• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Призвание Герой 6

Призвание Герой 6

• 1
  • 1
14 Дек 2017 15:20 14 Дек 2017 15:24 от Pe6ka_S_Mnenie.
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Призвание Герой 6 #125814
Поради липса на налична тема отварям такава.

Момчета, от печатницата са ви извозили. :dry: Вече ми се забели фолиото по корицата от едната страна, предполагам ще стане и по-зле. Имам чувството че "уцелвате" матрял през един брой - 1, 3 и 5 бяха с добри корици - като дебелина покритие и устойчивост, другите - не...

Да им направим една мечка на тия печатари? :whistle:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Дек 2017 17:55
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
Призвание Герой 6 #125966
Първо четене на "Палатът...". Добро писане, яка зимна атмосфера, игра по карта. За съжаление се издъних и като ми свърши времето нямах нито една от нужните кодови думи. А уж обикалях, а уж обикалях.....

27 Дек 2017 11:47
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
Призвание Герой 6 #125978
Направих още две изигравания на "Зъби:Палатът на чудесата" . И двете бяха успешни, но пак не мога да твърдя, че съм разкостил играта. Определено нещата са много по-добре от "Зъби" в бр.4. Много по-трудна е играта и има повече преиграемост. Предизвикателствата в края на играта са доста и предполагат различни стратегии при ново изиграване.

04 Фев 2018 22:25
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Призвание Герой 6 #126430
ПГ6 затвърди убеждението ми, че Ал Торо трябва да пише, а не да издава сборници. Прочетох и трите произведения. За две от тях мога да кажа предимно лоши неща. Ако бяха излезли преди 25 години, може би авторите им щяха да се сдобият с много фенове (само че тогава щеше да се наложи да разчитат само на себе си, а не и на сравнително опитен и умел редакторски колектив).
"Рандеву" показва най-доброто от Торо. За читател като мен, който не се забавлява с четене на книги-игри, впечатление прави добрата техника на автора. Забелязах я още в първата му книга-игра. В Новата вълна няма друг автор, който дори малко да доближава Ал Торо (подозирам, че повечето автори дори не биха разбрали за какво става дума).
Другото хубаво нещо в "Рандеву" е, че авторът бяга от желанието да се харесва на всички (Котаракът е за малки и големи, което води със себе си компромиси, които според мен вредят). Историята е от тип, който би ми харесал да чета и като литература.
Има две неща, които не разбрах в Рандеву, но ще опитам да си ги изясня при лична среща с автора, понеже въпросите са си яки спойлери.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, Спарки

05 Фев 2018 13:30
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Призвание Герой 6 #126440

Mindcrime писа: писа:
Има две неща, които не разбрах в Рандеву, но ще опитам да си ги изясня при лична среща с автора, понеже въпросите са си яки спойлери.
Moже да ги зададеш в темата със спойлери за Рандеву, в случай че ин някой друг читател се чуди :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, Horacio B. Andreas

20 Фев 2018 18:13
Away
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Призвание Герой 6 #126604
Ревю от Книжни Криле
knijnikrile.wordpress.com/2018/02/18/%d1...b%d1%8e%d1%87%d0%b5/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Krassy

25 Мар 2018 14:02
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 145
Призвание Герой 6 #127131
Много положителна тенденция е, че Призвание Герой върви нагоре като качество на произведенията. Ако сравнявам с предишния брой, където Хотелът беше шедьовър и останалите два разказа бяха просто добри, то в новия брой имаме три уникални произведения, които са истинско удоволствие за всеки ценител на КИ. Другия много положителен момент е , че автори като Торо и Красимира Стоева показват вече едно постоянно високо ниво. Тоест техните предишни книги не са били случаини проблясъци , а напротив - затвърждава се тенденцията, че всичко което правят е много качествено и интересно. Единственото кофти нещо с призванието е, че излиза един път годишно. Ако можеше да се изкарат поне два броя на година с това качество би било супер!

За съжаление не така стоят нещата със списнието. Наблюдава се тенденцията от два броя насам качеството на произведенията там да спада (въпреки , че качеството на оформлението е по-високо). Списанието има достатъчно обем за да може автора да разгърне историята си. Торо показа как се прави кратък разказ с Рандеву. Обаче в списанието не само, че няма разказ, който да може да се сравнява с него, а дори би било обидно да правим сравнение между Рандеву и кратките повести в списанието. Единствено Западен здрач ми беше интересен поне като тема на разказа. Играта в него е на средно ниво. Всички останали разкази в списанието трябваше да се насилвам да ги чета до края. Надявам се да се вземат мерки и качеството на разказите в списанието да се подобри в следващия брой.

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Krassy

12 Ян 2023 11:38 12 Ян 2023 11:38 от Radko.
Radko's Avatar
Radko
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Призвание Герой 6 #141413
Хубаво издание, всичко в него на ниво. Не съм достигнал до критичния брой изчетени броеве на сборника, но все пак смятам, че Призвание герой е най-доброто, което се предлага на пазара.

Не съм фен на оценяването и степенуването, но ако трябва да подредя разказите по общи показатели (оригиналност, игра и т.н.) слагам на първо място Рандеву, после Онази зимна нощ, сетне Зъби II: Палатът на чудесата и накрая, хаха, интервюто с Роджър Уилко. :side:

Би-бийп!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ringlas

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Призвание Герой 6
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg