• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
01 Ян 2018 23:14
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126039
Така...най-после го минах трети път - вече за сефте успешно :hello: , но пак останаха тайни за мен. Поразгледах уж всички разклонения - а те са много :)
Историята, играта, обемът - всичко е на ниво :hello: Може би, най-доброто произведение (според мен) тази година.
Сюжет: Класическо фентъзи! Само, че с главен герой вампирка. Историята започва малко след края на Зъби. Елия иска да разкрие миналото си, но няма много следи...затова започва да преследва единствената изскочила следа...и се забърква в една каша, поема ангажимент, който ако откаже ще и коства живота - на всичко отгоре няма и много време, за да го изпълни. Много силна и интересна история. Всеки герой, който се появява ясно е характеризиран какъв е, а на повечето е и разказана и историята. (тук чак ми дойде малко прекалено, явно след "забележките" към Зъби за мотивите на Елия, то тук авторът е вкарал мотиви за действията на почти всички герои - получават се обяснения, защо някой иска пръстен, защо някакъв бард търси отмъщение...което прави светът по завършен, но в един момент ми беше прекалено как всеки ми се разкрива за всичко...- да не се възприема като някакъв сериозен проблем, само си мрънкам!
Голямата разклоненост, а и предизвикателствата в края дават възможност да се запознаете със света изцяло, но едва след няколко прочита, което го отчитам като голям плюс.
Игровата механика - играта също е силно застъпена. До края може да се стигне по няколко начина...разпределение на оценки, Кодови думи, предмети, плаващи кодировки, време - определено не е игра за хора, които за сефте се сблъскват с книга-игра :) Трудността също е доста балансирана, едва ли някой ще има луд късмет да направи всичко перфектно от първия път, но все пак има шанс да мине играта. Има различни варианти да се направи едно нещо. Различни варианти да се получи една и съща информация...въобще супер е измислено. Много добре наистина!
Оформление - има илюстрации и то хубави, но големият обем като за самостоятелна книга, може би, щеше да ми е по-кеф да имаше малки илюстрацийки. Другото нещо...големите литературни епизоди, те са хубаво нещо...ама лично на мен ми идват малко в повече...можеше да са разбити с разговор (както примерно при капитана) - знам, че това ще вдигне обема...просто пак си мрънкам...
Удоволствие - максимално! Много неща (от новата вълна) съм харесвал поради различни причини, това е едно от малкото произведения, което ме радва комплексно с играта си и историята - като удоволствие бих го сравнил с това от Котарака и Жертвоприношението.
Силно препоръчвам и определено за мен това ще е основния фаворит за Златна никса 2017та.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Longshot

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Ян 2018 21:04
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126042
Накрая има 16 постижения, въпросът ми е колко е максимално възможния брой, който може да се събере от една игра?

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

03 Ян 2018 00:30
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126043

Efix7 писа: писа:
Накрая има 16 постижения, въпросът ми е колко е максимално възможния брой, който може да се събере от една игра?

Интересен въпрос - не мисля, че някой от нас е правил такава статистика. Мога да ти кажа, че само че за да събереш всичките ще са ти нужни най-малко 4 изигравания.

За съжаление, обаче, тоя въпрос ме накара да проверя - и да, за съжаление се оказва че някъде по трасето са 'изпаднали' още 4 Постижения, които трябваше да са в книгата. Пускам ги тук като "бонус" за най-запалените фенове на Зъби, които искат да 'разкостят' книгата до дупка:

БОНУС ПОСТИЖЕНИЯ:
Убиец на (други) чудовища: Завърши играта с кодовите думи ловец, гладиатор, прилеп и една от кодовите думи убиец или унищожител.
Убийствен пъзел: Завърши играта с кодовата дума игра.
Чиста победа: Завърши играта без да загубиш нито една точка Издръжливост и без кодова дума череша.
Цената на неутралитета: Завърши играта с кодова дума плоча.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, Efix7, ninja_senso, Monevwww

04 Ян 2018 14:29
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126065
Бисера на годината. Епична история с различни равносилни варианти за преиграване. Играта предлага голямо разнообразие на избори вариращи от едната (нула жажда) до другата (реки от кръв) крайност. Няма как да не се отбележат и намигванията към някои съфорумци :D
Бях забелязал, че имаше няколко КД от които нищо не зависи, нито пък оценка накрая се дава - конкретно най-епичния (и любимия ми) финал с КД плоча, но Лонгшота даде обяснение на тази мистерия.
Малко нелогично ми се стори, че в правилата не се предлага на играча да започне с характеристиките и предметите от предната книга, особено когато между двете събития не е минало толкова много време. Естествено това не ми попречи да приложа този вариант на игра. Започва се с малко повече точки по дарбите, но пък почти без пари.

Играта предлага незабравими часове прекарани в определяне съдбата на чаровната вампирка и би зарадвала дори най-капризните почитатели на жанра :hello:

04 Ян 2018 22:19
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126073
Ами, прочетох играта. Ами, поздравявам автора и екипа за положените усилия. Да, поздравявам ги.
Ами,
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
хехехееее
Хванахте се, а!
Тук има какво да се каже, и то доста. Мда.

Първото хубаво нещо е сериозния напредък, който търпи "Чене" в сравнение с първата си част. Мда.

Второто хубаво нещо е самата игра. Мда! :silly:

Много игра, много история. Много обрати, много стойност! Интересни места, достоверни образи.
Добър текст - автора дори се е справил със задачата да "унифицира" три различни образа в "общите" им части. Е, може да са останали някои ръбчета, но при този обем е простено.

Играта определено "приканва" за повторно, че и шесторно изиграване. За начало - играча разполага с по-малко точки за много по-дълга игра. Да, има начини тези точки да бъдат повишени, и да - тези начини могат да бъдат пропуснати! :P Ще кажете - "Ами, на тази трудност, ще играеш 3-4 пъти до победния край, я!"
Мне. :P Трудността не е чаааак толкова висока, по-скоро колкото да ви накара да се замислите коя тактика е "за вас" в дадена ситуация. В някои ситуации грешния избор се наказва терминално :unsure: Зависи колко сте се навряли между шамарите, хехехе...
В някои ситуации, "правилните" точки водят до сюжетно разклонение - "куест" ако искате. Лично аз съм с особено мнение за този похват, но в играта има толкова много... ем, ИГРА, че пропускането на известно количество не е непременно съкръщаване на пътя!
Мда. :silly: Другия момент е, че - както по всичко личи - имате повече от един начин да стигнете до успешния край! :woohoo: Точно като в "Петия Принц" - само че играете доста повече от 15 минути!
Лично на мен ми отне три прочита за да приложа успешно избрана стратегия при дадени параметри на Елия.
Обаче - ако реша да опитам друг вариант да бия играта, вероятно ще трябва да избера "различна" Елия. За това обаче вероятно ще трябва да поиграя още доста! :woohoo: (Е, айде след сесията...)

Като казах "различна" Елия - точките този път са точно толкова, че (ако познавате играта до някъде) да сте принудени да избирате между общо взето две основни умения, малко (МАААЛКО) издръжливост, и няколко точки за трето. Може и да получите бонус, а може и да използвате парите за преодоляване на други препятствия в играта. Количеството точки за разпределяне определено е толкова, че играта да не е нито ужасно лесна, нито невъзможна.
В стратегията която избрах тежаха ужасно много "Обаяние", "Свръх-сетивност" и "Вампирски скок", старателно се пазих от употребата на "рефлекси", а "свръх сила" ми потрябва само на едно място.
Напълно е възможно обаче "по друг път" да ми трябват други точки - надявам се да е така, защото иначе Свръх-силата ще си остане безполезна :sick: (а това си е гаф).

Като казах друг път - в новото "Чене" направо си е интегрирана една "Вълшебна Арфа", но с таймер. Мда. :silly: Точно както в Джони Харпър ще се наложи да си направите хубаво сметката, за да не ви спипат нац...ъъъъ, стражите в 6 без 10.
В играта НЯМА "предложени" стратегии от типа "при този може да направим това, после да търсим еди какво си", които да ви насочат - и няма "гратисен период" в който не тече времето. Пускат ви в дълбокото, и каквото ъъъ зъби покажат. :lol:
Някой би нарекъл такъв модел порочен, но не съм сигурен че е така. Има и предимства, и недостатъци. Всъщност - има един недостатък - на третото преиграване вече четях епизодите по диагонал, защото си бях намислил какво ще правя и нямах търпение до новите части. Така малко изкуствено се завишава стойността за преиграване, защото се повишава и трудността на играта.
За сметка на това - дори да е нечестно че те пускат "да се оправяш" в ограничено време, това в никакъв случай не прави обстоятелствата нереални. Мда. :dry: И това не е тази "степен на трудност" от ФФ където трябва да откриеш един от всички възможни пътища, трябва да откриеш един от няколко.

Като цяло и само това мога да критикувам - има реален шанс на запалените играчи да им дотегне от препрочитане - в случай че искат да победят играта по всички възможни начини! :P

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

21 Ян 2018 16:41
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126260
Разръчках доста "Зъби 2" и останах доволен. Браво! Според мен има огромен напредък спрямо предходната част.

1. Движението по карта е супер. Не е просто един епизод изобразен графично, на който да направиш избор, а се използва време и придвижване между съседни локации. Още по-приятно изненадан бях и когато установих, че може да се влияе на времето за придвижване!

2. Плаващите кодировки, с които се преиграва дадена локация, чудесно допълват точка 1.

3. Различните финали и различните начини, по които се стига до тях, правят произведението силно интерактивно! Това според мен умело компенсира епизодите с бинарен избор, в които имаш добър и лош/неблагоприятен изход.

4. Някои от постиженията са много добри и дават допълнителна мотивация за цялостното "разръчкавене".

5. Сюжетът ми се видя издържан. Обратите бяха обосновани и не ми стояха висящи. Разплитането на мистерията и събирането на факти е кохерентно и приятно.

Това за мен са хубавите аспекти от произведението. Някои части от книгата се усещат доста линейни с особено дълги епизоди, през които при преиграванията трябва да прехвърчиш, отгръщайки доста напред-назад.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Longshot

21 Ян 2018 23:55
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126267

ringlas писа: писа:
Разръчках доста "Зъби 2" и останах доволен. Браво! Според мен има огромен напредък спрямо предходната част.

1. Движението по карта е супер. Не е просто един епизод изобразен графично, на който да направиш избор, а се използва време и придвижване между съседни локации. Още по-приятно изненадан бях и когато установих, че може да се влияе на времето за придвижване!

2. Плаващите кодировки, с които се преиграва дадена локация, чудесно допълват точка 1.
Радвам се, че тези неща са допринесли за изживяването ти :) Вкараха малко повече upkeep и математика спрямо изходния вариант, където имаше фиксирано време за всяка локация, но мисля, че крайния резултат си струваше от гледна точка градът да се'усеща' по-реалистично в географски смисъл, и да стимулира по-тактически настроените играчи. А дори тези, които не си падат много по смятане на Време, надали ще възразят, че получават бонус карта на Белерия :cheer:

ringlas писа: писа:
4. Някои от постиженията са много добри и дават допълнителна мотивация за цялостното "разръчкавене".
Преиграването беше една от мотивациите ни да ги вкараме; другата е - с книги като Зъби 2 лесно някой играч може да мине приключението и да реши "Е, това беше" без дори да подозиера, че книгата крие поне още няколко "успешни" варианта. Благодарение на Постиженията, можем да му покажем, че има още какво да му предложим (виж още: "Паднали ангели" :)

Прочие, може би трябваше да обявим някакъв конкурс или нещо - хората да си споделят Постиженията. Сега и на мен ми е интерсено, кой от колко игри ще успее да ги събере всичките, колко Постижения най-много може да вземе в една игра и т.н...:D

Opk писа: писа:
Малко нелогично ми се стори, че в правилата не се предлага на играча да започне с характеристиките и предметите от предната книга, особено когато между двете събития не е минало толкова много време.
Отчитам го като пропуск :) Факт е, че работата по Зъби 2 беше огромна и явно на никой не му е хрумнало овреме да добавяме още повече неща. Но ако, живот и здраве, за Призвание герой 17 правим Зъби 3 и някой ми напомни - обещавам да вкараме система за "конвертиране" на Елия от 'Палата на чудесата"... Освен ако книгата не е прикуъл. Или в алтернативна вселена. Или да играеш със злата близначка на Елия, която се е завърнала от бъдещето за да... Всъщност, само Стефан (сигурно) знае какво още ни се готви в този свят :)

23 Ян 2018 20:14
logus
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 40
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126287
Благодаря на всички писали до момента и се радвам, че продължението на "Зъби" провокира интереса ви!
Интересно ми е дали някой е успял да завърши с постижението "Жажда за живот". :)

Очаквайте по Коледа Little Book of Darkness, малка книжка с големи истории!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Pe6ka_S_Mnenie, Efix7

23 Ян 2018 20:23
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126288
Ами, на мен основно постижение ми беше да стигна до края - без да се проваля на някоя проверка... :side:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

23 Ян 2018 22:03
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126290

logus писа: писа:
Благодаря на всички писали до момента и се радвам, че продължението на "Зъби" провокира интереса ви!
Интересно ми е дали някой е успял да завърши с постижението "Жажда за живот". :)

Вече съм забравил, защото мина време, но видях, че имам записани в единия дневник "пантера" и тигър", но третата дума я нямам т.е. явно съм се мъчил, но не съм успял да го направя. Как става номера?

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

23 Ян 2018 22:35
logus
Автор
Автор
Скрий Още
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126294
Две последователни влизания в "Къщата на куклите" - веднъж, за да ползваш услугите на Янтар и евентуално да получиш хинт за изход от Палата и втори път, за да ползваш Карамел, която да ти отключи Меланж, а тя, съответно - вход в Палата.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

23 Ян 2018 23:00
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126295
При първото си изиграване още минах през Карамел и Меланж, която ми даде вход за Палата.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

26 Ян 2018 23:29
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126349
От първата част не помня нищичко, което означава ... че не е успяла да ме впечтли. Та започнах без особени очквания и ... впечатлен съм. Почти всичко е на много много високо ниво. Придвижване по карта, история, обрати, свят, който с едно изиграване не може да се разбере напълно. Но пък като стигнете края ви се иска да започнете отначало, за да видите и пропуснатите места. Неочаквани обрати ... по едно време се зачудих защо не е излязла като самостоятелна книга. На някои места могат да се доразвият случките и да се добавят нови - едно самостоятелно издание ще позволи по-голям обем. Много добре се е получила надпреварата с времето при придвижването по картата. Има и достатъчно илюстрации. Вълнуваща история, и ... споменах ли неочакваните обрати ;-)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Opk

29 Ян 2018 21:54
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126374

Перспективата, тая палавата вампирка в безпомощно състояние да я превозва Торо посреднощите, изобщо не ме мотивира да следвам тази сюжетна линия :D
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

29 Ян 2018 23:54
logus
Автор
Автор
Скрий Още
Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна #126375

Opk писа: писа:

Перспективата, тая палавата вампирка в безпомощно състояние да я превозва Торо посреднощите, изобщо не ме мотивира да следвам тази сюжетна линия :D

Еее, и той е човек! :)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Mindcrime
    • Today 04:51
    • Флууд (5573 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 17:47
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Yesterday 13:51

За контакти