• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Призвание герой 10 - набиране на материали

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
21 Авг 2021 11:13 21 Авг 2021 11:17 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2425
Topic Author
Призвание герой 10 - набиране на материали #138877
Да, това винаги ми се е струвала добра техника, не мисля, че прави играта по-трудна за навигиране, а определено пести място, особено при книги-игри с по-кратки епизоди. Но пък не ми се иска за финалния брой на серията да го въвеждаме. Ако почнем втора, мисля да са така и да няма footer на страниците, само header.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, Efix7

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Авг 2021 00:42
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Призвание герой 10 - набиране на материали #138884
Тъй като е финалния брой на серията ще се изкажа и аз.

За толкова време не ми стана ясна идеята, защо има такъв сборник.

Щом има пет неща в него примерно се пускат пет книги игри, интересни неща може да се сложат отзад на всяка и прочее. Сега можеше да има 20 ки, но пък сигурно никой нямаше да купи половината поради въпрос на вкус примерно....

В момента има поредица, която може да стои до Мегаигра и до петте книжки на Плеяда.
В заключение бих рекъл, че ако имаше отделни попадения, щеше да е много по стойностно за КИ.
Благодаря за труда, определено ще си взема някоя и друга.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

23 Авг 2021 15:47
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Призвание герой 10 - набиране на материали #138892
А може да ги сцепите на три книжки и да вървят комплект в кутия...

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

23 Авг 2021 17:18 23 Авг 2021 17:23 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2425
Topic Author
Призвание герой 10 - набиране на материали #138893
Поначало е спорна идеята да е сборник, вместо отделни издания, да - обсъждали сме я многократно и никога не сме имали особена сигурност, че това е по-добрият вариант от двата. Поначало форматът трябваше да е за по-къси произведения, които, както видяхме с "Дяволския остров", не се приемат от част от аудиторията добре в самостоятелни издания и има някакъв смисъл да са заедно.

Някакво предимство е по-ниската цена - все пак се плаща една корица като арт и производство, но пък това може да се разгледа и като минус, защото трудът е като за три книги, а коричната цена като за една. Някакво друго предимство е, че е малко по-лесно за менажиране така, защото иначе трябва да минаваме през три предпечатни, печатни и популяризационни цикъла, а като цяло сме без време. Трето предимство е, че така покрай едно произведение или автор, който харесват, читателите ще дадат шанс и на други.

Естествено, има и минуси. Ако ще подновяваме дейността на екипа в подобна на ПГ посока, със сигурност това ще е един от основните въпроси за решаване - сборници, или отделни книги. Мисля че имаше и по-рано дискусия на тази тема.

Вариантът за box set на Спас също е смислен, но го виждам по-скоро като по-странична/козметична тема на горната. Със сигурност за брой 10 не е перфектна идея - ще контрастира много на фона на останалите броеве.

Такива въпроси са и една от причините да се сложи точка на тази серия и ако се продължава, да се види как да се заложат нови и по-добре обмислени принципи и дизайни, вместо да се поддържа аналогия с направеното досега.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ze BG, Efix7, lordbulb, Etom

29 Ное 2021 17:04 29 Ное 2021 17:05 от thedemon1238.
thedemon1238
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Призвание герой 10 - набиране на материали #139357
Малко е тъжно, че ще последен, ама поне ще завърши с БУМ. Така като гледам 10тия ще е най-голям. :) На мен много ми хареса поредицата през годините и ги имам всичките без 7 и 9 и почти всички от купените съм ги прочел без няколко изключение. Поне няма да имам проблем да си ги събера всичките 10 и да си ги подредя заедно на рафта. Гледам че са още налични.

Дори за вбъдеще книгите-игри които ще излизат, да са единични призведения и да няма такива дебели сборници, тая поредица ще си остане култова. Има си минуси и плюсове, понякога е трудно да прелистваш и държиш дебела книга. Но пък от друга страна толкова много яки произведения щяха да си останат на форумно/интернет ниво, а сега ги имаме на хартия завинаги. :) Хартията остава много по-дълго от интеренета и като цяло ми е по-приятно, като чета книга-игра, да е на хартия.

Чакам с нетърпение 10тия брой и ще си намеря 7 и 9 скоро. Всеки край е и ново начало, пожелявам ви успех с каквато и идея за жанра да се захванете в бъдеще!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, ze BG, kiril_ps, nixata, Monevwww, Etom

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.067 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2025г.?... (17 Мнения)
    • в Работилница / Анкети
    • от Efix7
    • Today 17:17
    • САЩ`94 (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 13:47
    • Лед и цвете (4 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Efix7
    • Today 13:46

За контакти