• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Призвание герой 10 - коментари и ревюта

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
29 Ное 2021 15:55
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Topic Author
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139356

В този сборник с три интерактивни приключения ТИ, читателю, отново ще влезеш в ролята на главния герой!

От незапомнени времена безстрашните синове на Зур закрилят народа си от нападения на свирепи зверове и нощни бродници. Когато бледолики грабители оскверняват храма на техния покровител, те ще трябва да поемат на лов за човешка плячка, за да защитят честта му.
„За честта на Зур“ – Стефан Д. Стефанов

Камилски дол е тихо селце, сгушено сред китните ридове на Родопите, ала отскоро необичайни събития смущават съня на кметския наместник Данчо – свидните му козички са започнали да изчезват без следа. Ни див звяр, ни безскрупулен злосторник, ни дори отвъдна сила могат да бъдат изключени от подозрение – и само столетните вълшебни ракии на дядо Петко ще могат да му помогнат да разбули мистерията.
„Ивановден“ – Арсо Нистевски

За професор Марк Цайлингер, Антарктида крие много тайни. Там, при неясни обстоятелства, изчезва неговата Кара; там се издига и страховит черен монолит с неизвестен произход. За да открие отговори, той ще трябва да остави всичко познато зад гърба си и да се сблъска със сурова природа, неуморни преследвачи и феномени, отвъд границите на човешкото познание.
„Последното пътуване“ – Илин Кандиларов

+ Интервю с Петър Петров и Юри Иванов

Епизоди: 1233 = 357 + 354 + 522
Страници: 768

Вижте повече на: knigi-igri.bg/shop/https://knigi-igri.bg/shop/

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Дек 2021 15:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139395
На 06.12 печатът беше завършен, днес вече магазинът ни и разпространенители са заредени! Сега остава четенето :)
Новост в този брой е, че е използвана 55 гр. хартия, за да не стане прекалено дебела и неудобна за четене книгата.
Освен рекорден по обем, този брой е и най-сериозно илюстрирания от всички, като бюджет и бройка илюстрации. Надявам се да ви хареса.

263446179_248360647397621_1243689399365740598_n.jpg
Прикачени файлове:
263446179_248360647397621_1243689399365740598_n.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ze BG, nixata, Efix7, the_arsonist, pachev_24, Etom

07 Дек 2021 19:56
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139398
Чакам го с голям кеф, заедно със Запад.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

11 Дек 2021 14:25 11 Дек 2021 14:27 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139410
Леле! OMG, what have you done!
Пликът на спиди не е издържал напъна от обема на ПГ10 и Запад. Прилагам нагледен материал: снимката.
Корицата е страхотна! Радва ме отровно зелената палитра и атмосферата, която придава на сборника.
Няма да крия, че с най-голямо нетърпение очаквах интервюто с два от основните двигателя на ПГ (и други КИ от СКИ): Петър и Юри.
Помня, че аз самият кандидатствах през 2013г. и 2017г. Това са годините, които свързвам с най-трудните ми моменти в личен план и съм благодарен на ПГ, защото писането на КИ тогава ми помогна да намирам утеха и отклоняваха вниманието ми от проблемите.
Беше ми интересно как са се случвали нещата през годините. Научих полезни и интересни факти от изложеното. Не искам да навлизам в подробности, за да не досадя (или пък да тръгвам да споря с написаното), но съм благодарен за споделеното от тях. Определно са свършили много работа, която изисква самодисциплина и постоянство (само като си помисля, че е трябвало да преглеждат текстове на пишман-автори, като мен...чак ме хващат нервите). Затова и изпитвам огромно уважение към тях. Моите благодарности.

Някои забележки (не мога да сдържа критика в себе си):
1. Интервюто ми се стори кратко, исках и още, и още... всъщност, това май не е критика.
2. Първият въпрос е с граматическа грешка.
3. Петър не е отговорил на единия от въпросите, въпреки че въпросът е зададен в множествено число (пиша "въпросът", но всъщност е "подкана").

Исках да науча повече за бъдещето на екипа, но очевидно в момента на интервюто нещата са били неясни все още. Дано вече да са изкристализирали.
Благодаря още веднъж на двамата редактори (двигатели) за положения труд, за да бъде жива толкова дълго време Новата вълна.

knigi-igri.bg/shop/
Прикачени файлове:
file_7fede70.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, the_arsonist

11 Дек 2021 15:04
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139411
И аз ги получих, заедно с последвана книга от Хиперкосмос. А преди това и Балара. Страхотен коледен подарък.
Досега май не осъзнавах какъв гигантски труд е свършил екипа на ПГ за тези 10 години. Създали сте нещо наистина епично, което ще истане. Надявам се да продължите, надявам се и авторите, които имат муза да пишат повече и повече. Вярно е, че пазарът е малък, но пък преди да започнете е бил 0, нали така?

Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, ze BG, Efix7, the_arsonist, MurderInc, anplmat

12 Дек 2021 18:39
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139425
Ще ги има ли по книжарниците? И аз съм получавал книги поръчани от тук в скъсан плик и съсипани при транспорта с куриер (неведнъж за съжаление) и поради тази причина някои от новоизлизащите си ги купувам от магазинната мрежа.

12 Дек 2021 19:22
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139426
Никсата ги опакова с bubble wrap, което трябва до голяма степен да реши проблема. По книжарниците ги има, но нямаме представа къде точно са заредили и колко - този процес е практически непроследим и въпрос на тяхна вътрешна организация. Би трябвало във всяка уважаваща себе си книжарска верига като минимум да ти доставят при поръчка.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom

13 Дек 2021 10:09
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139434
И моя пакет беше леко разкъсан, но книгите са ок. А иначе съм получавал и книги в кашон от обувки, като съм поръчвал от Книжен пазар :)))

Тери Пратчет

13 Дек 2021 21:07
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139439
Почнах с "Ивановден". Трепач. Готин хумор. Много добро ниво на преиграваемост. Направих по три игри с всяка кодова дума и пак съм далеч от топ резултатите. Не мога да надхвърля 20 т. :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, kiril_ps, the_arsonist, Etom

15 Дек 2021 23:52
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139453
По традиция започнах с интервюто, което по традиция си е страхотно! Напълно ще се съглася с Киро, че макар и двойно, пак се усеща кратко:). Особено яко е за хардкор феновете на сборника, сред които съм и аз още от прочитането на първия том, който ми попадна - брой 5. Толкова бях впечатлен от всичко в него, че като се появих на форума, първите ми мнения бяха само с въпроси около "кухнята" на изданието. Но да не се отплесвам сега...

Има още няколко неща, които искам да отбележа:
1. Един отговор на Петър е "изпаднал" по някаква техническа причина може би. Ако е така, винаги може да го допълни тук, в тази тема. Иначе ни остава да приемем, че не може да открои любими книги-игри и затова си е "замълчал" там.

2. Просто няма как да не се разпозная в встъпителните думи на интервюто :D
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
9true_dat.jpg
Тези, които се канят да ги приемат за самохвалство или пресилена оценка, нека знаят от първа ръка, че това си е самата истина. Без никакво преувеличение. И направо ме вдъхновиха да направя едно меме по темата:
9memeto.jpg

3. Тази реплика на Петър пък сигурно няма да се възприеме като смешен момент от широката публика:
9u4ebnikKI.jpg
Но тъй като тоя път и аз бях в кухнята, ще си позволя да обясня шегата. В едно писмо от комуникацията с мен, свързана с изчистването на "Ивановден" от проблеми, Торо дълго и напоително разясняваше кое, как и защо е хубаво да се прави при изграждането на книга-игра, та накрая завърши шеговито:
9pismo.jpg
Може и отпреди това да се е заканвал по различни поводи де (или пък вече наистина да има сериозно намерение), нямам представа. Разбира се, би било супер някой ден такъв учебник да се появи, но моето усещане е, че за момента лафът си остава вътрешнозаводски хумор, защото не знам кога ще намери време и за това... Но пък не е лошо да се шегуваме така от време на време, докато някой ден наистина вземе, че го направи. Такъв безценен опит е хубаво да се събере и предаде за идните поколения, които вече са лишени от умението как се вари ракия, например.

Като стана дума...
@kinez, човече, ти си читателят-мечта! Шест пъти да проиграеш толкова дълга, експериментална и шантава книга... Не съм и очаквал някой да го направи, честно казано. Затова сега ще ти споделя някои неща в спойлер:
При перфектно минаване можеш да постигнеш 40 точки с едната КД и 42 с другата. Но... в момента не съм убеден, че дори аз или някой редакторите би го сторил от първи опит. Все пак си мисля, че без особени затруднения ще постигнем резултат 30+ (който позволява 3-4 грешки/отклонявания от "правия път"), защото знаем от какво да се пазим, така че да не се набутваме между шамарите, и също - знаем с кое, къде и как се захлебва най-стабилно (общо има две места с по 6 точки, също две с по 4 точки и няколко с по 2 и 1).
Между другото, не забравяй да си добавиш екстра точки от събраните Подозрения (над 5), бонусите тук са съответно +5 и +7. Началната си Селска чест можеш да надградиш с по 25т и при двете КД . Т.е. топ резултатите идват: 10+25+5/7=40/42
Много се радвам, че разказът ти е харесал и Оценката те мотивира да преиграваш, защото така разкриваш пълната картинка на това, което съдържа тази история. А тя затова е написана - да бъде видяна цялата или поне в по-голямата си част.
Прикачени файлове:
9true_dat.jpg
9memeto.jpg
9u4ebnikKI.jpg
9pismo.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, harlequin, ze BG, anplmat

19 Дек 2021 20:53
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139465
Точно Подозренията ми идваха проблемни. Особено с едната кодова дума, ако обера яко Селска чест не мога да стигна до нужната бройка Подозрения, за да продължа играта :)

25 Дек 2021 20:35 25 Дек 2021 20:39 от thedemon1238.
thedemon1238
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139483
Дали сте открили някакви грешни препратки да си ги коригирам в книгата? :)

В "Ивановден" на епизод 87, отидохме до къщата на Милен Кюспето, ама жена му го прикри и каза че е болен. Той беше третия заподозрян, след като се отхвърлиха Теньо и цигането преди това. :) В епизода пише, че се поставя въпросителен под неговото име, защото не успяха да се свържат с него и да отида на 97. Там обаче казват да го зачертна Милен Кюспето и остава да се разпитва само Теньо... Малко объркано ми стана от това несъотвествие в описанието и се чудя дали няма грешна препратка? Но ще продължа по тоя път, да видим какво ще се случи.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: the_arsonist

25 Дек 2021 23:38 26 Дек 2021 00:04 от the_arsonist.
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139488
Да, грешна е препратката в еп.87. Трябва да води към еп.84 (а не към еп.97), за да не звучи така объркващо...

А виждам, че е същият случаят и в еп.79. И там препратката трябва да води към еп.84 (а не към еп.97).

При разбъркването на епизодите е станала белята.:(
Следните потребител(и) изказаха благодарност: thedemon1238

26 Дек 2021 00:35 26 Дек 2021 00:36 от thedemon1238.
thedemon1238
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139489
Много благодаря, ще си ги оправя за следващото минаване.

То така и така след това се отива на 111 и не се чупи играта. Само леко е объркващо за секунди.

Изиграх я веднъж, но за съжаление ударих лош финал. Веднага почвам с втори опит. :)

28 Дек 2021 21:05
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Призвание герой 10 - коментари и ревюта #139495
И Герой 10 и Запад днес ги купих в Пловдив от книжарницата в Мол Пловдив. За информация на евентуални заинтересовани.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.273 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg