рандеву" бе изпреварено на финалната права от руската фантастика "Катарзис", сега успя да спечели пред своите събратя в Русия. Честито на победителя и благодарности на братушките!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, tonystarks, Ал Торо, ringlas, gbm, Shin, ze BG, nixata, kolender, Monevwww, George-AL, the_arsonist, lordbulb, Скальд, Stayfun, Tralalaiko

04 Ян 2021 23:34
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Рандеву #137116
Евала, честито, заслужено! За мен това е най-добрата книга-игра изобщо.
И добре казано от Арлекин :)
Аз бих го казал така: След като ние не си го оценихме достатъчно, чужденците решиха да го направят...

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Скальд, Stayfun

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Рандеву
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg