• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Шимбанг - коментарна

Шимбанг - коментарна

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
12 Ное 2024 10:06
ivanatora
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Шимбанг - коментарна #143060
Хареса ми, ама много повече от "Обезчестения и нечестивата".

Нямаше излишни литературни отклонения като в стария Хуаранг. Нямаше демонски изнасилвания.

Имаше атмосфера на кубик. Хорър, съспенс, мистерия - всичко беше окомплектовано както си трябва. Описанията - чудесни. Персонажите си бяха развити, въпреки ограничения обем. Имаше стабилна тема, която беше следвана в различни сюжетни линии. Хареса ми лириката в отвъдния свят, беше намесена подходящо в иначе детективската история.

Корейските думи в Хуаранга ми бяха на ръба на търпимостта, но тук беше малко по-добре. За имената - то е ясно че пилешкият ми мозък е алергичен към всякакви азиатски трибуквени имена. За ежедневните думички в текста - мързи ме да ровя в речници. Но мисля че повечето употреби се схващат по контекст. Като чета коментарите нагоре в тази тема обаче нищо не ви разбирам :P
За кодовите думи нямам предпочитания дали да са на български, на корейски, или да са кодови числа. Те са си за автора, не за мен.

Мистерията беше малко над моето ниво. Засукана работа - история от преди 40 години, разказвана по различен начин от различните заинтересовани страни. Аха-аха да я разплета и дойде финалната конфронтация. Същевременно героят ми явно е бил малко по-умен от мен, понеже събра почти бройката точки Познание като за achievement-a. Само ми остана да намеря къде се е дянал синът на лошия дух, но и това се разкри при последващото разглобяване на епизодите.

Опциите за разследване и диалози бяха доста, но ограничени от времето. Искам да питам за всичко, ама все нещо изскача и ми пречи. Повечето важни подсказки все пак се намират по повече от един начин, така че лутането не е безнадеждно.

Показателят Време ми беше странен. Лошия дух тормози селото от 40 години, но внезапно пристигам там и е въпрос на половин час да разрешим мистерията? Пея шаманска песен - прибавям 1 време, разменям две приказки с този - прибавям 1 време, разглеждам дърво - прибавям 1 време, и станат ли 6 времената, ходя на развръзката.

Това с 40-те години може би аз не съм го разбрал, или не съм нагласил историята както си трябва. Няколко пъти по йероглифите се споменаваха "40 жътви" - 40 години? Същевременно срокът изтича днес (удобно!). Детето, което водния дух се опитва да отвлече не би ли трябвало да е възрастен чичак вече?

Хареса ми номерът с тълкуването на защитните руни по къщата на Куон. Почти като загадка се беше получило :)

Уменията - радвам се че бройката им беше намалена от стария Хуаранг. Имаше и качване на ниво, което си беше вкусна подправка към играта. Може би нямах много възможности да използвам умения, понеже завърших с прекалено много точки Ки. Но може да съм уцелил някакъв happy path в изиграването.

Малък wtf момент в началото - отварям дневника и гледам две таблици една до друга. О, не - не искам пак два героя... Но се оказа че е един и същ дневник, просто дублиран. Куриозно и май е прецедент за сборника? А може и авторът да е усещал, че ще имам нужда от второ изиграване :)

Защото играта ми се стори малко в трудния край на спектъра и почийтнах малко. Не разкрих цялата история и завърших на -4 Издържливост :) Та - ако се бях върнал за второ изиграване, втория дневник щеше да влезе в употреба.

За финал - доволен съм от Шимбанга. Обемът беше на половина от стария Хуаранг, но кефът беше в пъти повече.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, harlequin, ringlas, Leidrin, turbobobi, Etom

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Ное 2024 11:00
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Шимбанг - коментарна #143094
Не случайно това произведение е носител на златна никса.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Leidrin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Шимбанг - коментарна
Time to create page: 0.303 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (523 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:11
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност