• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Пътят на Светлината (ПГ7)

• 1
  • 1
02 Дек 2018 02:31 02 Дек 2018 15:13 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Topic Author
Пътят на Светлината (ПГ7) #129978
Тема за коментари и ревюта - моля маркирайте споълърите със съответния таг.
Автор: Ивайло Даскалов, a.k.a. Рони Мейдей,
Илюстрации: sAtina

“В името на Светлината, какво е това?”, помислих си и в главата ми изплуваха смътни спомени за истории, разказващи за хора, които канят в душите си демони, за да се възползват от силите им. За миг ме скова вледеняващ страх, но после бързо премина в гняв. Съществуването на такива изчадия беше обида за Светлината!
От главата му, със звук на разпаряща се кожа, поникнаха два окървавени рога. Гъст облак от мрак обви горната половина от тялото му. Гласът му отекна във всеки ъгъл на стаята.

Svetlinata.jpg

Доста поработихме с Ивайло и редакторския екип над това произведение, за да стигнем до този значително разширен вариант, по мое мнение и най-добрия от няколкото версии на произведението до тук, а дали съм прав, ще кажете вие :)
Прикачени файлове:
Svetlinata.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Дек 2018 18:57
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Пътят на Светлината (ПГ7) #129983
Илюстрацията наподобява на класика Люцканов.

Избери своето приключение

05 Дек 2018 21:29
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Пътят на Светлината (ПГ7) #130070
Мен лично би ме хванало срам да покажа подобна илюстрация, дори и на хардкор публиката тук.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

07 Дек 2018 20:55
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Пътят на Светлината (ПГ7) #130109
Прочетох "Пътят на светлината". Имам спомен, че някога я бях чел, но бях забравил кажи-речи всичко. От време на време изплуваше някакъв спомен, но не мисля, че това ми даде "бонус" при изборите. Доста ми хареса. Приятна история и игра. Мисля, че ще допадне, както на хората, които обичат играта и изборите, така и на тези, които си падат повече по историята.Обичам книги, в които си избираш какви специални умения да има героя ти. Може би това ми е останало от Пътят на тигъра. Постигнах доста силен резултат - 13 точки. "Истински стълб на вярата". Даже накрая си бях "голям и твърд стълб", което ми донесе допълнителни точки удоволствие ;) Въпреки това смятам да я преиграя поне още веднъж или да проуча разликата в изборите. Хубаво е, че най-после видяхме книга на Ивайло на хартия, а свърши така сякаш ще има нова история. Надявам се Ивайло вече да я написал, или ако я е писал на английски - да я видим и на български. Определно брат Яков е приятен герой.

Сега захащам "Пазителите" на Торо.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ninja_senso, Mayday

12 Дек 2018 22:08
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Пътят на Светлината (ПГ7) #130149
Благодаря ти, Никса! Да, историята на Яков продължава и за сега я има само във вариант на английски. Ако реша да я превеждам ще трябва и да редактирам системата.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, ninja_senso

29 Дек 2018 20:57
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Пътят на Светлината (ПГ7) #130238
От предишното изиграване едно време май се сетих само за главния герой - така че и аз считам, че я изиграх необременен от предишни спомени. Приятна история. 12 т за мен - съвсем мъничко не ми стигна за най-високото ниво. Поздравления за автора и дано да има още истории по темата.

03 Ян 2019 15:56
asen_berk's Avatar
asen_berk
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 54
Пътят на Светлината (ПГ7) #130262
"Пътят на светлината"
Не я бях чел в никакъв вариант, конкурсен или какъвто и да било. Хареса ми.
Най-вече битката с Домар, много добре направена със значение от действията ти преди това.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Хареса ми частта с котката + 1 щета

И така и тук както в Пазители съм Войн на Светлината с 12т.
Ще се играе пак. Сбъркал съм и знам къде. Избрах основна специализация: Лечител

25 Мар 2019 12:53 25 Мар 2019 12:54 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Пътят на Светлината (ПГ7) #130891
Минаха около 7 години откакто четох Пътят на светлината в Списание Нова вълна. Забравил съм почти всичко.
Новият прочит ми достави инстинско удоволствие, въпреки че претърпях провал в първите опити. Разиграването е добре сътворено и не те оставя да "задремеш".
Изборите ме караха да се замислям, та дори и да се боя от последствията :) Няма заро-битки, няма досадо-сметачница...има интересни статове и умения. Браво!
Финалът на играта е страхотен - real epic!
Оценката накрая също ми допадна.

Препоръки:
Повече enviroment в историята.
Повече background на главния герой.

kiril-ps.itch.io/

27 Мар 2019 17:47
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 129
Пътят на Светлината (ПГ7) #130926
Току що го прочетох и бързам да споделя впечатления докато са пресни.

Първото което ми направи впечатление беше нивото на литературата. Бих го определил като аматьорско. Пълно е с изрази и думи не на място и досадни клишета. Въпреки това като за аматьорско и то първо произведение на автора, нивото е горе-долу прилично. Не ми се мисли обаче какво е било преди редакциите, през които е минало.

Героите за мен са другото слабо звено в произведението. Всички до един са толкова стереотипни, че повече няма и накъде. Никаква дълбочина на образите.

Сетинга също не блести с нищо оригинално и запомнящо се. Не научаваме нищо за света, в който живеят героите, нито дори за селото. Нищо в текста и историята не допринесе за това да се потопя в атмосферата на творбата.

Като стана дума за историята, тя също не блести с особена оригиналност и също изобилства от доволно количество клишета, но поради някаква причина не беше толкова дразнеща за мен. Намирам я за прилична на фона на дотук изброените слабости на разказа.

Единственото нещо в цялото произведение, което мисля, че е на добро ниво е играта. Повечето избори са логични и водят до съответните последствия. Играта е добре структурирана и няма поне на пръв прочит нищо излишно. Харесва ми изборът на специализация. Няма излишни показатели, мятане на зарове или някаква затормозяваща система за игра. Бих предпочел литературата да е една идея повече спрямо играта, но само при условие че авторът подобри уменията си в писането.

В обобщение ще кажа, че произведението има доста трески за дялане, но има известен потенциал, който би могъл да се разгърне при повече работа на автора върху уението да пише и разказва по-добре истории, както и да изгражда по-плътни и интересни образи на героите.

Оценка: 3/10

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

07 Ное 2024 11:38
ivanatora
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Пътят на Светлината (ПГ7) #143054
Пиша едно бързо ревю по спомени. Четох произведението преди време, та ако нещо ми се разминават фактите - извинявам се предварително.

Не си падам много по библейски сюжети, макар че така и не стана ясно Светлината дали наистина е библейска история. Уж сетинга е някъде по онзи край (географско и времеви), но нямаше експлицитно споменаване на нещо познато ми. Даже и за религията не съм сигурен.
Може би сетингът нарочно е набъркан така с нашата земя, за да се избегне обем за worldbuilding. Но на мен не ми стана ясно какво е това село и каква е ролята на нашия човек там.
Колко магия има, как работи? Селският любовчия рязко стана голям самоук магьосник от четене на едно томче.

Историята беше наред. Интересни събития, избори, възможности. Положителните развития следваха горе-долу моята логика и уж добре се справях до края, където играта изненадващо ме би по точки и демонът ме изяде.

На втори-трети прочит намерих интересни развития, които ми бяха убягнали първия път. Мацката била пуснала чумата в селото! Сгодна женица изглеждаше, пък каква излезе...

Забъркването на лекарството като комбинация от трите вида салати ми беше малко случаен избор. Подозирам че някъде се намира подсказваща информация за различните компонента, извън common sense-a. Но нещо ми е заминала фалцово покрай главата.

С уменията имах малко проблем - избрах си бойното за основно, пък се оказа че нашия монах не бил точно такъв тип "монах" :( И така и не успях да го вкарам в игра нито веднъж. Изчетох поред всички епизоди, мисля че само веднъж се ползваше бойното умение, а някои от другите умения намираха доста по-широка употреба.

Радвам се че нямаше зарове, шансове и излишни битки.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.092 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (508 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 11:37
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност