• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Онази зимна нощ [спойлери]

Онази зимна нощ [спойлери]

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
15 Апр 2023 09:58
Etom's Avatar
Etom
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 349
Онази зимна нощ [спойлери] #141646
Сюжетът ми хареса. Заедно със Сезон на тайни май оформят цял жанр - бг мистерия. Хареса ми и играта. Загадката със сейфа ми разби здравето и не я реших, но с финалната загадка се справих. Поздравления за авторката. И Хотелът и тази история ми допаднаха, може би защото са свързани с български сюжет е по-лесно да влезеш в обувките на героите.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, harlequin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Окт 2024 09:03
ivanatora
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Онази зимна нощ [спойлери] #143035
Пиша едно бързо ревю по спомени. Четох произведението преди време, та ако нещо ми се разминават фактите - извинявам се предварително.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Началото ми се стори малко слабо - някак си мафията притежава тайна технология за прехвърляне на съзнанието в миналото. Но идвам без никакви очаквания. Така че подминах го без да се заяждам и си рекох, че става като отправна гара към същинската история.

Нататък се почна направо с екшъна. Катастрофи, лутаница, игра в центъра на терена. Събитията играеха пинг-понг с мен и нямах идея от къде идвам и на къде отивам. Мистерията изглеждаше все едно няма разплитане.

Интересна подправка на манджата бяха плочките. Не ми беше ясно трябва ли да ги ползвам при удадените възможности или да ги пазя. Накрая излезе че има няколко "печеливши" плочки, от които ми трябва една, ама на какъв признак се различават... Плиткият ми мозък въобще не можа да се оправи.
Хареса ми идеята с тайната азбуко-символика. Макар и въобще да не успях да я разплета. Какво ти разплитане - даже не можах и да докосна повърхността на замисъла там :) Хем ми паднаха сума ти "подсказки" със скъсани, намачкани и изгорени листчета... Хем и по таваните се появяваха тия символи, и с кръв ли бяха чертани, и накрая групирани по камъни... Имах чувството че съм имал 10 шанса да ги разбера тия руни и нито един път не ми провървя :)
Но идеологията оставяше впечатление че е правена за умни хора, та - хареса ми. Макар и да не ми стигна акъла :)

Загадките с отгатване на номера на епизоди естествено бяха прекалено висша математика за мен.

И все пак някак си успях да се добра до полу-успешен край (дадох очилата на сестрата и тя реши последната загадка). За мен даже краят си беше напълно успешен - тъпака Емо го отвлякоха извънземните, със сестрата си заживяхме щастливо, ама нея някак си не я изкефи :)

Атмосферата ми хареса! Имаше мистика, имаше конспирация. Имаше кукли и кукловоди. Паралелни реалности. Доволен съм от историята и развитието.

Даже толкова ме хвана, че почнах да разпарчетоствам произведението епизод по епизод и... пак до никъде не стигнах :) Не успях да намеря ясно изразена поредица от събития или ключови точки, които да водят до успешния край.
Тук има една схема, но така снета от мен изглежда ужасно: raw.githubusercontent.com/ivanpetrushev/...ster/zimna_nosht.svg
Ако авторът пусне неговата версия на тази схема, би ме направила много щастлив!
По схемата съм отбелязал и кой преход каква проверка за предмети/кодови думи иска, и тук се вижда нивото на сложност в произведението. Често има проверки по две и дори повече кодови думи, някои се проверяват с обратна логика за "нямането" им, някои се групират по приоритети, а имаше и подчертаване на кодови думи за въвеждане на трето състояние ("очила"?)...
Ето един пример: "Ако имаш Кръг ИЛИ имаш Лъч и нямаш Сияние"...
Браво на автора, тестерите и редакторите - трудът по произведението ми се вижда сериозен :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, ringlas

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/