Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Епизод 73 е съвсем кратък и в него героят си мисли, че няма смисъл да прави нещо, понеже вече знае какво ще направи Бети в бъдещето. Литературният текст може да бъде пренебрегнат, понеже става дума за кратък размисъл на героя
Нямам книгата в момента за да проверя какво от епизод 73 сочи, че не се създава паралелна реалност, но да приемем че е така. Тогава би трябвало с промяната на миналото да се промени и бъдещето. От това следва, че никога няма да е съществувал проблем, камо ли да има нужда да се издига паметник на някого. Не мога да си представя друго положение, след като ние читателите влизаме в ролята на външен наблюдателВиж епизод 73. Там биваш награден с 1 точка Осъзнатост, което за мен е категорично заявление от автора, че връщането в миналото не създава паралелна вселена, в която всичко протича по различен начин. Като че ли това е единственото що-годе категорично заявление, от което Торо не може да се измъкне лесно.
Да, това не го разбирам и аз. Ако се следва тази логика, то значи няма и смисъл героят да се опитва да я взриви, преди да се е качила на кораба, защото знае, че е успяла да се скачи.Епизод 73 е съвсем кратък и в него героят си мисли, че няма смисъл да прави нещо, понеже вече знае какво ще направи Бети в бъдещето. Литературният текст може да бъде пренебрегнат, понеже става дума за кратък размисъл на героя
Но не ми става ясно как приемам за предопределено какво ще направи Бети утре, и продължавам да се надявам да променя това, което ще направи след 2-3 дни - да напусне кораба и да отлети към Мъск.]
Не знам за грамотността, но със сигурност трябва да приемем, че дори половината от запалените читатели на книгите-игри нямат идея какво е "42". Това прави насочването към 29 по-необходимо, понеже когато човек бъде насочен към идеята за скрити епизоди, ще намери и епизода, в който Торо се обяснява кое как и защо така.
Мисля, че бъркаш 29 с 66. Тук става дума за илюстрацията, която се намира вляво от целия епизод 28 и половината от 29, за това как да разбереш какво означава звездичката на 13.
Не знам за грамотността, но със сигурност трябва да приемем, че дори половината от запалените читатели на книгите-игри нямат идея какво е "42". Това прави насочването към 29 по-необходимо, понеже когато човек бъде насочен към идеята за скрити епизоди, ще намери и епизода, в който Торо се обяснява кое как и защо така.
Всъщност дори не е необходимо читателят да знае за "42". Торо оставя друг жокер към епизод 42 - когато обяснява как се изчислява на кой епизод да отидеш, той дава пример с дата 20 февруари.
Това не го разбирам. Мисля, че няма никакви жокери към епизод 42, освен ако в някоя предишна книга не е пак този епизода с авторови думи.Торо оставя друг жокер към епизод 42 - когато обяснява как се изчислява на кой епизод да отидеш, той дава пример с дата 20 февруари.
Не виждам логика в това твърдение, освен ако не казваш, че загадката е прекалено сложна и съвсем малко хора могат да я решат.Най-вероятно е да стигнеш до 42 преди да отидеш на 66.
Това не го разбирам. Мисля, че няма никакви жокери към епизод 42, освен ако в някоя предишна книга не е пак този епизода с авторови думи.
В ходенето до епизоди 26 и 66 има логика с малко сметки, за отиване до 64 трябва да си добър в сметките и да си обърнал внимание на кои епизоди се будиш, докато в ходенето до 29 и 42 няма кой знае каква логика.
Да, загрях и затова си редактирах горното мнение. Но на мен изобщо не ми хрумна да проверя епизода, а много добре знам какво е 42 (за човек като мен би трябвало да е мега-яко подсказване). Вероятно е някаква праволинейност в мисленето: примерът е подсказване как да се справиш с проблема, а не и намигване към справяне с друг проблем или откриване на друга възможност.
Това не го разбирам. Мисля, че няма никакви жокери към епизод 42, освен ако в някоя предишна книга не е пак този епизода с авторови думи.
В ходенето до епизоди 26 и 66 има логика с малко сметки, за отиване до 64 трябва да си добър в сметките и да си обърнал внимание на кои епизоди се будиш, докато в ходенето до 29 и 42 няма кой знае каква логика.
На епизода с указание, че трябва продължиш на епизода спрямо датата, формулата на Торо е "(точната дата)х2 + числото на месеца". После дава пример: ако смяташ че е 20 февруари, то продължи на 20х2 + 2= 42. По-голяма подсказка от това - здраве му кажи
* На тези дето, им спойля... да не ме четат !!!
Хайде сега, не е еднозначен. По-еднозначно от това, няма накъде. Ама то какво ли друго да очаква човек от Торо...Дали сексът е разумният избор и ще ни доведе ли до по-добро осъзнаване? Или трябва да се доверим на рационалността? Това е първият избор, който предстои на читателя и отговорът, не е еднозначен.
Не го очаквах от теб, така да се подведеш. Авторът обмисля разни неща понякога с години, после нещо става и се изливат върху листа за броени дни... И после един от двата срока или нещо изгодно между тях се посочва при нужда.Пък и всички трябва да помним, че той е постигнал това, само за някакви си три безсънни нощи. Дали някой от нас, би могъл да стори това, така умело и нестандартно?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas