Две места, кое е второто?Склонна съм да се съглася, че при сейфа донякъде може да има проблем поради графичното представяне на загадката, защото иначе не смятам, че е невъзможно трудна или нелогична. Освен това има подкзазки за решаването й поне на две места. За първи път ми беше да правя нещо с визуални загадки и засега нямам желание да повтарям, но си беше предизвикателство
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Минаха 4 години...утре ще са 10Не съм изучил всички варианти на тази КИ, но все пак да си кажа мнението.
Онази зимна нощ е сполучлива КИ. Като изключа някои проблеми в сюжета*, ми допадна общата картина. Играта е тип изследване, като този път няма стат време. Мисля, че авторът успешно е заобиколил нуждата от такава графа. Някои от задачите, пред които читателят се изправя, сякаш са вдъхновени от популярни тестове за интелигентност. Но, за щастие, те не са толкова натрапчиви. Има си достатъчно други предизвикателства.
Интересни и забавни са някои екстри - добавени карти и листи.
Героите са добре представени, аз лично нямам забележки. Най-убедително описан ми се стори шофьорът.
Със сигурност Онази зимна нощ е КИ, която трябва да се преиграе няколко пъти, за да се разбере напълно.
Поздравления за Автора и редакцията за добре свършената работа.
*всяко хлапе ли има достъп до машина на времето
Не ми хареса:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]Пътуване във времето, паралелни светове, извънземни...много ми дойде.
Сетингът като сетинг ми хареса, почувствах се в истинска българска история. В ревюто си за "Хотелът" бях споменал, че сетингът там си е американски, ако и главните герои да са с български имена. Тук всичко е както си трябва. Инак да, харесвам пасторалната действителност: Елин Пелин ми е сред любимите български автори.Приятелски съвет - ако разказа ти е харесал, и най-вече селският начин на живот, хвани последното ПГ (10) и веднага прочети Ивановден. Разказът отново е криминален, отново се развива в село и има препратки към разказите "Вълча дупка" (ПГ 4) и "Онази зимна нощ" (ПГ 6)
Що се отнася до Красимира Стоева - отдавна съм я обявил за "българската Агата кристи". Един от последните ѝ разкази - Капан за сънища (ПГ също е в жанра криминален/мистерия
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas