• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
За честта на Зур - мнения и коментари

• 1
  • 1
20 Дек 2021 14:04 20 Дек 2021 14:57 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Topic Author
За честта на Зур - мнения и коментари #139467
За честта на Зур
Приятна КИ.
Според мен интро-разказът (който незнайно защо е поместен накрая) е задължителен за потапяне в света на играта. Хареса ми подходът на автора с различната гледна точка, а и анти-героите са представени готино.
Най-силно ме впечатли необичайният сетинг на местността, където се развива действието - праисторическо фентъзи. Напомни ми на Децата на земята (поредица на Плеяда от 90-те). Авторът се е справил отлично тази местност да "оживее" пред очите ми и да "звучи" достоверна като бит и култура, а и е поднесена интересно.
Главният герой ми беше малко стерилен, за разлика от антагонистите, което вероятно се дължи и на интро-разказа. Той, Ловецът, не търпи кой знае какво развитие по време на играта, въпреки опитите за това. Може би това е и била целта: Конан е ясен и праволинеен и няма нужда да бъде променян. Все пак имаш опция да избереш различен тип клас в началото, което е плюс.
Играта ми беше сравнително интересна, като подходът с движение по карта винаги ме е забавлявал още от Синът на пустинята. Тук е направено по-добре, като мога да го сравня с Петият принц: Разрушител, където също е голям кеф да си "джиткаш" по картата.
За постигане на успех: имаш си умения, предмети, които да помогнат, съюзници евентуално...спазени са нещата, като по учебник. Това, което ми липсваше е добре направени избори от тактическа гледна точка. Да, пак трябва да се съобразяваш с някои неща (време, качества и т.н.), но не ми беше достатъчно това. На хора, които обичат "експлорър" игри обаче, много ще допадне.
Няма как да пропусна готините илюстрации и брутално добрата корица :)
Поздравления за добре свършената работа на автора и екипа на ПГ.
Ще се повторя - оригинален и вълнуващ сетинг: най-силната страна на "За честта на Зур".

ПС
Препоръчвам картата и приложенията да се разпечатат (копират, препишат) отделно, иначе е голям зор да разгръщаш.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, nixata, Efix7, Monevwww, George-AL, logus, MurderInc, Etom

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Дек 2021 20:50
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
За честта на Зур - мнения и коментари #139497
Някой, който играе в момента, може ли да ми каже как се взема постижението "Бързак"?

Опитвам се да направя този speedrun, но не ми се получава.

Може да ми пише тук или в Discord-а.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

30 Дек 2021 13:22 30 Дек 2021 19:56 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
За честта на Зур - мнения и коментари #139500
Пускам на прима виста това, което смятам, че работи за постижението "Бързак", после ще го оформя.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Избор на герой: Шаман
Бонус Дар: Изсечен от Кремък/Камък

Светилище [Убиваш Тейн]; +2 Време; КД: стрела
Ничийо; +5 Време; КД: свирка,
Ничийо; +1 Време
Лагер на Другоземците; +1 Време; КД: тих

Първо [Убиваш Улем], 1 Рана, после [Убиваш Кендъл]

Епилог "Син на Зур"

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, Monevwww, BERSERK

07 Ян 2022 18:05 07 Ян 2022 18:06 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
За честта на Зур - мнения и коментари #139542
Епизод 66*

Погледът на Синът на Зур се плъзна по билата на хълмовете в източната част на Морето. Сутрешните слънчеви лъчи ги огряваха силно и мараня започна да се появява над тях. Младият воин се обърна и се запъти към Светилището. Осквернителите отдавна вече не бяха сред живите, но споменът за тях щеше да служи като обица на ухото на всички в Морето от хълмове.

*Разбира се, няма такъв епизод в разказa и горното е просто един tribute към произведението.

За мен, един от силните разкази в този брой на ПГ10, който предлага прекрасно изграден свят и сюжет. Тук няма стандартните добри и лоши герои, всеки персонаж следва своите цели в историята, съобразно разбиранията, представите и вярванията си. Морето от хълмове е красиво наименование на областта, където се развива действието. Описанията не дразнят и са добре премерени за целите, които разказът си е поставил.

Обикалянето по картата и постигането на различните странични цели създава една игра в играта, която повишава преиграваемостта. Аз лично много се забавлявах, докато разкривах тайните на играта чрез различните постижения. Иновацията е сведена до минимум, но елементите време и кодовите думи са добре забъркани в геймплея. Палец горе за кодова дума сестри. :)

Завършвам с един цитат от великият полски фантаст Станислав Лем:

И тъй като никой не съумял да построи машина, работеща с друга буква, трябва да се опасяваме, че никога няма да има такова прекрасно явление като мурквите — никога! Докато свят светува.
Станислав Лем - Как оцелял светът

P.S. Е, муркви нямаме, но мурките поне ги видяхме. :)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, logus

08 Ян 2022 20:29
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
За честта на Зур - мнения и коментари #139548
Много приятна книги-игра, Сборникът започва доста силно.
Разказът и мен ме изненада, че е в края, а си е задължителен в началото.

Сюжетът е готин, лутането по картата също, имаш няколко варианта за победата. Много,много изпипано и добро. Избор на герои, история, абе много е добро!
Все пак от първия път едва ли някой ще успее да го мине честно, което също ми харесва. Вече като си посъбрал малко инфо и нещата стават, но пак книгата крие тайни и при второ изиграване, че трябва още ровене. Хареса ми героят как действа :). Враговете също действат по някаква логика :) въобще нещата са супер.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, George-AL, logus, BERSERK, Etom, anplmat

31 Май 2022 16:32 31 Май 2022 17:14 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
За честта на Зур - мнения и коментари #140096
Прочетох За честта на Зур.

Първо да кажа, че съм изключително впечатлен от художника. илюстрациите на Филип Цонкин са не просто тематични - те са много идейни; и по прекрасен начин изрисувани. Художникът не се е срамувал и от женската голота, наблегнал е и на натурализма, но съшевременно във всички рисунки има нщо неземно. Някак ми напомнят на стила на Борис Валехо. Особено ми хареса илюстрацияга на стр. 55, но и другите рисунки също са много високо качество.
За текста. нямам какво да кажа - Стефан винаги ми е допадал, с умението да пише четивно (за разлика от някои автори от Новата вълна, писали за разни редници и ефрейтори* ). Тук няма промяна.
Самият разказ много ми хареса. Дали защото съм фен на тематиката за племената от първобитно-родовия строй (спомняте си, че и аз бях писал "шамански истории"), дали защото съм завършил етнология, дали защото обичам фолклора а тук го имаше доста или заради споменатите илюстрации... Но разказа ми хареса. Излишно е да обснявам, че. сетинга ме "грабна", но той не е за всеки..
Картата ми напомни за играта на Спас за Бялата крепост ("Да намериш дракон")- И тук има доста .локации по които човек може да се поразходи, и тук има фактор .време.. Отбелязвам че предвид колко е малка картата, играта е невероятно вариативна не е без значение на кое място по кое време минаваш. На два пъти ме убиха в селото на друговерците -
първият път се измъчих с това де се сдобия със змиекръв, вторият път - нямах 15 време и стражата бдеше
(много ми хареса идеята за даровете- Спасе, учи се;) !). Третият път умрях при огнената вещица.Всъщност това ми бе най-трудното преиграване,така и не открих откъде да се сдобия с .Роден в пламък., но накрая се сетих, да го взема от самото начало като допълнителен дар. Стана ми много готино, че с Тейн имаш по5не два вида избори и те са равностойни - да я убиеш или да не я убиеш.
Клетва или. стрела.. Аз избрах вариант "стрела"
Различните епилози, също са нещо което ми допада винаги - одобрих го и в "Убежището" , радвам се че го има и тук. Завърших със "Епилог - Син на Зур", но и другият епилог е интересен.

Хареса ми, че можеш да играеш с различен "уклон" - да си фанатик и да мачкаш чуждите богове и шамани, или да си атеист и да га щадиш в замяна на помощ от тях.
Може и среден вариант. Можеш да преспиваш с мацките или да ги подминаваш.

И трите пъти играх с .Събирач на Черепи и завърших като .съблазнител. - имам майка, сестри и дъщеря. Също така при третата игра събрах всички шест дара, така че предполам, че съм .полубог. (даровете ли са "устойчивости"?)
други кодови думи с които завърших бяха богиня, огън, бранител, напаст.. Завърших с една рана., малко ми трябаше да завърша без рани.

Със сигурност знам, че ще преиграя играта, най-малко за да пробвам и другите два персонажа. Впрочем това е още нещо което ми хареса - още навремето в Мистерията Пегас ми хареса да има трима различни герои; После и в Пари и Ганстери 2 ми допадна чеима - мъж-войно, мъж-бизнесемен, жена -войн и жена бизнесмен. тук пак има три начина да оформиш героя си като в ПиГ 2. Следващия път смятам да играя с Убиеца на магьосници.

Финалната схватка с
моя брат
бе супер яка идея. След трите боса следва мегабос.
Прочетох и прелюдията - дали не правилнf да кажа след - людия? - но не ми хареса чак толкова. Подразни ме че магьосникът бил "кабинетен учен", появата на някакъв император както и името на мага - Улем (мюсюлмански богослов) - някак не ми се върза със сетинга, който е африкански. За сметка на това бе добре представен образът на Тейн.
За честта на Зур, малко или много ми напомни "Джонга", където пак имахме африкщански сетинг и разказ отделно от книгата,но свързан с нея. Още една причина да ми допадне произведението.

В заключение
илюстрации - .по шестобалната скала - 10! .За мен Филип Цонкин е откритието на Втората вълна.
Сетинг - 6/ 6
Механика 6/6
текст - 6/6
обем - 6/6
вариативноост 6/6

резултат - 6 с два плюса.
Предвид, че аз не давам лесно високи оценик, това само по себе си говори много.

* Благодаря ти Уили, че не споменаваш имена, казваше Алф.

П.С. прочетох и тайният епизод. Много е забавно, че носи "дяволски" номер - 666

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Efix7, turbobobi, logus

19 Ян 2023 23:57
Radko's Avatar
Radko
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
За честта на Зур - мнения и коментари #141450
"Въх, муш - уби ма!", за който се сеща откъде е този цитат, запиши си КД "класик". :P За многото си страници тази КИ бе доста кратка, това имам предвид с предното изречение. Ако прибавим уводният разказ в края обаче си става доста прилично и залепено смислово повествование. Това е втората подобна книга, в която влизаш в ролята на "анти-герой" от такъв тип. Първата е поредицата за вампирите от Флавия, където първо се разправяш с тях, а после виждаш преспективата на главния лошковец. Поне аз за нея се сетих, докато играх Зур.

В този смисъл ми хареса концепцията за пленяването на божество, което да прецениш дали да спасиш или бастисаш. Не че в самата игра има голяма разлика от избора ти, но пък можеш да свитнеш поне още едно божество в нея, така че си е направо някакъв нов под-жанр тази КИ - богоубиец или нещо такова. :ohmy: Хареса ми картата с плаващите кодировки, може би сега доста по-развита и изчистена от Зъби II, и в пъти по-сложна от едните кодировки и тактически карти от старата вълна. Надграждане му е майката. :whistle: Илюстрациите бяха много силни във всяко отношение и корицата също е чудна.

Дневник изчистен, но не претупан - ако "героите" са класическите крадец, магьосник и войн, то "анти-героите" са техни антиподи. Очаквах да има по-голямо значение този избор в самата игра, но освен в първата ми среща с Кендъл в Оазиса, апропо и последна B) , нямаше кой знае какво налагане на класа. Раните ограничени до 3 точки, свидетелстват за наистина кратките като възможност разновидности на загубата им, но нека - щом можеш да спечелиш играта въобще без загуби, Определено бих се опитал да направя това постижение за в бъдеще. И това със съблазняванките тоже... :silly:

Мисля обективно и закономерно най-добрият от трите разкази в сборника.

Би-бийп!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, kiril_ps, Etom, banskidedo

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.065 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg