• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Къща за гости [спойлери]

Къща за гости [спойлери]

• 1
  • 1
28 Дек 2020 23:58 29 Дек 2020 00:12 от the_arsonist.
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 266
Topic Author
Къща за гости [спойлери] #137057
Малко късно е да се извинявам за това, което ще прочетете или вече сте прочели, но поне мога да отправя предупреждение към всички, които се канят да започнат „Къща за гости“. Не го правете, ако сте настроени за:
- традиционно приключение;
- нормално действие;
- висока литература;
- изградена по учебник игра или схема.

Моето усещане е, че също не е добра идея да го захващате, когато сте в добро/много добро/отлично настроение... защото лесно може да ви се развали.

Скритият по-долу материал е „Няколко думи от автора“ и съдържа огромни спойлери. Освен това стана и доста „форумен“, затова реших да го пусна тук, а не в сборника. Четете го, само и единствено, след като сте разкостили историята. Иначе просто ще си загубите времето с нея и шансът да изпитате някакво удоволствие изчезва съвсем (и без това не е голям).

Част от мнението е скрито за гости. Моля, регистрирайте се или си влезте в профила за да го видите.

П.С.: Благодаря на Яна, която илюстрира разказа в търсения стил, както впоследствие разбрах - борейки се с вируса. Успешно се е справила и с двете, за наша радост, и съм сигурен, че ще видим още от нея в книгите-игри.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, turbobobi

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Ян 2021 11:49 02 Ян 2021 13:17 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1043
Къща за гости [спойлери] #137080
Поздравявам Арсониста за дебюта му на страниците на ПГ! Изиграх "Къща за гости", постигайки краен резултат от 19 аура, което ми беше достатъчно удовлетворително и няма да се боря за максималния. Като цяло разказът ми допадна.

"Ъ?", си казах след като прочетох началните страници. Имам чувството, че прологът е повече опит авторът да се надъха да пише, отколкото да послужи за истинско въведение в нова история, но да кажем, че е там, за да повдигне повече въпроси, отколкото отговори, и по този начин да даде основи на мистерията. Последва избор на паранормални умения с разпределяне на точки. Явно заложих на правилните, защото впоследствие се сдобих с още няколко безплатно, с които успях да постигна и горепосочения резултат. Разбрах, че ще разплитам призрачна история с убийство, усетих силен vibe от "Хотелът" на Краси. Сетингът е настоящето, което помага на стила на писане да стои достатъчно достоверно и непретенциозно.

Нещата започнаха да се подреждат с напредването на играта, а когато се провалих няколко пъти ми дойде музата за самото произведение. Въпреки, че не съм чел нещата на Арсониста от списанието, знам за типа скрити преходи, които обича да вплита в игрите си. Хареса ми как е подходил тук и след известно лутане "разплетох" загадката как да прогресирам. Това ми достави удоволствие, но в последвалата, да кажем, втора част от "Къща за гости" вече не усетих ново предизвикателство.

Според мен хрумката, на която се базира "Къща за гости" е интересна, реализацията е приятна. Иска ми се да бъде по-добре развита в повече обем. Исках повече предмети и събития, чрез които моят призрак може да влияе на събития в потенциалното бъдеще, както и авторът да даде повече достоверност на неговото обяснение за "клетъчната памет", която предизвиква събитията, описани в разказа. Надявам се Арсониста да натрупа увереност в себе си и да продължи да развива идеите си и да твори КИ.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, turbobobi, the_arsonist

16 Ное 2024 16:44
ivanatora
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Къща за гости [спойлери] #143065
Много свежа идея е играта с призрак!

Мислех си че чета поредното произведение в жанра "БГ мистерия", но може би не беше точно това.

Започна интересно с телевизионното интервю разказващо част от историята на главния герой. Надявах се да има нещо повече по тази история - да намерим убиец, да разплетем сложна любовна драма от миналото... Но май не - ако имаше мистерия, то тя не беше в миналото на героя.
По-късно стигаме до темата с донорството, но не бих казал че това е "мистерия", около която се гради играта. Може да зърнеш тази нишка - готин момент е, може и да минеш покрай нея без да я забележиш без чувство на загуба.

Произведението имаше хорър и съспенс елементи, но атмосферата малко страдаше от начина призракът да се "презарежда" като плаши хората. В главата ми това неизбежно е свързано със сцени от "Каспър", което е точно противоположно на тона, който авторът се опитваше да наложи. Някои от тези плашения си бяха чист фейл, примерно като без да искаш докараш инфаркт на възрастната тедка. Такива сконфузни ситуации са неутрализатор на натрупаната до момента напрежение, което пък малко уврежда следващото.
В произведението се разиграват добре описани човешки трагедии. Браво на автора - успя да ме потопи във всичко, което се случваше "на екрана". Обесвания, рязане на вени, тийн-проблем.нет на стероиди... Доста се вживях, исках да мога да си видя от страни как ми се сменя изражението на лицето по време на играта.

Отново за хорър елементите - лошите духове ми бяха малко постни. Червената медуза и зелената мъгла. Какви са, защо се държат по този начин, какво може да ги правиш - много неизяснени теми, които ако бяха засегнати в малко повече дълбочина, щеше да се получи готин world building. Но и странно запознатата Надя си беше достатъчно обяснение, което влизаше в тона на повествованието. Не задълбавам в тази посока.

Имаше няколко логически кусура. Когато нашия дух влиза в стаята на работниците се казва че (слава богу) няма способност да усеща миризми. Нататък обаче усеща мириса на марихуана.
И колко е голяма тази къща за гости с три спални, която побира цял клас ученици?

За физическото ограничението за придвижване... разбирам нуждата да се спъне невидим играч със способност за минаване през стени. Но така малко се получава едно чувство за стационарност - седиш на едно място, а покрай теб минават събития и хора, от които виждаш само ограничени отрязъци.
И това ограничение си имаше изключения. Когато успях да ида на долния етаж, така и не разбрах причината за "дупката" в преградата. А един цял финал май се въртеше около напускането на къщата.

Играта беше много разклонена. Имаше адски много възможности за развития на събитията. Мислех че има няколко "котвени" случки, оставащи едни и същи при всяко преиграване, но май не беше точно така. Дори и очевадните "възли", се оказваха малко променени при различни пътища на преиграване. Супер!
Из епизодите намерих финали, които така и не разбрах как се стигат. Срещнах доста от онези "тайна препратка, като видиш думата 'зуй' и добави Х към текущия епизод". Не съм им фен. Така и не разбрах как се праща телевизионния екип в къщата накрая.
Единият от тези финали (където напускаш къщата заедно с Надя) ми се стори по-щастлив край от "епилога". А идеята за втори "скрит" епилог, си беше маслинката в коктейла.

Уменията бяха добри. Някои по-полезни от други. Стори ми се че първоначалния запас от енергия няма да ми стигне до никъде (с тези цени за употреба на уменията), но имало начин за възстановяване. "Философ" achievement-а иска да не се използва нито едно умение. Такова преиграване ще е интересно, но ще иска много дълбоко разпарчатосване на произведението.
Имаше случки в процеса на играта, които ти дават бонус умения. Не успях да схвана логическата причина за това.

Хареса ми къщата за гости.
Би ми било интересно да прочета ревютата за нея в букинга.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, turbobobi, the_arsonist

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Къща за гости [спойлери]
Time to create page: 0.055 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (508 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 11:37
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност