• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Пазители (ПГ7)

Пазители (ПГ7)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
02 Дек 2018 02:42 02 Дек 2018 15:15 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2373
Topic Author
Пазители (ПГ7) #129980
Тема за коментари и ревюта - моля маркирайте споълърите със съответния таг.
Автор: аз
Илюстрации: sAtina

Това е Катя Илиева. Студентка е в Софийския, трети курс, специалност „Етнология“ – пълна отличничка. В сряда и петък ходи на тае-бо. В свободното си време чете, играе компютърни игри или се разхожда из планините. Най-много харесва Родопите. Тя е наистина мило и добро момиче – от малкото хора в наши дни, които спадат в тази категория.
В момента лежи по очи на пода в малка стая, а косата закрива лицето ѝ. Заради кървавата струйка, която се стича от главата ѝ по цимента, може да се предположи, че е мъртва. По раздърпаната ѝ рокля, скъсаната презрамка и оголената гръд може да се предположи, че е била изнасилена.

В действителност, и двете предположения са грешни, но това ще бъде само временно, ако някой не ѝ помогне. Точно това смятам да направим.

Може би тук е моментът да се представя. Аз съм Ангел. Не го приемай символично, просто така се казвам. Добре де, и другото значение не е изцяло погрешно. Може да се каже, че в момента съм нещо като неин ангел пазител, но повечето неща за нас не са баш така, както ги пише в дебелата черна книга...

Paziteli.png
Прикачени файлове:
Paziteli.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Спарки

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Дек 2018 18:56
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Пазители (ПГ7) #129982
Ужас.

Избери своето приключение
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

05 Дек 2018 21:28
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1540
Пазители (ПГ7) #130069
Повръщанията и кървищата на Торо не ми се четат. Изнасилвания и прочие - не, мерси!

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

06 Дек 2018 07:51 06 Дек 2018 07:51 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Пазители (ПГ7) #130078
В тази илюстрация най-интересният момент за мен е местоположението на душа. Как са прокарани тръбите и откъде се пуска? За пръв път виждам такова решение.

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Спарки

06 Дек 2018 09:14
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2373
Topic Author
Пазители (ПГ7) #130079
Тръбата е дълга 10 сантиметра и идва от черен варел на покрива, директно през плочата. Пуска се с освобождаване на кран, който явно е останал от другата страна на камерата:
www.deplan.bg/images/category-thumb/uplo...ct_images/2082/1.png

@Ефикс, предвид горното мнение, може би ще е най-добре за теб да пропуснеш целия брой, че май колегите ме понадминаха този път ;)

06 Дек 2018 09:35
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Пазители (ПГ7) #130080

Ал Торо писа: писа:
Тръбата е дълга 10 сантиметра и идва от черен варел на покрива, директно през плочата. Пуска се с освобождаване на кран, който явно е останал от другата страна на камерата:
www.deplan.bg/images/category-thumb/uplo...ct_images/2082/1.png

@Ефикс, предвид горното мнение, може би ще е най-добре за теб да пропуснеш целия брой, че май колегите ме понадминаха този път ;)
Значи кранът е на стената т.е. тръбата първо отива до крана и после се връща обратно към тавана и душа, разбрах, благодаря! :)

kiril-ps.itch.io/

06 Дек 2018 12:35 06 Дек 2018 12:42 от gbm.
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Пазители (ПГ7) #130083

kiril_ps писа: писа:
Значи кранът е на стената т.е. тръбата първо отива до крана и после се връща обратно към тавана и душа, разбрах, благодаря! :)

Не, не си разбрал.
Душът е свързан директно към долната част на варела.
Кранът чрез преходник с резба 3/4" е свързан с маркуч излизащ от горната страна на варела. Като се отвори кранът във варела може да влиза въздух и душа тече. За да не "бълбука" и тече когато е затворен кранът на покрива под варела има разширителен съд - компенсатор за налягането с мембрана (не се вижда на картинката).
Варелът се пълни от друг маркуч (също не се вижда), който се свързва чрез гумена муфа с чешмата (чешмата се вижда). Отгоре на варела има клапан за да излиза въздуха когато варелът се пълни с вода.
Има извесно неудобство, че при пълнене душът капе. Водата се топли от сънцето, затова варелът е черен.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, kiril_ps, yoyovec, Леден Дракон

06 Дек 2018 14:17
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Пазители (ПГ7) #130085

Ал Торо писа: писа:

Ами щом самият създател на ПГ7 ми предлага така щедро своето мнение да не чета сборника, кой съм аз, че да не приема тази добрина!? :)

Добре, ще насоча своя интерес към Списанието. Благодаря за съвета!

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

06 Дек 2018 17:41
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Пазители (ПГ7) #130088
Любимият, на почти всички, автор от новата вълна се завърна след половин година изгнание и вече е въвлечен в евтини драми и обяснения. Точно за това говоря! Да пазим най-ценните си автори от простолюдието!!!
Предлагам всеки коментар във форума, ако е от човек, не написал никаква творба, да е скрит, докато не бъде одобрен от управата!
ПП: Ефикс, Списанието е истината! Ако в новия брой не видя Керус 2, обаче няма да си го купя!

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

06 Дек 2018 19:37
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Пазители (ПГ7) #130089

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
ПП: Ефикс, Списанието е истината! Ако в новия брой не видя Керус 2, обаче няма да си го купя!

А кой ти е казал, че ще го видиш!? За сметка на това, ако си държиш на думата, няма да си го купиш, защото в него няма Керус 2. Хайде да те видим сега! :)

07 Дек 2018 22:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1317
Пазители (ПГ7) #130110
Прочетох "Пазителите" на Торо. Хваща ме яд, че вече две поредни години пише толкова кратки книги-игри. Отново нестандартна история, много избори в една ситуация, хубава атмосфера... Има я тръпката за преиграване въпреки малкия обем. Чак кървища и т.н. няма кой знае колко, но 100% ще е промотирам с две наум на деца и то определено не на феновете на "Българ". Тази книга-игра много готино "влиза" точно след благия и добър герой брат Якоб :)) Заявявам, че искам книга-игра, в която да ги има и Катя и отчето, ако ще и +18 да има на корицата :) Напишете общо продължение. Няма да пиша за самата история, тъй като е достатъчно кратка, и няма как да не се направят спойлери.

Резултат: Самрянин и само едно постижение: Довереник. Захващам Хуаранга и след това ще проверявам как се вземат другите постижения тук:)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

08 Дек 2018 15:20
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Пазители (ПГ7) #130111
Не знам какво си представяте,но когато правиш подобен вид баня, самата пита на душа е свързана с тръби коото вървят по тавана после по стената и имаш изкуствен висящ таван и една стена от водоиздръжлив гипсокартон (52 кг плочата) и отгоре се реди мразмор или гранитогрес. Понякога водата е зададена с предварителна сила и топлина за да не пипат идиоти. Тоест натискаш едно копче и шурти или топла или студена според зависи от характера. Във всеки случай на стената в една от плочите има панел за достъп с реглаж и прочее. Осветлението е непряко лед което е в тавана отново, а се отрязява в огледала и така осветява всичко. Ако си в подземие има една гнусна помпичка която работи докато някоя дунда с коса до гъза не се окъпе и не я задръсти или някой не хвърли половин руло тоалетна хартия в канала.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

08 Дек 2018 15:22
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Пазители (ПГ7) #130112

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
Любимият, на почти всички, автор от новата вълна се завърна след половин година изгнание и вече е въвлечен в евтини драми и обяснения. Точно за това говоря! Да пазим най-ценните си автори от простолюдието!!!
Предлагам всеки коментар във форума, ако е от човек, не написал никаква творба, да е скрит, докато не бъде одобрен от управата!

Публикуван разказ в книга ще се брои ли или само ако е КИ. В електронен или хартиен вариант. Планината на смърта ще се брои ли? Коприна в нощта също попада ли като публикация?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

09 Дек 2018 22:07 09 Дек 2018 22:37 от harlequin.
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 347
Пазители (ПГ7) #130121
Разказът е чук! Кратко и категорично, каквото беше и моето усещане от играта.

Още предговорът напълно оправда високата заявка с посвещението на Марин Трошанов и Краси Стоева. Съвсем не е инфо дъмп, напротив - остроумно, интелигентно и достоверно описан свръхестествен бекграунд, който заслужава да бъде въплътен в още и по-обемни игри.

Историята е емоционално наситена, напрегната и брутална, без да бъде ненужно натуралистична и кървава.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Справедливото отмъщение освен че действа като катарзис, е достоен завършек и награда за играча. А разкритието в последните две изречения от епилога почти ме просълзи.

Механиките в играта не са много, но са напълно достатъчни за обема и целите ѝ. Особено много ми харесаха логическите избори и реалистичните последици от всеки от тях. Мисля, че Торо е направил показно как от една наглед типична ситуация (колкото и ужасяваща да е сама по себе си) може да се направи интересна и смислена игра.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Апогеят е решението с пресмятането на точността на изстрела - без точки или някакви сухи статистики, само с логически избори, взети от живия живот.

Накратко - искам още от същото!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Добромир

12 Дек 2018 22:18
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Пазители (ПГ7) #130150
@Ал Торо, споделяш, че си двъхновен от творчеството на Краси Стоева и Марин Трошанов. Същото мога да кажа аз за твоите произведения. И ако до сега все ми се е струвало, че мога да напиша нещо сходно пречупено през моята призма, то Пазители... направо я разбиха.

Не бих могъл да напиша нещо толкова въздействащо. Наслаждавах се на всяка точка Тъмна Сила. Май играенето на Resident Evil ми е дошло малко в повече, но Пазители е в същия жанр (малко или много).

Все още не съм чел историята на Леидрин, но подзаглавието съдя, че трите КИ си пасват много добре тематично.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Пазители (ПГ7)
Time to create page: 0.142 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• За ценообразуването на книгите-игри (32 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Общи приказки
    • от dechoto
    • Today 18:57
    • 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от ringlas
    • Today 13:22
    • Коледното чудо на бат Коце (11 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от ringlas
    • Today 11:11

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност