Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Правилна забележка за Пистолета, може двусмислено да се приеме. Правилното тълкуване е, че за 1 АтакаТъй като намерихме 3-4 пистолета възникна въпрос неуточнен в правилата: „Пистолета може да прави 2 атаки и гълта един заряд от наличните при употреба освен това има 6 заряда“, сина реши че си е съвсем в реда на нещата да се възползва от тоя експлойт на системата и го комбинира с двойната атака и автоматичния успех от стимулантите.
Защо толкова знание е загубено през времето след войната не е пряко засегнато в повествованието. Историята е основно фокусирана върху мисията на Кайбър Нют. Това ще бъде по-подробно обяснено в евентуално продължение.Нашия човек си няма никаква идея какви същества са живели в съседната му звездна система само допреде 100 години. Тук сравнявам с Мъртви звезди на Върджа където се знаеше много повече за раси изчезнали преди хиляди години отколкото в настоящата творба за тия дето са ти били комшии до вчера.
С риск да се повторя - в постапокалиптичния свят на „Сектор 49“ звездните рейнджъри не разполагат винаги с нужната техника и знания, защото много е изгубено през тъмните векове след унищожителната война. За съжаление Кайбър Нют няма налична техника, за да му помогне в случая.да в нам си и коя година нашия човек пътува между звездите, но не може да пресече „река“ без да има мост над нея.
Оказа се, че на 62 не съм стъпвал. Като видях, че в препратките има и вече посетени епизоди, реших да си записвам всеки, през който минавам, за да не се лутам безсмислено, преминавайки през едни и същи... Така че сега имам последователността на първите 30 епизода от изиграването ми. Според мен на еп.24 ми се е паднало въпросното Събитие. След това проследих, че на еп. 69 съм правил двойната битка със Скаут и Защитник, които съм победил в 1 рунд. Не знам защо обаче не съм приложил инструкцията за -2 Реакция. Нещо трябва да ме е разсеяло в началото на битката и да съм станал от масата (което се случваше често). По този начин е останала за следващата битка, която се оказа и финална. Малко по-драматично съм си го направил.- Събитието „Ултразвуков капан“ (-2 Реакция за следваща Битка/Събитие) - важи само за 1 следваща Битка или Събитие.
the_arsonist, би трябвало да ти се е паднало на епизод 62, щом е било активно за последната битка. Иначе може и да ти е било по-трудно от необходимото.
Почвам отзад-напред по въпросите. Продължителността ми се стори добра - малко след като спрях да пиша номерата на епизодите попаднах на развръзката. Т.е. точно вече назряваше моментът, в който да си кажа: "айде стига толкова пълзене и битки, дай да видим как свършва". По-важното е друго - че между битките имаше достатъчно други събития и дълги текстови епизоди, че да не ми дотегне. Това за мен е един от най-големите плюсове на "Сектор 49", дори сигурно точно с това и ще го помня след време.И накрая въпрос към читателите ако имате време и желание да отговорите:
- Смятате ли, че "Сектор 49" не е привлекателна за преиграване? Може би проблем е относителната линейност? Или играта, върху която е поставен акцент, е твърде скучна и еднообразна, не предизвикваща вълнение или мисловно усилие? Или пък е твърде тежка? Или по принцип рядко преигравате книги-игри?
- Как ви се стори продължителността на играта - беше ли по-дълга или по-къса, спрямо вашето желание/очакване?
Вилорп, какво имаш предвид с „неточно оформление и представяне“? Предполагам тежките правила и липсата на туториъл? Неудобни за четене и ползване таблици?
Ще съм благодарен да споделиш какво не ти допадна в оформлението и би променил?
И накрая въпрос към читателите ако имате време и желание да отговорите:
- Смятате ли, че "Сектор 49" не е привлекателна за преиграване? Може би проблем е относителната линейност? Или играта, върху която е поставен акцент, е твърде скучна и еднообразна, не предизвикваща вълнение или мисловно усилие? Или пък е твърде тежка? Или по принцип рядко преигравате книги-игри?
- Как ви се стори продължителността на играта - беше ли по-дълга или по-къса, спрямо вашето желание/очакване?
И накрая въпрос към читателите ако имате време и желание да отговорите:
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas